X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska, to trzymam kciuki jutro za Ciebie. I za to, żeby pani prof nie wkładała ręki do łokcia :P napisz jutro jak tam było na wizycie.

Witaj w klubie zaobrączkowanych. I polegujących. Ja raz na kilka dni gdzies wychodzę, ale nie mogę powiedzieć że prowadzę normalny tryb życia. Chyba że normalny tryb życia kanapowego leniucha :P ale z grubsza sprzątam w domu i gotuje. I takie mam zalecenia od lekarki i ze szpitala.

Kamska lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przejechalam sie na izbe dla swietego spokoju..szyjka dluga wszystko ok..taki bol moze być i od jelit

Kamska, kamciaelcia, Asix, Kropka88, Katka., malwka08, kattalinna, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

Zakochana mama2
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja tez dzisiaj calkiem znosnie spalam bo tylko dwa razy na siku wstawalam i nawet sie nie rozbudzilam ;) Wstalam o 7.30 dopiero :p

Hoope, odezwij sie w koncu :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Wszystko ok. Miałam niespodziankę. Od 31 tygodnia robią u mnie KTG. Myślałam, że to na sam koniec ciąży dopiero. Oczywiście dziecko nie chciało współpracować, trzeba nim było potrząsnąć. A i tak z 3 ruchy wyłapałam.

Wowka, malwka08, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabetolog zaliczony, nawet laboratorium(mądra dziewczynka wpadła na pomysł na miejscu), nawet bankomat(dobrze że ostatnie szczepienie), piję kawkę i do ginekologa.

Kropka88, malwka08, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos ta nasza Hoope za dlugo milczy :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Na fb jestem, zaglądam co kilka dni, ale oficjalnie o ciąży nie informowałam tam i nie czuję takiej potrzeby. A przynależność do konkretnej grupy chyba może mnie zdradzić? Wyszłam z założenia, że Ci co mają wiedzieć, dowiedzą się bezpośrednio ode mnie.

Jak grupa jest tajna to nikt jej nie widzi poza członkami.

Mycha666 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dlatego ja w nocy nie sięgam po tel :D

Ja też. Telefon mnie wybudza jeszcze bardziej.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Oddaje nocne warty :) już dwie noce przespalam :)

Asix, dobrze że to nic poważnego. A jaki ten zastrzyk dali? Przeszło już, nie boli?

Szkoda, że nie mam blisko Tesco. Właśnie szukałam loveli w promo...

Miłego dnia :)

W Tesco można zrobić ezakupy:) jeśli oczywiście tez wtedy jest promocja

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że Hoope ładowarki zapomniała, albo smacznie sobie śpi...

Ja dzisiaj miałam koszmary, trzy razy przebudziłam się i musiałam uspokoić i upewnić, że to nieprawda.
    Poza tym przekręcanie się w nocy stało się straszliwą udręką, od spojenia mi takie skurczo-bólo-prądy idą.
    Momentami już mi się nie chce, a to jeszcze 10 tygodni ;)

P.S. Sprawdziłam - promocja Loveli dostępna również przy dostawie, dodatkowo jeszcze na płyn do płukania też jest.
    A na odplamiacz była w gazetce, na e-zakupach nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:17

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę ze hoope ma problem z netem ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pisać czy najpierw nadrabiać bo sama nie wiem.

Jestem w Zdrojach (dla zainteresowanych z zachodniopom).

Cóż, wczoraj przyjechaliśmy, spędziliśmy 2 godziny w poczekalni rejestracji, tyle ludu, zrobili mi usg, które potwierdziło za wysokie AFI. Zatem zostawili mnie, nas w sumie na oddziale. Ale nie na patologii tylko położniczym, zatem słucham sobie śpiewu noworodków i mnie zazdrość zżera.

Wiem, że nic nie wiem. W usg brak innych nieprawidłowości. Mocz, morfo dobre, zrobili cytomegalię, bo tylko tego brakowało do kompletu, ktg, ciśnienie, crp, wszystko dobre (podobno, piguła tak mówi). Jestem przed obchodem, może na nim dowiem się więcej. Ale już na dole przy przyjęciu uprzedzono mnie, że większość wielowodzia to tzw idiopatyczne i przyczyna nie zostaje znaleziona.

Poza tym noc KOSZMARNA. Pokój dwuosobowy z łazienką ale pani obok... połknęła piłę łańcuchową, helikopter i traktor w jednym... Stopery to sobie mogłam co najwyżej w tyłek wsadzić, żeby bąków publicznie nie puszczać. Co dwie godziny sprawdzanie tętna dzieci, pół nocy z kroplówką (elektrolity), od 6 ciśnienie, ktg, temperatura, oni tu nie śpią.

Fiflak jest podobnego zdania, kopie wszystko i wszystkich, tętno od 120 do 180 tak walczy.

Edit, po obchodzie. AFI 26 jest niewiele ponad normę, do końca tygodnia mnie zatrzymają na obesrwacje, w weekend usg, jeśli AFI rośnie dostanę leki, jeśli nie, idę do domu.

Kropka88, Kamska, Dominique1995, Cola87, pawojoszka, Jagoda14, Wowka, D_basiula, Kira91, kamciaelcia, Katy, Katka., Mała Matylda, malwka08, Witch15, kattalinna, J.S, Feeva, Patk, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin znów nie miał humoru. Może wiek(starość nie radość)mu się udziela?? Kiedy nie ma humoru czepia się a nawet"moralizuje"
    Tak więc:
    1. Moja waga mu się nie podoba!!!!wrrr grrrr będę gryźć!!i gina i diabetologa!!!
    Tłumaczę się jakbym winna była. Polozna też mnie tłumaczyła
    2" jak pani chce rodzić?"
    I tu piekny wykład o umieralności
    A tak polozniczo OK, serduszko 148, zwolnienie wypisane

Zaraz szczepienie, może uda się przed drzemka...i tak będzie marudzil bo śpiący. Ale zbudzony też będzie marudzil bo niewyspany. Oby nasze temperatury byly zębowe

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    W Tesco można zrobić ezakupy:) jeśli oczywiście tez wtedy jest promocja
    nawet nie wiedziałam, że można robić ezakupy w tesco ;p a co do tesco to nie polecam kupowania jajek... 20 min. robiłam jajka na twardo, a twarde było tylko żółtko masakra ;/

klz9piqvvra11kd2.png

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia a co Ci powiedział na wagę, że za dużo przybierasz czy co?

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze waga nie rośnie.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dobrze przespanej nocy mam "cudowny dzien"..3 razy juz wymiotowalam i czuje sie okropnie :( Dobrze, ze nie musze nic dzisiaj robic tylko moge spedzic caly dzien w lozku bo bym chyba padla...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ze waga nie rośnie.

I o to się czepiał? :O
    Moja siostra na diecie cukrzycowej chudła i ani słowem lekarz tego nie skomentował, bo to normalne.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coraz częściej już zaczynam myśleć o porodzie. Na razie jeszcze nie ze strachem, ale pewnie niedługo zacznę mieć obawy. Czy będziecie się jakoś szykować do niego tzn. masaż krocza olejkami, Aniball, herbatka z liści malin na przyśpieszenie? Aniball mnie kusi mimo ceny. O masażu zaczęłam czytać tylko ja jestem mało zdyscyplinowana.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    I o to się czepiał? :O
    Moja siostra na diecie cukrzycowej chudła i ani słowem lekarz tego nie skomentował, bo to normalne.

Bo mi w sumie spadło 12kg wg mojego pomiaru
    Wg jego 3kg w miesiąc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ