X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S jaki to wątek? I w sensie, że co że robiłyśmy zdjęcia? Nie ogarniam.
    Dziewczyny trzeba uciekać!

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, zabij mnie, nie wiem, ale bylo napisane cos w stylu, ze na innych watkach zalozyciele musza udowodnic ze nie sa fejkami, wiec prosza swoja zalozycielke o zdjecie brzucha na tle klanu albo jakiegos innego programu, cos w ten desen, nie jestem w stanie dokladnie przytoczyc tych slow, ale watpie zeby na innym watku niz naszym bylo zdjecie z klanem, wiec mysle ze to o nas chodzilo ;)
    Troche glupio, bo piszemy tu o swoich problemach, a glupio zeby bylo to gdzies przytoczone w innym miejscu, nawet nie wiadomo gdzie tak naprawde ;)
    Ja tez jestem za tym, zeby zwiewac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:46

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł :)

Mi się z kolei dzisiaj śniło, że zrobiliśmy spotkanie z forum i wszystkie okazały się trollami ;)
    I stałam wokół "Was" z dzieckiem, a Wy się śmiałyście, że dałam się nabrać :P
    Dziwny mózg...

Jeżeli serio chcecie się przenosić to trzeba się za to zabrać, bo z tym też trochę zabawy pewnie.

Trzymam kciuki za wizyty, ja z kolei lecę na paznokcie wreszcie ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z labu upuścili mi trochę krwi ,w poniedziałek wizyta ,musiałam wstać rano i teraz jestem nie wyspana będę marudna cały dzień ,biedny M pewnie jutro z radością pójdzie do pracy ,dziś ma wolne

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem przewidzieć jak takie historie z trollami sie kończą :D ale ostrzegam-nawet nie macie pewno sci, że trolle gdzie indziej za wami nie pójda...ja się nigdzie (m.in. dlatego) nie przenoszę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez niewyspana, mały goraczkuje
    a z lab dla diabetologa nawaliłam z organizacja :D wizyta we wtorek a ja przez prawie miesiąc nie zdołałam dojechać do lab w innym miescie...z dzieckiem tam sama nie pojade, w niektóre soboty męza nie było, a jak zaplanowałam poprzedni weekend to przeciez byłam w Kołobrzegu ;) ale duzo tego i nie bede płacić...jakoś się wytłumaczę hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wstalam 2:30 do lazienki i do 6 skowronek... dopiero sie obudziłam :D dzisiaj znowu armia na remonty przyjeżdża (teść i ojczym). 4 dni stania przy garach, bo mama nie przyjeżdża ;( haha ;D a tak mnie biodra bolą ze nicntylko tylko dobić :D właśnie reklama zLidla poleciala, serio ZARAZ WIELKANOC?!!! :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa co do ruchow to u nas jest to samo, chociaż czasami Mały sie pokaże Tatusiowi, wczoraj gołym okiem Mąż podziwial moja deformacje brzucha :D ale oczywiście najbardziej kopie jak nie patrzy albo jak Mąż juz weźmie rękę... ;D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, i ja juz po wizycie. Wczoraj nie mialam sily na nic jak wrocilam, bo nylam jeszcze w pracy a pozniej na malych zakupach.
    Co do wizyty to nadal mam bakterie w moczu i nie chca znikac choc duzo pije i biore zurawit. Lek. przepisal mi antybiotyk symural, ktoras o nim slyszala lub stosowala?
    Poza tym wspomnialam o zwiekszonej ilosci wydzieliny, ze spanikowalam ze moga to byc saczace sie wody. Na szczeście przebadal mnie cala najpierw pobral wymaz z pochwy, pozniej usg dowcipne, szyjka zamknieta ladna ilosc wod w normie wiec i ja sie uspokoilam.
    Rozmawialismy na temat porodu i powiedzialam mu o swoich obawach, oczywiscie zaleca porod SN ale jak bardzo sie boje to pomysli o CC (pewnie zostane tu zjechana za to) ale po tym co przeszlismy nie wybaczylabym sobie gdyby cos sie zlego wydarzylo podczas porodu.

Mala wazy 960g w 27 tyg. Nie za malo? W sumie w ciagu 3 tyg przytylam 1kg. Sie rozpisalam... aa nawet nie wiedzialam o co chodzi z tym trolowaniem, to jakas czarna magia, chyba ufam wszystkim za bardzo choc wiem ze internet moze wszystko

Hoope, Mała Matylda, Jagoda14 lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem na forum zamkniętym ale to forum odchudzające
    Ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyśmy tam założyli grupę mogęto ogarnąć
    Tylko oczywiście trzeba założyć konto

Było by łatwiej gdyby każda miała nick taki jak tu albo przynajmniej napisała tu jaki ma tam

Ja założę grupę i wyśle wam link wy musicie prosić o dołączenie A ja będę sprawdzać czy to na pewno wy :p
    Strona nazywa się
    Vitalia.pl

Jestem tam już jakieś 7 lat i nigdy nie było żadnego problemu

kattalinna, Feeva, Katka., Kira91, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula, mam siatki centylowe i dla 27 tygodnia 983g to 50 centyl, więc 960g Twojej córki to w sam raz średnia. Dobrze, że masz lekarza z którym możesz porozmawiać nt sposobu porodu. Na pewno nie będziesz zjechana za cc, w końcu pewnie prawie połowa z nas je będzie miała-z różnych powodów.

Ja jestem też za tym, żeby się przenieść na jakieś zamknięte, ale też mam świadomość, że trolle mogą przejść. W ten sposób uchronimy się tylko przed anonimowymi czytaczami. Dobre i to.

Fatalita, chyba Ty pytałaś ostatnio o wynik AFI. Do tej pory miałam wpisywane "w normie", a wczoraj pojawiła się wartość AFI. Może też ten parametr jest mierzony od konkretnego czasu.

D_basiula lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jeśli będziemy mieć podejrzenie że to troll zawsze można go wyrzucić z grupy

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    Wowka jeśli będziemy mieć podejrzenie że to troll zawsze można go wyrzucić z grupy

To jak tak to spoko :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za :) a vitalie znam, ja odchudzalam się z bebio :D 7kg w 2 miesiące mi poszło w zeszłym roku :) Specjalnie na okoliczność ciąży się odchudzalam :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, to za jednym zamachem odchudzimy się po ciąży :D

kattalinna, Kira91, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira no nie jeszcze nie tak szybko z tą Wielkanocą jeszcze miesiąc nie panikuj .
    D_basiula myślę że 960 to nie jest źle moja w 24 ważyła 850 a ja mam duże dzieci no i niby cukrzycę .

Mi tam za wiele nie przeszkadza że ktoś podczytuje ,skoro ma za dużo czasu to niech czyta ,nie pisze tu nic takiego żeby się obawiać że ktoś przeczyta ,pozatym jesteśmy tu anonimowe więc niech czytają na zdrowie może mają nudne własne zycie.

Kwiatkowa24, D_basiula lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Dzień dobry.

Idę zabić bobra na randkę.

-15 na termometrze. Samochodu odpal.

I co? Odpalił? Mój stoi od soboty. Nawet nie próbuję odpalać bo nie ma sensu.

Dziewczyny, wczoraj byłam na wizycie, coś czułam że nie tak bo mi się jakoś trudniej chodziło i w ogóle. okazało się że szyjka meeega krótka i dziecko głową tak się wciska ze prawie w kanale. Mam leżeć plackiem i za tydzień na kontrole. Martwię się niemiłosiernie. Czy jest szansa że to się jakoś unormuje? To się zdarza? Miałam rodzić przez cc a tu takie cyrki. Skurczy jako takich nie mam, tylko mi brzuch twardnieje czasem. Mały wierci się jak szalony. wg USG 2300g. To dość rosły chłop chyba. Miałam rodzić ponad 150km od domu bo nasz szpital powiatowy to raczej umieralnia a nie szpital i teraz nie wiem co to będzie jakby nie daj boże coś.

I jeszcze drugą noc gorączka ok 38

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:16

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Muszę się Wam pochwalić ze wyprawka skompletowana prawie w całości :) 8 paczek w drodze :p
    Brakuje jescze fotelika i adaptera pod fotelik ale już wiemy jaki wiec to kwestia podjechania do sklepu i zamówienia.
    No i termometr ale do tego wystarczy dobrze zaopatrzona apteka.
    Ciuszki wszystkie sa ale czekają z praniem na moja mamę.
    Przez twardnienia i skurcze nie dałabym rady, chociaż szczerze to tez moja mała wymówka bo niespecjalnie chce mi się schodzić do pralni, wieszać a potem prasować.
    Ze stanikiem to się jeszcze wstrzymam bo specjalnie piersi mi nie urosły ale nie wiadomo co będzie potem.
    Tak samo wstrzymuje się z tymi wszystkim związanym z kp/mm jak krem na brodawki, osłonki na sutki itd bo to nie wiadomo nigdy czy się przyda a trochę kosztuje. Zawsze można na szybko dokupić. Ja mam akpol baby w swoim mieście a tam jest wszyskto :)

Takze teraz odliczamy 72 dni jeśli mała nie będzie się spieszyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:58

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morowa, kawał chłopa! Ja miałam wagę urodzeniową 2500 :O leżenie plackiem powinno pomóc, przeszkodzi grawitacji. Trzymam kciuki!

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morowa wielki chłop :D prawie 1kg cięższy od mojej córy, która w 30+6 w zeszły piątek ważyła 1370g :D
    Moja też naciska bardzo na szyjke, co martwi mojego gina, ale jest ładnie zamknięta więc ok.
    Musisz dużo leżeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:20

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ