Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja
Z tym , że dla mnie to typowa pora na pobudkę, wieczorami padam około 23. Dzisiaj w śniadaniowym menu wspominane niedawno na forum proziaki. Jadłam je jako dziecko, na wakacjach u cioci, jestem ciekawa czy wyjdą równie dobre
Powodzenia Kamcia!
Ja też proszę o kciuki w dniu dzisiejszym - po południu mamy usg III trymestru. Jestem podekscytowana i zestresowana jednocześnie, nie widziałam Malutkiej od połówkowych, mam nadzieję że u niej wszystko w porządku. Zaraz po usg jedziemy na warsztaty Bezpieczny Maluch, może uda się coś wygraćkamciaelcia, Katy, D_basiula, Sela, Feeva, MamaDi, J.S, Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Mała Matylda, Kapcia kciuki.
Efwka ja też leczyłam się przed zejściem w ciążę i przytyłam wtedy ok. 5 kg, więc nie jesteś sama. Posłuchaj rady Hoope i przygotuj sobie cięte riposty na następny raz. Ciąża rządzi się własnymi prawami i nikt nie ma prawa porównywać jednej ciężarnej do drugiej. A jeśli najbliżsi wiedzą o waszych wcześniejszych problemach i leczeniu, to tym bardziej mnie dziwi ich brak empatii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 07:05
-
Hej
ja dzisiaj nawet sie wyspalam, sloneczko za oknem swieci, moze w koncu spakuje ta torbe do szpitala bo sie zbieram do tego od poniedzialku i jeszcze nie zaczelam xd
Powodzenia na wizytach
W ogole obudzilam sie w nocy taka spocona jakbym maraton przebiegła:/ -
Ja też mam śnieg nad morzem.
Wczoraj słonko, przedwczoraj biało, wiosna niezdecydowana jakaś. No ale tu w zimie ponad miesiąc pokrywa śnieżna nie schodziła. Zimą była więc mogłaby już pójść precz.
Ja mam moje poranne, dwugodzinne okienko przytomności, zaraz śniadanie i wracam spać.
Matylda - kciuki za wizytę. Oby się Malutka ładnie pokazała! Kamcia dla Ciebie też zaciśnięte, niech się diabetolog poczuje kompletnie bezużyteczny.Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja
Matylda i Kamcia-kciuki
JS przykro mi, ale te nocne warty to chyba masz po mnienie zapeszajac ja ostatnio śpię w nocy. Ale Tobie współczuję, to nic przyjemnego
oddaj komuś innemu, nie chcę spowrotem...
Mała Matylda, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
ja dzisiaj spałam jak dziecko, zasnęlam o 23 a wstałam jak nigdy o 7:25 i w nocy tylko raz wstałam na siku
Napiszę Wam co nam położna dała na szkole rodzenia odnoścnie dodatniego GBS:
Profilaktyka GBS:
-ocet jabłkowy 1 łyzka stołowa na 1/2 szkl wody+1 łyżeczka miodu>1 raz dziennie
-ocet jablkowy przynajmniej dwa razy dziennie po umyciu sie-1 szkl wody+4 łyżki octu jabłkowego
-stosowanie na stałe do porodu wybranego probiotyku doustnie 1 raz dziennie
-przez 2 tyg LACTOVAGINAL na noc 1 kapsułka do pochwy, następnie do porodu co 2 dzień
-duża ilość czosnku w diecie lub czosnek w tabl (3 tabl dziennie)
-ograniczamy słodycze
-dodatkowo można stosować krople grejpfrutowe: 15 kropli w wodzie 3 razy dziennieW końcu się udało...
-
A ja dziś w nocy ledwo zdążyłam do wc. Tak twardy miałam sen, że nawet pełny pęcherz mnie nie umiał obudzić. Zdziwiłam się, że jeszcze tyle się w niego mieści, ale dobiec do łazienki to był nie lada wyczyn.
Rano za to obudziłam się z rwą i już wiem, że mam po dniu...
Wczoraj zabrałam się wreszcie za prasowanie. Wyprasowałam koszule do porodu, pościel i pieluszki dla małej. Dużo tego nie było, ale i tak plecy dostały w kość.
Torba do szpitala spakowana, zmieściłam się w jedną razem z dzieckiemRzeczy na wyjście dla mnie i dziecka naszykuję i zostawię w foteliku samochodowym. Rzeczy typowo do produ (piżama do porodu, ręcznik, woda i przekąski, ciuchy dla męża i klapki) spakowałam osobno w małą podręczną torbę, potem mąż zabierze w niej moje ciuchy do domu.
Matylda
-
WitOjcie!
Wstawałam dzisiaj co godzinę na sikuWypiłam wczoraj hektolitry wody, tak mnie suszyło. Do tego miałam jakiś głupi sen, że uciekałam przed jakimiś potworami.
Moje dziecko codziennie, jak wstanę, ma czkawkę. Myślałam, że czkawka u dziecka występuje tylko jak się ożłopie wód, bo mu coś zasmakuje. A ja od 20:00 dnia wczorajszego nic nie jadłam. Czka już 10 minut.
U mnie piękne słoneczko, temperatura na +, mam nadzieję, że się ten śnieg rozpuści w cholerę.
Czekam na komodę, ma przyjechać do 12Dzisiaj z Mężem złożymy i w końcu sobie jutro poukładam rzeczy wszystkie Małej
Mogłaby już wypłata wjechać, bo potrzebuję zakupić jeszcze parę rzeczy, ale szefostwo pewnie nie będzie tak wspaniałomyślne, żeby na święta puścić wcześniej. Będzie, ale pewnie w piątek 30.03 wieczorem na koncie
Trzymam kciuki za wizyty :*
Biorę się dzisiaj za sprzątanie łazienki. Ostatnia została i podłogi. Uff, potem przed świętami tylko przelecę szmatką i będzie z głowy. Nienawidzę sprzątać. -
MałaMatylda napisz po wizycie jakiego klocuszka tam masz:)
Mycha ja przytyłam coś koło 10 kg zanim zaszłam w ciąze..może oni nie zdają sobie sprawy że sprawiają mi przykrość..nie okazuje tego przy nich, tylko jak zostaje sama to sobie popłakuje, no i tutaj mogę wylać swoje żale..
Mąż wziął 2 dni wolnego, pisiedzimy razem, poprawi mi humor, obyMała Matylda lubi tę wiadomość
-
Hejka:)
MałaMatylda, kciuki!
Kamcia, trzymam również
U mnie też właśnie prószy śnieg...
Ale dzisiaj mam plan na niewychodzenie z wyra. Będę gnić w nim cały dzień
kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O.