X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyInna wrote:
    Hej wszystkim :)
    Coś czuje ze rozpakuje się jako jedna z pierwszych chociaż termin na 10.05.
    Od wczoraj zaczął mi odchodzić czop sluzowy.
    Nie ma żadnej krwi ale taka typowa galaretka.
    Wiem ze może się pojawić kilka tygodni przed porodem ale mam dziwne przeczucia ze zwiastuje porod w niedalekiej przyszłości.
    Dobrze ze dzisiaj mam 35+0 i osiągnęłam minimum które założył mi lekarz.

Jak wygląda ten czop cały?
    Mi też ostatnio na papierze zostało coś dziwnego o.O

LadyInna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koralowa
    buggypod lite (jest jeszcze "fajniejsza" wersja IQ)
    na własne oczy nie widziałam, bo ja z małej mieściny i tu będę z tym pierwsza :) ale temat tej gryzę od pół roku :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, Lady, ty sie za duzo na fejsie naczytalas :D

Feeva, podobno jak galaretka, moze byc podbarwiony krwia

Tanda, Fatalita lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    do wersji buggypod IQ można nawet folię czy coś dokupić, ale wiadomo, wszystko koszuje, a przy takich gadżetach to nawet sporo
    zamówię dostawkę przed urodzeniem...Piotrek na usłuchanego do tej pory sie nie zapowiada :D a mam dwa wózki (ba ! dwie gondole) i na poczatku na dwa pospacerujemy

a ta z tyłu własnie odpada przez ta długość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 14:02

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Ladyinna ty się poprostu za dużo naczytałam o tych rozpakowanych na FB. U mnie z córką czop zaczął odchodzić w 32 tygodniu a mała przenosiłam 12 dni. Nie spieszy się tak czekaj grzecznie na swoją kolej 35 tyg. to jeszcze dość wcześnie

Mam nadzieje ze u mnie będzie odchodził jescze dwa tygodnie chociaż.
    Ale moja krótka, miękka szyjka z rozwarciem plus odejście czopa jakos za dobrze mi nie wyglada.
    I jeszcze mała tak często napiera na dół.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Jak wygląda ten czop cały?
    Mi też ostatnio na papierze zostało coś dziwnego o.O

Nie chciałam polubić...

No taki jakby glut, galaretka

• Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam coś takiego jakby zbitek płodnej wydzieliny, koloru żółtego. Z tydzień temu o.O Nie wiem, czy to po prostu śluz, czy kawałek czopu...

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono, tylko mi tu bez paniki i porodów chociażby przed donoszoną :-P mówiłam, żeby nie czytać o rozpakowanych na fejsie...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem trochę stremowana pierwszymi czynnościami obsługowymi noworodka. Wiem, że na pewno damy radę, ale mam delikatny stresik czy nie uszkodzimy Młodego. Jedyne dziecko jakie przewijałam ma 19 lat i podchodzi do matury O.o . Wiec nie wiem kto bedzie co robił przy kąpieli, samo wyjdzie w praniu...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak Wam spieszno do porodów! W kolejkę marsz! Czop odchodzi bardzo różnie. Martwcie się, jak odejdą wody. Tego już się nie zaszyje na tym etapie ciąży. Wtedy poród gwarantowany ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Miałam coś takiego jakby zbitek płodnej wydzieliny, koloru żółtego. Z tydzień temu o.O Nie wiem, czy to po prostu śluz, czy kawałek czopu...

Tez mialam cos takiego i myslalam, ze to kawalek czopa wlasnie, ale skoro wiecej sie nie pokazalo to myślę, ze jednak to nie to...

Wowka ja nigdy nie przewijalam dziecka, duzo razy bylam obserwatorem, ale po pierwsze dosc dawno,po drugie od samego patrzenia raczej sie czlowiek nie nauczy :p
    Na pewno bedziemy robic to tyle razy, ze szybko sie nauczymy ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pamietam kiedy mialam noworodka na rekach, a co tu mowic o przewijaniu, kapaniu... jestem przerazona jak sobie poradzimy, jak podadza mi go w szpitalu a ja nie bede potrafila go wziasc na rece... trauma :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam noworodka na rękach :P
    Zawsze jak jakieś kuzynki po porodzie, jak je odwiedzaliśmy, próbowały mi wciskać na ręce swoje dziecko, to spierdzielałam gdzie pieprz rośnie.
    Także tego...
    Doświadczenia nie mam w tym temacie hah :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też moje doświadczenie z malutkimi dziećmi wynosiło 0
    Nigdy nie przewijalam nie wspominając o czynnościach bardziej wuymagajacych. Mąż opiekował się młodsza siostrą, ale miał wtedy 13 lat. Do tematu obsługi noworodka podchodzil jednak na spokojnie. Chętnie słuchał rad położnych. Ja też korzystalam w pełni z ich obecności w szpitalu. I da się :) jak się chce to się da wszystko :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam żadnego doświadczenia. Mój maz bardziej.
    Ale mi dzisiaj córka po flakach jeździ :/

• Hoope Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba mieć doświadczenia, wystarczy kochać. Reszta przyjdzie sama i będzie naturalna. A na większe problemy znajdzie się rada u bliskich, w sieci lub u lekarza.

Przeć też wiele z Was nigdy nie parło a urodzić musicie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 16:22

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mi dzisiaj paczka z gemini, oni chyba naprawdę kogoś tu mają, bo nigdy w życiu nikt nie dostał żadnej próbki, a tu ostatnio każda pisze, że coś dostała, mnie wsadzili jakieś 3 próbki kremu do skóry atopowej, Co prawda go nawet nie użyje ale tyle dobrze, ze coś dali.

Powiem Wam, że ja miałam raz noworodka na rękach (w rożku) i byłam tym tak zestresowana, że szok. Ale pewnie jak będą już nasze noworodki na świecie będzie inaczej ;-) W końcu będą nasze ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na listę forum, a tam już się pojawił wątek grudniowy :o chyba nie ogarniam tego. Jak siedzę w domu, to nie dość, że dni mi się mylą, to często wydaje mi się, ze jest 2019 roku :D przy zamówieniu z Gemini marudziłam mężowi, że dają leki z krótkim terminem, bo były do maja 2019 ;)

kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziś do mnie dotarły dwie przesyłki, w tym jedna z alli w końcu. Równo miesiąc od zamówienia. Przyszły mi wkładki laktacyjne. Liczyłam na bardziej kolorowe, ale i tak są ładne. Tylko doznałam szoku: ogromne są! Oczywiście w opisie było, że 12 cm ale trzeba było sprawdzić ile to, a tego nie zrobiłam ;-) ale test zrobiłam, nie jest źle, pasują do wielkiego cyca. Tylko układać będę się musiała nauczyć żeby się nie zaginały czy marszczyły. Do wkładek bardzo fajna kosmetyczka z pulu (nieprzemakalny oddychający). Muszę zakupić taki duży worek na pieluchy :-)

age.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny jade zaraz do szpitala, znow wody mi sie saczyly plus mam takie skurcze i bol brzucha ze juz nawet siedziec nie moge. Trzymajcie kciuki zeby jeszcze sie nie urodzil, niech jeszcze sobie posiedzi w brzuszku z 3 tygodnie.

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: