X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

No to te co muszą, proszę o zaciskanie nóg a ja robię plan wypędzania. Dużo już Wam nie zostało :D

Wypędzanie zaczynamy od seksu. Okna i schody nie są tak kuszące.

Słońce jest u mnie, gdyby któż szukał XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. kciuki za Was! :-)

mi w nocy pieronsko dal sie we znaki kregoslup, ale z plusów, to kolejny dzień w dwupaczku ;-)

jak mi gin zmieniła w środe już oficjalnie termin na 28.04 że już nie bierzemy pod uwage terminu z OM, i jak sobie policzyłam ze to w takim razie już tak 36t6d i że zostało 22 dni do tp, to po pierwsze ogarneła mnie panika.. a po drugie przypływ wiary że jednak wytrzymam ;-)
    asekuracyjnie potrzymam magnez jeszcze z tydzien, moze potem sobie nie bede pluc w brode :D, a jak sie czują dziewczyny z terminami zaraz po 20.04? gotowe psychicznie?? :-)

do mnie nadal nie do końca dochodzi to że to już. jak usłyszałam od gin że w każdej chwili może się zacząc wiec mam w pon na pewno odebrac sobie wynik GBS zeby miec przy sobie to takie since fiction mi się w głowie wydało!

a słyszałyscie cos moze na temat picia herbaty z lisci malin na pobudzenie skurczy??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:57

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja w drodze na ktg i wizyte wiec prosze o kciuki :)

Mam nadzieje dziewczyny, ze jednak dotrwacie do terminow :)

ibishka, Nynka, kattalinna, Feeva, Mała Matylda, Fermina, Paula95 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki żeby dzieciaczki jeszcze troszkę pomieszkały w brzuszkach..

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co zwiastunów rychlego porodu brak. Szyjka długa zamknięta. Ktg ładne bezskurczowe. Mam najwcześniejsze termin A okazać się może że mała jednak zdecyduje się np na połowę maja. Zabieram się za sprzątanie bo pogoda przepiękna.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja bo ja nie w temacie, dlaczego suwaczek pokazuje Ci 35t5 jak masz termin na 20.04??

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy kciuki za wizytę.

Ja prasuje i prasuje i stwierdzam, że nie ma co słuchać, że to szykowanie za wcześnie, tylko robić jak się jest w takiej euforii wyprawkowej. Ja już mam dość i mam wrażenie, że mi nie ubywa z tej kupki.
    Poza tym tak sie bronilam przed rozmiarem 56 bo duży dzieć, a teraz wszyscy mówią, że nawet duże w 56 giną i kombinuje co do szpitala brać :/
    U mnie słoneczko piękne ale jakoś energii nie dodaje.

Katy lubi tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też broniłam się prze rozmiarem 56 i mam jednego pajacyka aż heh.

Ostatnio tak mi puchną nogi i bolą okropnie. Kostek mi nie widać ;(

A mały nie dał mi w nocy spać tak się rozkopywał

Dziewczyny trzymam kciuki abyście dotrwały do swoich terminów;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kiedyś kobiety szły w pole, rodziły i wracały do pracy. Już to widzę. Szkoda, że zapominają dodać, jak potworna kiedyś była śmiertelność noworodków i kobiet.

Jest progres, wrzuciłam bobaskowe ciuchy do prania XD TZ się przejął i zatankował samochód. A objawów porodu brak... nie licząc nieustającego bólu wszystkiego.

Tak czy siak dziewczynki, jakkolwiek nieprawdopodobnie to brzmi, jutro zaczynamy 38 tydzień ciąży. A jeśli ja się wysypię, pociagnę Was za sobą lawinowo :P

Jestem teraz jak osioł ze Shreka. Zamiast: niebieski kwiat i kolce, powtarzam w kółko: nie myśleć o porodzie.

Myślicie, że to pora dopakować torbę? Mam w niej tylko szlafrok i ręczniki.

Jakby mało było problemów, TZ dostał wczoraj mobilizację do wojska. Czujecie?! Akurat teraz! Odwoła się i pewnie go nie wezmą ale od razu zdenerwowałam się tak, że mnie brzuch rozbolał. Identyczna sytuacja miała miejsce 7 lat temu, gdy miałam rodzić drugą córkę. No ręce opadają, co za fatum.

ibishka lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie z sali!
    Naczekalismy sie, ze hej, bo miejsca nie bylo. Ktg srednie, skurcze jakies tam sa, cisnienie wysokie tzn takie jak wczoraj, szyjka bez zmian. W sumie to leze z magnezem w tej samej sali co wtedy i nawet na tym samym lozku :D

Hoope, a jak sie odwola to po prostu odwleka to w czasie, czy w ogole nie bedzie musial?

Ciche towarzystwo na sali mam, zaraz chyba wlacze tv bo oszaleje.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Melduję się po USG. Kubuś waży 2542 g i już przyjął odpowiednią pozycję czyli głową w dół. Jupi :) Pan doktor zaczął od tego, że za mało piję i młodemu jest niewygodnie w brzuchu. Przyznaję się bez bicia i obiecuję poprawę. A tak to wszystko ok.

Dziewczyny pierwsze rozpakowania w kwietniówkach zaczęły się 8 marca. Nie bierzmy z nich przykładu. Proszę ładnie czekać na swój termin.

Feeva ja też ostatnio jak dziad chodzę. Mam tylko jedne spodnie ciążowe i jedne getry. Szkoda mi wydawać kasę teraz na końcówce, a mało co na mnie pasuje z dotychczasowych rzeczy. Byłam dziś w Carrefourze i przy okazji obejrzałam ciuchy. Nawet mają jakąś serię ciążową o dziwo. Chciałam jakąś dłuższą tunikę albo sukienkę, żeby wyjść ze spodni. Nie da rady. We wszystkim się czuję jak szafa trzydrzwiowa. Spodnie zostają ze mną na następne 4 tygodnie.

Hoope, Saperek, Kropka88, Paula95, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s dobrze że w końcu dotarłaś a towarzystwo można rozkręcić dobrze że sama nie leżysz bo jak nie ma z kim słowa zamienić to człowiek leży i myśli a przyszłe mamuśki zawsze mają miliony tematów do obgadania .
    Powodzenia wszystkim i tym wizytującym i zaciskających poślady i tym co zaczynają procedurę wypędzania . U nas wiosna olewam bajzel w domu idę robić ogrodek

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie maila że pieluszki do odbioru. I na bank ma to związek z terminem porodu. Mamo !
    Już niedługo zostaniesz rodzicem

No i czego straszą??

Wczoraj robiłam przegląd moich letnich ciuchów. Dam radę ;-) i przy okazji otworzyłam sezon na gołe nogi bez rajstop, bo długa kiecka okazała się dobrą :-D przy okazji potwierdziło się to co było i tak widać - dupa mi urosła, jakby dotychczas była mała :-(

Dziś u nas słońce ale balkon zamknięty bo zimno, tylko jakieś 10 stopni ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope 38 tydzień, przerazasz :0

JS dawaj znać co dalej z Tobą robią, a jakie masz ciśnienie? Bo ja mam nakazane mierzyć i chyba mam za wysokie.

Mycha cieszę się, że wszystko dobrze. Ja też mam dwie pary spodni, i kilka bluzek. Jak było zimno to chodziłam nawet w takich co mi brzuch wystawal, a teraz sie robi problem :D

Moje rozstępy za moment zajmą cały brzuch :(

Mycha666 lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, moze sie rozkreci, na razie chyba spia XD
    Zazdroszcze ze w ogrodku porobisz, ja jutro mialam jesc kielbase z grilla, a tu coz.

Kattalina, tak to chyba zalezy od terminu porodu, bo ja dostalam jakos kilka dni przed toba tylko

Nynka, ja mam to drugie niezbyt, bo norma jest do 89 a ja mam np 120/100 no i takis juz nie moze byc, ale jeden pomiar czy dwa nie stwierdzaja nadcisnienia. Jakie ty masz?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S poczekaj do nocy, może zaczną chrapać, to zrobi się weselej XD To wysokie ciśnienie jest niepokojące. Trzymaj się tam dzielnie i niedzielnie ;)

Co do wku, odroczą ale nie odpuszczą. Nie wiadomo na jak długo. Teraz przypomnieli sobie po 7 latach.

Ja też chodzę już w jednych nachach, nie zamierzam kupować nic nowego. Marzę o tym, żeby się tych namiotów pozbyć jak najszybciej. Tylko nie wiem co ubiorę po porodzie, moje ciuchy jakiejś dziwnie małe są. Zaczynam wątpić, czy są moje. Jaka dupcia chuda i niedorozwinięta XD

Mycha666 lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ciagle chodze w tym samym. Ograniczylam ciuchy ciazowe do minimum - spodnie i dwie pary jegginsow, rajstopy. Kurtke zimowa kupilam w pazdzierniku albo listopadzie z troczkiem w ptasie, a ze to Kurtka z reserved i wypada wieksza to do dzis mieszcze sie (ledwo) w ten sam rozmiar. Poza tym nosze to co oversize albo sie ciagnie i mi nie szkoda.
    U mnie dopiero nadchodzi pora na wiosenna kurtke. Ta dostalam w spadku po wychudzonej siostrze, tez z troczkiem i sie ciagnie. Troche wyplowiala, ale szkoda mi kupowac nowa na dwa miesiace.

Lacze sie w bolu z dziewczynami z za wysokim cisnieniem

A Tobie Hoope zazdroszcze, ze jutro zaczynasz 38!

Hoope lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Wam powiem tak. Wczoraj zarejestrowałam się w rossmanie, dzisiaj dostałam email o odebraniu pieluch. Zaznaczam, że przyszedł do spamu i mam 4 tygodnie na odebranie.

Dziewczyny jak skanuję ten kod z telefonu przy kasie, muszę mieć internet w telefonie włączony? Jak to działa?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS nie umiem zdjęcia Wam wstawić ja mam cały czas 142/87, 133/94, 131/90, to z wczoraj ale ogolnie caly czas tak oscyluje, rzadko niższe niż 130 i 85

Ja to się obawiam przymierzyć spodnie z prEd ciąży widzę, że uda tak łatwo w nie nie wejdą :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mi aplikacje skanowala

Hoope lubi tę wiadomość

‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ