X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia polajkowałam bo dobrze, że nie tyjesz. Gin ma menopauzę, olej dziada.

O porodzie? Myśleć? Jestem w szpitalu, obok krzyczą noworodki, ja już prawie rodzę! Wczoraj czekając na przyjęcie dostałam delirki z nerwów. Łapy lodowate, dreszcze, bardzo dobrze znam ten stan. Rodzimy i nic ani nikt tego nie powstrzyma. Ale słyszę te maleństwa i ciągle mam mokre oczy. Czy to będzie dziwne, jeśli pójdę do sąsiadki popatrzeć?

kamciaelcia, Sela, Mycha666 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne nie ale niepożądane pewnie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie odłożone o tydzień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a jak u Was z apetytem?
    Ja mogłabym zjeść tylko śniadanie i obiad.
    Nic mnie nie boli, nie mam nudnosci ani mdłości.
    Waga rosnie bo w siebie wciskam przekąski i dzidzia tez już coraz większa.
    W sumie cała ciaze nie miałam ogromnego apetytu ale teraz to już przesada.
    Myślicie ze to może być związane z tym ze leżę non stop od 10 tc i jescze 10tc przede mną, sama przez większość dnia ?
    Może to jakaś depresja czy co ?

• Feeva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, rozwaliłaś mnie z tym helikopterem, piłą i traktorem :D Musiałam monitor wycierać XD
    Oby wszystko było dobrze i żeby Cię szybko wypuścili. Oswoisz się z noworodkami :D

Kamcia, tyle schudłaś? o.O

Dominique ja jadłam bardzo dużo do 12 tyg, nie wymiotowałam tylko wtedy jak miałam pełny żołądek, więc musiałam jeść praktycznie co chwilę. Teraz już jakoś nie potrzebuję tyle co wcześniej... 3-4 posiłki dziennie, przegryzę sobie jakiegoś owocka/jogurt albo coś słodkiego. Dużo za to piję.
    Ale nie mogę powiedzieć, apetyt mam :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:

Kupujecie baze isofix do fotelików, my się zastanawiamy nad tą co rośnie razem z kolejnym fotelikiem, jakie macie o tym zdanie?

My kupiliśmy fotelik z bazą isofix Cybex Cloud Q. Można dokupić do tej bazy kolejny fotelik bez problemu. A ten pierwszy ma też możliwość montażu bez bazy, na pasach, więc u nas też się to przyda ze względu na używanie dwóch aut.

• Katka. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Hej, a jak u Was z apetytem?
    Ja mogłabym zjeść tylko śniadanie i obiad.
    Nic mnie nie boli, nie mam nudnosci ani mdłości.
    Waga rosnie bo w siebie wciskam przekąski i dzidzia tez już coraz większa.
    W sumie cała ciaze nie miałam ogromnego apetytu ale teraz to już przesada.
    Myślicie ze to może być związane z tym ze leżę non stop od 10 tc i jescze 10tc przede mną, sama przez większość dnia ?
    Może to jakaś depresja czy co ?
    Ja wsuwam jak głupia, co chwile coś podjada. Przydałaby mi się większa lodówka ;) ale przez to moje żarcie jestem tak gruba, że ledwo chodzę. A na wagę strach wchodzić.

klz9piqvvra11kd2.png

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z apetytem roznie, ale częściej go nie ma niz jest :/ Zwlaszcza do poludnia jest najgorzej, pozniej juz jest lepiej ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    od poczatku tej ciązy wg mojej wagi spadło mi 12,2 kg (dzisiejszy pomiar), ale tę ciazę zaczełam z najwyższą waga i ma z czego spadać. Starania udały nam sie w drugim cyklu...ale w pierwszym byłam juz na jakby diecie cukrzycowej więc wtedy spadło mi jakies 3 kilo.(ogólny bilans od końca sierpnia minus 16 kg).u mnie tak działa regularne jedzenie :)

no i co najwazniejsze - u mnie tak "zawsze" jest w ciązy...bo chyba przy trzeciej moge juz pisac "zawsze"
    mam wage w domu, bo kupiłam ja w ciązy z córką-bez diety cukrzycowej (monte, 7daysy czy dzemy mi wchodziły) spadała waga w pierwszym trymestrze, w drugim stała, w trzecim rosła, ostatecznie +3,5 kg...
    w drugiej ciązy niemal podobnie ale wiecej spadło na poczatku (dieta cukrzycowa od 7tc)
    no i dla mnie taki schemat normalny
    i ,niestety, normalny jest wzrost wagi po ciąży :( stad osiągnełam te swoje maksimum wagi w zyciu
    ale fajnie słyszeć, jak ja ładnie w ciązy wygladam :) ja to wiem ;) ze ładniej hihi
    zaczął się trzeci trymestr więc i pewnie waga ruszy juz w góre...

a co do apetytu...nie miałam mdłości, wymiotów (nigdy w ciązy), wielu rzeczy nie jem, bo ciążowo to nie moje smaki np mięcho! ale jem cały czas-co 2 h-od rana do wieczora, taki urok diety :) ale jem tez pizzę hihi lepsze cukrzy po niej niz po obiedzie z ziemniaczkami ;) knopers się trafia, owoce, bo to baaaardzo mi smakuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 13:58

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co z tymi zmianami, przenosinami itp.? Ja na fb się nie piszę, bo nie mam nawet.
    Też jestem zdania, że to bez sensu, ale jak się wszystkie przeniosą na inne forum to przecież sama ze sobą pisać nie będę. :)

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) Przepraszam, że na moment wetknę się w Wasz wątek, ale potrzebuję skontaktować się z jedną z Was, mianowicie z Katka.

Katka. masz na naszym wątku Czerwcowe szczęścia 2018 obecnie jako pierwsza post, ponieważ założycielka wątku oszukała nas ze swoimi zdjęciami i odeszła, jednocześnie usuwając na złość pierwszą stronę. Czy byłaby możliwość, żebyś edytowała swój post i wkleiła tam nasze terminy, listę wyprawkową itp.? My na razie próbujemy odtworzyć listę terminów :)

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tata trafil dzisiaj do szpitala z ostrym zapaleniem trzustki, beda wykluczac wszystko, ja juz mam najgorsze przed oczami. Schudl, nic nie je, nie moze chodzic, nic nie pomaga, ja przez ten stres zaczelam dzisiaj wymiotowac, jeszcze do tego przeczytalam mnostwo publikacji na ten temat. Lekarz uznal to za zagrozenie zycia i ze nastepstwa moga byc powazne. Tak bardzo sie martwie :( 50 lat ma tata... :(
    Pocieszcie mnie prosze jakims cieplym slowem bo mam wrazenie ze z tego stresu urodze...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja apetyt też mam. Co chwilę bym coś jadła. Ale teraz troszkę się ograniczyłam bo w miesiąc 4 kg to za dużo i teraz waga stoi:)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S nie znam się, nie miałam sytuacji w rodzinie i nie wiem jak to wygląda :(
    Ale skoro trafił do szpitala, to jest w dobrych rękach i na pewno dobrze się nim zajmą. Będzie dobrze :*

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Forumowe kciuki mają moc. Na pewno z tatą będzie wszystko dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Cześć dziewczyny ;) Przepraszam, że na moment wetknę się w Wasz wątek, ale potrzebuję skontaktować się z jedną z Was, mianowicie z Katka.

Katka. masz na naszym wątku Czerwcowe szczęścia 2018 obecnie jako pierwsza post, ponieważ założycielka wątku oszukała nas ze swoimi zdjęciami i odeszła, jednocześnie usuwając na złość pierwszą stronę. Czy byłaby możliwość, żebyś edytowała swój post i wkleiła tam nasze terminy, listę wyprawkową itp.? My na razie próbujemy odtworzyć listę terminów :)
    ok, nie ma problemu.

J.S trzymam kciuki za twojego tatę. Będzie dobrze zobaczysz.

Alphelia, tomania2806 lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Sela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S będzie dobrze. Myśl pozytywnie. Wiadomo w szpitalu jest sporo lekarzy, na pewno mu pomogą.
    Trzymaj się :-*

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem skąd brak apetytu, u mnie jest wręcz przeciwnie. Mogę jeść cały czas :-(

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., nie chwytaj się czarnych myśli tylko nadziei! Trzymamy kciuki za tatę. Postaraj się wyciszyć nerwy, nie służą Tobie i dziecku, a tacie też nie pomogą :-( musi być dobrze :-*

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. kciuki mocno za Twojego tatę.

A dla Ciebie jak najwięcej spokoju. Myśl o Maluszku :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ