Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Choklito wrote:witaj Annqa
USG na tak wczesnym etapie jest jak mierzenie grubosci wlosa linijka, nie przejmowalabym sie w ogole tym 1 mm. Ja mialam 2 USG robione w przeciagu 2 dni, a roznica byla 5mm, a nie sadze, aby pecherzyk urosl tak duzo!
Powtorz USG tak jak mowisz, byc moze bedzie widac cos wiecej. Czasami pecherzyk jest w takim miejscu, ze ciezko go zmierzyc i zobaczyc co jest w srodku. Mowimy o bardzo malych rozmiarach.17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm -
Ja dzisiaj też byłam na wizycie,z dobrych wieści jest to że jest dzidzia z serduszkiem z tych złych to pęcherzyk jest nieregularny i bardzo rozciągnięty, lekarz nie daje dużych szans mam się pokazać za tydzień2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Cześć kochane, mało co zaglądam na belly Ostatnio dni mi uciekają przez palce, wracam w pracy i najchętniej bym od razu szła na drzemkę. To taki mój główny objaw ciążowy. Czasem coś pociągnie w podbrzuszu, piersi bolą w granicach rozsądku, a jedyną zachcianką był ostry kebab w cienkim cieście z frytkami...o 21...po przeczytaniu Waszych kebabowych przemyśleń A i została mi przedłużona umowa o pracę Więc jak coś to od października mogę iść spokojnie na L4, nie żebym się pchała na nie. Ale to chroniczne zmęczenie utrudnia funkcjonowanie. Dziś miałam dzień wolny to nawet trochę lepiej było Na fb zawitam w okolicach 2 trymestru jak już cały fejs będzie wiedział o naszym szczęściu
-
Witajcie dziewczyny. Kilka dni tu nie byłam i trochę czasu zajęło mi nadrobienie zaległości.
Dziś idę do lekarza w ramach NFZ, żeby dał mi skierowanie na badania. Ciekawe, czy USG zrobi. Jakby co za półtora tygodnia jestem zapisana prywatnie. Lekarz prywatny już mnie uprzedził,że będziemy rozmawiać o badaniach prenatalnych. Trochę czytam na ten temat. Mam 34 lata, więc darmowe mnie ominą. Ale i tak zrobimy. O teście Pappa czytam, że jest mało miarodajny. Test Nifty drogi, ale daje dokładne wyniki. Czy Wy już o myślałyście o badaniach prenatalnych?Monifah lubi tę wiadomość
-
Mycha666 wrote:Witajcie dziewczyny. Kilka dni tu nie byłam i trochę czasu zajęło mi nadrobienie zaległości.
Dziś idę do lekarza w ramach NFZ, żeby dał mi skierowanie na badania. Ciekawe, czy USG zrobi. Jakby co za półtora tygodnia jestem zapisana prywatnie. Lekarz prywatny już mnie uprzedził,że będziemy rozmawiać o badaniach prenatalnych. Trochę czytam na ten temat. Mam 34 lata, więc darmowe mnie ominą. Ale i tak zrobimy. O teście Pappa czytam, że jest mało miarodajny. Test Nifty drogi, ale daje dokładne wyniki. Czy Wy już o myślałyście o badaniach prenatalnych?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Dziewczyny martwiące się - będzie dobrze!
Ja o Fejsa się nie martwię, bo jest to grupa zamknięta i nikt nie wie, czy do niej dołączyłam czy nie. Nie wiem jak musiałby przetrzepać mi profil, żeby coś znaleźć A dodawanie postów w grupie zamkniętej nie wyświetla się osobie, która do niej nie należy bo nie wyświetla się na tablicy Ja zobaczyłam jakiekolwiek posty w grupie dopiero jak mnie przyjęły
Ja wczoraj miałam spokój, dziś wstałam i pierwsze co, dzidziuś postanowił mnie trochę pomęczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 07:20
-
nick nieaktualnyOgolnie dziwna ta grupa bo zalozycielkami czy administratorkami nie jest zadna z majowych mam. Jedna ze stycznia a druga to nie wiem chyba kolezanka wiec wole pisac tutaj aczkolwiek nie wstydze sie tożsamości. Pozdrawiam pajka, feeva
Zjadlo mi pol postu ehhh
Mlody w przedszkolu, troche z buntem bo pani nie pozwolila zavieraz z domu pluszakow nawet do spania no i nie potrafil zrozumiec dlaczego nie moze zabrac swojego..
Glupota
Troche mdli z rana ale biore sie za sprzatanie gotowanie plus ciacho z rabarbarem mezulek wraca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 08:15
-
nick nieaktualnyA jeszcze z minusow porankowych- uzupelniaja nam wode w kaloryferach, wstaje a pol lazienki i korytarza plywa wrrr. Okazalo sie ze zaworki byly pchniete nie w ta strone i pol sciany w korytarzu mam mokrej tak to jest jak facetanie ma w domu i ci powie tylko zeby odkrecic bo sie nie napelni haha
-
Fiorek87 wrote:Ja musiałam w zeszłym tygodniu zakończyć karmienie:( za kazdym razem odczuwałam silny ból brzucha, a mój Mlekołak zamienił się ostatnio w noworodka i mimo swoich 2,8 lat ciągle chciał ssać
pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnych ciąż! -
Dziewczyny, kiedy w ciąży można iść do dentysty? Mam parę zębów do zrobienia, czytałam, że dziury w zębach mogą doprowadzić do infekcji i wpłynąć na zarodek, to prawda? A z drugiej strony nie wiem czy przed końcem 3-ciego miesiąca można iść...
-
Dzień dobry
U nas też wczoraj koryfery napełniali.
Jeśli na fb nie jest to nasza grupa tylko adminami są obce babki, to ja dziękuję.
Nie wiem jak to się stało, ale w niedzielę zaczynam 9 tydzień❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
I ucięło mi posta, niech to.
Zatem 9 tydzień i nic a nie czuję się lepiej. Wszystkie objawy się nasilają. Ból brzucha, piersi, zaparcia, kretyńskie sny, mdłości, uczucie rozbicia, infekcji, zimno. Na dodatek nic mi nie smakuje i nie wiem co jeść a jem tylko to na co mam ochotę. Tylko, że ochota przechodzi mi w trakcie gotowania albo po pierwszym kęsie. Wchodzi mi tylko bułka z serkiem topionym.
I muszę kupić spodnie dla wielorybów. Doopa mi urosła. Brzuch odstaje.
A gdzie jeszcze do maja, tyle czekania, badań, niepewności!❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
jeśli chodzi o dentyste to jak najszybciej! infekcje zwłaszcza te bakteryjne od zębów najróżniejsze są w pierwszych tygodniach. nawet w karcie ciąży i planie opieki który otrzymuje się na 1 wizycie u położnej jest wyszczególnione do 10 tyg kontrola stomatologiczna. oczywiście należy opowiedzieć dentyści o ciąży aby wybrał najodpowiedniejsze wypełnienie, leki i znieczulenieNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli88 dzięki! Na pewno się zapiszę! Akurat na 12:00 mam rodzinnego, żeby wypisała mi skierowanie na niektore badania to od razu się zapiszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 09:33