X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja mam wielorazowe z canpola (1szt), jednorazowe z horizon (2szt) i chyba z 10 szt jakiś innych jednorazowych (w zasadzie większość po bratowej, bo jej zostały, ja w sumie tylko kupiłam tylko te z horizon). Co do podkładów to ja mam 2 szt te z belli ale jak napisałaś, że nie mają tych pasków z klejem to lipa :-( do tego mam jeszcze z canpola jakieś na noc (bratowa bardzo je sobie chwaliła i może dokupie jeszcze 1 szt w razie czego)

J.S lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek.

Przez noc wypiłam butelkę wody i tylko raz bylam w toalecie... gdzie wchłonęłam resztę?!? O.o

Wczoraj zauważyłam coś w rodzaju początkowego stadium rozwoju rozstępu na brzuchu, a to było jakieś naczynko :D

Ale macie z tymi psami... mój spi całą noc, nie wpada na żadne inne pomysły. Co najwyżej można się o niego potknąć po ciemku. I to też nie zawsze go obudzi :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj jakims cudem nawet wyspalam :D

Chodzicie na zwykla morfologie na czczo? Ja ostatnio nie wytrzymalam,musialam jechac autobusem dopiero po 9, I zjadlam sniadanie. Siuska oddalam oczywiscie wczesniej. I zadnych zaburzonych z tego powodu wynikow nie mialam :) a cale zycie morfologie robilam na czczo ;) po co to sie czlowiek meczyl...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 08:48

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, miesiąc temu była dyskusja, że morfo na czczo to propaganda i zabobon ;-)

Niestety mój rozstęp jest faktem. Żeby nie siać paniki odczekałam cały dzień (zauważyłam rano) i mąż po powrocie z pracy obejrzał dokładnie, diagnoza potwierdzona... Sama też jeszcze raz sprawdzałam. Ale właśnie w dobrym miejscu, oby tylko takie.

O 2 obudziłam się zaskoczona na kanapie. Przeniosłam się do sypialni i oczywiście nie mogłam zasnąć. Poczytałam trochę i się udało. O 8 już byłam wyspana. I od tej 8 się martwię bo młoda się nie bardzo rusza :-( jem śniadanie, liczę na rezultat. Pocieszam się, że to też przez zaparcie, które oczywiście wróciło... Staram się być spokojną...

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :D
    Mnie o 3 znowu obudziło przerażające burczenie w brzuchu, musiałam wstać i nażreć się słonych paluszków, bo przez te dźwięki bym nie usnęła :D Wstałam o 8 :)

Mam gacie jednorazowe z AKUKU 38, w które ledwo się mieszczę XD Do koszyka w gemini dodałam z Canpola wielorazowe 2sz rozmiar s/m, mam 2 paczki podkładów bella mama i jedną z canpola na noc. Dokupię jeszcze paczkę większych podpasek zwykłych.

Ja morfologii nigdy nie robiłam na czczo i wszystkie wyniki są zawsze ok :P Po co się męczyć :D Zresztą nawet mi kiedyś pielęgniarka powiedziała, że do morfologii nie musi się być na czczo. Tylko do cukru.

Jutro będzie komoda dla Małej. W końcu będę mogła uporządkować sobie wszystkie jej rzeczy :)

Kattalinna mi też wyszły rozstępy na cycach od spodu :P
    A ruchami się nie martw, może jeszcze sobie śpi :) Wypij kawkę, zjedź ciasteczko, śniadanko :) Moja jak się za mało rusza, to robię jej Roller Coastera - trzęsę brzuchem, stukam, pukam, gniotę :D Aż sie obudzi w końcu, a potem to mi chyba daje nauczkę za obudzenie, bo tak mnie kopie, że się wpół zginam XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 09:07

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, pamiętałam, że któraś pisała o takich rozstępach i to mnie chyba natchnęło do sprawdzenia u siebie ;-)

Zjadłam, brzuchem też trzęsłam, trochę ponaciskalam tu i tam. Pomogło postawienie kubka na brzuchu <3 szaleństwa nie ma, ale się odzywa a to najważniejsze :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Mnie dzisiaj dziecię obudziło kopami, ja myślałam że im większe tym mniej ruchliwe ale mój chyba nic sobie nie robi z tego że sie przestrzeń wolna kończy.
    W ogóle boli mnie krocze jakby mnie ktoś skopal, nawet nie umiem określić dokładnie gdzie to boli.
    Nie mówicie nic o rozstepach :( ale co ja się dziwię jak mi 10 cm w miesiąc przybyło...

• Asix Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszły rozstępy na cyckach od spodu. Trudno dobrze że w takim mało widocznym miejscu.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zauważyłam jeden pod spodem brzucha..oceniałam przy lusterku swoją morderczą pracę nad gęstwiną i znalazłam rozstęp, jest dość duży i to zmotywowało mnie do codziennego smarowania balsamem bo dotychczas było jak mi się przypomniało..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietam, ale Katy wspomniala o badniu krwi na czczo, dlatego poruszylam temat ;) wiem ze to zalezy CO sie bada, a ja sama ostatnio nie bylam przekonana do morfo po sniadanku ale glod wygral :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziendobry, pare dni nie czytalam i tu tyle stron do nadrobienia! ale super was sie czyta- umila mi czas:P. Czy wy nadal pracujecie czy jestescie juz na zwolnieniu? Mi juz drugi tydzien bedzie lecial na zwolnieniu i sie tak nudze jak nigdy.

Ja dzisiaj tez sie wyspalam, synek sie obudzil przed 9, wiec sniadanko zaliczopne i zaraz na spacerek bo jest tak pieknie dzis, w koncu wiosna idzie mam nadzieje:) u was jaka pogoda?

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :)

Przeżyłam weekendowy najazd gości, dodatkowo w poniedziałek znajomy wpadł na noc, więc wczorej zajmowałam się leżeniem. Wyłącznie.

Nie wiem co ja mam ze spaniem ale ostatnio pobiłam rekord bo obudziłam się o 13:40 (!). Do toalety w nocy też nie wstaję. Autentycznie obawiam się, że nie będę reagowała na płaczące dziecko.

Rostępów nie mam, dzięki Bogu, chociaż rosnę na potęgę. Liczę, że ten stan się utrzyma. EDIT: Co ja piszę w ogóle?! Nie liczę na rozrost, oczywiście, tylko na piękną skórę. :D

Mój Mały w poniedziałek miał dzień leniwca, ledwo odnóżem machnął. Ale to chyba wynik tego, że był wykończony po weekendzie, jak ja. Wczoraj, kiedy nie ruszałam się z łóżka fikał, aż miło.

Zaczęłam mieć wątpliwości co do wyboru szpitala. Szybko w czas.. Miałam rodzić w Lęborku, ale ostatnio była afera, dziecko zmarło, prawdopodobnie z powodu nacisku na poród naturalny, mimo wskazań do cesarki, pojawiło się dużo negatywnych opinii i teraz się boję. Pojęcia nie mam, co zrobić. Do Trójmiasta mam 100 km, boję się, że nie zdążę a poza tym też nie chcę panikować, chyba mało jest szpitali, w których kiedyś jakaś tragedia nie miała miejsca..

Ciuchy z najnowszej forumowej kolekcji akceptuję do porodu bezwzględnie. DO tego muszę koniecznie zabrać pas do pończoch. :D

Gratuluję udanych wizyt. :)

Wiecie, że niedługo kwiecień i pewnie zaczną się u nas porody? Jak tak zerkam na inne fora, to często miesiąc przed terminem się pojawiają pierwsze rozpakowane..

W ogóle - ciekawostka, im dalej w ciążę tym mniej twardnieje mi i pobolewa brzuch, dzieciak się rozmyślił, czy co? Zdarzają się dni, że w ogóle macica się nie stawia, a od połowy grudnia robiła to kilka - kilkanaście i więcej razy dziennie.

Poza tym, jestem dziś królową budyniu. Jechałam sobie radośnie, rano, do rodzinnego, po skierowanie do okulisty. Równie ochoczo jechała za mną policja. Bezpośrednio za mną, jakieś dwa metry dokładnie, bo był remont, wahadła i ruch się kulał powoli. No. I wyobraźcie sobie, że ja, z tą świadomością, z wdziękiem ominęłam bus, który zatrzymał się na przystanku, naruszając zarówno linię ciągłą, jak i zakaz wyprzedzania. :) Po czym uciekłam policji, bo ją zatrzymało czerwone na wahadle. Zadzwoniłam do Męża z pytaniem ile na taryfikatorze za taką przyjemność. Dużo. Czekam na mandat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 11:30

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina a skąd jesteś? Może Wejherowo ewentualnie z porodowka. Znajoma rodziła i chwaliła.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślę nad Wejherowem też, mam tam 50 km, ale trasę obcykaną, bo codziennie jeździłam nią do pracy. Kiedy rodziła Twoja znajoma?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, skoro ruszamy termin porodów to któraś planuje porod w Poznaniu ?
    Ja mam na każda z porodówek około 10km wiec lokalizacja bez znaczenia.
    Co do opinii to tez sa tak sprzeczne ze już sama nie wiem ;(

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, oby mandat nie byl wysoki .. :/ :(

Rozstepy.. jeszcze nie wiem co to jest.,ale skora juz mi sie robi biala taka sucha, musze dwa razy dziennie smarowac bo strasznie swedzi ;)

Ja juz sie zdecydowalam ze nie bede jechac do Szczecina 150km, mam szpital 55km od domu,w ktorym moj lekarz tez dziala :)

Kurcze, naprawde robi sie powaznie. Zaraz kwiecien :)

Dzisiaj zaczynam 8 miesiac :O

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, myślę, że każdy szpital ma w swojej historii jakąś tragedię niestety :( jednak może teraz, skoro sprawa jest świeża i nagłośniona, to właśnie będą chuchać i dmuchać?

LadyInna, mam tak samo jak Ty, do każdego taką samą drogę ;) Chciałam na Raszei, prowadzący zalecił Polną ze wzgląd na nieprawidłowości w sercu małej.
    Choć nie podoba mi się "masówa" tam, to jednak mają najlepsza opiekę dla noworodków.

LadyInna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, nie wiem czy pamietasz w Uwadze byla afera o szpitalu do ktorego sie wybieralam, potem lezalam w nim nanpatologii inogladalam kolejna akcje z innego szpitala. Mysle, ze po naglosnieniu osoba ktora sie tego dopuscila moze zostac zawieszona albo bacznie beda sie jej przygladac. Czytalam to o tym Lęborku wlasnie.
    Ja wybieram sie do szpitala w ktorym byla ta akcja u nas ze lekarz nie wykonal ciecia, niestety to sie zdarza, przykre ale tak jest i to moze byc tak naprawde wszedzie, ale ja licze na to, ze teraz beda zwracac wieksza uwage na to wszystko, bo na tych szpotalach siedzi juz prokurator zazwyczaj, bo prowadza postepowanie.

Ja zamowilam gatki z horizon, zobaczymy.
    Dzisiaj dzien zamawiania obiadu, brzuch boli i twardnieje, nie ma kto ugotowac, niech robi to restauracja. Roomba wlaczona, a ja leze jak krolowa XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, też mi przeszło przez myśl, że teraz będą uważać. Jednak jakąś niepewność czuję. Pewnie się po prostu przejadę pooglądać oddziały i będę się kierować intuicją, nic mi więcej nie zostaje. :/

J.S. pamiętam sprawę, nawet o tym myślałam, w związku z moim Lęborkiem. Teraz wpadłam jeszcze na pomysł, że zapytam mojego ginekologa, jakie rozwiązanie poleca.

Kira, jeżeli będzie mandat, to raczej wysoki za takie przewinienia. Liczę, że nie przyjdzie, teoretycznie mogli przecież za mną jechać, jeżeli chcieliby reagować. Dam znać, jak przyjdzie, na pewno. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kupujecie siateczkowe majty i do tego podklady bella mamma czy podpaski takie jakies mega grube? Bo te podklady czytam, ze nie maja paska z klejem, to sie bedzie trzymac?

Ja mam majtki siatkowe i podkłady z Canpola, mają pasek klejowy.

Mam paczkę tych na noc:
    https://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/918-ultrachlonne-oddychajace-podklady-poporodowe-na-noc
    I dwie paczki tych zwykłych:
    https://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/799
    A majtki te:
    https://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/800

Z Horizon majtki dała mi siostra, ale te jednorazowe. Flizelina, ale taka dość miła w dotyku. Spakowałam też, bo miejsca prawie nie zajmują ale wolę te siateczkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 12:38

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 793 794 795 796 797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ