X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fiorek87 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nodemo wrote:
    Fajne fajne :)
    Ale dają czasami popalić ;)

Mój zbój jest czasem groźniejszy niż Irma;) a w połączeniu z ciążowym zmęczeniem i sennością....to mogę statystować w TWD ;)

f2w3ikgnrtyyza5e.png
    mhsv3e5efitncaoi.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolinka wrote:
    Beta Hcg z dzisiaj 78.87 więc dość nisko czyli tak 4 tydzien wychodzi. W sobote powtórzę :)

Kiedy się najlepiej do ginekologa zapisac ?
    Najlepiej 6-7 tydzień, żeby zobaczyć serduszko :D

Antolinka lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Annqa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz niestety nie miał dla mnie dobrych wieści, serduszka jeszcze nie ma ale nie to jest teraz ważne. Wielkość pęcherzyka 8,7 mm a powinna być o milimetr wieksza na tym etapie poza tym nie ma połączenia, przepływu krwi czy coś takiego no i rokowania nie są najlepsze. Za tydzień mam powtórzyć usg, bo nie wie co mi ma powiedzieć. Czekamy i się modlimy o cud.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa, będzie dobrze! Może ciąża jest ciut młodsza.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annga
    trzeba byc dobrej mysli!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe majówki :)

Byłam na fb, nie znalazłam tajnej grupy :/

Nie robiłam bety. Nie robiłam progesteronu. Nie byłam jeszcze u gina. Nie miałam usg. Spokojnie czekam na wizytę nie wiedząc nic.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:
    Lekarz niestety nie miał dla mnie dobrych wieści, serduszka jeszcze nie ma ale nie to jest teraz ważne. Wielkość pęcherzyka 8,7 mm a powinna być o milimetr wieksza na tym etapie poza tym nie ma połączenia, przepływu krwi czy coś takiego no i rokowania nie są najlepsze. Za tydzień mam powtórzyć usg, bo nie wie co mi ma powiedzieć. Czekamy i się modlimy o cud.

Lekarzem nie jestem, ale kwestia milimetra w pęcherzyku to 1 dzień. Zdarzają się różnice +/- 7dniowe, więc tym 1 milimetrem bym się akurat nie martwiła. Szczerze, to jak lekarz takie rzeczy gada to chyba bym spróbowała iść do innego. Na przepływach akurat się nie znam więc nie pomogę. Trzymam kciuki za Was!

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo fatalita patrzę,że mamy ten sam termin OM :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już po :D
    Serduszka jeszcze nie było widać, ale wiedziałam, że tak może być :)
    Mam pęcherzyk 12 mm, widoczne ciałko zółte czy zółtkowe :D Zarodka jeszcze na razie też nie było widać. Jak na 5w3d powiedział mi, że jest idealnie :)
    Powiedział, żebym przyszła za 2 tygodnie, chociaż męczyłam dziada, że może za tydzien :) Ale był nieugięty :) Powiedział, że jest pięknie i że mam przestać być psychiczna :P Hehehe :)

Annqa nie martw się, może po prostu ciąża jest o kilka dni młodsza. To zupełnie normalne :) Pójdziesz na następne to już bedzie super! I może <3 już będzie, za co trzymam kciuki :)

kamciaelcia, MamaDi, Hoope, MysiaMarysia, Fiorek87, Monifah lubią tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane slyszalyscie może, żeby po stosowaniu luteiny dopochwowo też występowały brązowe upławy? Stresuje się troszkę, bo po aplikacji jest odrobina brązowego śluzu... :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie panikujcie.wszystko będzie dobrze. Mam wrażenie, że jak w pierwszej ciąży byłam mniej świadoma wszystkiego i nie patrzyłam na każdy mm to nie żyłam w ciągłym stresie. Doskonale rozumiem też dziewczyny, które starają się bardzo długi i analizują każdy szczegół.. to normalne. Ale wszystko ze spokojem, bez paniki tak najlepiej dla nas i dla dziecka. Organizm nie zawsze działa książkowo. Trzeba myśleć pozytywnie.

U mnie dziś był na razie sam pecherzyk 4mm, bo ciąża według usg jest tydzień młodsza czyli 4 tydzień, mimo iż beta 1230. Poza tym wszystko ok i za miesiąc kolejna wizyta.. tona badań do zrobienia itd. Jestem dobrej myśli. Dużo spokoju dziewczyny Wam życzę i 3mam kciuki!

Monifah lubi tę wiadomość

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka - ja miałam plamienia i na to dostałam luteinę. Po niej właśnie mam taki brązowawy śluz i wciąż się zastanawiam czy to nie kwestia domieszki starej krwi czy sama luteina. Więc nie wiem czy to prawidłowo, ale nie jesteś sama:) Mam tak i ja :)

malwka08 lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza znam bardzo dobrze i nie zmienię go. Za tydzień jadę do niego bo ma u siebie lepszy sprzęt no ale już mi po prostu zapowiedział, że zwykle na tym etapie to wszystko wygląda inaczej no ale daj Boże żeby się wszystko zmieniło na lepsze. Ta moja beta też tak powoli wzrasta, no ale wzrasta! Może rzeczywiście młodsza ciąża. Ale po tylu poronieniach to już nie mam zbyt dużych oczekiwań.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pajka wrote:
    Ja znalazlam wpisujac "majowe mamy 2018". Jest to grupa zamknieta :)

Wysłałam prośbę o przyjęcie <3 :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Witam nowe majówki :)

Byłam na fb, nie znalazłam tajnej grupy :/

Nie robiłam bety. Nie robiłam progesteronu. Nie byłam jeszcze u gina. Nie miałam usg. Spokojnie czekam na wizytę nie wiedząc nic.

wpisz w szukanie samo "Majowe mamy" i jak Ci wyskoczą Grupy, to kliknij "pokaż więcej" i tam chyba z 4 czy 5 pozycja jest majowe mamy 2018 :)

Annqa będzie dobrze! Milimetr to jeszcze nie przepaść :) Za tydzień będzie wszystko pięknie! <3

Gratuluję kelegena, że tak wszystko pięknie jest! :*

MamaDi super! :)

Witam nowe majoweczki <3

kelegena, MamaDi, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Beta z poniedziałku 889,3. Jutro powtarzam. O ile % powinna wzrosnąć?

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katekum wpisz w kalkulator jutrzejszy wynik bo my tego nie wiemy. Co drugi dzien powinna wzrosnac o 60%? Ale wynik z pon i potem z piatku nie jest w zaden sposob porownywalny.

Ja tez odnalazlam grupe na fb, a teraz jako ze padam na twarz to pisze dobranoc i jutro doczytam ;)

Feeva lubi tę wiadomość

• Choklito Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa wrote:

witaj Annqa
    USG na tak wczesnym etapie jest jak mierzenie grubosci wlosa linijka, nie przejmowalabym sie w ogole tym 1 mm. Ja mialam 2 USG robione w przeciagu 2 dni, a roznica byla 5mm, a nie sadze, aby pecherzyk urosl tak duzo!
    Powtorz USG tak jak mowisz, byc moze bedzie widac cos wiecej. Czasami pecherzyk jest w takim miejscu, ze ciezko go zmierzyc i zobaczyc co jest w srodku. Mowimy o bardzo malych rozmiarach.

34bw3e3kvde0eohd.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie do grupy nie dołączam, bo znajomi mogliby widzieć a jeszcze nikt nie wie o ciąży.
    U mnie dziś cały dzień super, dobre samopoczucie, a wieczorem jak mnie zaczęło szarpać na wymioty... Masakra :/

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorem,

ja miałam dziś tak ambitne plany na wieczór, ale po położeniu dzieci spać po prostu sama zasypiam.. Fakt, noc była kiepska, bo synek budził sie wiele razy..

Pojawił się u mnie coraz większy ból piersi - chociaż trochę zaczynam czuć, ze jestem w ciąży ;-) Jeszcze to chyba do mnie do końca nie dociera :D

A tę grupę na fb założyl ktoś tutaj od nas czy to jakaś ogólna na fb? jeśli jest zamknięta, to ja odpadam - znajomi moga zobaczyć do jakich grup zamkniętych się należy, a akurat tego nie chcę.
    Spokojnej nocy!

Zuzik86 lubi tę wiadomość

Jagna <3 15.04.2018
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ