Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope jak czegoś nie weźmiesz to Ci podrzucę do Zdroi
w końcu daleko nie mam.
3mamy kciuki za szybki powrót do domku.
Mnie to bez różnicy w sumie gdzie będę się uzewnetrzniaćI jakoś nie bardzo mi to przeszkadza szczerze mówiąc. Jak ktoś ma potrzebę podszywania się to cóż... zresztą jakie to ma znaczenie?
-
Witajcie kochane
Jak zwykle siedzę cichutko, ale czytam, bo jesteście dla mnie skarbnicą wiedzy. Mamy pierwszych maluszków są zupełnie niezorientowane w temacie prawda.
Szkoda, że pewne sytuacje miały miejsce, ale nie wnikam... Zdaję sobie sprawę, że forum ogólnodostępne i tyle.
Byłam na wizycie 30t 1d i waga malutkiej 1270 gram. Ale ginekolog nic złego nie mówił.
No i panikuję teraz czy to nie za mało??
W czwartek mam w innym miejscu USG III trymestru to może zważą lepiej.hihi
Wstawię Wam moje aktualne zdjątko z zimowej sesji.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/074070af3877.jpg
Pozdrowionka!Kropka88, Sela, kamciaelcia, Wowka, Fatalita, Fermina, kattalinna, Katy, Feeva, Kira91, Hoope, Asix, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
Hoope wrote:Auto odpalił. Ale coś słabo trzymałyście kciuki, bo mam skierowanie do szpitala i to do specjalistycznego, III stopień referencyjności, 40 kilosów od domu. AFI 26, nieco ponad normę. Zatem szykuję torbę i jadę
Mam nadzieję, że to nic i że zaraz wrócimy do domu w dwupaku. Niech to szlag.
Poza tym miałam usg, dzidź wygląda na zdrowego, ułożony główką w dół, bardzo nisko, jak określił lekarz, szyjka 4 cm, ph prawidłowe, waży 1800, tylko to cholerne AFI psuje wszystko.
CO MAM WZIĄĆ DO SZPITALA?
Ojej, troszkę ponad normę (do 25) ale niektórzy lekarze już od 20 są ostrożni.
Oby to był fałszywy alarm, błąd pomiaru czy cokolwiek niegroźnego!
Hoope lubi tę wiadomość
Matylda
-
Ja bym była chętna ale na grupę na fb. To jedyne miejsce, gdzie jestem sobą z imienia i nazwiska, gdzie zaglądam codziennie i wklejam zdjęcia. Na inne forum nie chce mi się przechodzić, wolę już zostać tu i pisać po prostu mniej szczegółów z życia prywatnego.
Kira91 lubi tę wiadomość
Matylda
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:hoope
kosmetyki, reczniki, pizamka, czasem sztucce, klapki pod prysznic, kapcie, jakies jedzonko, bo na dzień dobry nie dostaniesz, woda do picia, szczoteczka do zebów, ładowarka do tel.
ale wiem,ze szybko wrócisz
Dodałabym skarpetki, kubek na herbatę, łyżeczkę i ulubioną herbatę/kawę jak pijesz + cukier jak słodzisz. Ewentualnie mała porcja płynu do mycia naczyń, ja sobie kubek wolałam płynem przemyć niż samą wodą.Hoope lubi tę wiadomość
Matylda
-
Malwka - w czwartek, czyli 28+4 moja mała miała 1116 gram. Przy czym granica błędu wynosiła już ok 165 gram
Myślę, że nie masz się zupełnie czym przejmować
Wowka, tak to ja pisałam o AFI, bo mam 8. Ale rozmawiałam przez tel z ginem, że póki co to norma tylko trzeba będzie częściej się spotykać i włączyć wcześniej ktg.malwka08 lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Tanda wrote:Dodałabym skarpetki, kubek na herbatę, łyżeczkę i ulubioną herbatę/kawę jak pijesz + cukier jak słodzisz. Ewentualnie mała porcja płynu do mycia naczyń, ja sobie kubek wolałam płynem przemyć niż samą wodą.
racja
miałam jeszcze swój papier toaletowy bo biały, własne leki, wiadomo, że i dokumentacja
ewentualnie suszarka do włosów, jakieś drobne (np automaty) -
Hoope, weź się nie wygłupiaj! Do tego szpitala to w ramach wycieczki rekreacyjnej możesz sobie śmignąć, ale nie rozgaszczaj się tam! Ja rozumiem, że chcesz być pierwsza, że już chcesz Fiflaka przy sobie, ale w taką to jednak przesada. Także proszę szybko wracać i czekać na wiosnę! Trzymam kciuki!!
Coś miałam napisać i zapomniałam...
A gdzie o klanie piszą? Jak ktoś odgapi pomysł to będę brać prowizję
A może tę siatkę centylową wrzucić na pierwszą stronę? Katka, Wowka?Hoope lubi tę wiadomość
-
malwka08 wrote:Witajcie kochane
Jak zwykle siedzę cichutko, ale czytam, bo jesteście dla mnie skarbnicą wiedzy. Mamy pierwszych maluszków są zupełnie niezorientowane w temacie prawda.
Szkoda, że pewne sytuacje miały miejsce, ale nie wnikam... Zdaję sobie sprawę, że forum ogólnodostępne i tyle.
Byłam na wizycie 30t 1d i waga malutkiej 1270 gram. Ale ginekolog nic złego nie mówił.
No i panikuję teraz czy to nie za mało??
W czwartek mam w innym miejscu USG III trymestru to może zważą lepiej.hihi
Wstawię Wam moje aktualne zdjątko z zimowej sesji.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/074070af3877.jpg
Pozdrowionka!malwka08 lubi tę wiadomość
-
Hoope, wracaj nam szybko z tego szpitala i zebys ty mi w dwupaku wracala! Patrzcie ja, juz calkowicie poza kolejke chce wykroczyc, ja ci dam. Fiflak ma siedziec na miejscu i czekac do odpowiedniego dnia, a nie.
A tak serio, trzymaj sie tam kochana, obys na chrapaczke nie trafilaHoope lubi tę wiadomość
-
Hehe no było zimno, ale zdjęcie... Kurtka... Spacer... Kolejne zdjęcie i jakoś dało radę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:30
kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Hoope, trzymaj się, oby się okazało, że to pomyłka sprzętu.
Miałaś nas straszyć, co prawda, ale porodem w maju a nie takimi rewelacjami! Jedzenie weź, dużo jedzenia.
Obraziłam sie właśnie na moją szkołę rodzenia. Przed chwilą dostałam smsa że dziś o 15.00 zajęcia.Na miejsce mam pół godziny, ale sms zawsze był dzień przed i nie było problemu z organizacją - zawoziłam Męża do pracy, sama brałam auto i jazda. A teraz? Znowu opuszczę zajęcia i tym razem wyłącznie z ich winy a tak chciałam już teraz ładnie chodzić. Jestem zła.
Hoope lubi tę wiadomość