X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna, ja idę po to, aby coś wygrać koniecznie :)

Dziękuję za kciuki, dzięki nim udało się zdać. Sama jestem w szoku. Ale teraz trudniejsza część.
    Katalinna, ciezko nie zestresować się przy przystojniaku ;) ale kurczę damy w końcu radę. Jakoś trzeba będzie dowieźć te nasze dzieci na zajęcia dodatkowe :)

Wowka, kattalinna, Nynka, Katy, Sela, Hoope, J.S, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva po co pisałaś o tej nutelli !!! no cholera ja od 4 dni nie jem słodyczy, bo dupe mi chce rozerwać i cały czas chodze po kuchni i czegoś szukam... wiadomo gdybym zjadła słodkie to by mi przeszło a teraz mi się tak tej nutelli zachciało :-(

Kurcze Asix a właśnie miałam pisać jak po wizycie, daj znać co tam jutro powiedzą ;-)
    Też chciałam iść na te warsztaty Nezpieczny Maluch ale niestety jak były u mnie to miałam wizytę u lekarza :-(

Aż muszę mojemu mężowi powiedzieć, że nie tylko ja mam "koncerty" bo sama ze sobą nie wytrzymuje heh. Czyli w ciązy tak musi być :-P

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie przyszły mi koszule i szlafrok z dolce sonno ;-) Powiem Wam, ze te na napy trzeba brać dużo mniejsze, bo wzięłam s i jest wielka, a M wzięłam te z zakładkami dwukolorowe i są akurat (dobrze, że materiał rozciągliwy to większy brzuchol jeszcze wejdzie) ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela przepraszam XD

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Hahaha :p Ja mam od jakis 2 tygodni taki problem, ze nie dam rady sie wysikac bez zrobienia przy tym "koncertu" bąków...Nie wiem dlaczego i troche mnie to denerwuje :p

Tez tak czesto mam :#

Katy lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie to nadmierne zagazowanie jest normalne skoro tyle z Nas je ma :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha jakie Wy romantyczne jesteście hahahaha.

Jak ja.

Hahahahaha XD XD

Dwa dni z rzędu jedliśmy grochówkę XD Ale tylko ja sprzedaję bilety na koncert XD

Feeva, kattalinna, Katy, J.S, Sela, Wowka, pawojoszka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna polecam te warsztaty. Byłam z mężem, wykład o pierwszej pomocy ciekawy i potrzebny.

Fatalita ja wygrałam najgorszą nagrodę ever - bon 150zl na zakup fotelika chyba Maxi Cosi, gdy już dwa miałam na stanie.

Ja właśnie walczę ze sobą, żeby nie iść do lodówki i nie wziąć resztki lodów. Ale że wrąbałam dziś kawał ciasta, to powtarzam sobie, że lody na jutro. Ale mam wielką ochotę na gazowane słodkie picie. Wkoło piję herbatę, Inkę, miętę, wodę, że mi sie chcę coś dobrego i niezdrowego. Średnio raz w tygodniu muszę litr gazowanego wypić, nie ma innej opcji.

W kwestii "koncertów" mam to samo. Zganiam na Kubę, że niby po tatusiu tak ma :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:27

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, gratulacje! Kiedy praktyka? :-)

Ja już mam ustalony plan działania. Nie odpuszczam, zdaję do bólu bo jednak od czerwca wchodzą te głupie zmiany. Czyli mam czas do porodu. W piątek mam dodatkową jazdę, z czego pół godziny jeżdżę na placu egzaminacyjnym. No to myślę, że po pół godzinie będę te manewry robić z zamkniętymi oczami. Łuk na raz oblewam w 3 minuty ;-) Od razu zapisałam się na kolejny egzamin, w środę rano. Jak zdam jakimś cudem to alleluja! Jeśli nie, to mąż dzwoni do swojego instruktora i u niego biorę kilka lekcji. Może inne spojrzenie coś mi da. Nie ma opcji, żebym w końcu nie zdała tego gówna. Jestem teraz bojowo nastawiona, nie wiem czy to dobrze czy źle, może źle bo się spinam...? Do piątku mam luz.

Ciekawy temat poruszyłyście :-P ja przynajmniej na gazy nie mogę narzekać, raczej nie odbiegają od normy ;-) moje zaparcia mi wystarczą... A propos, znalazłam super środek na nie: stres cudownie działa na czyszczenie jelit... Niestety, na kosmiczny cukier na czczo też :-( już zaczęłam się zastanawiać czy nie lecieć do diabetologa bo wyniki ostatnio słabe ale może jak stres minie to i cukier będzie niższy sam z siebie

Mycha, mam 3/4 opakowania lodów... Już dziś michę zjadłam ale od dwóch godzin zastanawiam się czy nie należy mi dokładka... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:32

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Macie już etap niemożności leżenia na plecach? U mnie zaczął się kilka dni temu. Nie ma opcji położenia się na wznak, od razu się duszę. Tylko boki. A boki obolałe już jak diabli. I też od dawna rano jestem rozjechana przez czołg.

Już od dawna, dobrych kilka tygodni.
    J.S wrote:

Ej posiew na gbs tez sie pobiera z odbytu? Jak? Jak sie do tego przygotowac jak z odbytu? No nie moge XD

Bierze się i patyczkiem pociera "gwiazdkę" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:40

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany a Wy znowu tu o dobrociach? Wy nie tyjecie w ogóle?:P ja czytam o tych lodach, nutellach i gazowanym i już na bank kilogram i rozstęp do przodu:D

Katalina mi wszyscy powtarzali najlepsi kierowcy zdają za którymś podejściem (ps zdałam za poerwszym i jestem skłonna się pod tym podpisać) :D

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, podoba mi się taka interpretacja ;-)

A te lody oczywiście zjadłam. Dziś się ważyłam, jutro się boję ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:52

nat92 lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie tyjemy :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    A te lody oczywiście zjadłam. Dziś się ważyłam, jutro się boję ;-)

Należało Ci się po dzisiejszym stresie. Ja dałam zlecenie mężowi na gazowane picie, bo akurat wracał do domu.

kattalinna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    nie tyjemy :)

To ja nadrabiam za Was wszystkie

• Sela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja razem z Tobą heh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też coś mam fazę na gównożarcie. Dzisiaj kupiłam mirandę. Kupiłam i wypiłam. Lody też zjadłam. I gofera. I cukierki czekoladowe. I zrobiliśmy domowe hamburgery.

I przeczytałam jeszcze raz o bąkach, musiałam wytłumaczyć TZ z czego tak ryję i dostałam mega głupawki, aż się poryczałam.

Jak z tego zrezygnować po porodzie, no jak. Będzie bolało.

Fatalita gratuluję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 20:47

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją słabością są ostatnio lody.... Pożerane w mega ilościach... Wieczorami...

Pół litra to taka optymalna ilość na jeden raz.
    Dziś jogurtowo - sorbetowe o smaku mango. Zobaczyłam, zapragnęłam i zakupiłam. To było silniejsze ode mnie. Choć tyle dobrze, że ciągnie mnie do sorbetów a nie czekoladowych czy innych kremowych.

Etap na słodycze mi minął całe szczęście. Z dwojga złego lepsze lody sorbetowe niż snickers albo i trzy o 23:00.
    Z coli wyleczyła mnie zgaga.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam problem z wyleczeniem się ze słodyczy.
    Tanda niestety u mnie teraz jest faza odwrotna do Twojej, wole teraz sinckersy niż lody, a jeszcze miesiąc temu poza lodami nic nie istniało. Ale to się szybko zmienia, ciekawe co będzie za tydzień ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam faze na lody, codziennie jem magnum z orzechami na przemian z tymi malinowymi, a do tego kanapki monte popijajac mlekiem czekoladowym z kartonika.
    Ale teraz zjadlabym sorbet, Tanda narobilas mi niezlego smaka, jutro bede jadla jak ktos mi kupi i dostarczy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ