X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolinka wrote:
    Katka wpisz na 26 maj bo mi sie owulacja przesunęła o 10 dni :) a bbf zupelnie inny termin wyznacze hehe

Byłam już na beta hcg. Wynik wieczorem. Powiedzcie mi czy wszystkie z was dodatkowo badaly progesteron ? Czy to konieczne ? Bo ja nie badałam teraz a w pierwszej ciąży w sumie też nie.

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiejsze :*
    oki ;) wpisane

Antolinka lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika tak mi przykro :( ale tak jak pisze Hoope przegralas bitwe ale jeszcze wszystko przed Toba i tego sie trzymaj :) Mocno w Ciebie wierze.

Dziewczyny na fb powstala grupa dla majowych mam, co prawda grupa dobiero raczkuje ale mysle, ze to kwestia czasu. Na fb latwiej znalezc interesyjace nas tematy, tu niestety trzeba przekopywac sie przez mnostwo stron wiec licze ze i Wy dolaczycie :)

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zwie ta grupa? Jak znaleźć? Jest tajna?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Pajka Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Jak się zwie ta grupa? Jak znaleźć? Jest tajna?

Ja znalazlam wpisujac "majowe mamy 2018". Jest to grupa zamknieta :)

Hoope lubi tę wiadomość

Czekamy na dwa dzidziolki ❤❤

oqbd5pk.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia2806 wrote:
    Izalika bardzo mi przykro, przytulam!

Dziewczyny, może Wy mi pomożecie? Sprawa wygląda tak że jestem aktualnie na urlopie wychowawczym, chcę go przerwać i iść na L4.Nie wiem jak to zrobić, iść do kierownika i powiedzieć prawdę? Czy wrócić na jeden dzień do pracy i dac zwolnienie. Czy może od razu w kadrach powiedzieć jak wygląda sytuacja? Dzwonilam zapytać tylko co zrobić gdybym chciała wrócić do pracy.Pani w kadrach odpowiedziala że isc do kierownika i ustalić dzień powrotu i wtedy przyjść do nich. Ehh nie wiem jak to zrobić żeby było dobrze.

Zabcia składasz wniosk o skrócenie urlopu wychowawczego ( z miesięcznym wyprzedzeniem), w podaniu podajesz datę "powrotu" do pracy. W pierwszym dniu powrotu do pracy zanosisz l4. Nie musisz fizycznie wracać do pracy, nawet na dzień, możesz l4 wysłać listem.

Jestem w tej samej sytuacji, przerabialam już ten temat.

Klaudiia87, zabcia2806 lubią tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika, strasznie mi przykro:(((

Mam ochotę sobie mocno popłakać... Tak smutne informacje.
    12.09 zrobiłam betę wyszła 309, dziś powtórzyłam i była 459:( Przyrosła o 48%. Boję się, że coś jest nie tak. Zadzwoniłam do swojego ginekologa. Powiedział, że najważniejsze, że rośnie i mam nie panikować. Ale kurde, weź tu nie panikuj.
    Czy któraś z Was miała taką sytuację? Bardzo się boję:(((

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia ja niestety takiej sytuacji nie miałam,ale nie konieczne musi to świadczyć o czymś złym. Pozostaje czekać do wizyty i usg

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)

Po dzisiejszej wizycie postanowiłam do Was dołączyć. 5tyg4dni...na USG ładny pęcherzyk z zawartością, ale niestety sprzęt lekarza bardzo kiepski.

Ta ciąża to niespodzianka. W domu mam 2,8 letni, autystyczny Huragan;)

Życzę Wam i sobie nudnych, spokojnych ciąż. Poprzednia była najwiekszym koszmarem jaki mnie spotkał. Niepowściągliwe wymioty ( rekord 58/dobę ) , leżenie od 18 tyg. Oby tym razem los był łaskawszy:)))

Rillia, MamaDi, Katka., Monifah lubią tę wiadomość

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzybka wrote:
    Hej, ja też jeszcze karmię piersią mojego 13 miesięcznego synka :-) choć lekarz na pierwszej wizycie rekomendował mi odstawienie. Nie dlatego, że to zagraża dzidzi ale przez wzgląd na mnie, żeby mnie dzieci za bardzo nie "wyczerpały".
    A jak sytuacja wygląda u Ciebie? Chcesz dalej karmić? Czy myślisz o odstawieniu?

Ja musiałam w zeszłym tygodniu zakończyć karmienie:( za kazdym razem odczuwałam silny ból brzucha, a mój Mlekołak zamienił się ostatnio w noworodka i mimo swoich 2,8 lat ciągle chciał ssać :)

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia wrote:

Mam ochotę sobie mocno popłakać... Tak smutne informacje.
    12.09 zrobiłam betę wyszła 309, dziś powtórzyłam i była 459:( Przyrosła o 48%. Boję się, że coś jest nie tak. Zadzwoniłam do swojego ginekologa. Powiedział, że najważniejsze, że rośnie i mam nie panikować. Ale kurde, weź tu nie panikuj.
    Czy któraś z Was miała taką sytuację? Bardzo się boję:(((

Ja jestem w podobnej sytuacji. Beta 2.09 43, a 7.09 88. Więc przyrost bardzo marny. Teraz podskoczył, ale kontroluje nadal, od poniedziałku miałam krwawienia, więc myślałam, że to już koniec, ale gin mnie trochę uspokoił. Od poniedziałku leżę i się nie ruszam ;)
    Bądź dobrej myśli i kontroluj, albo wybierz się na usg.

Fiorek, a zdradzisz jak duży pęcherzyk? :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fatalita nie wiem niestety:( to było usg ekspres;) W 1'ciąży moja beta stała w miejscu dosłownie....a Gnom biega po domu:)

Ale powiem Wam, że w tej ciąży jest inaczej. O synka staraliśmy się rok... od początku szaleństwo, co tydzień usg, wydruki, beta chyba 4 razy...i STRES. Bo przyrost za mały, bo serduszka nie widać. 8 tydz poronienie zagrażające... i morze łez. A teraz gdzieś ten strach się czai, ale głęboko.Jeśli pozytywne nastawienie coś może zmienić....to spróbuję:)

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasze małe ssaki coś muszą wuczuwac,bo moja już też mało co się domagała,a teraz i na wieczór i na popołudniowa drzemkę,a i w nocy jeszcze najlepiej. Kiedy mogę to odwracam jej uwagę, ale nie zawsze się da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 17:23

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    A powtórkę tsh zlecił Ci lekarz, czy sama robiłaś?
    Bo mi powiedział, że miarodajny czas to około miesiąc i wcześniej mam nie powtarzać bo to nie da rzeczywistego obrazu czy lek działa.
    Ja sama robiłam, dopiero dziś pierwsza wizyta i wolałam być przygotowana, a z tym miesiącem to nie wiedziałam!

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • nodemo Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorek87 wrote:

Po dzisiejszej wizycie postanowiłam do Was dołączyć. 5tyg4dni...na USG ładny pęcherzyk z zawartością, ale niestety sprzęt lekarza bardzo kiepski.

Życzę Wam i sobie nudnych, spokojnych ciąż. Poprzednia była najwiekszym koszmarem jaki mnie spotkał. Niepowściągliwe wymioty ( rekord 58/dobę ) , leżenie od 18 tyg. Oby tym razem los był łaskawszy:)))
    Witam :) Ja mam 7 letni autystyczny huragan :)))

Fiorek87 lubi tę wiadomość

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorek87 wrote:

Witaj :) Na kiedy masz termin porodu?

klz9piqvvra11kd2.png

• Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka. wrote:
    Witaj :) Na kiedy masz termin porodu?

14 maj 2018 <3

Katka. lubi tę wiadomość

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Witam :) Ja mam 7 letni autystyczny huragan :)))

<3 fajne te autystyczne Huragany :))))

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorek87 wrote:
    14 maj 2018 <3
    oki :) wpisałam

Fiorek87 lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• nodemo Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorek87 wrote:
    <3 fajne te autystyczne Huragany :))))
    Fajne fajne :)
    Ale dają czasami popalić ;)

w57v3e3kwxi49z9z.png
  • Antolinka Znajoma

Wysłany: 14 września 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta Hcg z dzisiaj 78.87 więc dość nisko czyli tak 4 tydzien wychodzi. W sobote powtórzę :)

Kiedy się najlepiej do ginekologa zapisac ?

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ