X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie wiem jak u mnie w rodzinie z kolkami u dzieci wiec nie mam porownania :p Zapytam we wtorek mojej mamy jak bylo u mnie i u siostry :p

Ja chce urodzic w moje urodziny czyli dzien przed terminem ;) Chce miec najpiekniejszy prezent urodzinowy i koniec :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koncert życzeń XD

Tylko 5-10 % rodzi w terminie.

Ja nie chcę tylko po. Przeraża mnie wywoływanie. Poza tym to siedzenie na bombie mnie dobije.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się że po terminie to siedzenie na bombie . Pierwsza trojke rodziłam po terminie, każdy dzień to wyczekiwanie , człowiek wsłuchuje się w każdy objaw i analizuje każdy skurcz ,pozatym ledwo się rusza i co dzień ma nadzieję że to w końcu dziś. Zdecydowanie wolę rodzić przed terminem ,jednak wiem że lepiej donosić bo wcześniej urodzone dzieci niby już nie wcześniaki ale większą szansa na żółtaczkę i inne dolegliwosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 23:23

cf409fc7e7.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja termin na 15 maja, ale nie wiem czemu a mówię wszystkim że termin na początku maja..czyżbym coś przeczuwała hmmm :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop, spicie?

Melduje sie na warcie, obudzil mnie bol brzucha, jak juz wstalam po nospe tak nie moge teraz zasnac. Jak nie urok to... no wlasnie :D.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wśród nieśpiacych... kolejna bezsenna noc

klz9piqvvra11kd2.png

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadła bezsenność, choć na szczęście rzadko zdarzają mi się takie noce...
    Po godzinie wiercenia się w łóżku straciłam nadzieję na ponowne zaśnięcie i przeniosłam się z książką na kanapę

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 04:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo nas dzisiaj na nocnej warcie. Dziś budziłam się co godzinę, patrzyłam na zegarek. Poszłam spać o 21, ale juz tak chodzę, odkąd mam problemy że spaniem. Nie daję rady wysiedzieć dłużej. W sobotę poszłam spać wyjątkowo przed północą, bo byliśmy na imprezie rodzinnej. Ucieszyłam się, że będę spać jak zabita. Taaa co i rusz pobudka w nocy i ostatecznie wstałam po 5. Nie wiem o co chodzi. Nic mnie nie boli, to nie dziecko mnie budzi, do WC mi się nie chce. Czuję się jak zombie. Myślałam, że tak będzie dopiero po porodzie ;) Idę dziś do Rossmanna kupić żelowy kompres pod oczy.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

A ja dla odmiany wczoraj wieczorem tak przeciągnęłam pójscie spac, że spałam. Co prawda do 6, ale spalam :) a teraz juz dzień, słońce świeci, ptaki ćwierkaja, na ulice staram się nie patrzec :P

Ja mam termin w teorii na 11-12.05 a tez mowie ze urodze na przelomie kwietnia i maja. Ale za to nie chce w majówkę, o taka wybredna. Ale i tak sądzę że po zdjęciu pessara wszystko może się potoczyć w różny sposób, niektóre rodzą na następny dzień, a niektóre przenoszą...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 3:10, o 5:30 zjadłam śniadanie, przed chwilą wypiłam kawę i pochłonęłam kawałek szarlotki, a zaraz zamierzam ułożyć się do snu ;)

Co do porodu to mam nadzieję, że uda mi się uniknąć "rodzinnej tradycji" w formie porodu wywoływanego w 42 tygodniu. Termin mam na 26, będę zadowolona jeśli urodzę w maju, kiedy dokładnie to już mniej istotne:)
    Jest jednak pewna presja - mąż ma urodziny trzynastego, w prezencie chce córkę XD
    Niech z nią negocjuje, ja się dostosuję :P

Miłego dnia dziewczyny!

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, głód mnie obudził, ale poczekam jeszcze chwile ze sniadaniem na męża. Nie wiem jak u Was ale mnie noce męczą, przy każdym obrocie się budzę, śpię tylko na bokach które już mnie bolą.
    W ogóle ja wiem, że w teorii termin jeszcze daleko sama mówię że chce w terminie rodzić, ale ja już panikuje każdy nowy objaw traktuje jak zapowiedź zbliżającego się porodu, boje się tego że nie wiem co mnie czeka chyba

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście... Znowu jak ja śpię, to tu pełen zestaw, jak będę na dyżurze to b wszystkie będą chrapać :-P

Piękne słońce mi tu świeci :-D pomyślałby kto, że wiosna. Ale biorę to za dobry znak, od wczoraj nastrajam się pozytywnie, żeby nie dać się znowu stresowi. A ten się czai niestety... Dziś poproszę o wsparcie od godziny 12 :-)

Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś okulisty i ginekologa.
    Dobrze, że okulista nie na konkretną godzinę, bo właśnie leżę z bólem promieniującym od pachwiny na bok brzucha, uczucie podobne do kolki tylko bardziej rozlane. Strasznie boli, chodzić nie umiem. Trzeci raz w ciągu tygodnia mnie taki ból złapał, to chyba ucisk na jakiś nerw. Okulista do 10:30 przyjmuje, mam nadzieję że zdążę.
    W pierwszej ciąży nie miałam takich bóli.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda współczuję. Ja jestem w pierwszej ciąży i na razie odpukać nie mam żadnych uciążliwych dolegliwości poza problemem ze spaniem.

W tym tygodniu planuję się spakować. Mam tylko jedną sportową torbę 35l, więc poszperałam wczoraj w Internecie i zamówiłam jeszcze jedną 30l w Decathlonie. Do środy powinna przyjść. Może któraś z Was byłaby też zainteresowana. Plusem jest to, że jest składana i niedroga. A Decathlon ma darmową przesyłkę do tego.

https://www.decathlon.pl/torba-do-fitnessu-tube-m-id_8343059.html

• J.S Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, trzymam kciuki :*

U nas tez piekna pogoda, nie patrze za okno, dzisiaj chyba wyciagne jakas ksiazke i cos poczytam, zeby czas zabic.

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kattalinna kciuki :)

Ja problemów ze spaniem nie mam, budzę się co prawda w nocy na siku, po każdym obróceniu się, ale znowu udaje mi się normalnie zasnąć.
    Dobrze mówili, że im bliżej rozwiązania, to człowiek chce jak najszybciej urodzić. Wszystko boli, po nocy biodra bolą, brzuch ciągnie, szcza się co 5 minut, chodzi się jak słoń, wszystkie koszulki są za krótkie, kurtka się nie dopina (ostatnio mi suwak poszedł centralnie na brzuchu i nie mogłam się z kurtki wydostać XD), po schodach ciężko wchodzić. Eh.
    Ja mam termin na okolice majówki, ale skoro mówicie, że w terminie rodzi 5-10% to jeśli mam sobie życzyć to życzę sobie koniec kwietnia :D

Co do kolek, to moja siostra była sporym wcześniakiem z wagą ok. 1800g, darła jape non stop :D
    Ja urodziłam się w okolicach terminu i byłam bardzo spokojnym dzieckiem - aby tylko mieć pełny brzuszek, suchą pieluchę i nic więcej nie było mi potrzebne do szczęścia :D

U mnie też piękne słońce, aż powiało wiosną, tylko ten śnieg nie pasuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 09:18

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również w słoneczny poniedziałek, bynajmnie tak przez okno wygląda :)

Wczoraj miałam próbę spakowania torby, niedosyć że okazała się za mała to jeszcze połowa rzeczy nie nadaje się do spakowania, np. smoczek i laktator jeszcze nie wysterylizowane..czapeczka, niedrapki i pieluszki niewyprane..przekąska, woda do picia brak...także jestem niezadowolona...
    Myślałam żeby spakować się w walizkę małą bo położna mówiła ze tam wszystko poukładane i na widoku i wiesz gdzie co jest, tylko czy nie będę się czuła jak jakaś paniusia co z walizeczką do porodu przyjechała..?

1usa3e5el69vdydq.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kira, jakim cudem ja mam termin dzień po Tobie, a wg suwaczków ciążę starszą o 4 dni? :-) Dziwne rzeczy tu się dzieją.

Ja też chcę w terminie, cokolwiek to znaczy ;-) ciąża donoszona od 1 maja, ale to zdecydowanie za szybko na poród.

Kochana,.bo mam ustawiony suwaczek I bbf
    wg usg (na 26maja ;))

kattalinna lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przypomnijcie mi, bo nie chce mi się szukać :D
    Te majty wielorazowe, jak przed ciążą nosiłam rozmiar S/M to teraz mam wziąć L/XL? Żeby mi nie wisiały broń Boże :D Czy skoro są rozciągliwe, to mam wziąć normalnie S/M?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 10:05

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka ale walizka musi być różowa XD

Dzień dobry :)

Piękna pogoda, byłam po chleb, ciepło nie jest ale słońce już grzeje. Głupie to strasznie, ubieram się pół godziny tylko po to, żeby wyjść do sklepu 2 minuty od domu. No jak to ma nie frustrować.

Macie już etap niemożności leżenia na plecach? U mnie zaczął się kilka dni temu. Nie ma opcji położenia się na wznak, od razu się duszę. Tylko boki. A boki obolałe już jak diabli. I też od dawna rano jestem rozjechana przez czołg.

Na śniadanie, w ramach pocieszenia, zjadłam oponkę, drożdźówkę z makiem, danio i choco wafer z milki. Same zdrowe, pożywne rzeczy. To mój protest.

Pamiętam jak w poprzedniej ciąży nie chciałam rodzić w majówkę i udało się. Teraz jestem jedną nogą w. 28 kwiecień to właśnie początek majówki. Mam nadzieję, że długi weekend nie obejmuje szpitali :/

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ