X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jak czytałam Twój opis to jakbym siebie widziała.:-)
    Do tego dodałabym tylko obracanie w nocy to tragedia i wiecznie zatkany nos. :-D no i może wypijanie wszystkiego co płynne w zasięgu wzroku a Potem sikanie co 3 minuty :) byle do terminu :)

Wtedy w taki ładny dzień można by na spacer z wozeczkiem a nie tylko zerkanie przez szybę ma słoneczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:05

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym zasnela w dzien, to noc mialabym calkiem z glowy, wykonczylabym sie. Tez jestem zmeczona juz ciaza, chcialabym maj, wyjsc pospacerowac, cos pieknego.
    Feeva, ja dzis pokrecilam sie po domu troche i mam brzuch niczym kamien, ciagnie mnie do dolu niesamowicie :(

Ibishka, te picie jest najgorsze :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ibishka. :)

Hoope, ja śpię średnio 10-12 godzin na dobę, więc w ciągu dnia mi już nie trzeba. ;)

Przyjechali dziś do nas goście, tylko na kawę i posiedzieć w ogródku, bezproblemowi, ale przeszłam się z nimi na spacer. Niby mi dziś było lepiej, więcej sił, tylko brzuch twardniał i bolał. Spacer trwał z 40 minut i ostatni kwadrans nie wiem, jak przeżyłam. Autentycznie, myślałam że zemdleję, kończyny jak z waty.. Nie mogę się pogodzić z tym, że tak może być już do końca ciąży. :(

ibishka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie za powitanie a nie problemy na spacerze :)

No najgorsze jest dla głowy oswoić się z tym że ciało potrzebuje zwolnić..
    A bierzecie magnez? Ja mam 3x2 i się zastanawiam czy na następnej wizycie mi już odstawi czy dalej kaze brać..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wózek! Mam łóżeczko! Mam małe łóżeczko na kółkach do pół roku! Mam pieluchy i stos ciuchów! Nie wiem co jeszcze mam :-D nie mam czasu bo dopiero wróciliśmy, zaraz lecimy na koncert, nadrobię Was później :-)

Fermina, Feeva, Wowka, J.S, Mała Matylda, Mycha666, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałaś mi o magnezie, bo dziś nie wzięłam. ;) Ja, w tym momencie biorę też 3x2 i mam zamiar odstawić po 36 tygodniu.

To prawda, że najtrudniej pogodzić się z ograniczeniami. Kiedy widze taką pogodę, w myślach spędzam cały dzień na dworze, kopię ogródek, sprzątam, szaleję ze zwierzakami, no wszystko robię. A rzeczywistość mi na to parska w twarz ze śmiechu i kończy się zaleganiem na kanapie cały dzień. ;)

Kattalinna, ewidentnie masz energię, której mi dziś brakuje. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:37

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od paru miesięcy przyjmuje magnez+b6 3x2 :)
    Co do obracania w nocy to też katorga. Jeszcze jak Panience coś nie pasi, to mnie obkopuje i odpycha się z tej strony, z której jej nie pasuje akurat coś. Zazwyczaj jest to odpychanie się od materaca, bo np za bardzo na brzuchu leze :)

Chciałabym móc już normalnie założyć skarpetki, buty, bez stekania i pomocy Męża podnieść się z kanapy, w końcu jak człowiek ogolic sobie kuciapę bez akrobacji i pomocy lusterka XD
    Chce czuć się już lekka i powabna, nie jak wieloryb XD No i mieścić się w normalne ubrania...

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, przeczytałam że chciałabyś bez stękania i pomocy, podnieść z kanapy Męża. I się zastanawiałam, czemu Ci chłop tak zalega, że go trzeba podnosić. :D

EDIT: Wiecie, że już prawie 18ta? A na dworze jaśniutko. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:41

Feeva lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, przyjemnego koncertu!

Pieknie na dworze, podziwiam wlasnie jak pieknie swieci sloneczko, jutro podobno ma byc zalamanie pogody i ma sie wszystko schrzanic, na swieta podobno tez niezbyt ladnie, a mi to w sumie wsio ryba ale generalnie jakos tak przyjemniej sie na sercu robi, jak za oknem ladnie i pachnie majem w powietrzu! ;)

Mamy zlozone lozeczko, na razie wlozylam tam wszystko takie niepoprane ani nic, dopiero sie za to pozniej moj wezmie, bo wszystko trzeba recznie bez wirowania :D Literki na sciane naklejone, no cudnie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:47

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, normalność i to zaraz po porodzie XD XD XD

Po porodzie doopa boli, cieknie dołem, cieknie górą, nie ma ani jednej przespanej nocy i tabuny odwiedzających, którzy tylko na chwilę. Potem stęskniony mąż, który od dawna przeżywa posuchę i wiele innych, wspaniałych atrakcji XD

A ja chcę tylko odzyskać siebie XD

Byliśmy na spacerze nad wodą. Od ławki do ławki XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:06

ibishka lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W taki dzień jak dzisiaj czuję się jak więzień. Wbrew własnej woli kwitnę w łóżku, nawet nie mam do kogo otworu gębowego otworzyć. Jestem przytłoczona siedzeniem w domu (w szczególności w taką pogodę) i tą samotnością.

Maj oznacza koniec wyroku :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, jestem tak odmóżdżona dzisiaj, że mogę pisać bez ładu i składu XD

Hoope, niech cieknie. Lecieć nie będzie wiecznie, a przynajmniej będzie lżej :D
    My akurat nie mamy znajomych zbyt wielu, raczej sami bez zaproszenia nie w biją. Mój Mąż ze swoją rodziną (ciotki itd) nie utrzymuje kontaktu, moja rodzina mieszka 40-90km ode mnie, przyjeżdżają raz na 2-3 lata XD Także akurat wycieczek nie muszę się spodziewać. Co najwyżej rodzice i rodzeństwo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:57

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva my będziemy przyjeżdżać XD

Wowka czemu jesteś tak całkiem całkiem sama?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:08

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam XD

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród to jeszcze nie koniec. Jeszcze jest połóg. Ja wspominam fatalnie. Ale z nim jak z ciąża, bywa lepiej, bywa gorzej. Nie wiedzieć czemu, idziecie moją drogą XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, kończymy dom. I jest ogólnie duże ciśnienie na to, aby zdążyć przed porodem. Niewiele zostało, no ale zostało. Mąż po pracy wpada, zmienia ciuchy i jedzie na budowę, wraca w nocy i pada zmęczony. Moi rodzice pomagają mu, ile mogą, teściu też. Nie mam sumienia marudzić im, że mi źle samej, bo robią wszystko za mnie i dla mnie. Więc marudzę wam :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerek zrobiony, 5kilometrów i plecy chca pęknąć w pół.

Ja też już chce maj, że tak powiem chce być sama w swoim ciele, chcę żeby mi było lżej, chyba tego najbardziej potrzebuję.

Ja jakoś się nie obawiam połogu, ale chyba nie do końca jestem świadoma jak to wygląda.

A czemu bierzecie magnez? Ja dostałam tylko raz na dwa miesiące jak mnie brzuch pobolewal.

• J.S Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wlasnie boje tego tlumu ludzi, ktorzy zaczna nas nawiedzac, a ja tutaj w pologu z malenkim dzieckiem, tego nie moge sobie wyobrazic. Musze byc stanowcza i ustalac kto kiedy, zeby nie zwalali sie wszyscy od razu na glowe. Dobrze ze moj bedzie przez miesiac w domu, tego mi bedzie najbardziej wtedy potrzeba.

Wowka, rozumiem cie doskonale, ja tez siedze prawie ciagle sama, a w zasadzie ten tydzien mialam taki, bo moj mial miec wolne ktore mu zabrali, bo sie jakies auto zepsulo i musial jezdzic. Szkoda ze nie mieszkasz blizej bo zorganizowalabym nam jakies lezanki i bysmy nudzily sie razem na lezaco :D

Tez biore magnez 3x2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:31

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS jakbyśmy miały bliżej do siebie to już byśmy ogarnęły sobie leżące sanatorium :D leżaki, kocyki i drinki z melisy z parasolką :D

A ja nie biorę już magne b6, a zmienili mi na magnezin 3x1. Jakaś inna substancja czynna podobno, ale nie łapią mnie żadne skurcze. A bywało że drgała powieka, albo złapał skurcz w stopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:39

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, procent od marudzenia się nam należy :P Przeczytałam, że Twój zmienia pieluchy i idzie dalej. Hm. Hmhm.

Ja magnez zmniejszyłam, biorę tylko przed snem. Twardy brzuch w pionie to normalne, gorzej gdy jest twardy w poziomie. A mój nie jest. Nie mam też skurczy wszelakich, więc dawka jest optymalna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:39

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ