X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech
    Tracę serce do tych wszystkich wizyt
    Mam wrażenie że po każdej już wychodzę z nerwem. Dobrze ze s3 wracałam bo można przygazowac...
    Nastepna wizyta za 3 tyg...o nie nie...przeloze i wyjdzie jedna przed porodem a nie jeszcze dwie...w dodatku dupa mnie boli. Doslownie...

Istar lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

U mnie bialo, sypie snieg. Wiosna odwolana ;D

Efka, ja na poczatku roku zdrowo opierdzielilam kogo trzeba bylo I sie skonczylo docinanie. :) od tamtej pory ani nie jestem porownywana do Szwagierki, ani nie slysze ze jestem pulpet.
    Tylko pieszczotliwie od Mamuski slysze "grubasku".
    A ostatnio siedze sobie wieczorem po nasmarowaniu sie naga od pasa w gore I Maz mnie podsumowal ze wygladam jak Budda :D no nic, tylko zabic... smiechem ;)

Feeva, malwka08 lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, nie było mnie kilka dni, teraz nadrabiam czytanie. Widzę, że nie tylko ja załapałam doła :( od kilku dni jestem wycieńczona, od rana nie mam na nic siły, płaczę nawet kilka razy dziennie (w sumie nie wiem dlaczego). Nie wiem co mi jest, za tydzień wizyta, może mi przejdzie do tego czasu.

efwka83 jakbym czytała o sobie, płaczliwość, nastrój depresyjny, mąż też ma wolne, żeby ze mną posiedzieć. Nie wiem o co chodzi z tym dopierdzielaniem ciężarnej, ale ludziom odbija. Wczoraj usłyszałam od bliskiej mi kobiety "czy widać po niej, że w przeciwieństwie do mnie schudła" wtf? Powiedziałam jej, że moze schudła, ale i tak ja jestem szczuplejsza, a to że przytyłam to nie efekt nażarcia się w MC Donald tylko tego, że noszę w sobie dziecko w przeciwieństwie do niej. Obraziła się, że na żartach się nie znam.
    Zawsze byłam szczupła, wku..... mnie że ludzie próbują mi wmówić, że jestem gruba. Ja tego tak nie odbieram, rozumiem jakbym przytyła 25 kg, ale bez jaj. Dla mnie to stan przejściowy.

Przyszło moje zamówienie z ali, najlepsze jest to, że przyszło równolegle z innym, które rzekomo jest w drodze, także miałyście racje, że to śledzenie przesyłek to ściema.

Mycha666, kattalinna, Mała Matylda, Katy, Fermina lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira kochany Mąż XD

MajowaMamusia dobrze jej przygadałaś! Takim ludziom trzeba dowalić, wtedy wiedzą, że nie mają pola do popisu :)

Oczywiście, że śledzenie paczki na ali to ściema. Mi kiedyś przyszła paczka po 3-ech miesiącach od pojawienia się w aplikacji wiadomości, że paczka jest już w kraju...

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe
    położna środowiskowa byla :) nie musiałam się zgłaszać bo miała moje namiary z poradni :) spoko babka więc szybko i sprawnie, przeciez trzecia ciaza, karta ciązy założona
    no ale jak zwykle mnie zastała w gaciach i bałagan w salonie (piotrus piłeczki, szuflade i karafki powywalał-jak co dzień)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Efwka
    Wypnij się na innych i korzystaj z mężem

Chyba miało być "i wykorzystaj męża" :P

kattalinna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może byc i wykorzystanie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam obudzona po raz drugi ale już mogę wstawać.

Śniło mi się, że zdałam prawko...

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna czyżby proroczy sen? :D

Komodę nawieźli <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 10:42

kamciaelcia, Fatalita, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Dziewczyny, przypomnijcie mi. Pieluchy tetrowe - pierzemy, nie plukamy, prasujemy?
    Chce w koncu zaczac pranie

• J.S Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, to na pewno sen proroczy!

U mnie tez sypie snieg.
    Boze, jak mnie kregoslup boli i brzucho. Nie mam sily na nic.

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowalam wiekszosc rzeczy do torby, zaraz powiesze przed ostatnie pranie, a w miedzy czasie stworzylam takie cos xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1f9bf0d020d.jpg

A najlepsze jest to, ze sie zmeczylam :p

Fermina, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Dzien dobry :)
    Dziewczyny, przypomnijcie mi. Pieluchy tetrowe - pierzemy, nie plukamy, prasujemy?
    Chce w koncu zaczac pranie
    Normalnie traktujemy jak resztę prania. Czemu nie płukać?

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa,Pralam w pralce z proszkiem i lenorkiem, drugi raz nie plukalam.wyprasowalam I tyle ;)

Katy, Ty sadystko ;(

A mnie jakies palpitacje dopadly. Oprocz obiadu nic dzisiaj nie robie :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tetry normalnie płukałam w Loveli :)

Katy no nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, jak możesz?!

Moja Mała coś się dzisiaj słabo rusza... Zaczynam się denerwować :/

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też płuczę pieluchy(tetry, flanele)
    ale byla mowa o nie używaniu do pieluch wielorazowych płynu zmiękczajacego, by były bardziej chłonne...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PychoKaty! Tak nie można! :(

Kira, to i tak dobrze, ja zadzwoniłam do mojego M. że ma kupić ziemniory, bo ja nigdzie dzis nie wychodze i nic nie robie. Dobrze, że wczoraj zamarynowalam mięcho i musi je sobie tylko do piekarnika wsadzić. Mądra wczorajsza Ja :)

Kira91, Katy lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy a co to? :D
    Mnie dziś głowa boli, ciśnienie jakieś wysokie mam :(
    Mi sie udało torbe moją spakować, jeszcze tylko kosmetyczka, staniki i woda i może uda się w jedną torbe spakować.

Ja się zastanawiam właśnie czy dokupić płyn do płukania, będę prać wózek i nie wiem czy się zacieki nie porobia

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, dziewczyny, nie dowierzam co się dzieje na tym świecie. Może nie tyle na świecie, co u nas w tej jeb... Polsce. Właśnie obejrzałam filmik na fb za fanpage'u SokzBuraka. Jestem wściekła, zażenowana i ręce mi opadają.

https://www.facebook.com/sokzburaka/videos/2078733365694014/?hc_ref=ARTBl649D_ut7X4-KUHQp3G2JF_KdZ-08DpjBrFym69Kfo0XZFpzdAZvYXu0kfoKwJY

Przez tych jeb****ch PiSowców kobieta w Polsce nie będzie miała żadnych praw. ŻADNYCH. Jakim prawem faceci decydują o naszych ciałach i życiach?! Nie rozumiem.
    Poronisz - jesteś potencjalnym zabójcą. Lekarze nie będą mogli ratować życia kobiety i/lub dziecka, jeśli nie będzie w stanie bezpośredniego zagrożenia życia. Nie będzie badań prenatalnych, więc nie będzie można leczyć chorego dziecka jeszcze w łonie matki, jeśli zajdzie taka potrzeba, bo lekarz będzie mógł iść za to za kratki do 3-ech lat.
    No paranoja. Jestem tak zbulwersowana, że chętnie wzięłabym kałacha i powystrzelała wszystkie te pisowskie ścierwa.
    Mam nadzieję, że znajdzie się kiedyś na tyle odważny, żeby się tego podjąć.

Patk, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a tak apropo pakowania torby szpitalnej.. zastanawiam sie czy w szpitalu daja koszule do rodzenia, bo szkoda by bylo swoja upierdzielic krwia. Na cc wiem ze daja te jednorazowe, a do sn?
    zastanawiam sie nad kupnem czegos takiego:
    https://naszsmyk.pl/pl/p/Jednorazowa-Koszul-do-Porodu-do-Karmienia-r.-L-XL/5416?gclid=EAIaIQobChMIi7zAiuD_2QIVCLcbCh05FwxcEAQYASABEgLnLvD_BwE

Co myslicie??

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ