Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki
Jeszcze się nie zapisałam na praktyke. Najpierw muszę się zorientować z terminami wykupu dodatkowych godzin, w końcu 6 lat temu ostatni raz podchodziłam do egzaminu
Jeżeli któraś ma w planach zakup laktatora, monitora oddechu, niani itp. firmy Philips to teraz za rejestracje na stronie philipsa jest 40 % zniżki. Nie wiem w ilu sklepach można dokonać zakupu, bo w sklepie oryginalnym Philipsa akurat sprzęty są drogie, ale niby podany jest drugi sklep i tam nawet ceny spoko. Trzeba posprawdzać
W moich osiedlowych te lody takie pomemłanemusiałabym codziennie w biedrze odnawiać zapasy. Brak umiaru
Ile kupie , tyle zjem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 21:44
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyMycha666 wrote:LadyInna polecam te warsztaty. Byłam z mężem, wykład o pierwszej pomocy ciekawy i potrzebny.
Fatalita ja wygrałam najgorszą nagrodę ever - bon 150zl na zakup fotelika chyba Maxi Cosi, gdy już dwa miałam na stanie.
Ja właśnie walczę ze sobą, żeby nie iść do lodówki i nie wziąć resztki lodów. Ale że wrąbałam dziś kawał ciasta, to powtarzam sobie, że lody na jutro. Ale mam wielką ochotę na gazowane słodkie picie. Wkoło piję herbatę, Inkę, miętę, wodę, że mi sie chcę coś dobrego i niezdrowego. Średnio raz w tygodniu muszę litr gazowanego wypić, nie ma innej opcji.
W kwestii "koncertów" mam to samo. Zganiam na Kubę, że niby po tatusiu tak ma
Dzięki za odpowiedz w sprawie warsztatówja się źle czuje i właśnie się zastanawiam czy iść czy wystarczy tylko wyslac męża.
I dodatkowo jeszcze mam jutro na 14 ginekologa wiec pol dnia poza domem ;/ Chociaż wiadomo ze maz mi nie opowie dokładnie tak jak osobiście.
A dostaje się jakieś materiały, płytkę itd ?
Nie mówię już o możliwości wygrania czegoś -
nick nieaktualny
-
Fatalita, gratuluję serdecznie
J.S, jak znosisz leżący tryb życia?
Też mam fazę na lody - co za wiosenna synchronizacja ciężarówek
Jestem z siebie dumna, bo dzisiaj w sklepie oparłam się pokusie i zrobiłam tylko zdrowe zakupy. Bo z tymi lodami niestety jest tak, że świadomość ich obecności w zamrażarce nie daje mi spokoju, chodzę po dokładki do czasu gdy się nie skończą
A potem odkładam ważenie się "na jutro" - przez kilka dnikattalinna lubi tę wiadomość
-
Cola87 wrote:Ladylnna my na warsztatach Bezpieczny Maluch dostaliśmy książeczkę o pierwszej pomocy, także myślę, że to co najważniejsze tam jest
ale wiadomo, że najlepiej być osobiście.
Ooo a my nic nie dostaliśmy. Tylko polecono nam aplikację na smartfona Pierwsza Pomoc od Nestle.
LadyInna jeśli Ci nie zależy na ewentualnych nagrodach, to proponuję zostać na samej pierwszej pomocy, a potem wyjść. Z tego co pamiętam było jeszcze standardowo o bankowaniu krwi pępowinowej, pielęgnacji skóry (Palmers) i instalacji fotelika w aucie. Frekwencja była duża i pamiętam, że ciężko było mi wysiedzieć że względu na duchotę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 22:17
LadyInna lubi tę wiadomość
-
Ja sie waze tylko na wizytach u ginekologa, bo inaczej mialabym wieczna depresje.
Ale dokladnie tak jest, jak wiadomo ze sa lody w zamrazarce, to psychika mowi, aby je zjesc. Ja tak samo nie moge die powstrzymac i wyzeram wszystko, maja juz zakaz kupowania.
Mala Matylda, wlasnie minal dzis 4 dzien mojego lezakowania, jakos daje rade, choc troche mi ciezko bo spacerowalam z psem, chodzilam do sklepu, takie podstawowe czynnosci ktore lubilam zostaly mi ograniczone, ale coz, ciesze sie jednak ze spotkalo mnie to dopiero na tym etapie, jestem w stanie to przezyc bez wiekszej depresji. Lekarz dal nakaz do 5 kwietnia do kolejnej wizyty, mam nadzieje ze po swietach da mi juz zielone swiatlo na powrot do normalnosciMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Mała Matylda wrote:Fatalita, gratuluję serdecznie
J.S, jak znosisz leżący tryb życia?
Też mam fazę na lody - co za wiosenna synchronizacja ciężarówek
Jestem z siebie dumna, bo dzisiaj w sklepie oparłam się pokusie i zrobiłam tylko zdrowe zakupy. Bo z tymi lodami niestety jest tak, że świadomość ich obecności w zamrażarce nie daje mi spokoju, chodzę po dokładki do czasu gdy się nie skończą
A potem odkładam ważenie się "na jutro" - przez kilka dni
JA już nawet nie nakładam sobie. Zabieram z zamrażarki całe pudło...Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość
Matylda
-
J.S, cieszę się, że myślisz pozytywnie, mam nadzieję że do 5 kwietnia czas szybko ci zleci
Tanda, gratuluję znajomości siebie i akceptacji swoich potrzeb
Ja jeszcze żyję złudzeniami... z drugiej strony wstawanie z kanapy w celu pozyskania kolejnej porcji spala kalorieJ.S lubi tę wiadomość
-
Ej weźcie ja mam w zamrażarce całe pudełko lodów a chodzą za mną już któryś dzień. Chyba wrócę do tego remontowego maratonu bo od dwóch dni jak tylko mam więcej czasu to nic tylko jem . Ważę się tylko na wizytach w domu nawet wagi nie mam tak dla bezpieczeństwa i komfortu psychicznego,następna wizyta 09.04 narazie ostatnio było 7 kg do przodu to nie tak źle ale miesiące największego przyrostu dopiero zaczynam ,mam nadzieję że ta ciąża nie pozostawia mi kolejnych dodatkowych kg.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f566090d7de.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be8e4e15612f.pngSela, kattalinna, Mała Matylda, Wowka, Mycha666, MamaDi, D_basiula, Feeva, J.S, nat92, Fatalita, Asix, Kira91, Katy lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dzień dobry,
Mnie dzisiaj od 5 dopadła bezsenność. Obudziło mnie siku, a teraz mały w brzuchu tak dziwnie drga całym ciałkiem, że nie daje mi to zasnąć, bo cały czas mnie zastanawiają te dziwne nienaturalne drgania ( dotychczasowych ruchów to nie przypomina)W końcu się udało...
-
Witam się w 32 tygodniu! Właśnie zjadłam śniadanie, zapomniałam, że miałam się zważyć przed, będzie więc bez jednak. 12 na plusie i szkoda, że to nie temperatura za oknem.
Moje dziecko nie sypia chyba. Kładę się - wierci się i kopie. Budzę się - to samo. W ciągu dnia też brzuch w ruchu. Szkoda, że po porodzie tak mu nie zostaje, taka funkcja autoćwiczeńMała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Widziałyście dzisiejszą poradę dnia? Ja myślę, że od tego należy zacząć wyprawkę: lista mailingowo- telefoniczna dla tatusia to podstawa
Wowka, po co się zwlekać?
No oczywiście po to żeby zjeść
Hej, a dlaczego ja nie mam porad dnia? Belly uznaje, że wszystko wiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 06:57
kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość