X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Katy a co to? :D
    Mnie dziś głowa boli, ciśnienie jakieś wysokie mam :(
    Mi sie udało torbe moją spakować, jeszcze tylko kosmetyczka, staniki i woda i może uda się w jedną torbe spakować.

Ja się zastanawiam właśnie czy dokupić płyn do płukania, będę prać wózek i nie wiem czy się zacieki nie porobia

Galaretki, bita smietana, kiwi i banan ;) Mialo byc wiecej warstw, ale sie nie zmiescilo :p

Nynka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja jestem tak samo wsciekla, zbulwersowana ta cala sytuacja. Od zawsze nienawidzilam PIS-u i dla mnie to po prostu porazka, ludzie chyba glosowali na nich tylko dlatego, ze +500 daja i to jeszcze nie wszystkim, no ciesza sie te rodziny wielodzietne.
    Przepraszam jesli kogos uraze, ale dla mnie - likwidacja PIS-u oraz 500+ bo dla mnie to zwykly niewypal, nie moge ogladac tych filmikow pelnych wdziecznosci, ze teraz sie tak swietnie zyje w Polsce. Szkoda ze takiego socjalu i zaplecza nie zapewnili ludziom, ktorzy maja chore dzieci. Pieprzniete panstwo.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, sen o mocy sprawczej. :)

Ja też jeszcze dosypiałam. Ale nie myślałam, że już po 12 O.o .

Pieluchy mam normalnie wyprane, wyplukane i wyprasowane. Na pewno nie bedzie to moja ulubiona czynność. Paradoksalnie im lepsza bawełna tych pieluch tym gorsze do prasowania :D

Katy, ja tu się próbuje odnaleść z dietą, a Ty takie pyszności robisz :D jak ustawić blokowanie wyświetlania takich treści? :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ale ten wozek czemu pierzesz? Wszystkie pierzecie? Ja kupilam przescieradlo do gondoli, to je wypiore ale nie myslalam zeby prac wozek.

Boze a ja nic nie poprane. Kiedy kiedy.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S teraz te 500+ zabierają, więc nie wszyscy się cieszą XD

Prać wózek? Po co? :)
    Ja muszę podjechać do teściów ogarnąć swój wózek pod względem składania i rozkładania, bo Mała się urodzi, przyjdzie mi iść na spacer, a ja zielona będę co do czego :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózka nie piorę, bałabym się że będzie wyglądać jak z tyłka wyciągnięty. Wyprałam tylko pokrowiec z fotelika. No i posciel do wozka.

Odnośnie PISu, ta ustawa nie może przejść, bo chyba serio wtedy by ich powystrzelali. Myślę, że znowu chcą odwrócić od czegoś innego uwagę. Ja mam wrażenie, że PIS bawi się w Marlin Monroe - "Nieważne jak o Nas mówią, ważne żeby mówili".

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nowego wózka czy fotelika nie pralam
    Jednak wózek i łóżeczko potrzebują wietrzenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzień dobry ponownie. :) Śniło mi się, że krwawiłam i biegłam na pogotowie, niby nie pierwszy raz, ale nie lubie takich snów, zawsze potem wizyta w toalecie to stres.

Zaczęłam się bać jutrzejszego wyniku tsh, bo pomyślałam że może od tego ta senność.. Głupia baba. :/

Ja błogosławię nasz pomysł nieposiadania telewizji - mniej do mnie dociera z tej całej słodko-pierdzącej propagandy, którą ocieka większość programów i żyje mi się spokojniej.

Kamcia, co Ci diabetolog zrobił?

Hihi, Kira. Mi Mąż mówi, że wyglądam jak bogini, kto wie, może mu też o żeńską wersję buddy chodzi. O tym nie pomyślałam. :D

Katy, wygląda obłędnie. Pamiętam, że 1 grudnia pisałam, że zamierzam nie jeść słodyczy. :D No nie wyszło aż do teraz i się nie zanosi.

Kira, ja sobie kupuję do porodu koszulę - szmatę, której nie będzie mi szkoda uwalić. Taki jest plan przynajmniej. W niektórych szpitalach dają jednorazówki, w innych nie, musisz się zorientować jak jest w Twoim. A ta, którą znalazłaś, całkiem spoko.

Katy, Kira91 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy prowokujesz chyba będę robić zaraz :D

A wózek piore ten środek to co.może bobo dotykać dlatego ze kupiliśmy używany.
    Za ciuszki jakoś się zebrać nie moge...

Co do PiSu i tej durnej ustawy to ja już na to nie patrze, nie oglądam nie słucham bo się we mnie gotuje aż. Co za ludzie to wymyślają, ja rozumiem, że musi być jakaś granica w aborcji ale nie taka...

Katy lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszly akurat koszule z dolce sonno, bardzo fajne, rozmiar S jest akurat na mnie. U nas w szpitalu daja, do ciecia ich sle potem ubiore sie w swoja, bede sie lepiej czula.

Fermina, nie macie w ogole telewizji? Ale czad, nie wiem czy dalabym rade.

Nie lubie takich snow jak ty mialas.
    Mi sie snil facet z dwoma penisami na ktorych mial kolczyki i kazal mi rozkladac pampersy bo chcial zrobic pieczatki haha.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. ...przeładowanie mózgu... czym zrobić te pieczątki? Penisem??

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    szkoda gadać...
    moja diabetolog to naprawde fajna babka, rzadko mozna takiego człowieka spotkać a co dopiero lekarza i to na nfz..
    ale temat mojej wago z jakimkolwiek lekarzem mnie meczy...a ta jest na to czuła od poczatku...i mam przytyć...zawsze mi ta waga rosnie w 3.trymestrze, dopiero się zaczał, do końca daleko...ale ona sobie sama urosnie (jak zawsze, nawet w ciązy bez diety), ja mam się podtuczyć...ale jak??????????no i dzidzia rośnie! ba! jest wręcz bardzo duzy bo 3,5 tyg wybiega do przodu...zmęczyła mnie psychicznie więc juz tylko źle się czuję dzisiaj

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kupilam na wszelki wypadek gdyby nie dawali.. znalazlam na allegro z tansza przesylka I co... koszule po 7zl a wydalam prawie 200... juz nie robie zakupow :(

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD XD J.S chciałabym to zobaczyć, bo wyobrazić sobie nie umiem.

Ja też nie mam telewizora ale trzymam rękę na pulsie. Od nikogo innego tylko od nas samych zależy jak będzie dalej. Jak się oddaje decyzję w ręce innych to potem dzieje się tak, jak się właśnie dzieje.

Galaretka mnie nie podnieca, nie lubię. Co innego wszelkie kremy, kocham.

Z praniem czekam aż będzie słońce. Nie chcę suszyć w domu.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S.!:D Co za sen! Fatalita, o to samo chciałam pytać.

Nie mamy telewizji, ale mamy telewizor do PS, jak chcemy, to możemy sobie też puszczać filmy/seriale z internetu, które nas interesują. O wiele bardziej mi to odpowiada, przynajmniej nie tracę czasu na jakieś głupoty, które oglądałabym tylko dlatego, że akurat lecą.

Kamcia, rozumiem że Cię męczy rozmowa ciągle o tym samym. Najważniejsze, ze masz doświadczenie i wiesz, jak zachowuje się Twój organizm. Lekarze chcieliby Cię wcisnąć w schemat, bo tak im łatwiej, niestety.

Ja się zastanawiam, czy okuliście mówić prawdę o moim wzroku, bo się boję, że mnie skieruje na CC. Ogólnie jest tak, że widzę dobrze, mam malutkie wady plus astygmatyzm, nic z tym nie robię, bo nie trzeba. Przy czym jednocześnie, kiedy patrzę na jasne, dobrze oświetlone, przestrzenie - niebieskie niebo, plaża itp., widzę przed oczami czarne, latające, plamy (to nie są męty, tylko duże plamy, które sobie lecą do środka pola widzenia z każdej strony, tam znikają i zaraz lecą nowe). Mam tak od kilkunastu lat. Kiedyś próbowałam to diagnozować, ale nikomu się nigdy nie udało. Mówić/ nie mówić? Bo to brzmi, jakby mi się siatkówka odklejała co najmniej.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita tak tak, penisem XD Niesprecyzowalam tego czym, no ale mial dwa i chcial maczac je w tuszu i robic na tych pampersach te pieczatki.

Fermina, o to to, ja wlasnie tak marnuje swoj czas, w sumie to racja, ogladam te pierdoly.
    Moze jednak powiedz prawde okuliscie? Wiem ze cc to nie jest szczyt marzen, ale to jednak wzrok, niech dokladnie go zbada, bo jednak pozniejsze problemy moga byc powazne. Lepiej sie przyznac, nie wiadomo czy uzna to za wskazanie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. w ramach pocieszenia powiem Ci, że sam internet wystarczy, żeby zeżreć pokaźną ilość czasu, którą możnaby inaczej przeznaczyć. Jestem tego przykładem. :D

Pewnie powiem, tylko mówiłam już tylu lekarzom.. i zawsze jest tak: widzę, że mają w głowie jakiś pomysł, potem badania, więcej badań, wszystko w normie i koniec końców mówią, że nie wiedzą o co chodzi i skoro to trwa tyle lat i widzę, i żyję to raczej nic groźnego. ;) Jakiś czas temu zrezygnowałam z dalszych prób rozwiązania zagadki.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a planujecie się w jedną torbę z dzieckiem
    Czy wy w swoją dziecko w swoją
    Czy jedną torba na poród a druga po porodzie?

Nie umiem się za to zabrać

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix, ja planuje zapakowac sie w swoja torbe, a malego w druga. Nie biore zadnej walizki tylko takie normalne sportowe torby. W domu naszykuje ciuszki na wyjscie, kocyk itp to wszystko moj przywiezie jak bedziemy wychodzic.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix ja planowałam w dwie jedna dla mnie druga dla małego. Ale że ta moja taka jakaś pusta to spróbuje w jedną. Ewentualnie w moją spakuje tylko ten pierwszy zestaw dla malucha a reszta w jego małą. Zobacze jak się będę mieścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 15:02

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ