X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, a miałaś usuwany wyrostek? Jeśli ból nadal się utrzymuje to lepiej sprawdzić to. Oby to był tylko jakiś nerwoból czy inna drobnostka. Kciuki!

Z tego co widzę, to chyba większości z nas nie przeszkadza pozostanie tutaj. To chyba nie ma co kombinować. Każda jest dorosła i świadoma tego, że udziela się na otwartym forum publicznym, także świadome konsekwencji zostańmy :-)

Dziś miałam program "usterka" na żywo :-D od jakiegoś czasu wywala nam korki na klatce. Coraz częściej, ostatnio co 3 dni. Dziś więc był telefon do administracji, przybył pan elektryk, zerknął i nawet nie próbował wciskać, że to nasza wina. Do naszej skrzynki są podłączone 3 mieszkania, zadzwonił więc do sąsiadów, że przez chwilę będzie prądu. Wszystko poszło sprawnie, po jakimś kwadransie było po sprawie, u nas cośtam cośtam i do wymiany, zamówi, przywiezie i zamontuje. Prąd włączył, wszystko działa, zabezpieczone przed wywalaniem i miganiem żarówek, super. Po 3 godzinach dzwonek do drzwi: córka sąsiadów pyta czy to u nas była awaria prądu, bo u nich nie działa. No to mówię, że tak, trzeba dzwonić do administracji. 15 minut później głosy na klatce, dzwonek do drzwi, pan elektryk i sąsiad w tle z zapytaniem czy pani coś zmieniała w bezpiecznikach (jasne, bo nie mam co robić tylko grzebać w 40 letniej instalacji, zwłaszcza gdy u mnie wszystko działa). Mówię, że nie, pan elektryk stwierdził, że "ktoś" pozamieniał. No ok, zrobił swoje, mnie to już nie rusza. Minęły kolejne 3 godziny i znowu dzwonek do drzwi! Tym razem drugi sąsiad, czy ja mam prund! Ręce mi opadły... Mówię jaka sprawa, że spec z adm naprawy robił, trzeba dzwonić na pogotowie elektryczne bo administracja już nie robi. 10 minut później przybył pan elektryk nr 2, wiek na oko ze 150 lat (70+). Idziemy do skrzynki i co ja widzę? No korki zupełnie poprzeiczane niż były. I odkrycie, że u pani tu nie ma, że wykręcone i czy to na pewno był człowiek z administracji? Wytłumaczyłam po raz kolejny co i jak. Ok, pan elektryk nr 2 wziął się za robotę. W międzyczasie zapoznaliśmy się z sąsiadem bo jest nowy i patrzyliśmy przerażeni jak dziadek działa, gotowi na oglądanie porażenia prądem. Zanim poszedł, upewniłam się, że u wszystkich sąsiadów wszystko działa, na szczęście jest ok. Mówię Wam, normalnie fachowcy rozwalili nas na łopatki :-) cieszę się tylko, że skrzynka jest na 3 mieszkania, a nie całe piętro, czyli 6, bo to by dopiero była zabawa ;-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna nieźle :D u nas na szczęście każde mieszkanie ma swoją skrzynkę, więc o takie akcje nie muszę się martwić :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, przynajmniej nie było nudy :) U nas w poprzednim tygodniu był wytrysk z rury przy okazji wymiany wodomierzy, więc też patrzyłam na "fachowców" w akcji :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie uspokoiłyście, bo już się bałam, że muszę mieć cc ;-) wiadomo jak trzeba będzie to nie zamierzam marudzić ale wolę jako pierwszy raz sn ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niedoczynność i żaden z lekarzy nie mówił, że to przeciwwskazanie do sn.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na IP wszystko jest ok. Miałam robione Ktg badanie dowcipne i USG
    Mały waży 1690
    A ból nie jest zapalny ani skurcze czyli wszystko w normie.
    Dobrze że sprawdziłam bo tak to bym się denerwowała bez sensu;)

Fatalita, kattalinna, Fermina, kamciaelcia, D_basiula, Feeva, Wowka, Katka., malwka08, Kira91, Jagoda14, Kropka88, pawojoszka, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix - dobrze, że sprawdziłas :)

Dziewczyny, od dzisiaj w tesco lovela w dobrej cenie. 5kg proszku/4,7l płynu za 37.99 zł.

Feeva, Sela lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Asix Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoo dziś wszystkie śpią jak dzieci?;)
    Mnie siniak od zastrzyku w tyłek boli a poza tym mąż do pracy a budzić na cały regulator;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się nocna zmiana. Nie mogłam dłuższy czas usnąć, więc w końcu sięgnęłam po komórkę. Wybudziłam się, bo wkurzył mnie sen. Idę dziś na 8 na standardową wizytę do gina. Niby zapisuję się na konkretną godzinę, ale w praktyce jest tak, że wchodzi się wg kolejności przyjścia. Jest to dla mnie chore, bo dlaczego osoba, która jest zapisana np. 2 godziny po mnie jak przyjdzie przede mną to ma pierwszeństwo. I tak się zawsze wkurzam przed tymi wizytami, że dziś mi się śniło, że śpieszyłam się do lekarza, żeby być wcześniej, a utknęłam na zakupach w sklepie przy kasie samoobsługowej, bo nie mogłam kołdry nabić. I nikt z obsługi nie chciał mi pomóc ;) takie głupoty mogą człowieka wybudzić. Chyba już nie usnę, bo i tak budzik nastawiony na 6.30.

Hope co tam u Ciebie?

Jeśli chodzi o przenosiny, to ja chyba też bym tu najchętniej została. Jesteśmy tu anonimowe. A trolle specjalnie krzywdy nam nie robią. Nikt nikogo nie obraża. Po porodzie można myśleć o czymś innym, jeśli ktoś by sobie życzył bardziej dzielić się zdjęciami i informacjami. Na fb jestem, zaglądam co kilka dni, ale oficjalnie o ciąży nie informowałam tam i nie czuję takiej potrzeby. A przynależność do konkretnej grupy chyba może mnie zdradzić? Wyszłam z założenia, że Ci co mają wiedzieć, dowiedzą się bezpośrednio ode mnie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja w nocy nie sięgam po tel :D

ale ja już tez wstałam. Mam dzis maraton:niedługo wyjezdny diabetolog, potem wracam do mojego gin na nfz, od 12:00ruszają szczepienia (malutki juz w nocy nie miał goraczki, obstawiam zęby, ale kto wie co to?), potem korepetycje i moze usiądę około 18

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos pobolewa podbrzusze jak na miesiaczke..bol nie jest jakis nie do wytrzymania ale jest i jednostajny nie skurcze ale martwię sie

Zakochana mama2
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też szalony dzień. Trochę wolności będę miała dopiero koło 19.

Asix dobrze, że pojechałas :)

Hoope żyjesz?

A mi się dzisiaj śniło, że mi krewetki akwariowe zapierdzielały po łazience o.O what?

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddaje nocne warty :) już dwie noce przespalam :)

Asix, dobrze że to nic poważnego. A jaki ten zastrzyk dali? Przeszło już, nie boli?

Szkoda, że nie mam blisko Tesco. Właśnie szukałam loveli w promo...

Miłego dnia :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ja to nawet nie wiem co mi się śniło, wczoraj zdawałam całą noc egzamin - na dostawczaku.

Hoooooooppppeeeeeeee!!!

Zakochana, weź nospe i obserwuj, w razie czego na IP.

Asix, dobre informacje :-)

Wowka, tesco online jest też :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 07:59

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, a no właśnie jest :D przecież nawet mam tam konto do zamawiania :D tylko muszę lodówkę wyczyścić, jak zamawiać to na całego :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lodówkę, szafki - zrób zapasy jak na wojnę :-D

age.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakbym miała wielką lodówkę z zamrażarką to chętnie bym wielkie zapasy porobiła ;) bo codziennie mi na coś innego idzie... a czołganie się w taki mróz do miasta jest nie dla mnie.
    A sąsiad ostatnio do mnie "jeszcze się pani czołga?" a ja do niego i będę do maja ;d to się zatkał.

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Asix Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk przeciwbólowy z pyralginy i papaveryny. No teraz już czuję się super.;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Podczytywałam cały czas informacje na temat zmiany forum ale przyzwyczaiłam sie juz tu. Ja uwazam ze kazda z nas decydujac sie na pisanie w wątku ma świadomość ze kazdy moze to przeczytac. Podajac jakies osobiste informacje trzeba uwazac jak chce sie pozstac anonimowym i tyle. Mi nie przeszkadza ze ktos tam czyta niech sobie czyta. Chociaż jak moj maz probuje cos mi w telefonie wygrzebac to sie najbardziej denerwuje nigdy nie wiem czy tam o nim czegos naskrobalam ;-)
    Ja dołaczam do dziewczyn z załozonym pessarem. Najlepsze jest to ze sama z siebie zaczelam lezec a tak naprawde zaden z lekarzy nic na temat lezenia nie mowil. Nawet podczas zakladania pessaru pytalam to powiedzial normalnie chodzic tylko oszczędzać sie. Jutro wizyta u mojejej straszacej profesorki. Wowka ciekawe czy mnie potraktuje bolesnym badaniem ginekologicznym ;-)
    Ok to ja napisalam w skrocie to co u mnie.
    Hoope co u ciebie? Jestes w szpitalu?
    Gratuluje udanych wizyt i oby do maja dziewczynki :-)

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przenoszenia się to wolę tutaj na forum. Przyzwyczaiłam się. Na FB to tak średnio podobają mi się te grupy chyba że faktycznie by była jakaś tajna czy coś żeby nikt jej nie mógł.znalezc w wyszukiwarce

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ