Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kattalinna ja korzystam póki mogę
Oczywiście sama sobie robię, bo głupia bym była jakbym płaciła innej stylistce, jak sama nią jestem
Wiadomo schodzi się dłużej, ale przynajmniej za darmochę.
Moje klientki mi płaczą już od miesiąca, bo robię tylko do końca tego tygodnia, że co one beze mnie zrobią. Szkoda mi ich, ale niestety siła wyższaŚmieją się, że będą mi wyć pod drzwiami.
A paznokcie uwielbiam czerwone, rzadko noszę więc się skusiłam. No i wypróbowałam już długość na "0" i powiem Wam, że nawet mi lepiej. -
Hoop trzymaj się w tym sanatorium .
Juro koniec zimy jupiii . Niech nastanie wiosna i maj.
Nie lubię takich internetowych akcji i przenoszenia się ale jak większość z nas ucieknie to idę za Wami.Hoope lubi tę wiadomość
-
Kira91 wrote:Dziewczyny, a czy którąś z Was korzysta z internetowej szkoły rodzenia? Np https://szkolarodzeniaprenalen.pl ?? Zastanawiam się czy dołączyć pomału
wiem ze nie to samo, ale póki co nie mam możliwości jeździć i zastanawiam się nad jakas mimnimalna alternatywą
Ja korzystam, jestem juz na etapie tematu noworodkow i powiem szczerze, ze naprawde sporo sie dowiedzialamJedyny problem jest taki, ze okropnie mi sie zacinaja filmiki i musze sciagac zeby sie nie zacinaly, daj znac czy tylko u mnie tak jest czy Tobie tez sie zacina :p
Jak dla mnie grupa na fb tez moze byc, ale fajnie by było jakby ktos ja ladnie "ogarnal"Kira91 lubi tę wiadomość
-
www.majoweczki.fora.pl założyłam coś takiego. Zobaczcie czy wam się podoba. Jak nie to usunę. Idzie tu zrobić więcej administratorów jak coś
edit. albo tego fora.pl nie... chyba, że ktoś umie to ogarnąć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 17:06
-
Ja bym wolała jednak jakieś forum, bo:
1. Nie wszystkie z nas tu obecnych mają fb
2. Nie wszystkie chcą się ujawniać z imienia i nazwiska
Z biegiem czasu, niektóre znajomości i tak zapewne zrobią się bardziej realnymi i się odnajdą na fb, ale niech to wyjdzie naturalnie i indywidualnie.
A tak w ogóle to ja też mogę tu zostać, obecność trolli na forach to dla mnie nie nowość, ryzyko wpisane w otwarte internety.
Feeva, mam paznokciejednak nie chciało mi się szukać innego koloru, skoro już miałam jeden na wierzchu. Także jest różowy mat
przydałby mi się tylko porządny manicure, bo nie ogarniam tych skórek itp. Na szczęście mam całkiem spoko i bez robienia
-
nick nieaktualnyKropka88 wrote:Mi jest też wszystko jedno gdzie, ale laski ja potrzebuję Was
A tak przy okazji, może przeoczyłam, ale jaką grubość materacyka do łóżeczka kupujecie i dlaczego? Są od 5 - 10 cm, to spora różnica i taka głupia się czuję
Ja wybrałam hevea activia duo z pianki i 9 cm.
Jest dwustronny: jedna twarda do 8-9 miesiąca życia dziecka a druga średnio-twarda.
Kropka88 lubi tę wiadomość
-
Hoope, wracaj szybko z tych wczasów!
My po wizycie. Niestety bez usg, ale w badaniu ginekologicznym wszystko wygląda dokładnie tak jak powinno na tym etapie ciąży, szyjka długa i zamknięta, serduszko pięknie biło
Wyniki badań według doktora w porządku, zalecił dietę bogatą w żelazo, na razie nie ma potrzeby włączania suplementacji. Kolejna wizyta za miesiąc, a wcześniej, 22 marca usg III trymestru, na które czekam z niecierpliwością
Materacyk planuję kupić lateksowo-kokosowy Hevea "Krzyś", teraz doczytałam że ma 9 cm.
Na zamknięte forum chętnie się przeniosę, facebooka nie używam, więc jeśli zdecydujecie się na tą opcję zostanę tutajKropka88, Wowka, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość
-
Matylda, ja tez kupuje ten materacyk, dokladnie taki sam
Hoope, jak tam?
Feeva, ja sciagam paznokcie jakos w polowie marca, nie wiem jak to ogarne, bo tyle lat mialam ciagle zrobione i dlugie, a teraz takie krociutkieCiesze sie na razie tym, ze jeszcze mam paznokietki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 18:22
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie było mnie kilka dni, wchodzę i widzę, ze jakieś afery się porobiły. Ehh aż odechciało mi się tu wchodzić, kolejny raz widzę, że forum to miejsce bardzo ograniczonego zaufania. Akcja z Klanem mnie rozwaliła, poczułam się jak na forum gimbazy
.
Wzięliśmy się ostro za wyprawkę, materac kupiliśmy danpol kokos-pianka-kokos, wózek zamówiliśmy baby merc faster 3, wanienka z odpływem i stelażem przyszły, zostały jakieś drobne rzeczy związane z karmieniem i witaminy, ale to już później dokupię.
Mała Matylda zdecydowaliście się na wózek? Ciekawa jestem czy kupicie Anexa, czy jakiś inny model Was zachwycił? -
Ja materac w kołyske mam piankowy twardy do łóżeczka zobaczymy mam dodatkowo kilka miesiecy żeby przemyśleć
dzwoniłam do sklepu, wózek będzie u mnie dopiero w piątek bo dziś dostali gondole w kolorze który mi się najbardziej podoba. Mi tam w sio rybka czy bedziemy tutaj czy gdzie indziej jak ktos ma tak nudne zycie by zyc naszym to niech korzysta
dzisiaj męczą mnie skurcze praktycznie cały czas leżę żeby nie pocieszyć sytuacji są nieprzyjemne i momentami bolesne aż do ud się rozchodzi dziwne uczucie. No nic, w poniedziałek wizyta muszę wytrzymać
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
MajowaMamusia, jeszcze nie zdecydowaliśmy
. W piątki mamy szkołę rodzenia, 5 minut pieszo od niej jest sklep z wózkami, w którym mają m.in. Anexy – gdy mój mąż kończy pracę idziemy najpierw coś zjeść, a potem do tego sklepu (właściwie byliśmy raz, a w tym tygodniu mamy drugie zajęcia i identyczny plan
). Ostatnio przyglądaliśmy się m.in. wózkom Bebetto i bierzemy je pod uwagę, ale zabrakło nam czasu by gruntownie je poznać. Chcemy porównać jeszcze z Roan Bass Soft, ale chyba Anex nadal jest na prowadzeniu. Jeśli chodzi o sukcesy decyzyjne to ostatecznie upewniliśmy się co do wyboru fotelika (Cybex Aton 5), wiemy też, że jeśli wśród wózków wygra Anex to kupimy szary wzór z ubiegłorocznej kolekcji, bo te nowe do mnie nie przemawiają.
Co Was przekonało do wyboru wózka Baby Merc?
-
nick nieaktualnyKońcowo braliśmy pod uwagę baby merc i junama, długo się zastanawialiśmy między nimi, ostatecznie zadecydowała kolorystyka, bo w prowadzeniu oba są komfortowe.
Bebetto mają "dziwne" przednie koła tzn. z pamięcią, czyli jak chcesz podjechać np. na krawężnik, to zostają w takiej samej pozycji (nie wiem czy wytłumaczyłam, ale w sklepie zapytajcie o to i zwróćcie uwagę, bo nam to kompletnie nie odpowiadało, tak jakby się rozjeżdżały te koła). Roany też ładne, ale jakoś nie przekonuje mnie ta skórzana tapicerka na lato, może mi się tylko wydaje, ale mam wrażenie, że latem będzie się nagrzewać.
Kupujecie baze isofix do fotelików, my się zastanawiamy nad tą co rośnie razem z kolejnym fotelikiem, jakie macie o tym zdanie? -
Sprzedawca wspomniał o tej pamięci przednich kół, sam pomysł mi się podoba, ale nie miałam okazji dokładniej przetestować tej funkcji, bo rozmawialiśmy o tym gdy gonił nas już czas. Zwrócę na to uwagę następnym razem
Co do ekoskóry na lato też mam obawy, przede wszystkim jeśli chodzi o komfort dziecka, ale również odnośnie pękania i przebarwień. Pytałam koleżanek o ich doświadczenia - zdania są podzielone. Wózek prezentuje się dobrze, gondola jest duża, więc dajemy mu szansę.
Niestety nie istnieje wózek, który miałby wyłącznie pozytywne opinie, w internie każdemu wyliczają wady. Mam wrażenie, że to właśnie wybór wózka jest najtrudniejszą wyprawkową decyzją.
Co do bazy to się nie wypowiem, już dawno zdecydowaliśmy, że jej nie kupimy - zbyt często się przesiadamy pomiędzy dwoma samochodami by miało to sens, więc nie zgłębiałam tematu.
-
nick nieaktualny
-
Kattalinna róż też spoko, miałam przed czerwonymi
A jeśli skórki masz ładne bez ogarniania, to nie ruszaj, bo potem będą narastać
J.S. ja ściągnę sobie w połowie kwietnia, ewentualnie na początku i pomaluję tylko bazą proteinową, bo muszę mieć cokolwiek chociaż
Ja mam materac gryka-pianka-kokos 8cm
To zdecydujcie co robimy, czy sie przenosimy gdzieś czy nieJak chcecie fb to mogę to ogarnąć (i tak bym się tu udzielała cały czas) lub inne forum, mi to wsio rybka, pójdę tam gdzie Wy
Już się z Wami bardzo zżyłam
Ogarnijcie jaka akcja. Jakiś ktoś z Indii próbował mi się dzisiaj na fb włamać
P.S Moja Mania dzisiaj tak wypycha stópki, że aż mnie boli to od środkaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:05