X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny u nas też piękne słonko za oknami może to wreszcie wiosna

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A brzuchy jeszcze będą rosły...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    takich po porodzie po roku nie znajdziesz na brzuszku...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś idziemy na roczek, właśnie próbuję się zabrać za szykowanie ale coś mi nie idzie. W ogóle nie mam ochoty ruszać się z domu, słabo mi, najchętniej wróciłabym do łóżka i pospała jeszcze.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, przykro mi z powodu rozstepu :(

U mnie szpital, a pogoda taka piekna. Chcialam wyjsc chociaz na lezaczek na ogrodek, ale moj taki chory ze lezymy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostałam wyciągnięta przez Męża na herbatkę w ogrodzie. Jest pięknie. Wyrosły już tulipanki i krokusy, zaraz będą mi kwitnać, hortensja wypuszcza pączki, na niebie wracają gęsi a domowe zwierzaki wygrzewają się w słonku. Niech tak już zostanie..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na grupie majowe mamy na fb kolejna rozpakowana. W 34 +1.
    Kurczę, coraz bardziej dociera do mnie ze to już tak blisko i porod może się w każdej chwili zacząć.

• Fermina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to i lepiej, że się nie przeniosłyśmy na tego facebooka, jakieś straszne rzeczy się tam dzieją. ;)

Feeva, ogromnie przepraszam za zignorowanie Twojej tragedii, ale muszę powiedzieć, że Twój rozstęp nie wygląda groźnie. Jak siniaczek, najwyżej. Nie znam się na fazach przepoczwarzania takowych, ale jak czytałam o rozstępach w ciąży to internet mi pokazywał o wiele bardziej przerażające obrazy..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się zaczniemy rozpakowywać w kwietniu i to planowo. Nie inaczej.

Szczęściem skrajne wcześniactwo mamy wszystkie za sobą, teraz już może być tylko dobrze :)

Tego się trzymajmy.

LadyInna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja też myślę że taki rozstęp to nie taka tragedia napewno sam zniknie po porodzie

Tanda może to twoje osłabienie to jakiś niedobór żelaza na przykład albo innych minerałów teraz na przedwiośniu wszyscy potrzebujemy większego wsparcia organizmu a przy tych naszych ciążowych zachciankach pakujemy w siebie tylko pizzę ,lody,słodycze i inne kebaby. Może idąc za przykładem świątecznego króliczka trzeba się przerzucic na sałatę i inna zieleninę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 12:35

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wole zdecydowanie pizzę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Kurczę, coraz bardziej dociera do mnie ze to już tak blisko i porod może się w każdej chwili zacząć.

Właśnie też widziałam,bo jestem na tej grupie :)

Daj mi Boże, żeby zniknął :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 13:09

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas też słoneczko. A na przyszłą niedzielę pokazuje mi 17 stopni. Oby tak zostało, a nie zapowiadane wcześniej śniegi.

Zrobiłam dziś podejście do masażu krocza. Niestety bez rąk inspektora Gadgeta jest to dla mnie awykonalne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:

O rany, nie strasz. A 34 tydzień to jeszcze wcześniak wcześniak, czy taki co daję rade sam, czy to zależy?

U nas 10 stopni, słoneczko piękne, oby tak zostało :)

• Wowka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te dwie majówki, co się rozpakowały miały jakieś wcześniejsze symptomy/problemy?

Bo jak z dnia na dzien urodziły to ja sie biore za prasowanie ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem na tej grupie i nie widzialam tego wpisu, ze urodzila jakas dziewczyna. Hmm. Moze wpis zostal usuniety?

Ja tak licze aby do 35, potem juz byle do 37 i moge rodzic, choc wolalabym jednak dotrwac do terminu.

Moj ma chyba alergie, no serio nie wiem, bo ma oczy przekrwione, katar straszny taki sienny doslownie, kicha a poza tym nic go nie boli. Wlozylam mu tampony do nosa i przeszlo jak oddycha buzia XD Nie wiem o co chodzi, nie mial nigdy alergii, moze sie starszeje i mu sie poprzestawialo XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS włożyłaś mu takie nasze tampony ze sznureczkiem do nosa? :D buehehe :D

A na serio to mozna dostać nagle uczulenia na cos, tak jak mozna z niego "wyrosnąć". Lekarze twierdzą, że faceci maja jakis słabszy czas około wieku 30 lat i wychodzą różne rzeczy, które do tej pory byly ukryte.

Mój z tygodnia na tydzień, ze dwa lata temu dostał choroby Duhringa i zachodzilismy w głowę dlaczego.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam do minimum 36+
    Przed mój szpital nie przyjmuje a ja innego szpitala nie zakładam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, tak, te mini XD Bo nie mogl nic zjesc, nachylic sie, wiec wsadzilam mi je i jak reka odjal XD

To by sie zgadzalo, ma 28 wiec akurat zbliza sie do 30, wiec moglo go cos dopasc. Oczywiscie zachowuje sie jakby swiat sie zawalil XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wowka, tak, te mini XD Bo nie mogl nic zjesc, nachylic sie, wiec wsadzilam mi je i jak reka odjal XD

To by sie zgadzalo, ma 28 wiec akurat zbliza sie do 30, wiec moglo go cos dopasc. Oczywiscie zachowuje sie jakby swiat sie zawalil XD

Hehe, mój kiedyś powiedział, że wie jak boli poród bo go brzuch po fasoli rozbolał :D

Katar to też armageddon. U nas odbywa się wtedy gotowanie rosołu, bo to wg niego nosi się na ostatni posiłek do szpitala :D

Właśnie sobie uświadomiłam, że mam syna. On też taki będzie? Zwariuje...

ibishka lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ