X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, mogłam się zebrać dziś do labu... Ale pojadę jutro, może nie zapomnę siknąć do pojemnika ;-)

Powodzenia Kamcia na wizycie :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Z tym , że dla mnie to typowa pora na pobudkę, wieczorami padam około 23. Dzisiaj w śniadaniowym menu wspominane niedawno na forum proziaki :P. Jadłam je jako dziecko, na wakacjach u cioci, jestem ciekawa czy wyjdą równie dobre :)

Powodzenia Kamcia!

Ja też proszę o kciuki w dniu dzisiejszym - po południu mamy usg III trymestru. Jestem podekscytowana i zestresowana jednocześnie, nie widziałam Malutkiej od połówkowych, mam nadzieję że u niej wszystko w porządku. Zaraz po usg jedziemy na warsztaty Bezpieczny Maluch, może uda się coś wygrać ;)

kamciaelcia, Katy, D_basiula, Sela, Feeva, MamaDi, J.S, Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda, oczywiście że są kciuki!

mam nadzieję, ze diabetolog przedostatni raz...
    całą zimę zimy nie było, mamy wiosnę a u mnie śnieg...akurat jak jadę z rana

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, Kapcia kciuki.

Efwka ja też leczyłam się przed zejściem w ciążę i przytyłam wtedy ok. 5 kg, więc nie jesteś sama. Posłuchaj rady Hoope i przygotuj sobie cięte riposty na następny raz. Ciąża rządzi się własnymi prawami i nikt nie ma prawa porównywać jednej ciężarnej do drugiej. A jeśli najbliżsi wiedzą o waszych wcześniejszych problemach i leczeniu, to tym bardziej mnie dziwi ich brak empatii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 07:05

• Katy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja dzisiaj nawet sie wyspalam, sloneczko za oknem swieci, moze w koncu spakuje ta torbe do szpitala bo sie zbieram do tego od poniedzialku i jeszcze nie zaczelam xd

Powodzenia na wizytach ;)

W ogole obudzilam sie w nocy taka spocona jakbym maraton przebiegła:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie śnieg :) cała zimę nie padał :) a wiosną musiał :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry, ja tez od 5 nie spie- glod mnie obudzil.

Powodzenia dziewczyny na wizytach i dajcie znac jak po.

Kamcia a skad jestes ze snieg masz?:O

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam śnieg nad morzem. :) Wczoraj słonko, przedwczoraj biało, wiosna niezdecydowana jakaś. No ale tu w zimie ponad miesiąc pokrywa śnieżna nie schodziła. Zimą była więc mogłaby już pójść precz.

Ja mam moje poranne, dwugodzinne okienko przytomności, zaraz śniadanie i wracam spać.

Matylda - kciuki za wizytę. Oby się Malutka ładnie pokazała! Kamcia dla Ciebie też zaciśnięte, niech się diabetolog poczuje kompletnie bezużyteczny. ;)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubuskie
    U mnie całą zimę nie padał śnieg :) nawet jeśli dookoła był :)dziś wiosenna niespodzianka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dzisiaj ja się zamartwiam.
    Mam od rana jakieś dziwne sine paznokcie u stop.
    Biorę 2x0,4 clexane na krzepliwość krwi i ostatnio mi spadła krzepliwość poniżej normy.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Matylda i Kamcia-kciuki :)

JS przykro mi, ale te nocne warty to chyba masz po mnie :D nie zapeszajac ja ostatnio śpię w nocy. Ale Tobie współczuję, to nic przyjemnego :/ oddaj komuś innemu, nie chcę spowrotem...

Mała Matylda, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    ja dzisiaj spałam jak dziecko, zasnęlam o 23 a wstałam jak nigdy o 7:25 i w nocy tylko raz wstałam na siku ;-)

Napiszę Wam co nam położna dała na szkole rodzenia odnoścnie dodatniego GBS:
    Profilaktyka GBS:
    -ocet jabłkowy 1 łyzka stołowa na 1/2 szkl wody+1 łyżeczka miodu>1 raz dziennie
    -ocet jablkowy przynajmniej dwa razy dziennie po umyciu sie-1 szkl wody+4 łyżki octu jabłkowego
    -stosowanie na stałe do porodu wybranego probiotyku doustnie 1 raz dziennie
    -przez 2 tyg LACTOVAGINAL na noc 1 kapsułka do pochwy, następnie do porodu co 2 dzień
    -duża ilość czosnku w diecie lub czosnek w tabl (3 tabl dziennie)
    -ograniczamy słodycze
    -dodatkowo można stosować krople grejpfrutowe: 15 kropli w wodzie 3 razy dziennie

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w nocy ledwo zdążyłam do wc. Tak twardy miałam sen, że nawet pełny pęcherz mnie nie umiał obudzić. Zdziwiłam się, że jeszcze tyle się w niego mieści, ale dobiec do łazienki to był nie lada wyczyn.

Rano za to obudziłam się z rwą i już wiem, że mam po dniu...

Wczoraj zabrałam się wreszcie za prasowanie. Wyprasowałam koszule do porodu, pościel i pieluszki dla małej. Dużo tego nie było, ale i tak plecy dostały w kość.

Torba do szpitala spakowana, zmieściłam się w jedną razem z dzieckiem :) Rzeczy na wyjście dla mnie i dziecka naszykuję i zostawię w foteliku samochodowym. Rzeczy typowo do produ (piżama do porodu, ręcznik, woda i przekąski, ciuchy dla męża i klapki) spakowałam osobno w małą podręczną torbę, potem mąż zabierze w niej moje ciuchy do domu.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zapomniałam dopytać czy ten ocet jabłkowy z miodem w pierwszym pkt to też do podmywania się czy do picia?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WitOjcie! :D

Wstawałam dzisiaj co godzinę na siku :/ Wypiłam wczoraj hektolitry wody, tak mnie suszyło. Do tego miałam jakiś głupi sen, że uciekałam przed jakimiś potworami.

Moje dziecko codziennie, jak wstanę, ma czkawkę. Myślałam, że czkawka u dziecka występuje tylko jak się ożłopie wód, bo mu coś zasmakuje. A ja od 20:00 dnia wczorajszego nic nie jadłam. Czka już 10 minut.

U mnie piękne słoneczko, temperatura na +, mam nadzieję, że się ten śnieg rozpuści w cholerę.
    Czekam na komodę, ma przyjechać do 12 :D Dzisiaj z Mężem złożymy i w końcu sobie jutro poukładam rzeczy wszystkie Małej <3

Mogłaby już wypłata wjechać, bo potrzebuję zakupić jeszcze parę rzeczy, ale szefostwo pewnie nie będzie tak wspaniałomyślne, żeby na święta puścić wcześniej. Będzie, ale pewnie w piątek 30.03 wieczorem na koncie o.O

Trzymam kciuki za wizyty :*

Biorę się dzisiaj za sprzątanie łazienki. Ostatnia została i podłogi. Uff, potem przed świętami tylko przelecę szmatką i będzie z głowy. Nienawidzę sprzątać.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, trzymam kciuki :*

Wowka, mam nadzieje ze to przejsciowe i niedlugo wroce do normalnosci.

Zasnelam i oczywiscie ledwo sie teraz obudzilam, poszlabym dalej spac ale glodna jestem i musze wstac.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Tylko zapomniałam dopytać czy ten ocet jabłkowy z miodem w pierwszym pkt to też do podmywania się czy do picia?

Na logikę, jak z miodem to do picia a nie do mycia :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMatylda napisz po wizycie jakiego klocuszka tam masz:)

Mycha ja przytyłam coś koło 10 kg zanim zaszłam w ciąze..może oni nie zdają sobie sprawy że sprawiają mi przykrość..nie okazuje tego przy nich, tylko jak zostaje sama to sobie popłakuje, no i tutaj mogę wylać swoje żale..

Mąż wziął 2 dni wolnego, pisiedzimy razem, poprawi mi humor, oby :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka
    Wypnij się na innych i korzystaj z mężem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

MałaMatylda, kciuki!
    Kamcia, trzymam również :)
    U mnie też właśnie prószy śnieg...

Ale dzisiaj mam plan na niewychodzenie z wyra. Będę gnić w nim cały dzień <3

kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ