X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    Kattalinna trzymam kciuki ;)
    Ja wlasnie jade do endokrynologa, zobaczymy co tam nowego u mojej tarczycy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, powodzenia!
    My na Bezpiecznego Malucha wybieramy się w czwartek :)

Fatalita lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela też na Twoim miejscu nie brałabym torby po teściowej :)

Ej Ci nasi faceci to wszyscy są tacy sami..mój to spi tak daleko ode mnie że rant łóżka mu się wbija w bok :)

Sela lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwiekszyla mi lekarka dawke Euthyroxu bo mam TSH na granicy normy :/ Podobno mam malutka tarczyce wiec moze juz nie wyrabia xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż od kilku miesięcy śpi już w innym pokoju. Głównie ze względu na koty, bo mamy 2, a one lubią się ganiać w nocy i bałam się, że mój brzuch będą traktować jak trampolinę. Do tego zawsze uwalą się w nogach i potem ruszyć się nie da, a jak starszą kotkę obudzę, to zaraz zaczyna wołać o jedzenie. Więc zostali wymeldowani. Oczywiście nie było opcji, żeby wymeldować same koty.

J.S. miałam ostatnio wymaz do GBS pobierany. Z pochwy i z przestrzeni między pochwą i odbytem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 13:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też boki tylko do spania, troche dlatego, że mi się ciężko oddycha (ale najmniej plecy bolą jak na nich leżę) a troche dlatego, ze ginekolog mi kazała bo małemu spadało tętno jak lezalam na plecach na usg.

Byłam na basenie, żałuję że wcześniej nie chciało sie dupska ruszac. O co chodzi z tą ciepłą wodą w ciąży, bo ja poszłam dziś na bicze i małe bable i tam woda bardzo ciepła i oczywiście sie schizowalam.

Dziewczyny kciuki zaciśnięte;)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobiłam rekord, dziś 8 minut :-P o godzinie 12:10 już szłam do wyjścia. Ja pierdzielę, nie ogarniam czemu. Łuk pięknie zrobiłam ale na koniec przestałam panować nad autem, za szybko jechałam i skończyło się na tyczce... A w takim przypadku nie ma poprawy. Dupa i już. A tak byłam pozytywnie nastawiona. Egzaminator młody i przystojny, pojeździłabym ;-) najgorsze że za jeden egzamin miałabym 3 godziny dodatkowej jazdy. I dylematy się rodzą :-( ale koleś mi podpowiedział, że mogę wykupić sobie pół godziny na placu egzaminacyjnym na tamtejszym samochodzie. I tak zrobię chyba. Muszę odczarować ten cholerny plac... Może mi coś pyknie we łbie

Teraz mogę nadrabiać Was :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 13:43

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    ciężarnej każdy wybaczy
    w końcu się uda

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, nie lubię :/... Ale pomysł pojezdzenia samochodem egzaminacyjnym po placu egzaminacyjnym brzmi sensownie. Na pewno się otrzaskasz i z autem i z miejscem.

Fatalita, kciuki za teorię.

Ja dzisiaj na pewno nic bym nie zdała. Nie mam siły nawet posprzątać tak dookoła w domu... może znowu pójdę spac.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna nie przejmujmuj się zdasz następnym razem ją pierwszym razem o mało auta nie rozbiłam bo za szybko w bramę próbowałam wjechać.

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka, to był trzeci raz, z czego drugi raz na łuku :-P

Wowka, dla mnie też sensownie. Z tym samochodem to tylko tyle, że będzie to obcy. Bo tam chyba 30 jest, za każdym razem inny trafiam więc głównie chodzi o to, żeby mieć poczucie innego. Na szkolnym bym mogła, ale ten już znam.

Fatalita, teoria jest prosta. Jak mój łuk ;-) powodzenia! Choć jak oblewać to lepiej teorię, prawie 5 razy tańsza :-P

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, druga sprawa, że te egzaminacyjne/kursowe samochody katowane przez trzy czwarte dnia przez różne osoby na sprzęgle, też bywają kijowe. Dobrze mieć odmianę z innym samochodem niż kursowy, który już się zna, bo w nim też sprzeglo/gaz mogą inaczej pracować. I wcale nie ma przelozenia na umiejetnosci jezdne kierowcy. Ja majac prawko od ładnych paru(nastu) lat i jezdzac codziennie, mialam okazje odprowadzac elkę instruktora do garażu. Trzy razy mi zgasł i odwaliłam takiego koziołka ze sama z siebie sie smialam :D sprzeglo dzialalo tam tak, że usiąść i zapłakać :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero za drugim razem wyjechałam z placu. A tak to zawaliłam ruszanie z wzniesienia.
    Fajny egzaminator a oblałam na najprostszym parkowaniu czyli prostopadłym :(
    Głupia zamiast wjechać i wyjechać na tak samo skręconej kierownicy to ja zaczęłam kombinować i niby prawie uderzyłam w drugie auto...
    Po tym przeszłam pieszo 10km do domu rycząc. To był początek ciazy wiec hormony szalały ale tez mega wkurzenie ze na tym.
    Rozumiem na parkowaniu równoległym bo to mi wychodziło różnie. Odpuściłam sobie ze względu na różne przeboje ciążowe ale po porodzie pojde na kurs doszkalający i próbuje dalej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś w Was ma w ciazy przepisany clexane ?
    Ja mam 2x 0,4 i dzisiaj robiłam badania i aptt znowu poniżej normy :((( zaraz się okaże ze chyba 3 razy dziennie będę się kula :(

• Hoope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, pijemy za kolejny egzamin.

Mam dziś fazę sprzątania. Miałam przymknąć oko, nie denerwować się, ale tak nie da się żyć, musiałabym być ślepa, żeby nie widzieć tego brudu. Masakra z kim ja żyję!

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizytę. Zaraz wchodzę. Zobaczymy co u małego

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja egzamin omal nie zawaliłam na najprostszych rzeczach. Na sam koniec idealnie przejechanego placu, minimalnie zmieściłam się na zawrotce na trzy. Banał, byłam tego pewna a tu klops. Powtórka bez błędu. A potem wyjazd na miasto i co? Ruszam z wzniesienia, zgasł. Drugi raz, zgasł. Egzaminator mówi jeszcze raz i się pożegnamy. No to ruszyłam z piskiem opon a ten się cieszy XD Potem jeszcze czepiał się, że za mało dynamicznie. Hłehłe, nie widzi mnie teraz :P Choć z brzuchem i z dziećmi jadę bardzo patrolowo.

Mój TZ jest bardzo dobrym kierowcą ale orientację w terenie ma tragiczną. TRAGICZNĄ. On się zgubił 100 metrów od domu. Co miesiąc jedzie tą samą trasę do endo i za każdym razem muszę mu mówić: teraz w lewo, zawróć, wjedź na rondo. Nie trzeci zjazd z ronda tylko teraz zjedź, o tu i palcem pokazuję. Nie ogarnia który to trzeci zjazd. Dlatego byłam w szoku jak mnie wiózł do szpitala, bo pamiętał trasę, którą jechał 7 lat temu w wielkich emocjach. Tak mu się porodówka wyryła! XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Może ktoś będzie zainteresowany.
    Wózek TFK Twinner Twist Duo. Dla blizniakow albo rok po roku.

https://www.olx.pl/oferta/wozek-tfk-twinner-twist-duo-blizniaczy-rok-po-roku-gondole-adapter-CID88-IDsUdpR.html

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie mam orientacji :) jak mój jeździ? Nie wiem :) razem to ja jestem kierowcą :D
    Zdałam za pierwszym razem ale moją zmora na kursie i egzaminie było zgaszanie się auta :) zatem na egzaminie wzniesienie bylo z piskiem i dymkiem-byleby zaliczyć. Na miescieinna elka mnie uratowala :) tzn tak kiepsko jechala ze egzaminator zmianil trasę prosto do wordu :)no i zdawalam po 7 rano hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najgorsze w tym zdawaniu, a raczej oblewaniu jest to, że wiem, że umiem jeździć. Nie boję się auta, nie przerażają mnie skrzyżowania. Owszem, jak jest większy ruch to jest stresik ale nie panikuję. A kuźwa garuję na placu...

age.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ