Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz niestety nie miał dla mnie dobrych wieści, serduszka jeszcze nie ma ale nie to jest teraz ważne. Wielkość pęcherzyka 8,7 mm a powinna być o milimetr wieksza na tym etapie poza tym nie ma połączenia, przepływu krwi czy coś takiego no i rokowania nie są najlepsze. Za tydzień mam powtórzyć usg, bo nie wie co mi ma powiedzieć. Czekamy i się modlimy o cud.17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
-
Witam nowe majówki
Byłam na fb, nie znalazłam tajnej grupy
Nie robiłam bety. Nie robiłam progesteronu. Nie byłam jeszcze u gina. Nie miałam usg. Spokojnie czekam na wizytę nie wiedząc nic.❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Annqa wrote:Lekarz niestety nie miał dla mnie dobrych wieści, serduszka jeszcze nie ma ale nie to jest teraz ważne. Wielkość pęcherzyka 8,7 mm a powinna być o milimetr wieksza na tym etapie poza tym nie ma połączenia, przepływu krwi czy coś takiego no i rokowania nie są najlepsze. Za tydzień mam powtórzyć usg, bo nie wie co mi ma powiedzieć. Czekamy i się modlimy o cud.
Lekarzem nie jestem, ale kwestia milimetra w pęcherzyku to 1 dzień. Zdarzają się różnice +/- 7dniowe, więc tym 1 milimetrem bym się akurat nie martwiła. Szczerze, to jak lekarz takie rzeczy gada to chyba bym spróbowała iść do innego. Na przepływach akurat się nie znam więc nie pomogę. Trzymam kciuki za Was!
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Hej dziewczyny ja już po
Serduszka jeszcze nie było widać, ale wiedziałam, że tak może być
Mam pęcherzyk 12 mm, widoczne ciałko zółte czy zółtkowe Zarodka jeszcze na razie też nie było widać. Jak na 5w3d powiedział mi, że jest idealnie
Powiedział, żebym przyszła za 2 tygodnie, chociaż męczyłam dziada, że może za tydzien Ale był nieugięty Powiedział, że jest pięknie i że mam przestać być psychiczna Hehehe
Annqa nie martw się, może po prostu ciąża jest o kilka dni młodsza. To zupełnie normalne Pójdziesz na następne to już bedzie super! I może już będzie, za co trzymam kciukikamciaelcia, MamaDi, Hoope, MysiaMarysia, Fiorek87, Monifah lubią tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
Dziewczyny, nie panikujcie.wszystko będzie dobrze. Mam wrażenie, że jak w pierwszej ciąży byłam mniej świadoma wszystkiego i nie patrzyłam na każdy mm to nie żyłam w ciągłym stresie. Doskonale rozumiem też dziewczyny, które starają się bardzo długi i analizują każdy szczegół.. to normalne. Ale wszystko ze spokojem, bez paniki tak najlepiej dla nas i dla dziecka. Organizm nie zawsze działa książkowo. Trzeba myśleć pozytywnie.
U mnie dziś był na razie sam pecherzyk 4mm, bo ciąża według usg jest tydzień młodsza czyli 4 tydzień, mimo iż beta 1230. Poza tym wszystko ok i za miesiąc kolejna wizyta.. tona badań do zrobienia itd. Jestem dobrej myśli. Dużo spokoju dziewczyny Wam życzę i 3mam kciuki!Monifah lubi tę wiadomość
Lipiec 2015 - córeczka
Maj 2018 - córeczka
-
Malwka - ja miałam plamienia i na to dostałam luteinę. Po niej właśnie mam taki brązowawy śluz i wciąż się zastanawiam czy to nie kwestia domieszki starej krwi czy sama luteina. Więc nie wiem czy to prawidłowo, ale nie jesteś sama:) Mam tak i ja
malwka08 lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Lekarza znam bardzo dobrze i nie zmienię go. Za tydzień jadę do niego bo ma u siebie lepszy sprzęt no ale już mi po prostu zapowiedział, że zwykle na tym etapie to wszystko wygląda inaczej no ale daj Boże żeby się wszystko zmieniło na lepsze. Ta moja beta też tak powoli wzrasta, no ale wzrasta! Może rzeczywiście młodsza ciąża. Ale po tylu poronieniach to już nie mam zbyt dużych oczekiwań.17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
-
Hoope wrote:Witam nowe majówki
Byłam na fb, nie znalazłam tajnej grupy
Nie robiłam bety. Nie robiłam progesteronu. Nie byłam jeszcze u gina. Nie miałam usg. Spokojnie czekam na wizytę nie wiedząc nic.
wpisz w szukanie samo "Majowe mamy" i jak Ci wyskoczą Grupy, to kliknij "pokaż więcej" i tam chyba z 4 czy 5 pozycja jest majowe mamy 2018
Annqa będzie dobrze! Milimetr to jeszcze nie przepaść Za tydzień będzie wszystko pięknie!
Gratuluję kelegena, że tak wszystko pięknie jest! :*
MamaDi super!
Witam nowe majoweczkikelegena, MamaDi, Hoope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatekum wpisz w kalkulator jutrzejszy wynik bo my tego nie wiemy. Co drugi dzien powinna wzrosnac o 60%? Ale wynik z pon i potem z piatku nie jest w zaden sposob porownywalny.
Ja tez odnalazlam grupe na fb, a teraz jako ze padam na twarz to pisze dobranoc i jutro doczytamFeeva lubi tę wiadomość
-
Annqa wrote:Lekarz niestety nie miał dla mnie dobrych wieści, serduszka jeszcze nie ma ale nie to jest teraz ważne. Wielkość pęcherzyka 8,7 mm a powinna być o milimetr wieksza na tym etapie poza tym nie ma połączenia, przepływu krwi czy coś takiego no i rokowania nie są najlepsze. Za tydzień mam powtórzyć usg, bo nie wie co mi ma powiedzieć. Czekamy i się modlimy o cud.
witaj Annqa
USG na tak wczesnym etapie jest jak mierzenie grubosci wlosa linijka, nie przejmowalabym sie w ogole tym 1 mm. Ja mialam 2 USG robione w przeciagu 2 dni, a roznica byla 5mm, a nie sadze, aby pecherzyk urosl tak duzo!
Powtorz USG tak jak mowisz, byc moze bedzie widac cos wiecej. Czasami pecherzyk jest w takim miejscu, ze ciezko go zmierzyc i zobaczyc co jest w srodku. Mowimy o bardzo malych rozmiarach. -
Witam wieczorem,
ja miałam dziś tak ambitne plany na wieczór, ale po położeniu dzieci spać po prostu sama zasypiam.. Fakt, noc była kiepska, bo synek budził sie wiele razy..
Pojawił się u mnie coraz większy ból piersi - chociaż trochę zaczynam czuć, ze jestem w ciąży Jeszcze to chyba do mnie do końca nie dociera
A tę grupę na fb założyl ktoś tutaj od nas czy to jakaś ogólna na fb? jeśli jest zamknięta, to ja odpadam - znajomi moga zobaczyć do jakich grup zamkniętych się należy, a akurat tego nie chcę.
Spokojnej nocy!Zuzik86 lubi tę wiadomość
Jagna 15.04.2018