X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwila zjadlam Fantasie, ale teraz mam przez Was ochote na Snicersa chociaz pewnie mialabym po nim zgage :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    Jeszcze się nie zapisałam na praktyke. Najpierw muszę się zorientować z terminami wykupu dodatkowych godzin, w końcu 6 lat temu ostatni raz podchodziłam do egzaminu o.O

Jeżeli któraś ma w planach zakup laktatora, monitora oddechu, niani itp. firmy Philips to teraz za rejestracje na stronie philipsa jest 40 % zniżki. Nie wiem w ilu sklepach można dokonać zakupu, bo w sklepie oryginalnym Philipsa akurat sprzęty są drogie, ale niby podany jest drugi sklep i tam nawet ceny spoko. Trzeba posprawdzać ;)

W moich osiedlowych te lody takie pomemłane :( musiałabym codziennie w biedrze odnawiać zapasy. Brak umiaru :/
    Ile kupie , tyle zjem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 21:44

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    LadyInna polecam te warsztaty. Byłam z mężem, wykład o pierwszej pomocy ciekawy i potrzebny.

Fatalita ja wygrałam najgorszą nagrodę ever - bon 150zl na zakup fotelika chyba Maxi Cosi, gdy już dwa miałam na stanie.

Ja właśnie walczę ze sobą, żeby nie iść do lodówki i nie wziąć resztki lodów. Ale że wrąbałam dziś kawał ciasta, to powtarzam sobie, że lody na jutro. Ale mam wielką ochotę na gazowane słodkie picie. Wkoło piję herbatę, Inkę, miętę, wodę, że mi sie chcę coś dobrego i niezdrowego. Średnio raz w tygodniu muszę litr gazowanego wypić, nie ma innej opcji.

W kwestii "koncertów" mam to samo. Zganiam na Kubę, że niby po tatusiu tak ma :D

Dzięki za odpowiedz w sprawie warsztatów :) ja się źle czuje i właśnie się zastanawiam czy iść czy wystarczy tylko wyslac męża.
    I dodatkowo jeszcze mam jutro na 14 ginekologa wiec pol dnia poza domem ;/ Chociaż wiadomo ze maz mi nie opowie dokładnie tak jak osobiście.
    A dostaje się jakieś materiały, płytkę itd ?
    Nie mówię już o możliwości wygrania czegoś :)

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladylnna my na warsztatach Bezpieczny Maluch dostaliśmy książeczkę o pierwszej pomocy, także myślę, że to co najważniejsze tam jest :) ale wiadomo, że najlepiej być osobiście.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Ladylnna my na warsztatach Bezpieczny Maluch dostaliśmy książeczkę o pierwszej pomocy, także myślę, że to co najważniejsze tam jest :) ale wiadomo, że najlepiej być osobiście.

To chyba jednak pojadę. Chociaż te 3h przerażają :(

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, gratuluję serdecznie :)

J.S, jak znosisz leżący tryb życia?

Też mam fazę na lody - co za wiosenna synchronizacja ciężarówek :P
    Jestem z siebie dumna, bo dzisiaj w sklepie oparłam się pokusie i zrobiłam tylko zdrowe zakupy. Bo z tymi lodami niestety jest tak, że świadomość ich obecności w zamrażarce nie daje mi spokoju, chodzę po dokładki do czasu gdy się nie skończą XD
    A potem odkładam ważenie się "na jutro" - przez kilka dni :P

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:

Ooo a my nic nie dostaliśmy. Tylko polecono nam aplikację na smartfona Pierwsza Pomoc od Nestle.

LadyInna jeśli Ci nie zależy na ewentualnych nagrodach, to proponuję zostać na samej pierwszej pomocy, a potem wyjść. Z tego co pamiętam było jeszcze standardowo o bankowaniu krwi pępowinowej, pielęgnacji skóry (Palmers) i instalacji fotelika w aucie. Frekwencja była duża i pamiętam, że ciężko było mi wysiedzieć że względu na duchotę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 22:17

LadyInna lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie waze tylko na wizytach u ginekologa, bo inaczej mialabym wieczna depresje.
    Ale dokladnie tak jest, jak wiadomo ze sa lody w zamrazarce, to psychika mowi, aby je zjesc. Ja tak samo nie moge die powstrzymac i wyzeram wszystko, maja juz zakaz kupowania.

Mala Matylda, wlasnie minal dzis 4 dzien mojego lezakowania, jakos daje rade, choc troche mi ciezko bo spacerowalam z psem, chodzilam do sklepu, takie podstawowe czynnosci ktore lubilam zostaly mi ograniczone, ale coz, ciesze sie jednak ze spotkalo mnie to dopiero na tym etapie, jestem w stanie to przezyc bez wiekszej depresji. Lekarz dal nakaz do 5 kwietnia do kolejnej wizyty, mam nadzieje ze po swietach da mi juz zielone swiatlo na powrot do normalnosci :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 a dostaliście na samo wejście taka torbę z próbkami, misiem, chusteczkami itp? My tam właśnie mieliśmy ta książeczkę.

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta aplikacje z Nestle też nam polecali ale jeszcze nie patrzyłam na to.

• Tanda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Fatalita, gratuluję serdecznie :)

J.S, jak znosisz leżący tryb życia?

Też mam fazę na lody - co za wiosenna synchronizacja ciężarówek :P
    Jestem z siebie dumna, bo dzisiaj w sklepie oparłam się pokusie i zrobiłam tylko zdrowe zakupy. Bo z tymi lodami niestety jest tak, że świadomość ich obecności w zamrażarce nie daje mi spokoju, chodzę po dokładki do czasu gdy się nie skończą XD
    A potem odkładam ważenie się "na jutro" - przez kilka dni :P

JA już nawet nie nakładam sobie. Zabieram z zamrażarki całe pudło...

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, cieszę się, że myślisz pozytywnie, mam nadzieję że do 5 kwietnia czas szybko ci zleci :)

Tanda, gratuluję znajomości siebie i akceptacji swoich potrzeb ;)
    Ja jeszcze żyję złudzeniami... z drugiej strony wstawanie z kanapy w celu pozyskania kolejnej porcji spala kalorie :P

J.S lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej weźcie ja mam w zamrażarce całe pudełko lodów a chodzą za mną już któryś dzień. Chyba wrócę do tego remontowego maratonu bo od dwóch dni jak tylko mam więcej czasu to nic tylko jem . Ważę się tylko na wizytach w domu nawet wagi nie mam tak dla bezpieczeństwa i komfortu psychicznego,następna wizyta 09.04 narazie ostatnio było 7 kg do przodu to nie tak źle ale miesiące największego przyrostu dopiero zaczynam ,mam nadzieję że ta ciąża nie pozostawia mi kolejnych dodatkowych kg.

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :/

Dzisiaj moja kolej.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f566090d7de.png

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/be8e4e15612f.png

Sela, kattalinna, Mała Matylda, Wowka, Mycha666, MamaDi, D_basiula, Feeva, J.S, nat92, Fatalita, Asix, Kira91, Katy lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Mnie dzisiaj od 5 dopadła bezsenność. Obudziło mnie siku, a teraz mały w brzuchu tak dziwnie drga całym ciałkiem, że nie daje mi to zasnąć, bo cały czas mnie zastanawiają te dziwne nienaturalne drgania ( dotychczasowych ruchów to nie przypomina)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 32 tygodniu! Właśnie zjadłam śniadanie, zapomniałam, że miałam się zważyć przed, będzie więc bez jednak. 12 na plusie i szkoda, że to nie temperatura za oknem.

Moje dziecko nie sypia chyba. Kładę się - wierci się i kopie. Budzę się - to samo. W ciągu dnia też brzuch w ruchu. Szkoda, że po porodzie tak mu nie zostaje, taka funkcja autoćwiczeń ;-)

Mała Matylda, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :)

Widzę nowy trend na wątku, ranne ptaki :D ja się obudziłam, ale nie mam siły zwlec się z łóżka.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście dzisiejszą poradę dnia? Ja myślę, że od tego należy zacząć wyprawkę: lista mailingowo- telefoniczna dla tatusia to podstawa :-P

Wowka, po co się zwlekać? :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 06:51

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Widziałyście dzisiejszą poradę dnia? Ja myślę, że od tego należy zacząć wyprawkę: lista mailingowo- telefoniczna dla tatusia to podstawa :-P

Wowka, po co się zwlekać? :-D

No oczywiście po to żeby zjeść :D

Hej, a dlaczego ja nie mam porad dnia? Belly uznaje, że wszystko wiem? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 06:57

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ