X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kciuki, żeby wszystko było dobrze!

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie..
    Mialam isc dzisiaj do szpitala, ale ze po torbe musialabym jechac 80 km to rano mam sie stawic, a tak to ciagle lezec do jutra.
    Moja szyjka 1 cm, miekka, skurcze na ktg pisza sie na 70 ktore czuje, do tego cisnienie mam za wysokie bo 130/100 wiec za duze tp drugie.
    Dodatkowo schudlam 0,5 kg na tym etapie, na szczescie to co ja schudlam dziecko zabralo ale musze miec pod kontrola teraz przeplywy
    No i taka stytuacja, chooojowa ta moja szyjka. Zla jestem :( Plakac mi sie chce i w ogole

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kciuki, trzymaj się. Daj znać co i jak :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ale co, będziesz leżeć w szpitalu do porodu czy co? o.O

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

JS i co dalej z Tobą?

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie mam pojecia... no chyba nie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kocykach sie szczegolnie nie skupilam. Mam troche w spadku, jeden grubszy i cienkie. Rozek kupilam bawelniany z wyciaganym wkladem kokosowym. Nie mam zadnej poscieli ani poduszek do wozka, jedynie przescieradlo na materacyk.

Moj w nocy tez chrapal. Wbilam mu delikatnie palec w klate. Ten obudzil sie oburzony. Krzyczy, ze go wystraszylam. Cytuje "zawalu dostane, ja teraz jestem gruby".

Ja dzis mialam wizyte u poloznej. Mała lekcje jak przystawiac do piersi, cisnienie, waga,tetno plodu. Za tydzien na kontrole, bo cisnienie 120/90 i albuminy w moczu +1. Poza tym wszystko ok. Przez ostatni miesiac przytylam tylko 0,8kg. To malo jak na mnie. Liczylam na duzo wiekszy wzrost ;)

D_basiula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki.
    J.S dla Ciebie tez wytrwałości.

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, bardzo się cieszę, że wizyta była udana :)

Paula, zaciskam kciuki aby Twój maluszek odpuścił sobie próby wydostania się z brzuszka i grzecznie czekał co najmniej do 38 tygodnia.

J.S, przykro mi, że wieści niepomyślne, oby w szpitalu okiełznali tą Twoją szyjkę. A dzisiaj połóż się do łóżka i wypłacz jeśli potrzebujesz.

Wowka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS no to kicha z tą szyjką... przykro mi, że musisz iść do szpitala, ale jak trzeba to trudno. Będziesz się czuła tam bezpieczniej na pewno. I pamiętaj że szyjki to zdradliwe, kłamiące mendy :) trzymam kciuki, żeby uspokoili sytuacje w szpitalu i żeby szybko puścili Cię do domu :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, kciuki, żeby się sytuacja uspokoiła. Za Ciebie J.S. też trzymam mocno, niech Cię wypuszczą w dobrym zdrowiu jak najszybciej!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, niech maluszek jeszcze się nie spieszy... informuj nas :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. S
    Paula
    Kciuki mocno zacisniete zeby wszystko bylo dobrze :*

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też miałam wizytę. Mały waży 2200g , szyjka 2.9 cm, zamknięta. Także wszystko ok. J.S. i Paula trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Katy, D_basiula, Mała Matylda, Fatalita, Fermina, pawojoszka, Kropka88, Nynka, kamciaelcia, Wowka, Feeva, kattalinna, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i J.S. trzymamy z Ola za Was mocno kciuki zeby Wasze maluszki jeszcze troche pomieszkaly u Was w brzuszkach!!!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. dużo siły i kciuki za Was!

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czyżbyś się chciała wyrwać bez kolejki? A tak serio to trzymam kciuki, dobrze że będziesz w szpitalu pod kontrolą bo przy odchodzacych wodach to o infekcje bardzo łatwo i poród może zacząć się gwałtownie. Trzymaj się i informuj.

J.s i zaklinanie rzeczywistości nie pomogło. Trzymam kciuki żeby cię jeszcze wypuścili a nie trzymali do porodu

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, JS, trzymam kciuki!

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny ;)

Mnie cos dziwnie kluje w okolicach serca...przestalo na jakis czas i teraz znowu :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, kłujące bóle w tych okolicach to na 99% nic groźnego. Bardziej mięśnie międzyżebrowe - Maluch naciska. :)

Słucham sobie: "Orki z Majorki", bo mi się przypomniało, jak się zobaczyłam w szlafroku. Utożsamiam się w pełni. :D

https://www.youtube.com/watch?v=YZuFsI-bttM - gdyby ktoś nie znał.

Jeszcze raz kciuki, Dziewczyny!

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ