X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva jak czytałam Twój opis to jakbym siebie widziała.:-)
    Do tego dodałabym tylko obracanie w nocy to tragedia i wiecznie zatkany nos. :-D no i może wypijanie wszystkiego co płynne w zasięgu wzroku a Potem sikanie co 3 minuty :) byle do terminu :)

Wtedy w taki ładny dzień można by na spacer z wozeczkiem a nie tylko zerkanie przez szybę ma słoneczko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:05

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym zasnela w dzien, to noc mialabym calkiem z glowy, wykonczylabym sie. Tez jestem zmeczona juz ciaza, chcialabym maj, wyjsc pospacerowac, cos pieknego.
    Feeva, ja dzis pokrecilam sie po domu troche i mam brzuch niczym kamien, ciagnie mnie do dolu niesamowicie :(

Ibishka, te picie jest najgorsze :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Ibishka. :)

Hoope, ja śpię średnio 10-12 godzin na dobę, więc w ciągu dnia mi już nie trzeba. ;)

Przyjechali dziś do nas goście, tylko na kawę i posiedzieć w ogródku, bezproblemowi, ale przeszłam się z nimi na spacer. Niby mi dziś było lepiej, więcej sił, tylko brzuch twardniał i bolał. Spacer trwał z 40 minut i ostatni kwadrans nie wiem, jak przeżyłam. Autentycznie, myślałam że zemdleję, kończyny jak z waty.. Nie mogę się pogodzić z tym, że tak może być już do końca ciąży. :(

ibishka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie za powitanie a nie problemy na spacerze :)

No najgorsze jest dla głowy oswoić się z tym że ciało potrzebuje zwolnić..
    A bierzecie magnez? Ja mam 3x2 i się zastanawiam czy na następnej wizycie mi już odstawi czy dalej kaze brać..

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wózek! Mam łóżeczko! Mam małe łóżeczko na kółkach do pół roku! Mam pieluchy i stos ciuchów! Nie wiem co jeszcze mam :-D nie mam czasu bo dopiero wróciliśmy, zaraz lecimy na koncert, nadrobię Was później :-)

Fermina, Feeva, Wowka, J.S, Mała Matylda, Mycha666, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałaś mi o magnezie, bo dziś nie wzięłam. ;) Ja, w tym momencie biorę też 3x2 i mam zamiar odstawić po 36 tygodniu.

To prawda, że najtrudniej pogodzić się z ograniczeniami. Kiedy widze taką pogodę, w myślach spędzam cały dzień na dworze, kopię ogródek, sprzątam, szaleję ze zwierzakami, no wszystko robię. A rzeczywistość mi na to parska w twarz ze śmiechu i kończy się zaleganiem na kanapie cały dzień. ;)

Kattalinna, ewidentnie masz energię, której mi dziś brakuje. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:37

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od paru miesięcy przyjmuje magnez+b6 3x2 :)
    Co do obracania w nocy to też katorga. Jeszcze jak Panience coś nie pasi, to mnie obkopuje i odpycha się z tej strony, z której jej nie pasuje akurat coś. Zazwyczaj jest to odpychanie się od materaca, bo np za bardzo na brzuchu leze :)

Chciałabym móc już normalnie założyć skarpetki, buty, bez stekania i pomocy Męża podnieść się z kanapy, w końcu jak człowiek ogolic sobie kuciapę bez akrobacji i pomocy lusterka XD
    Chce czuć się już lekka i powabna, nie jak wieloryb XD No i mieścić się w normalne ubrania...

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, przeczytałam że chciałabyś bez stękania i pomocy, podnieść z kanapy Męża. I się zastanawiałam, czemu Ci chłop tak zalega, że go trzeba podnosić. :D

EDIT: Wiecie, że już prawie 18ta? A na dworze jaśniutko. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:41

Feeva lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, przyjemnego koncertu!

Pieknie na dworze, podziwiam wlasnie jak pieknie swieci sloneczko, jutro podobno ma byc zalamanie pogody i ma sie wszystko schrzanic, na swieta podobno tez niezbyt ladnie, a mi to w sumie wsio ryba ale generalnie jakos tak przyjemniej sie na sercu robi, jak za oknem ladnie i pachnie majem w powietrzu! ;)

Mamy zlozone lozeczko, na razie wlozylam tam wszystko takie niepoprane ani nic, dopiero sie za to pozniej moj wezmie, bo wszystko trzeba recznie bez wirowania :D Literki na sciane naklejone, no cudnie jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:47

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, normalność i to zaraz po porodzie XD XD XD

Po porodzie doopa boli, cieknie dołem, cieknie górą, nie ma ani jednej przespanej nocy i tabuny odwiedzających, którzy tylko na chwilę. Potem stęskniony mąż, który od dawna przeżywa posuchę i wiele innych, wspaniałych atrakcji XD

A ja chcę tylko odzyskać siebie XD

Byliśmy na spacerze nad wodą. Od ławki do ławki XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:06

ibishka lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W taki dzień jak dzisiaj czuję się jak więzień. Wbrew własnej woli kwitnę w łóżku, nawet nie mam do kogo otworu gębowego otworzyć. Jestem przytłoczona siedzeniem w domu (w szczególności w taką pogodę) i tą samotnością.

Maj oznacza koniec wyroku :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, jestem tak odmóżdżona dzisiaj, że mogę pisać bez ładu i składu XD

Hoope, niech cieknie. Lecieć nie będzie wiecznie, a przynajmniej będzie lżej :D
    My akurat nie mamy znajomych zbyt wielu, raczej sami bez zaproszenia nie w biją. Mój Mąż ze swoją rodziną (ciotki itd) nie utrzymuje kontaktu, moja rodzina mieszka 40-90km ode mnie, przyjeżdżają raz na 2-3 lata XD Także akurat wycieczek nie muszę się spodziewać. Co najwyżej rodzice i rodzeństwo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:57

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva my będziemy przyjeżdżać XD

Wowka czemu jesteś tak całkiem całkiem sama?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:08

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam XD

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród to jeszcze nie koniec. Jeszcze jest połóg. Ja wspominam fatalnie. Ale z nim jak z ciąża, bywa lepiej, bywa gorzej. Nie wiedzieć czemu, idziecie moją drogą XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, kończymy dom. I jest ogólnie duże ciśnienie na to, aby zdążyć przed porodem. Niewiele zostało, no ale zostało. Mąż po pracy wpada, zmienia ciuchy i jedzie na budowę, wraca w nocy i pada zmęczony. Moi rodzice pomagają mu, ile mogą, teściu też. Nie mam sumienia marudzić im, że mi źle samej, bo robią wszystko za mnie i dla mnie. Więc marudzę wam :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerek zrobiony, 5kilometrów i plecy chca pęknąć w pół.

Ja też już chce maj, że tak powiem chce być sama w swoim ciele, chcę żeby mi było lżej, chyba tego najbardziej potrzebuję.

Ja jakoś się nie obawiam połogu, ale chyba nie do końca jestem świadoma jak to wygląda.

A czemu bierzecie magnez? Ja dostałam tylko raz na dwa miesiące jak mnie brzuch pobolewal.

• J.S Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wlasnie boje tego tlumu ludzi, ktorzy zaczna nas nawiedzac, a ja tutaj w pologu z malenkim dzieckiem, tego nie moge sobie wyobrazic. Musze byc stanowcza i ustalac kto kiedy, zeby nie zwalali sie wszyscy od razu na glowe. Dobrze ze moj bedzie przez miesiac w domu, tego mi bedzie najbardziej wtedy potrzeba.

Wowka, rozumiem cie doskonale, ja tez siedze prawie ciagle sama, a w zasadzie ten tydzien mialam taki, bo moj mial miec wolne ktore mu zabrali, bo sie jakies auto zepsulo i musial jezdzic. Szkoda ze nie mieszkasz blizej bo zorganizowalabym nam jakies lezanki i bysmy nudzily sie razem na lezaco :D

Tez biore magnez 3x2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:31

Wowka, Sela lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS jakbyśmy miały bliżej do siebie to już byśmy ogarnęły sobie leżące sanatorium :D leżaki, kocyki i drinki z melisy z parasolką :D

A ja nie biorę już magne b6, a zmienili mi na magnezin 3x1. Jakaś inna substancja czynna podobno, ale nie łapią mnie żadne skurcze. A bywało że drgała powieka, albo złapał skurcz w stopie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:39

J.S lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, procent od marudzenia się nam należy :P Przeczytałam, że Twój zmienia pieluchy i idzie dalej. Hm. Hmhm.

Ja magnez zmniejszyłam, biorę tylko przed snem. Twardy brzuch w pionie to normalne, gorzej gdy jest twardy w poziomie. A mój nie jest. Nie mam też skurczy wszelakich, więc dawka jest optymalna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:39

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ