X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam "sutków" :-P

Katy, od kilku miesięcy co jakiś czas uświadamiam którejś, że na czczo morfologia jest bez sensu. Widać jak uważnie śledzisz to forum :-P ciekawa jestem która się ostatnia obudzi ;-)

Z okazji wiosny pofarbowałam włosy i wydepilowalam prawie całą jedną łydkę. Brawo ja :-D kolejna farba przed porodem samym. Rozważam jeszcze fryzjera teraz, miałam końcówki podciąć, właśnie 4 miesiące mijają im. Ale może przeczekam jeszcze trochę i jak zaczną mi uciekać to na konkretną zmianę się wybiorę. Wtedy pójdzie więcej niż końcówki. Teraz modne grzywki, może więc... :-)

Hoope, już dostałaś ochrzan to ja nie będę :-P

Dziewczęta, nie ma dziwne, że ja głupiego łuku dobrze zrobić nie mogę skoro Wy też jeździcie jak potłuczone ;-)

Feeva, Fermina, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ciążowy budyń z mózgu nie da się inaczej :P Dobrze, że policja przymyka oko na nieogarnięte ciężarne :D

Ja grzywki nie mogłabym mieć. Miałam kiedyś, ale szału dostawałam. Po wstaniu każdy kosmyk w inną stronę, ułożyć sie nie dało, trzeba było myć. Teraz grzywki nie mam, nie wkurzam sie, jest git :D
    Ah, no i najbardziej wkurzało mnie to, jak sobie misternie ułożyłam grzywkę (pół godziny męki), wyszłam na dwór i wiatr mi ją rozwalił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 15:51

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przeczytalam sutkow haha XD

Hoope, dobrze ze wody ok, Fiflak sie wkurzyl ze ktos zaburza jego spokoj. Nie schizuj, ty nasza skarbnica teraz sama panikuje, ty musisz zachowywac zasady przyzwoitosci XD

Tez mualam grzywke i wygladalam jak chora psychicznie. Nie pasuje mi.

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie miałam krótkie włosy z grzywką. Od kilku lat zapuszczam, przy okazji pozbyłam się grzywy. Tylko to zapuszczanie marnie mi idzie, obecnie mam do łopatek. Rosną mi raczej szybko, tylko jak idę podcinać to na podłogę trafia tyle, co urosło. I tak w kółko. Bardzo bym chciała, żeby po porodzie nie wypadały, ale raczej nie mam złudzeń, zwłaszcza, że przed ciążą i jeszcze na początku to garściami traciłam.

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko sutki Wam w głowie. :D

Ja przeczytałam, o Hoope - "Ty nasza skarbnico" i to brzmi jak w litanii do najświętszej panienki. :D

Podziwiam kobiety z grzywką. Zwłaszcza taką zawsze dopracowaną. Ja miałam i w sumie od razu zaczęłam zapuszczać. Potem skusiłam się znowu i to samo. :D

J.S, Wowka, Katy, Hoope lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matki córkom obecnym i tym po drugiej stronie brzucha, dziś normalnie się zachwyciłam lalką ;-) na you tubie mi wyskoczyła jakaś recenzja, potem coś kolejnego... Obczajcie sobie la lalla. Ja chcę żeby moja mała miała już przynajmniej ze 3 lata ;-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam grzywnę przez dobre z 10 lat. Teraz zapuscilam i bardzo dobrze mi z tym. Doprowadzenie jej do ładu codziennie trwalo ż 10 minut. Ile to życia straciłam na grzywke O.o

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam grzywke gdzies do 10 roku zycia, ale szczerze jej nienawidzilam bo mam mi obcinala i ciagle krzywa byla :/ Potem sama ja zaczelam zaczesywac na bok i tak mam do tej pory ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina ja będę rodzic w Wejherowie. Koleżanki rodziły, bez komplikacji, zadowolone jakkolwiek to nie brzmi. Także mam nadzieję, że będzie ok.

Fermina lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka, po oględzinach oddziałów i poznaniu opinii ginekologa, zadecyduję. Kto wie, może się spotkamy na oddziale, bo w tym momencie jakoś mnie to Wejherowon przekonuje chyba najbardziej. :)

malwka08 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sutki hahaha zboczuchy XD

Wowka a za co miałaś tą grzywnę aż przez 10 lat, za jazdę samochodem jak potłuczona? XD XD

Ja też miałam grzywkę, wyglądałam jak debil na wakacjach XD Mam gdzieś fotkę w dokumentach z tego okresu, jak TZ zobaczy przypadkiem to mu zawsze głowę odrzuca XD I tak od 12 lat XD

Feeva lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahah Hoope XD XD Wowka grzywne miala przez 10 lat XD XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Sutki hahaha zboczuchy XD

Wowka a za co miałaś tą grzywnę aż przez 10 lat, za jazdę samochodem jak potłuczona? XD XD

Ja też miałam grzywkę, wyglądałam jak debil na wakacjach XD Mam gdzieś fotkę w dokumentach z tego okresu, jak TZ zobaczy przypadkiem to mu zawsze głowę odrzuca XD I tak od 12 lat XD

Haha, za nieumiejętne korzystanie ze słownika w telefonie :D i za zgąbczenie mózgu przez 10 lat codziennych katuszy :D

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bueheheheh, te słowniki XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    humor widzę dziewczynkom dopisuje, fajnie bo ja dzisiaj nastrój do du...płaczliwy strasznie..w tygodniu sąsiadka na ulicy że pewnie duże dziecko będzie, w sobotę lekarz na usg III trymestru określił jakie to mam wielkie dziecko no i duuzy brzuch, w poniedzialek mama do mnie ło matko jaki grubas ze mnie..a dzisiaj siostra no rzeczywiscie mam duzy brzuch i ona taki miała jak jechała do porodu..
    Wiem że nie to nie najwazniejsze teraz, ale całe zycie zmagam się z wagą, nikt nie wie ile przeszłam żeby to maleństwo przyszło na świat a słyszać codziennie takie docinki troszke przytłacza...

1usa3e5el69vdydq.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, wiem że to może nie jest łatwe, ale najprościej powiedzieć, że sobie nie życzysz takich komentarzy, zwłaszcza rodzinie. Masz do tego pełne prawo. Tym bardziej teraz, kiedy hormony tańczą Ci oberka. Poza tym nie wiem, jak można powiedzieć ciężarnej, że jest gruba.. niezależnie od tego, czy w żartach, czy nie.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    humor widzę dziewczynkom dopisuje, fajnie bo ja dzisiaj nastrój do du...płaczliwy strasznie..w tygodniu sąsiadka na ulicy że pewnie duże dziecko będzie, w sobotę lekarz na usg III trymestru określił jakie to mam wielkie dziecko no i duuzy brzuch, w poniedzialek mama do mnie ło matko jaki grubas ze mnie..a dzisiaj siostra no rzeczywiscie mam duzy brzuch i ona taki miała jak jechała do porodu..
    Wiem że nie to nie najwazniejsze teraz, ale całe zycie zmagam się z wagą, nikt nie wie ile przeszłam żeby to maleństwo przyszło na świat a słyszać codziennie takie docinki troszke przytłacza...

Ludzie nie myślą, nie mają za grosz empatii, i wszystko przyrownuja do siebie. Inaczej by gadali gdyby przeżywali coś podobnego do Ciebie.
    Efwka głowa do góry, nie przejmuj się tymi docinkami. Bądź ponadto. Sąsiadkę i otoczenie w ogóle olej, lekarz póki gada że duże niech gada ważne że rośnie zdrowo i prawidłowo, zresztą oni też często się mylą z tą wagą.
    Mi od polowkowych powtarzają że wielkie dziecko, a ja czytam na forum że większe dzieci są i.nikt tego nie komentuje.

Najważniejsze, że będziesz miała swojego wystaranego wyczekanego malucha ;) i niech będzie klocuszkiem! :)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka nie ma lepszego sposobu jak olanie. Miej to głęboko w doopie. Ludzie lubią sobie pogadać, nie zdając sobie sprawy, że ranią. Grzecznie zwróć uwagę, że sprawia Ci to przykrość i nie życzysz sobie takich komentarzy. Może nie zdają sobie sprawy, że tak to odbierasz. Głowa do góry :*
    Ja tez się czuje jak słoń, wszyscy mówią na mnie Grubasek albo Pulpecik, tylko że akurat ja wiem, że żartuja, a nie mówią na poważnie :P

Wlasnie czekamy z Mężem na dowóz cheeseburgerow wolowych i wingsów :D Nie chcialo nam się robić kolacji... XD
    A potem się dziwię skąd te +12kg i te smierdzace baki ... XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 18:36

Lukrecja lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Tokarzynka Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam majowe brzuszki :)
    Byłam lutówka, urodziłam z początkiem stycznia.
    Po ciąży zostały mi tabletki: Duphaston i Luteina 100mg dopochwowa, Ovarin.
    Czy któraś z Was byłaby zainteresowana?

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące ciąży, dzieci, wcześniaków, mozecie pisać, chętnie pomogę :)

iv092n0aukx79ex5.png

HSG 16.05- jajowody drożne, potwierdzona macica dwurożna
    Leki: Castagnus, kwas foliowy, witamina D3, magnez
    18.06- pozytywny test ciążowy :D
    Duphaston
    21.06 beta HCG 2286
    23.06 beta HCG 4744
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny plus tego, że nie spotykam ludzi, nikt mi nie prawi "komplementów" ;-) mój Mąż mówi na mnie Żuczek - chyba nawet sama mu to podsunęłam - jak leżę na plecach i próbuję wstać to właśnie jak taki żuczek bezradny. Ostatnio przy wysiadaniu z auta poprosiłam o popchnięcie bo nie mogłam się wygramolić ;-) jestem świadoma moich gabarytów i sama o sobie mówię, że jestem gruba ale jak przyjaciółka skomentowała moje zdjęcie, że jestem wielka to foch był... Szczególnie, że moja siostra na to samo zdjęcie stwierdziła, że mam mały brzuch...

Mam 12 kg więcej, cyfry na wadze mnie przerażają, ale wszystkie kalkulatory internetu twierdzą, że przy moim BMI wyjściowym mam jeszcze kilka kilo w zapasie. I tego się trzymam :-)

age.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ