X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już 4 lata temu,ale jak czasem się przewija temat porodowek w 3miescie to i wejherowo polecają. Z resztą ile ludzi tyle opinii.

Fermina, malwka08 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Fermina, myślę, że każdy szpital ma w swojej historii jakąś tragedię niestety :( jednak może teraz, skoro sprawa jest świeża i nagłośniona, to właśnie będą chuchać i dmuchać?

LadyInna, mam tak samo jak Ty, do każdego taką samą drogę ;) Chciałam na Raszei, prowadzący zalecił Polną ze wzgląd na nieprawidłowości w sercu małej.
    Choć nie podoba mi się "masówa" tam, to jednak mają najlepsza opiekę dla noworodków.

Ja tez myśle o Raszei.
    Polnej się boję ale maja najlepszy sprzęt.
    A sw. Rodzina ponoć zwleka z cc i czekają na ostatnia chwile. Mimo wskazań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jesteście na Fb na majowe mamusie ale tam już jeden porod się odbył.
    W 33 tc.
    Na szczęście z malutką wszystko dobrze.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Fermina jak jeździsz!

Byłam dziś na randce z ginem. Strasznie długiej randce. Pobrał wymaz i zrobił usg. AFI 19, nadal w górnej granicy normy dla tego tygodnia ale w normie. Ważne, że z każdym tygodniem maleje. Przy okazji pokazał mi jak to afi się mierzy i to jest trochę wróżenie z fusów, duży margines błędu. Szyjka bez zmian, nie chce skubana nic się szykować do porodu. Gin odmówił mi zważenia dziecka, chyba odkrył, że jestem psychopatką, powiedział, że nie zmierzy bo jeszcze zacznę wymyślać, że dziecko nie rośnie albo coś. To oczywiste, że tak bym wymyśliła. Teraz myślę, że nie podał wagi, bo wie, że dziecko nie rośnie XD

Nie podniecał się już piękną macicą, tylko trzy razy powtarzał, że dziecko ruchliwe. Zawsze jest ruchliwe jak jakiś obcy ktokolwiek zaburza jego strefę własności.

Zabronił mi też rodzić w drodze do szpitala, bo będą o mnie pisać w gazetach :P

Z tych mniej fajnych informacji, jeśli miałam już kiedyś gbs dodatni (a miałam), w okolicach terminu porodu powinnam być w szpitalu, żeby zdążyli na czas podać antybiotyk. I to jest coś, czego bardzo, ale to bardzo nie chciałam usłyszeć. I jestem zła, zawiedziona i muszę się z tym przespać. Wszystko we mnie mówi nie. Muszę o tym poczytać. Widzę to w czarnych barwach, że TZ nie zdąży na poród, że będę sama, że będą wywoływać, że spędzę na oddziale 3 tygodnie, że jest tam koszmarne żarcie i wszyscy chrapią. Nie nie nie!

Kolejna wizyta za 2 tygodnie, pewnie też z usg. W książeczce gin wpisuje już ciążę łamaną 34/35 a nie 34 + 4.

Mam nową schizę :D Dużo wód, to dużo miejsca, dużo miejsca to możliwość owinięcia się pępowiną. Dobijcie mnie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem,czy u was też, ale u nas w lidlu właśnie dzisiaj są wyprzedaże, wiecie, takie rzeczy za 2 zł, za 5zł, wiadono tez, że tłumy i masakra. Nie byłam, nie widziałam, wiem od sąsiadki...ona np kupiła synowi deske do prasowania (juz taka super) za 25 zł, ponoć duzo rzeczy dla dzieci

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Dzień dobry :)

Fermina jak jeździsz!

Byłam dziś na randce z ginem. Strasznie długiej randce. Pobrał wymaz i zrobił usg. AFI 19, nadal w górnej granicy normy dla tego tygodnia ale w normie. Ważne, że z każdym tygodniem maleje. Przy okazji pokazał mi jak to afi się mierzy i to jest trochę wróżenie z fusów, duży margines błędu. Szyjka bez zmian, nie chce skubana nic się szykować do porodu. Gin odmówił mi zważenia dziecka, chyba odkrył, że jestem psychopatką, powiedział, że nie zmierzy bo jeszcze zacznę wymyślać, że dziecko nie rośnie albo coś. To oczywiste, że tak bym wymyśliła. Teraz myślę, że nie podał wagi, bo wie, że dziecko nie rośnie XD

Nie podniecał się już piękną macicą, tylko trzy razy powtarzał, że dziecko ruchliwe. Zawsze jest ruchliwe jak jakiś obcy ktokolwiek zaburza jego strefę własności.

Zabronił mi też rodzić w drodze do szpitala, bo będą o mnie pisać w gazetach :P

Z tych mniej fajnych informacji, jeśli miałam już kiedyś gbs dodatni (a miałam), w okolicach terminu porodu powinnam być w szpitalu, żeby zdążyli na czas podać antybiotyk. I to jest coś, czego bardzo, ale to bardzo nie chciałam usłyszeć. I jestem zła, zawiedziona i muszę się z tym przespać. Wszystko we mnie mówi nie. Muszę o tym poczytać. Widzę to w czarnych barwach, że TZ nie zdąży na poród, że będę sama, że będą wywoływać, że spędzę na oddziale 3 tygodnie, że jest tam koszmarne żarcie i wszyscy chrapią. Nie nie nie!

Kolejna wizyta za 2 tygodnie, pewnie też z usg. W książeczce gin wpisuje już ciążę łamaną 34/35 a nie 34 + 4.

Mam nową schizę :D Dużo wód, to dużo miejsca, dużo miejsca to możliwość owinięcia się pępowiną. Dobijcie mnie.

A ja myślałam, że przy pierwszej ciąży tylko wyobraźnia szaleje :D

Hoope lubi tę wiadomość

• Ela84 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z Lidla i wyprzedaży brak. Moze to nie we wszystkich sklepach. Ja jestem z podkarpacia

dxomanliinbxhu6i.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarla dzis do mnie paczka z Gemini, pisalyscie ze nie daja zadnych probek ani nic.
    Otwieram a pierwsze co mi wpadlo do oka to smoczek- mysle, nie zamawialam, to prezent z Lovi 0-2 smoczek dynamiczny i jeszcze probka jakiegos kremu, milo!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie Gemini ma trolla na forum. :D

Hoope, no jeżdżę w ciąży. Prawdopodobnie nie powinnam. Przed chwilą rozbiłam kryształowy, ogromny, wazon i już w ogóle w siebie zwątpiłam. A jeszcze muszę dziś prowadzić. :/

Poza tym - uspokój się, Kobieto! Nic Fiflakowi nie jest, dopiero co wróciłaś z wizyty a już szalejesz. Przynajmniej tydzień spokoju powinno się zachować, potem nerwy mogą puszczać, ale tak od razu?! Antybiotyk na GBS można otrzymać tylko w warunkach szpitalnych? W sensie trzeba być do tego przyjętym na oddział?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 14:13

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę czytałam o GBSie, bo mi jakiś miesiąc temu ginka kazała zrobić (z powodu tylko takiego, że mojej mamie sączyły się wody płodowe jak była w ciąży). Niestety wyszedł mi dodatni. Zapisała mi antybiotyk. Potem jeszcze krem na grzyba, bo ten antybiotyk mógł go spowodować. Ale ogólnie czytałam, że trochę bez sensu jest wcześniejsze leczenie, bo on po prostu wraca. Niemniej posłuchałam ginki. Dzisiaj robiłam powtórkę badania i czekam na wyniki. Sama nie wiem czy nie wolałabym już wiedzieć, że jest dodatni i oczekiwać antybiotyku w szpitalu, czy martwić się bo wyjdzie mi za np dwa tygodnie dodatni a w wynikach do szpitala będzie widniał ujemny i nikt mi nie poda antybiotyku.
    Mama ginekolog też pisała, żeby ogólnie się nie przejmować, bo po prostu podaje się w szpitalu antybiotyk i tyle, ale nigdzie nie wyczytałam, że należy być jakoś specjalnie wcześnie w szpitalu. Raczej normalnie.

Ale chyba co lekarz to teoria :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 14:22

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin jeszcze nic nie mówił o GBS-ie. Robił mi tylko posiew z kanału szyjki macicy na grzyby i bakterie beztlenowe i tlenowe. Wizyta w poniedziałek, zobaczymy. Jak nie poruszy tematu to zapytam Panie co Pan... O jednym z ważniejszych badań mi Pan nie mówi?

Hoope nie schizuj :D Ty już jesteś po porodach, a trzęsiesz gaciami bardziej niż my XD Spokój tam!

Fermina no nieźle, policji uciekła XD
    Ja miesiąc temu miałam przygodę, tak się spieszyłam do laba, żeby zostawić próbkę z wymazem (miałam 15 minut do zamknięcia), że wyleciałam z chałupy jak z procy i lecę. Przed samym ośrodkiem mnie psinki złapały, ja już obsrana o co chodzi, jadę przepisowo 50km/h. Wtf? o.O
    Podchodzi miły Pan, że świateł nie mam. Myślę szlag. W moim samochodzie nie zapalają się automatycznie, trzeba samemu.
    Biadolę, że ja w ciąży, że lecę na badania do ośrodka i żeby mnie puścili, bo nie zdążę, a potrzebne mi na jutro XD Pyta mnie policjant co ja taka blada, a ja z tyłu głowy mam "kur*a prawo jazdy mam nieważne od września 2017 XD". Na szczęście spojrzał tylko na dowód, mój dowód osobisty i na pierwszą stronę prawka - UFF! Skończyło się na pouczeniu i puścili :D huehuehue. Wygrałam życie :D

Dopiero usiadłam. Od 12:00 walczyłam z szafą w sypialni :D Wszystko wymiętolone i wymemłane jak psu z gardła, spodnie w bluzkach, bluzki w spodniach, swetry jeszcze gdzieś po drodze. Drzwi od szafy zamykane aby szybciej, byleby nic nie wypadło XD Eh namachałam się.
    W planach była jeszcze łazienka, ale zostawiam na jutro bo już brzuch odmawia :P

W powietrzu czuć już wiesnę, słoneczko świeci, ptaszki ćwierkają.

Co do porodów - która pierwsza? Łapka w górę :D
    Ja w sobotę zaczynam 35tc, czyli ostatni tydzień 8miesiąca o.O Ja mam na początek maja, to liczę, że został miesiąc, bo mam umowę z córką, że wyjdzie jeszcze w kwietniu XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 15:42

Hoope, Fermina lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam przy zamowieniu z gemini probke szamponu do wypadajacych wlosow...Wlosy mi nie wypadaja, ale widocznie mi dobrze zycza :D

Kurcze to ja sie meczylam tyle godzin glodna, a moglam zrec? Chyba to ostatnia morfologia w ciazy wiec chociaz tyle:p

Hoope, spokojnie na pewno jest wszystko ok :p Gin by powiedzial gdyby bylo cos nie tak ;)

Musze dzisiaj jechac z psem do weterynarza bo mu w piatek minelo szczepienie na wscieklizne..Dobrze, ze jest ciezki jak dla mnie i to chlopak go bedzie musial trzymac bo nigdy tego nie lubialam :D

Hoope lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A'propos wiosny - od wczoraj, jakiś szalony ptak zrzuca nam mech z dachu na ziemię. Dach jest stary, na nim karpiówka, na niej mech, nic z nim nie robimy, bo w planach jest wielka wymiana. Nie wiem co ten ptak. :D Czuję się jak Kopciuszek, czy której tam ptaszki sukienkę szyły. :D

Feeva, też nieźle. Ja już zawczasu zaczynałam płakać i brzuch odkrywać z kurtki, gdyby mnie jednak gonili. :D

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czo te ptaki haha :D Przeszkadza im może :P

No ja tez z kurtki odkryłam, że nie dało się nie zauważyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 15:30

Fermina lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprowadzę trochę ornitologii, bo jestem ciekawa, o co chodzi. Tu jest fotka poglądowa skutków działalności ptaszyska:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/811cac561d29.jpg

Ptak sobie normalnie bierze kępkę w dziób i rzuca. :D Któraś ma pomysł czemu?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bueheheheheh, ale Ci syfu narobiły :D
    Może sobie zrzucają większą ilość, żeby gniazda uwić :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I będą je wić na ziemi? :D Też są w ciąży i im odbija? :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam nie schizować, jestem psycholem! XD

Z gbs jest tak, że się już go nie leczy. Leczono, ale to ma trzy wady. Po pierwsze pomimo leczenia paciorkowiec potrafi wrócić po dosłownie dwóch dniach. Po drugie nawet jeśli leczono to w trakcie porodu i tak podadzą antybiotyk a noworodkowi musi być pobrana krew na sprawdzenie czy nie ma stanu zapalnego. Po trzecie jeśli poda się antybiotyk w czasie ciąży, nie działa z odpowiednią siłą na dawkę podaną w czasie porodu

Problem w tym, że antybiotyk musi być podany 4 godziny PRZED urodzeniem dziecka, szczególnie wtedy, gdy najpierw odchodzą wody. A ja rodziłam 4 godziny i najpierw odeszły wody. A dokładnie odeszły wody, po 2 godzinach zaczęły się skurcze, po 4 od pierwszych skurczy urodziłam. Podali mi antybiotyk ale tylko jedną porcję i do tego za późno, 2 godziny przed końcem porodu. Dlatego gin chce, żebym czekała na poród w szpitalu bo to jedyny pewny sposób, żeby tym razem zdążyć. Ten poród teoretycznie ma być krótszy.

Feeva wygrałaś z tą policją XD Jeździłam co prawda 2 lata bez ważnego prawka ale ja nie prowokowałam policji XD

Fermina może ptaka zatrudnił Twój luby a Ty nic nie wiesz. On sprząta przecież :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 15:41

Feeva, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, nie no... Zrzucają na ziemię, żeby im łatwiej było do gniazda donosić, po co mają za każdym razem rwać z dachu, jak już mogą sobie w dziób wziąć większą ilość XD Nieeee wiem :D

Hoope, żebyś zdążyła do szpitala :P

Fermina, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, to rzeczywiście i dziwnie, i stresująco. Może się wybierz do jakiejś wieszczki z kulą niech Ci przewidzi o której dokładnie i którego dnia urodzisz, żeby antybiotyk zaaplikowano odpowiednio. Nie wiem jak to ogarnąć inaczej.

Przy okazji zapytaj o wiosenne zwyczaje ptaków. :D

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ