X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Ja planuje jutro, chociaż jeszcze mi brakuje troche rzeczy, ale chyba chce zabrać ze sobą torbę jak będę jechała na święta do rodziców. Panikuje oczywiście ale wolę mieć.

A powiedzcie po co ręcznik dla malucha skoro nie ma kąpieli? Bo ja nie wiem czy brać taki jego dzieciowy czy normalny na ten szpital.

Ja nie mam na liście ze szpitala ręcznika dla dziecka.
    A kąpiele u nas są, jeśli rodzice sobie życzą.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda no właśnie u mnie znowu na liście jest a kąpieli podobno nie ma.

Efwka moja znajoma właśnie rodziła z doula i była mega zadowolona, bardzo jej pomogła podobno. Jak w domu to może doula jest fajna, a w szpitalu to chyba to samo co położna.
    Tu na forum któraś podała film o porodach i były właśnie tam porody z kimś takim

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na liscie rzeczy niezbednych do szpitala polecam oczywiscie oslonki na sutki, by wampirek mleczny ich zbyt mocno nie potraktowal:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a8da9d7cd41.jpg

No a do pielegnacji krocza po porodzie (juz tu wspomniany) oczywiscie niepowtarzalny:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b20e96b7cf30.jpg

D_basiula, Feeva, Fatalita, J.S, Wowka, BrumBrumek, Hoope, Sela, kattalinna, Nynka, pawojoszka, Tanda lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Efwka moja znajoma właśnie rodziła z doula i była mega zadowolona, bardzo jej pomogła podobno. Jak w domu to może doula jest fajna, a w szpitalu to chyba to samo co położna.
    Tu na forum któraś podała film o porodach i były właśnie tam porody z kimś takim
    Ta co u nas była właśnie w szpitalu przeważnie towarzyszy cieżarnej, zamiast męża czy partnera, masuje, tanćzy, śpiewa, spełnia Twoje zachcianki :) mnie raczej nie przekonała :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na liście wyprawkowej szpitalnej też mam ręcznik :P

Byliśmy z Mężem w Ikei zamówić komode (będzie w czwartek) i dokupić parę pierdół. To już nie dla mnie. Te kilometry alejek...
    Myslalam, ze mi brzuch na podłogę spadnie. Ciężki się zrobił jakby ważył tonę, ciągnął w dół, cały był napięty i twardy. Do tego bolało mnie pół doopy (dokładnie jeden posladek). No i ta zadyszka i toczenie się jak kula. Już miałam łzy w oczach.
    Dramat o.O

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dziewczyny, nie da się tak po prostu śmiać z takim brzuchem XD Sorki ale teraz mogę obśmiać wszystko co napiszecie, taką mam przez Was głupawkę XD

Kira91 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:

A powiedzcie po co ręcznik dla malucha skoro nie ma kąpieli? Bo ja nie wiem czy brać taki jego dzieciowy czy normalny na ten szpital.

ja zamiast ręcznika biorę tetrę, nie będzie szkoda do szpitala ;)
    u nas nie ma kąpieli, chyba że tfu tfu trzebaby było zostać dłużej w szpitalu. A jeśli nie to pierwsza kąpiel już w domku ;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie siateczkowe majty i do tego podklady bella mamma czy podpaski takie jakies mega grube? Bo te podklady czytam, ze nie maja paska z klejem, to sie bedzie trzymac?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One są takie duże że myślę że się trzymają
    Ja mam majty wielorazowe siateczkowe firmy horizon mama ginekolog polecała kiedyś

f2w3qqmza7aalezj.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię tych siateczkowych gatek na szczęście na liście rzeczy do szpitala jest że można swoje niekoniecznie jednorazowe ,kupne . Może sobie walne takie stringi

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stringi to się w hemoroidy zaplączą XD

Lukrecja, Nynka, Mała Matylda, Sela, Kira91, Feeva, Tanda, pawojoszka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stało się. Rozstępy stwierdzone. W sumie jeden ale jakby dwa kolejne w drodze :-( plus taki, że na cyckach od dołu. Minus, że tę lokalizację chyba słabo smarowałam, bo jakoś tak schowana

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadła mnie mityczna bezsenność 3 trymestru plus mega zgaga.

• J.S Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, dobrze ze nie w widocznym miejscu, a jestes pewna ze to rozstep a niie drapniecie? Przeszlam juz kilka atakow zwiazanych z rozstepami i na razie realnie zadnego nie ma :D

A ja nie spie, bo mialam jakis taki glupi sen a trwal on i trwal, no to weszlam sobie w sennik, a tam ze ten sen swiadczy o zagrozeniu ciazy. Teraz zaluje, ze w ogole zaczelam to analizowac, ale ja po prostu nie lubie jak mi sie cos sni i teraz glupia pinda ciagle o tym mysle i spac mi sie odechcialo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 04:32

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie spie juz od godziny bo musialam wpuscic psa, teraz umieram z glodu, ale nie moge nic zjesc bo ide na pobranie krwi :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ja bym tego twojego psa udusila normalnie, tyle razy co sie przez niego budzisz w nocy i nie spisz, to szok.
    Wspolczuje glodu, ja jem dopiero kolo 10 :D Wczesniej nie mam apetytu, a jak sie obudze to juz w ogole, niedobrze mi tylko :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwalam Ci go udusic :p W sumie i tak sie poszlam przy okazji wysikac, ale niestety sie zdazylam za bardzo rozbudzic :/ Ja wlasnie niby teraz jestem glodna, ale pewnie mi przejdzie do rana, a jak juz cos zjem to mi bedzie niedobrze wlasnie...Bez sensu :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mnie nie budzi, na szczescie tez zrobilam ogledziny - nie zesikala sie :D Ja zapewne jeszcze zasne, bo to niemozliwe, abym nie poszla spac.
    Wlasnie mi niedobrze bez jedzenia, za to dzis cala noc pilam mega ogromne ilosci wody i wstaje regularnie co godzine, sama jesyem w szoku gdzie ja mieszcze ta wode

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze :p Mi sie juz nie bardzo oplaca isc spac chyba bo zaraz chlopak wroci z pracy i przed 7 pojedziemy na to pobranie krwi wiec moze jak wrocimy to sie przespie jeszcze :D
    Mi sie ostatnio wieczorami tak chce pic, a potem wstaje siku kilka razy jeszcze za nim zasne xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna :( Ale może to fałszywy alarm? Mój ostatni oszukany rozstęp utrzymywał się dwie godziny!

Ja też nie śpię od 4.30. A zasnęłam o 1. I jestem wyspana :) I co tu się martwić o to nocne wstawanie do dziecka? :P

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ