X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam fb:/ chyba tutaj jakoś bardziej intymnie

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 14 września 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choklito wrote:
    witaj Annqa
    USG na tak wczesnym etapie jest jak mierzenie grubosci wlosa linijka, nie przejmowalabym sie w ogole tym 1 mm. Ja mialam 2 USG robione w przeciagu 2 dni, a roznica byla 5mm, a nie sadze, aby pecherzyk urosl tak duzo!
    Powtorz USG tak jak mowisz, byc moze bedzie widac cos wiecej. Czasami pecherzyk jest w takim miejscu, ze ciezko go zmierzyc i zobaczyc co jest w srodku. Mowimy o bardzo malych rozmiarach.
    Ten milimetr to jest minimum w jakim powinien mieścić się pęcherzyk w tym tygodniu a ja się na to nie łapię, no nic nie zrobię. Poczekamy zobaczymy. Oby było tak jak piszesz, dwa dni i 5 mm różnicy! Oby tu sprzęt zawinił bo bardzo na niego narzekał.

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • MysiaMarysia Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa ja w 5t3d miałam na usg pecherzyk 6,8mm a wczoraj, czyli 6t2d widoczny był zarodek z bijacym sercem. Pecherzyk 1,12 cm, jednak sprzęt nie był najnowszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 22:47

Jagna <3 15.04.2018
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też byłam na wizycie,z dobrych wieści jest to że jest dzidzia z serduszkiem z tych złych to pęcherzyk jest nieregularny i bardzo rozciągnięty, lekarz nie daje dużych szans mam się pokazać za tydzień

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Anna0o Koleżanka

Wysłany: 14 września 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, mało co zaglądam na belly :( Ostatnio dni mi uciekają przez palce, wracam w pracy i najchętniej bym od razu szła na drzemkę. To taki mój główny objaw ciążowy. Czasem coś pociągnie w podbrzuszu, piersi bolą w granicach rozsądku, a jedyną zachcianką był ostry kebab w cienkim cieście z frytkami...o 21...po przeczytaniu Waszych kebabowych przemyśleń :D A i została mi przedłużona umowa o pracę :D Więc jak coś to od października mogę iść spokojnie na L4, nie żebym się pchała na nie. Ale to chroniczne zmęczenie utrudnia funkcjonowanie. Dziś miałam dzień wolny to nawet trochę lepiej było ;) Na fb zawitam w okolicach 2 trymestru jak już cały fejs będzie wiedział o naszym szczęściu :D

dev130ps___.png
    20150808560120.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Kilka dni tu nie byłam i trochę czasu zajęło mi nadrobienie zaległości.
    Dziś idę do lekarza w ramach NFZ, żeby dał mi skierowanie na badania. Ciekawe, czy USG zrobi. Jakby co za półtora tygodnia jestem zapisana prywatnie. Lekarz prywatny już mnie uprzedził,że będziemy rozmawiać o badaniach prenatalnych. Trochę czytam na ten temat. Mam 34 lata, więc darmowe mnie ominą. Ale i tak zrobimy. O teście Pappa czytam, że jest mało miarodajny. Test Nifty drogi, ale daje dokładne wyniki. Czy Wy już o myślałyście o badaniach prenatalnych?

Monifah lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Kilka dni tu nie byłam i trochę czasu zajęło mi nadrobienie zaległości.
    Dziś idę do lekarza w ramach NFZ, żeby dał mi skierowanie na badania. Ciekawe, czy USG zrobi. Jakby co za półtora tygodnia jestem zapisana prywatnie. Lekarz prywatny już mnie uprzedził,że będziemy rozmawiać o badaniach prenatalnych. Trochę czytam na ten temat. Mam 34 lata, więc darmowe mnie ominą. Ale i tak zrobimy. O teście Pappa czytam, że jest mało miarodajny. Test Nifty drogi, ale daje dokładne wyniki. Czy Wy już o myślałyście o badaniach prenatalnych?
    Mi akurat przysługujących darmowe ( nie ze względu na wiek) ale nie wybiegam tak daleko w przyszłość bo oprócz ciąż z moimi dziećmi, żadnej innej ciąży nie donosiłam tak wysoko

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny martwiące się - będzie dobrze! :)

Ja o Fejsa się nie martwię, bo jest to grupa zamknięta i nikt nie wie, czy do niej dołączyłam czy nie. Nie wiem jak musiałby przetrzepać mi profil, żeby coś znaleźć :) A dodawanie postów w grupie zamkniętej nie wyświetla się osobie, która do niej nie należy bo nie wyświetla się na tablicy :) Ja zobaczyłam jakiekolwiek posty w grupie dopiero jak mnie przyjęły :)

Ja wczoraj miałam spokój, dziś wstałam i pierwsze co, dzidziuś postanowił mnie trochę pomęczyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 07:20

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie idę na fb wolę być anonimowa ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Feeva Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 8 tydzień :) <3
    Dopiero co był 4, ale to leci :D

Męczą mnie mdłości od 6:00, nie mogę nic zjeść, jak wypiję cokolwiek to zwracam... Masakra jakaś :(

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie dziwna ta grupa bo zalozycielkami czy administratorkami nie jest zadna z majowych mam. Jedna ze stycznia a druga to nie wiem chyba kolezanka wiec wole pisac tutaj aczkolwiek nie wstydze sie tożsamości. Pozdrawiam pajka, feeva ;)

Zjadlo mi pol postu ehhh

Mlody w przedszkolu, troche z buntem bo pani nie pozwolila zavieraz z domu pluszakow nawet do spania no i nie potrafil zrozumiec dlaczego nie moze zabrac swojego..
    Glupota

Troche mdli z rana ale biore sie za sprzatanie gotowanie plus ciacho z rabarbarem :) mezulek wraca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 08:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze z minusow porankowych- uzupelniaja nam wode w kaloryferach, wstaje a pol lazienki i korytarza plywa wrrr. Okazalo sie ze zaworki byly pchniete nie w ta strone i pol sciany w korytarzu mam mokrej :/ tak to jest jak facetanie ma w domu i ci powie tylko zeby odkrecic bo sie nie napelni haha :D

• Sanka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiorek87 wrote:
    Ja musiałam w zeszłym tygodniu zakończyć karmienie:( za kazdym razem odczuwałam silny ból brzucha, a mój Mlekołak zamienił się ostatnio w noworodka i mimo swoich 2,8 lat ciągle chciał ssać :)
    Cześć dziewczyny! Widziałam że Ty i Grzybka pisałyście o tym że wciąż karmicie piersią swoje starsze maluszki, chciałabym się was podpytać może na priv jak to było u was ze starankami w czasie kp. Ja również kp moją córeczkę i trochę martwię się że to może wciąż powodować u mnie wydłużone cykle i trudności. Jak często karmiłyscie w czasie starań? Ja staram się trochę wydłużyć czas pomiędzy, ale zdrcydowanie obie nie chcemy jeszcze kończyć karmienia :)
    pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnych ciąż!

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kiedy w ciąży można iść do dentysty? Mam parę zębów do zrobienia, czytałam, że dziury w zębach mogą doprowadzić do infekcji i wpłynąć na zarodek, to prawda? A z drugiej strony nie wiem czy przed końcem 3-ciego miesiąca można iść...

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas też wczoraj koryfery napełniali.

Jeśli na fb nie jest to nasza grupa tylko adminami są obce babki, to ja dziękuję.

Nie wiem jak to się stało, ale w niedzielę zaczynam 9 tydzień

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ucięło mi posta, niech to.

Zatem 9 tydzień i nic a nie czuję się lepiej. Wszystkie objawy się nasilają. Ból brzucha, piersi, zaparcia, kretyńskie sny, mdłości, uczucie rozbicia, infekcji, zimno. Na dodatek nic mi nie smakuje i nie wiem co jeść a jem tylko to na co mam ochotę. Tylko, że ochota przechodzi mi w trakcie gotowania albo po pierwszym kęsie. Wchodzi mi tylko bułka z serkiem topionym.

I muszę kupić spodnie dla wielorybów. Doopa mi urosła. Brzuch odstaje.

A gdzie jeszcze do maja, tyle czekania, badań, niepewności!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wydaje mi sie ze w drugim trymestrze ale reki nie dam uciac.

Moje kaloryfery ciekna ciurkiem, czekam na pana z administracji

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka ja dalej karmię też :) I się udało :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o dentyste to jak najszybciej! infekcje zwłaszcza te bakteryjne od zębów najróżniejsze są w pierwszych tygodniach. nawet w karcie ciąży i planie opieki który otrzymuje się na 1 wizycie u położnej jest wyszczególnione do 10 tyg kontrola stomatologiczna. oczywiście należy opowiedzieć dentyści o ciąży aby wybrał najodpowiedniejsze wypełnienie, leki i znieczulenie

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 dzięki! Na pewno się zapiszę! Akurat na 12:00 mam rodzinnego, żeby wypisała mi skierowanie na niektore badania to od razu się zapiszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 09:33

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ