X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Fajnie by bylo, jakby dany watek mozna zrobic jako zamkniety, a tak to jednak faktycznie - my tu piszemy rozne rzeczy, a jednak podczytywaczs sa, swoja droga musi sie komus mega nudzic, zeby czytac inne watki :D

Ja na początku chciałam też zapisać się do kwietniówek, bo u mnie jeden termin kwietniowy, drugi majowy ale zostałam tu bo jak mam czytać pobieżnie to wolę nie czytać wcale. W tym wątku wystarczająco dużo się dzieje :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale afera, a człowiek siedzi nieświadomy w domu.

Katy Twój pies pewnie wyglądal jak ten z reklamy Pediegree biegajacy ze sztuczną szczeką XD

W ogóle wiecie co, mój mąż ma jakiś odstraszacz dziecka... co mała się rusza to mówię żeby rękę położył a ona przestaje. Rękę zabiera to ta zaczyn a kopać... Aż się dzisiaj wkurzył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:32

Katy, Sela lubią tę wiadomość

• Saperek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Ale afera, a człowiek siedzi nieświadomy w domu.

Katy Twój pies pewnie wyglądal jak ten z reklamy Pediegree biegajacy ze sztuczną szczeką XD

W ogóle wiecie co, mój mąż ma jakiś odstraszacz dziecka... co mała się rusza to mówię żeby rękę położył a ona przestaje. Rękę zabiera to ta zaczyn a kopać... Aż się dzisiaj wkurzył.

U nas jest tak bardzo często zresztą ja jak zaczynam głaskać to młoda przestaje się ruszać to samo jak próbuje ja nagrać to też cisza.
    Trochę mi przykro nawet że młoda może nie lubi tego?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha u nas też tak jest, nie mam żadnego filmiku a na dodatek zaraz mąż mnie zacznie podejrzewać że ściemniam że tam się ktoś rusza i kopie :)może takie są wstydzioszki :)

Patk lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak miał na początku, przez chwilkę, im częściej czuł ojcowską dłoń tym było lepiej a teraz kopie za każdym razem. Z moją ręką tak samo, jak tylko położę na brzuchu to obkopuje jak szalony. Ostatnio na IP, jak leżałam pod ktg, przez bite 20 minut kopał w czujnik na brzuchu. Wydaje mi się, że broni swoich granic. :D

Też bym się przeniosła, gdyby istniała bardziej kameralna alternatywa dla bbf. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas więź jakaś jest
    Bo jak nie mąż wraca z pracy i zaczyna gadać to młoda szaleje i nie ważne z której zmiany wraca

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wstydzioszek. Co chcę żeby mąż poczuł jak jego syn kopie i przykłada rękę to mały zazwyczaj przestaje. Może czuje respekt przed tatusiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 23:19

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz maly tez sie nie chce ruszac jak moj kladzie reke, dzisiaj sie udalo tak slabo, ale generanie szaleje jak tatus nie widzi ;)

Tez bym mogla sie gdzies przeniesc w jakies inne miejsce, gdyby byla jakas fajna opcja.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma momenty swojej aktywności bez względu na to czy ktoś patrzy czy nie. Wystarczy położyć np. dlugopis na brzuchu :D dzisiaj kopał też w tą głowicę od usg, że aż lekarka powiedziała, że bardzo charakterny, w ktg też naparzał. Po prostu brzuch jest jego i nie chce innych dotyków. Czasem zdaża mu się kopać w gumkę od leginsów. Albo w łóżko jak leżę na boku. W ojcową rękę też.

Czy już czas na zajęcie warty, czy jeszcze ktoś się tłucze po nocy?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz przebudziłam i dalej jestem roztrzęsiona bo śniło mi się że urodziłam i mały był śliczny, ale po porodzie nie chcieli mi go dać. W końcu moja mama przyszła i powiedziala, że mały jest chory ( na zespół który oglądałam wczoraj w uwadze TVN...). Zaczęłam strasznie płakać, potem niby się wybudzilam ,że to był sen i znów moja mama się pojawiła, że to nie był sen, że to prawda że mam chore dziecko. Dobrze, że w końcu się obudziłam naprawdę, już chyba wolę nie spać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 04:08

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niefajny sen :/

Ja sie wczoraj w dzien wyspalam to teraz nie spie od 4...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    W ostatnich dniach byłam tylko biernym czytelnikiem, w nieco aspołecznym nastroju ;)
    W tym czasie rozpoczęłam trzeci trymestr, zrobiło się poważnie… Nie mogę uwierzyć, że maj już tak blisko. Samą siebie zaskakuję tym, że zupełnie nie boję się porodu (lęk pewnie jeszcze przyjdzie) i nie mogę się doczekać mojej córeczki. Miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, podobały mi się zarówno merytorycznie, jak przez sam fakt obcowania z grupą par w tym samym momencie życiowym co my :)
    Dzisiaj o trzynastej mam wizytę u ginekologa, zaraz rozpocznę przygotowania do randki :D
    Wczoraj odebrałam wyniki badań – hemoglobina i hematokryt minimalnie poniżej normy. Nie jestem zaskoczona, ostatnio często miałam krwawienia z nosa, problem z krwawiącymi dziąsłami pojawia się i znika od dłuższego czasu. Jem dużo produktów z żelazem, więc trudno mi sobie wyobrazić, że mam spożywać jeszcze więcej, zobaczymy co zaleci lekarz. Poza tym podsumowanie wyników z ostatniego miesiąca wypada optymistycznie: nie mam cukrzycy, holestazy, ani nadczynności tarczycy (poprzednio tsh tuż pod dolną granicą).

Ktoś jeszcze dzisiaj wizytuje?

Tydzień temu kupiliśmy i skręciliśmy komodę dla Zosi, poukładałam w szufladach jej rzeczy i teraz samo patrzenie na ten mebel mnie cieszy. Już wiem, że w przyszłości będzie nam brakowało miejsca XD
    Jutro przyjedzie fotel do karmienia, łóżeczko już wybrane ale z zamówieniem chyba jeszcze chwilę się wstrzymamy. Zbieramy się do ostatecznej decyzji odnośnie wózka – zachodząc w ciążę wiedziałam jaki chcę, a teraz zaczęłam analizować ;)

Widziałam, że na forum ostatnio dużo się działo… Dobrze, że sytuacja została wyjaśniona. Podziwiam Wasze zdolności detektywistyczne, sama jestem bardzo ufna.

Życzę wszystkim miłego dnia :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Idę zabić bobra na randkę.

-15 na termometrze. Samochodu odpal.

Mała Matylda, Kropka88, pawojoszka, Katy lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Świat jest piękny, trolololo :) wspaniale jest przespać kilka godzin. Też mi się śnił poród, ale mnie szykowali do cc w jakims centrum handlowym :D ale wszystko było dobrze, syn jak z obrazka. Wolę spać, z całą pewnością wolę spać.

Kciuki za wizyty.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym się chętnie gdzieś przeniosła, ale może niekoniecznie facebook. Może jakieś inne forum typowo zamknięte dla osób z grupy.
    Również kciuki za wizyty.

klz9piqvvra11kd2.png

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł z przeniesieniem się na inne, zamknięte forum bardzo mi się podoba :)
    Z facebooka nie korzystam.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 5 zasnęłam i dostałam do 7.30. Na szczęście już bez nie fajnych snów :) powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ratujcie. Chcę już skończyć kompletowanie wyprawki, a tu ciągle jakieś schody, tysiące wyborów.

Jakie prześcieradło wybrać do łóżeczka? Frotte czy bawełniane? Bo zastanawiam się czy nie kupić z każdego po jednym i wtedy sama ocenię. Już mi się śni ta wyprawka po nocach ;)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieźle się tu zaczęło dziać :) Nie pomyślałabym, że ktoś może trollować i wklejać zdjęcia innych z neta. Po co? o.O

Też byłabym chętna na przeniesienie się na inne, zamknięte forum :) Na fb też byłabym chętna, bo posiadam, korzystam cały czas. Decyzja należy do Was :) Warto byłoby zrobić to jak najszybciej, bo jak się porody zaczną, to nie będzie do tego głowy :D

Haha, nie mogę z Was, godzine nadrabiałam kilka stron, a nie było mnie tylko 1 dzień :D

Ja z kupnem staników do karmienia czekam jeszcze, na szkole rodzenia na zajęciach z laktacji położna mówiła, żeby kupić najlepiej 2-3 tyg przed porodem i to nawet ciut większe, bo jak po porodzie załączy się mleczarnia, to będą pełniejsze i mniejszy rozmiar, który uciska może spowodować zapalenie :)

Co do Loveli to mam i mleczka do prania i płyn do płukania. Prałam już, niektóre rzeczy są trochę sztywne, ale po prasowaniu robią się delikatniejsze.
    Wszystko dla dziecia już poprałam. Prasowanie zaczynam powoli, bo nie poprasuje dużo na raz, bo mi kręgosłup siada a na siedząco prasować nie lubię :)

Mycha ja mam jedno bawełniane i jedno frotte. I to i to chyba dobre :D

Ja śmigam zaraz z mamą na onkologię na kontrolę, muszę wyjść wcześniej zobaczyć czy fura odpali, bo jak coś to teścia z kablem przywołam :D

Kciuki za wizyty :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Ja takze trzymam kciuki za wizyty :)

Spalam jak zabita, dopiero sie obudzilam.

Tez bylabym chetna, tylko gdzie? Znacie jakies takie fora, ktore sa zamkniete i nie ma dostepu kazdy?

Z ciekawosci weszlam na inny watek, a tam rozmowa o naszym klanie, ze robilismy zdjecia, no jaja, serio nie wiedzialam ze czytaja nas inne osoby, az mnie to przerazilo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:11

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ