X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, mogłam się zebrać dziś do labu... Ale pojadę jutro, może nie zapomnę siknąć do pojemnika ;-)

Powodzenia Kamcia na wizycie :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Z tym , że dla mnie to typowa pora na pobudkę, wieczorami padam około 23. Dzisiaj w śniadaniowym menu wspominane niedawno na forum proziaki :P. Jadłam je jako dziecko, na wakacjach u cioci, jestem ciekawa czy wyjdą równie dobre :)

Powodzenia Kamcia!

Ja też proszę o kciuki w dniu dzisiejszym - po południu mamy usg III trymestru. Jestem podekscytowana i zestresowana jednocześnie, nie widziałam Malutkiej od połówkowych, mam nadzieję że u niej wszystko w porządku. Zaraz po usg jedziemy na warsztaty Bezpieczny Maluch, może uda się coś wygrać ;)

kamciaelcia, Katy, D_basiula, Sela, Feeva, MamaDi, J.S, Fatalita, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała matylda, oczywiście że są kciuki!

mam nadzieję, ze diabetolog przedostatni raz...
    całą zimę zimy nie było, mamy wiosnę a u mnie śnieg...akurat jak jadę z rana

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, Kapcia kciuki.

Efwka ja też leczyłam się przed zejściem w ciążę i przytyłam wtedy ok. 5 kg, więc nie jesteś sama. Posłuchaj rady Hoope i przygotuj sobie cięte riposty na następny raz. Ciąża rządzi się własnymi prawami i nikt nie ma prawa porównywać jednej ciężarnej do drugiej. A jeśli najbliżsi wiedzą o waszych wcześniejszych problemach i leczeniu, to tym bardziej mnie dziwi ich brak empatii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 07:05

• Katy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja dzisiaj nawet sie wyspalam, sloneczko za oknem swieci, moze w koncu spakuje ta torbe do szpitala bo sie zbieram do tego od poniedzialku i jeszcze nie zaczelam xd

Powodzenia na wizytach ;)

W ogole obudzilam sie w nocy taka spocona jakbym maraton przebiegła:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie śnieg :) cała zimę nie padał :) a wiosną musiał :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry, ja tez od 5 nie spie- glod mnie obudzil.

Powodzenia dziewczyny na wizytach i dajcie znac jak po.

Kamcia a skad jestes ze snieg masz?:O

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam śnieg nad morzem. :) Wczoraj słonko, przedwczoraj biało, wiosna niezdecydowana jakaś. No ale tu w zimie ponad miesiąc pokrywa śnieżna nie schodziła. Zimą była więc mogłaby już pójść precz.

Ja mam moje poranne, dwugodzinne okienko przytomności, zaraz śniadanie i wracam spać.

Matylda - kciuki za wizytę. Oby się Malutka ładnie pokazała! Kamcia dla Ciebie też zaciśnięte, niech się diabetolog poczuje kompletnie bezużyteczny. ;)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubuskie
    U mnie całą zimę nie padał śnieg :) nawet jeśli dookoła był :)dziś wiosenna niespodzianka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Dzisiaj ja się zamartwiam.
    Mam od rana jakieś dziwne sine paznokcie u stop.
    Biorę 2x0,4 clexane na krzepliwość krwi i ostatnio mi spadła krzepliwość poniżej normy.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Matylda i Kamcia-kciuki :)

JS przykro mi, ale te nocne warty to chyba masz po mnie :D nie zapeszajac ja ostatnio śpię w nocy. Ale Tobie współczuję, to nic przyjemnego :/ oddaj komuś innemu, nie chcę spowrotem...

Mała Matylda, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    ja dzisiaj spałam jak dziecko, zasnęlam o 23 a wstałam jak nigdy o 7:25 i w nocy tylko raz wstałam na siku ;-)

Napiszę Wam co nam położna dała na szkole rodzenia odnoścnie dodatniego GBS:
    Profilaktyka GBS:
    -ocet jabłkowy 1 łyzka stołowa na 1/2 szkl wody+1 łyżeczka miodu>1 raz dziennie
    -ocet jablkowy przynajmniej dwa razy dziennie po umyciu sie-1 szkl wody+4 łyżki octu jabłkowego
    -stosowanie na stałe do porodu wybranego probiotyku doustnie 1 raz dziennie
    -przez 2 tyg LACTOVAGINAL na noc 1 kapsułka do pochwy, następnie do porodu co 2 dzień
    -duża ilość czosnku w diecie lub czosnek w tabl (3 tabl dziennie)
    -ograniczamy słodycze
    -dodatkowo można stosować krople grejpfrutowe: 15 kropli w wodzie 3 razy dziennie

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w nocy ledwo zdążyłam do wc. Tak twardy miałam sen, że nawet pełny pęcherz mnie nie umiał obudzić. Zdziwiłam się, że jeszcze tyle się w niego mieści, ale dobiec do łazienki to był nie lada wyczyn.

Rano za to obudziłam się z rwą i już wiem, że mam po dniu...

Wczoraj zabrałam się wreszcie za prasowanie. Wyprasowałam koszule do porodu, pościel i pieluszki dla małej. Dużo tego nie było, ale i tak plecy dostały w kość.

Torba do szpitala spakowana, zmieściłam się w jedną razem z dzieckiem :) Rzeczy na wyjście dla mnie i dziecka naszykuję i zostawię w foteliku samochodowym. Rzeczy typowo do produ (piżama do porodu, ręcznik, woda i przekąski, ciuchy dla męża i klapki) spakowałam osobno w małą podręczną torbę, potem mąż zabierze w niej moje ciuchy do domu.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zapomniałam dopytać czy ten ocet jabłkowy z miodem w pierwszym pkt to też do podmywania się czy do picia?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WitOjcie! :D

Wstawałam dzisiaj co godzinę na siku :/ Wypiłam wczoraj hektolitry wody, tak mnie suszyło. Do tego miałam jakiś głupi sen, że uciekałam przed jakimiś potworami.

Moje dziecko codziennie, jak wstanę, ma czkawkę. Myślałam, że czkawka u dziecka występuje tylko jak się ożłopie wód, bo mu coś zasmakuje. A ja od 20:00 dnia wczorajszego nic nie jadłam. Czka już 10 minut.

U mnie piękne słoneczko, temperatura na +, mam nadzieję, że się ten śnieg rozpuści w cholerę.
    Czekam na komodę, ma przyjechać do 12 :D Dzisiaj z Mężem złożymy i w końcu sobie jutro poukładam rzeczy wszystkie Małej <3

Mogłaby już wypłata wjechać, bo potrzebuję zakupić jeszcze parę rzeczy, ale szefostwo pewnie nie będzie tak wspaniałomyślne, żeby na święta puścić wcześniej. Będzie, ale pewnie w piątek 30.03 wieczorem na koncie o.O

Trzymam kciuki za wizyty :*

Biorę się dzisiaj za sprzątanie łazienki. Ostatnia została i podłogi. Uff, potem przed świętami tylko przelecę szmatką i będzie z głowy. Nienawidzę sprzątać.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, trzymam kciuki :*

Wowka, mam nadzieje ze to przejsciowe i niedlugo wroce do normalnosci.

Zasnelam i oczywiscie ledwo sie teraz obudzilam, poszlabym dalej spac ale glodna jestem i musze wstac.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Tylko zapomniałam dopytać czy ten ocet jabłkowy z miodem w pierwszym pkt to też do podmywania się czy do picia?

Na logikę, jak z miodem to do picia a nie do mycia :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMatylda napisz po wizycie jakiego klocuszka tam masz:)

Mycha ja przytyłam coś koło 10 kg zanim zaszłam w ciąze..może oni nie zdają sobie sprawy że sprawiają mi przykrość..nie okazuje tego przy nich, tylko jak zostaje sama to sobie popłakuje, no i tutaj mogę wylać swoje żale..

Mąż wziął 2 dni wolnego, pisiedzimy razem, poprawi mi humor, oby :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka
    Wypnij się na innych i korzystaj z mężem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)

MałaMatylda, kciuki!
    Kamcia, trzymam również :)
    U mnie też właśnie prószy śnieg...

Ale dzisiaj mam plan na niewychodzenie z wyra. Będę gnić w nim cały dzień <3

kamciaelcia, Mała Matylda lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ