X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Dziewczyny, przypomnijcie mi, bo nie chce mi się szukać :D
    Te majty wielorazowe, jak przed ciążą nosiłam rozmiar S/M to teraz mam wziąć L/XL? Żeby mi nie wisiały broń Boże :D Czy skoro są rozciągliwe, to mam wziąć normalnie S/M?
    Z canpola wez s/m

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, obyś tylko takie problemy miała jak ten czy wyglądasz jak paniusia :-D niech to będzie najgorsza część pobytu na porodówce! W sumie wszystkim nam tego życzę :-D

A odpowiadając, widziałam kilka filmików na yt gdzie laski pakowały walizki więc luz :-) poza tym jeśli położna tak radzi, to pewnie radzi też innym, jest zatem duże prawdopodobieństwo, że walizek będzie więcej ;-)

Obejrzałam kilka filmików z poradami jak zdać egzamin ;-) włączyłam teraz jakąś playlistę totally stress free - czuję się prawie gotowa!

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, nie moge spac na plecach od ladnych kilku tygodni. Nie moge oddychac.
    Kolejna noc nieprzespana. Na bokach tak mnie bola biodra, stawy, nogi,pachwiny, az mnie skrecaaaaa ;(
    Dobrze ze pogoda ladna, bo bym chyba przy deszczu dzis plakala ;D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problem leżenia jest skomplikowany. Nic mnie nie boli, materac robi robotę. Ale dychać trudno. I w sumie najlepiej mi na plecach, ale staram się jednak na lewym boku. Tylko wtedy już masakra z oddychaniem ale to już przed ciążą odkryłam. No to kombinuję... A dziś się jakoś przebudziłam w pozycji pomiędzy ;-) nie wiem jak to zrobiłam, ale sobie leżałam ni na boku, ni na płask :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge spac i na plecach i na bokach. Staram sie spac na lewym boku i nawet mi wychodzi. Z dwa razy obudzil mnie kiedys cholerny bol plecow. Musialam wtedy krzywo lezec.

Ja mam termin pod koniec maja i w tym miesiacu chce urodzic. Ciaze przenoszona mam 06.06! Nie chce rodzic w czerwcu, bo to jeszcze dalej ;)

Moja mama miala wszystkie ciaze przenoszone. Ja cierpialam na okropne kolki. Mam nadzieje, ze Patryka nie spotka moj los

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope no niestety różowej nie posiadam :)

A co do sterylizacji to pomozcie, jak już to zrobię to normalnie do pudelka mogę wsadzic?to nie za wcześnie żeby takie rzeczy robic?nie wiem czy buteli też od razu wyparzyć?

W biedronce są znowu produkty Lovela jakby ktoś jeszcze nie miał, ja musze dokupic płyn do płukania.

1usa3e5el69vdydq.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, a ja jak sie poloze na lewym boku to Ola mnie tak skopie ze musze wrocic na plecy. Na prawym sie nawet nie klade bo mi strasznie niewygodnie.

U mnie snieg, wiatr i ogolnie zimno. Wczoraj ogladalam "Bake of ale ciacho" i mam ochote na ptysie! Ale chyba zrobie takie malutkie z kremem takim jak kiedys dzieci w Master Szefie robily.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dospałam ile potrzebowałam i witam się ponownie ;)

Kattalinna, powodzenia!

Efwka, ja planuję spakować się do porodu do dwóch małych walizek, ponieważ tak będzie mi wygodnie. Nie wnikam w to, co inni pomyślą :)

Śpię na boku, prawym lub lewym – z podobną częstotliwością. W ciągu dnia sporo czasu spędzam na plecach w pozycji półleżącej, w zależności od tego jak się Malutka ułoży oddychanie jest od bezproblemowego po niewykonalne XD
    Inną atrakcją, która się wtedy pojawia są jej nóżki pod prawym żebrem, boli mnie na samą myśl ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na liście rzeczy do szpitala ,która dostałam od położnej nie ma nic dla dziecka . Pytałam o to, to mi powiedziała że nic nie trzeba bo oni wszystko dają tylko na wyjście . Ja i tak pewnie wezmę bo jestem uparta i przekorna i zawsze wiem lepiej a pozatym wolę mieć nawet jak nie potrzeba bo M bedzie w domu z dziećmi i nie będzie mógł mi dowozić jak mi się przypomni . Zazwyczaj pakuje jedną torbę dla siebie i jedna dla dziecka ,no chyba że wszystko zmieszczę w jedną w co wątpię bo same podpaski i podkłady pół torby zajmą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 10:46

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa dziękuję :)

Ja śpię tylko na bokach. Na lewym lub prawym. Na plecach nie mogę bo od razu wpadam w bezdech i jest mi okropnie ciężko. Każde przekręcenie się w nocy kończy się stękaniem i jęczeniem, bo muszę jeszcze dodatkowo przełożyć jaśka spod brzucha, bo bez podpory nie zasnę, bo tak mnie brzuch ciągnie. Muszę mieć też kawałek kołdry między nogami. Rano budzi mnie ból biodra na którym aktualnie śpię. Jak już obudzi to kaplica, każda pozycja zła, bo promieniuje na udo i pachwinę. Eh.

Biorę się w końcu za sprzątanie. Nie robiłam nic od dwóch tygodni w chałupie i już mnie samą ten widok przeraża.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka u nas jest to samo, ja nic nie biorę oprócz czapeczek, niedrapek i pieluszek, bo to jest na liście

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę na żywioł. Nie kupuję smoczka, butelek, mleka, laktatora ani niedrapek (choć te dostałam, schowam). Chcę karmić piersią i wiem, że jeśli będę miała te rzeczy, to się złamię i skorzystam.

Wczoraj młody ułożył się tak, że mogłam go zmierzyć (o_o). Jedna ręka na główce, druga na pupie. To całkiem duży ludź, jak on się tam mieści i go stawy nie bolą, to nie ogarniam. Ale musza przyznać, że jest teraz baaaardzo leniwy, głównie śpi, ewentualnie czka lub przeciąga się. Niech mu tak zostanie. Niech mu tak zostanie. Niech mu tak zostanie.

Dalej nie mamy zaklepanego imienia.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na plecach mogę leżeć na podwyższeniu z poduszek. Na boku leżę albo prawym albo lewym, w zależności po której stronie ułoży się dziecko, bo czasem mam dyskomfort i musze się przelać na ten drugi bok.

Efwka, ja na porodówkę idę z różową walizka :D true story :D

Tego mi było trzeba, rano wstałam, zjadłam, po czym poszłam spowrotem do sypialni bo mąż jeszcze się wylegiwał. On wstał i pojechał do pracy, a ja dalej spać :D

Kattalinna, nasze wszystkie 4 kciuki zaciśnięte ;)

efwka83 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, też się zastanawiam, czy temu dzieciu jest wygodnie w brzuchu :D Cały czas skulone. Ja jak za długo siedzę lub leżę w jednej pozycji to wszystko mnie boli, a co dopiero taki dzieć ma powiedzieć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 11:12

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Efwka ja też się spakuje do małej walizki, bo nie mam torby (w sensie mam ale tą torbe ostatnio teśniowa brała do szpitala i ogólnie gdzieś mnie brzydzi brać cokolwiek po niej, niby można wyprać ale nie chce mi się, bo ona pewnie jej jeszcze użyje a wole żeby brała tą torbę niż moją walizkę, bo z wypraniem walizki będzie gorzej)
    Co do spania to ja staram się na tym lewym boku ale tak mnie strasznie biodro boli, że na złość dziecku kładę się na plecach (a wtedy strasznie kopie, aż się tak wypycha z całych sił, nie wiem czy mu wtedy ciasno czy co, och wybredne to moje maleństwo)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Hoope, też się zastanawiam, czy temu dzieciu jest wygodnie w brzuchu :D Cały czas skulone. Ja jak za długo siedzę lub leżę w jednej pozycji to wszystko mnie boli, a co dopiero taki dzieć ma powiedzieć :D

A może dlatego noworodki krzyczą po urodzeniu? O.o

Mała Matylda, Hoope, Fatalita, J.S, Katy, kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna zdaj, to będę miała pretekst, żeby się piwa napić. Pseudopiwa. A jak nie zdasz, to wypiję za kolejny egzamin.

Ooo ja z poduszek to konstrukcje buduję! Mam w zestawie wielki wałek, średnią poduchę, małą grubaskę, koc, dwie kołdry i faceta. Całą noc montuję z tego różne poziomy. Przy każdej zmianie pozycji, oczywiście. Najgorzej z facetem, za każdym razem jak stękam, jęczę, siadam lub bluzgam (standardowo ch do d z takim spaniem) to on się pyta: co się dzieje? Siczku? Co jest?

Wydaje mi się, że on noc w noc od 7 miesięcy spodziewa się, że powiem rodzę.

Wowka hahahaha rozwaliłaś system hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 11:28

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope. Moj facet to samo. Co sie przebudze na siku pyta co robie.. Przeciez robie to samo kilka razy w nocy od kilku tygodni - siku! I na dodatkek za kazdym razem mi powtarza 'uwazaj', gdy przez niego przechodze (wole spac od sciany).
    Dzis to mnie obudzil i kazal polozyc sie na boku, bo niby tak dziwnie steknelam, jakbym miala sie udusic. Ciekawe! ;)

• J.S Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze sie budze na plecach, ta pozycja najbardziej mi odpowiada. Na lewym maly kopie tak, jakby mial zaraz wyskoczyc, na prawym boli mnie lono, no to jak spac? :D
    Ja musze zamowic te majtki, bo na liscie do szpitala sa jednorazowe, a w rossmannie sa tylko wielorazowe, takze tak czy siak musze zamowic.

Ej posiew na gbs tez sie pobiera z odbytu? Jak? Jak sie do tego przygotowac jak z odbytu? No nie moge XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 12:14

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koło mojego to mógłby meteoryt spaść, a i tak by się nie obudził, więc mogę sobie w nocy stękać do woli :P Nikt się nie lituje...no może koty tylko.

Katalinna - kciukasy zaciśnięte, ja na 16.30 teoria, ale nie nastawiam się na zdanie po skrajnym oblaniu ostatnich 3 testów online :P

Mycha - spoko torba, zamawiam, za te cene grzech nie kupić ;)

Jutro idziemy na Bezpiecznego Malucha, mam nadzieję wyjść z jakimiś fajnymi fantami :D

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: