X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biję ale jak patrzę na najstarszą, to czasem myślę, że przydałby jej się porządny wp...l.

Wowka a kiedy miałaś ostatnie usg, właśnie w 29? Ja chyba miałam II stopień w poprzedniej ciąży w 32 tygodniu.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 31tc miałam II stopień dojrzałości łożyska. To źle?

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w 29+4 szczegółowe USG IIItrymestru i z tego mam wypisany wynik. Tydzień później, czyli 30+5 byłam u swojej gin, ale ona nie daje opisu. Mówiła, że waga wtedy ok 1600g jest ok, ze wody w normie, ale nie wiem czy oglądała łożysko, czy nie... od tamtej pory nie miałam usg, kolejna wizyta 13.04.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam II stopień
    to normalne
    i zalezy od oceny lekarza
    a nawet łapałkam na tym, że w programie automatycznie było że I i nie poprawili na II
    w poprzedniej ciązy II stopien miałam juz niby w 19 tyg stwierdzony przez Wegrzynowskiego a 4 tyg później inny wpisał I

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja mu dam herbate z pradem, to nie uniesie XD Obecnie przygotowal mi piwo, miod i postawil na blacie, czeka az mu zrobie, ale to trzeba przed snem podobno, a jeszcze sie nie kladzie, wiec czekam.

Hoope, tak mysle, ze ostatnia prosta hahaha XD

U nas tez pizza zjedzona, piwko wypite. Mniam mniam.

Ja nigdy nie zostalam uderzona, ale pewnie jak dziecko przegnie, to klapsa dostanie. Nic mnie tak nie irytuje jak roszczeniowe dzieci, madrujace sie, chcace iphony, ipady, no dramat.

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje nie bluzgają ,może dlatego że my nie bluzgamy prawie wogole to już musi być jak się komuś wymknie , w szkole też jakby tego nie jest wiele bo to mała wiejska szkoła ,po parę uczniów w klasie więc są trochę lepiej dopilnowane. Czasem któreś coś tam powie pod nosem to już cała ekipa leci do mnie na skargę " bo on powiedział brzydkie słowo" ale już zdaza im się powiedzieć "nie" jak coś karze zrobić ,narazie jeszcze sobie z tym radzę ale nie wiem jak to będzie za parę lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 21:01

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dopoki nie ma III stopnia i zwapnień to wychodzi ze wszystko ok? :)

To poszukam sobie innych problemów, np co zjesc na kolację ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę dzięki Wam za wsparcie. I chyba dużą zaletą takiego forum jest to że możemy pisać co nam na sercach leży bez osądzania przez pryzmat tego jakie jesteśmy na codzień. Dzięki za utwierdzenie mnie w tym że jednak psycholog to dobry pomysł. Nikomu w domu nie powiedziałam, chyba to kwestia tego że nie chcę okazać jakiejś słabości, bo ten kto mnie zna wie że mnie ciężko złamać. A tu proszę... tak naprawdę żadnych problemów, ciąża bez powikłań, bez dolegliwości, w sumie finansowo też źle nie jest, na faceta złego słowa nie mogę powiedzieć. Więc patrząc z boku nie dziwię się w sumie że inni myślą że jakaś wariatka ze mnie. Aż ciekawa jestem co powie ta kobieta, idę w poniedziałek na 11 tak żebym akurat mogła iść sama.

I jak czytam o Waszych problemach z facetami to naprawdę podziwiam bo to są problemy z którymi często same musicie sobie radzić, i tym bardziej mi głupio. Dlatego długi czas nic nie pisałam... Ale widzę że dobrze zrobiłam że wylałam te swoje żale, bo jakby nie patrzeć troszkę mi lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 21:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jaki sposób ginekolog określa stopień łożyska? Nigdy nie słyszałam od mojego o niczym takim. Tylko ze lozysko Ok, przepływy bardzo dobre i afi w normie

Saperek lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    i póki co nikomu o psychologu nie mów, żeby właśnie nie oceniali, a oceniać potrafia ci najbardziej zyczliwi
    gratuluje tego kroku, lepiej teraz niz później przy baby blues zastanawiać się nad soba...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, niech Ci nie bedzie glupio. A osoby, ktore po pozorach oceniają czyjeś szczęście/nieszczęście są po prostu płytkie. I sama też tak nie myśl, że nie wolno Ci narzekać. Ważne jest to co odczuwasz. Dobrze, że widzisz pozytywy w swoim życiu, staraj się nimi cieszyć, a nie mieć z ich powodów wyrzutów sumienia.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    A w jaki sposób ginekolog określa stopień łożyska? Nigdy nie słyszałam od mojego o niczym takim. Tylko ze lozysko Ok, przepływy bardzo dobre i afi w normie

Z tego co wyczytałam to ocenia na tak zwane "oko" ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Z tego co wyczytałam to ocenia na tak zwane "oko" ;)
    Ale na usg ? Czy maca przez pochwę ?

• Hoope Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to temat łożyska można olać :D

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Ale na usg ? Czy maca przez pochwę ?

Na usg, przez pochwe niedomaca :)

Hoope, już olałam :) nawet zdążyłam zjeść kolację od konca zamartwiania sie łożyskiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 21:26

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę na przepływy się zapisać...prywatnie a przy cukrzycy wskazane...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Muszę na przepływy się zapisać...prywatnie a przy cukrzycy wskazane...

A jak często będziesz je mierzyć?
    Bo w sumie u mnie też ta cukrzyca... ale tfu tfu żadnych przekroczeń przez ten tydzień mierzenia...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Sprawdzalam właśnie na suwaczku starszego i robiłam 33+ oraz 36+ (z pełną anatomia dziecka) ,szybko znając termin cc
    Teraz rozwaze za 2/3tyg...a przekroczenia miewam...choć ja na diecie od września...nawet od starań :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę miała wizytę u prof 05.04, to się dopytam o te przepływy.

Na tyle miesięcy diety wcale się nie dziwię że masz jakieś przekroczenia :) ja się pilnuje wręcz gorączkowo, ale mam w perspektywie rychły koniec...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Na usg, przez pochwe niedomaca :)

Hoope, już olałam :) nawet zdążyłam zjeść kolację od konca zamartwiania sie łożyskiem.

Aa to dzięki :) czyli jak mówił ze wszystko Ok to mam w doopie :p

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ