X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kciuki, żeby wszystko było dobrze!

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie..
    Mialam isc dzisiaj do szpitala, ale ze po torbe musialabym jechac 80 km to rano mam sie stawic, a tak to ciagle lezec do jutra.
    Moja szyjka 1 cm, miekka, skurcze na ktg pisza sie na 70 ktore czuje, do tego cisnienie mam za wysokie bo 130/100 wiec za duze tp drugie.
    Dodatkowo schudlam 0,5 kg na tym etapie, na szczescie to co ja schudlam dziecko zabralo ale musze miec pod kontrola teraz przeplywy
    No i taka stytuacja, chooojowa ta moja szyjka. Zla jestem :( Plakac mi sie chce i w ogole

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kciuki, trzymaj się. Daj znać co i jak :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ale co, będziesz leżeć w szpitalu do porodu czy co? o.O

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

JS i co dalej z Tobą?

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie mam pojecia... no chyba nie

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kocykach sie szczegolnie nie skupilam. Mam troche w spadku, jeden grubszy i cienkie. Rozek kupilam bawelniany z wyciaganym wkladem kokosowym. Nie mam zadnej poscieli ani poduszek do wozka, jedynie przescieradlo na materacyk.

Moj w nocy tez chrapal. Wbilam mu delikatnie palec w klate. Ten obudzil sie oburzony. Krzyczy, ze go wystraszylam. Cytuje "zawalu dostane, ja teraz jestem gruby".

Ja dzis mialam wizyte u poloznej. Mała lekcje jak przystawiac do piersi, cisnienie, waga,tetno plodu. Za tydzien na kontrole, bo cisnienie 120/90 i albuminy w moczu +1. Poza tym wszystko ok. Przez ostatni miesiac przytylam tylko 0,8kg. To malo jak na mnie. Liczylam na duzo wiekszy wzrost ;)

D_basiula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki.
    J.S dla Ciebie tez wytrwałości.

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, bardzo się cieszę, że wizyta była udana :)

Paula, zaciskam kciuki aby Twój maluszek odpuścił sobie próby wydostania się z brzuszka i grzecznie czekał co najmniej do 38 tygodnia.

J.S, przykro mi, że wieści niepomyślne, oby w szpitalu okiełznali tą Twoją szyjkę. A dzisiaj połóż się do łóżka i wypłacz jeśli potrzebujesz.

Wowka lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS no to kicha z tą szyjką... przykro mi, że musisz iść do szpitala, ale jak trzeba to trudno. Będziesz się czuła tam bezpieczniej na pewno. I pamiętaj że szyjki to zdradliwe, kłamiące mendy :) trzymam kciuki, żeby uspokoili sytuacje w szpitalu i żeby szybko puścili Cię do domu :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, kciuki, żeby się sytuacja uspokoiła. Za Ciebie J.S. też trzymam mocno, niech Cię wypuszczą w dobrym zdrowiu jak najszybciej!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, niech maluszek jeszcze się nie spieszy... informuj nas :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. S
    Paula
    Kciuki mocno zacisniete zeby wszystko bylo dobrze :*

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też miałam wizytę. Mały waży 2200g , szyjka 2.9 cm, zamknięta. Także wszystko ok. J.S. i Paula trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Katy, D_basiula, Mała Matylda, Fatalita, Fermina, pawojoszka, Kropka88, Nynka, kamciaelcia, Wowka, Feeva, kattalinna, Hoope, Sela lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i J.S. trzymamy z Ola za Was mocno kciuki zeby Wasze maluszki jeszcze troche pomieszkaly u Was w brzuszkach!!!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. dużo siły i kciuki za Was!

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czyżbyś się chciała wyrwać bez kolejki? A tak serio to trzymam kciuki, dobrze że będziesz w szpitalu pod kontrolą bo przy odchodzacych wodach to o infekcje bardzo łatwo i poród może zacząć się gwałtownie. Trzymaj się i informuj.

J.s i zaklinanie rzeczywistości nie pomogło. Trzymam kciuki żeby cię jeszcze wypuścili a nie trzymali do porodu

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, JS, trzymam kciuki!

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny ;)

Mnie cos dziwnie kluje w okolicach serca...przestalo na jakis czas i teraz znowu :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, kłujące bóle w tych okolicach to na 99% nic groźnego. Bardziej mięśnie międzyżebrowe - Maluch naciska. :)

Słucham sobie: "Orki z Majorki", bo mi się przypomniało, jak się zobaczyłam w szlafroku. Utożsamiam się w pełni. :D

https://www.youtube.com/watch?v=YZuFsI-bttM - gdyby ktoś nie znał.

Jeszcze raz kciuki, Dziewczyny!

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ