Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
No to te co muszą, proszę o zaciskanie nóg a ja robię plan wypędzania. Dużo już Wam nie zostało
Wypędzanie zaczynamy od seksu. Okna i schody nie są tak kuszące.
Słońce jest u mnie, gdyby któż szukał❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
J.S. kciuki za Was!
mi w nocy pieronsko dal sie we znaki kregoslup, ale z plusów, to kolejny dzień w dwupaczku
jak mi gin zmieniła w środe już oficjalnie termin na 28.04 że już nie bierzemy pod uwage terminu z OM, i jak sobie policzyłam ze to w takim razie już tak 36t6d i że zostało 22 dni do tp, to po pierwsze ogarneła mnie panika.. a po drugie przypływ wiary że jednak wytrzymam
asekuracyjnie potrzymam magnez jeszcze z tydzien, moze potem sobie nie bede pluc w brode, a jak sie czują dziewczyny z terminami zaraz po 20.04? gotowe psychicznie??
do mnie nadal nie do końca dochodzi to że to już. jak usłyszałam od gin że w każdej chwili może się zacząc wiec mam w pon na pewno odebrac sobie wynik GBS zeby miec przy sobie to takie since fiction mi się w głowie wydało!
a słyszałyscie cos moze na temat picia herbaty z lisci malin na pobudzenie skurczy??Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaty kciuki za wizytę.
Ja prasuje i prasuje i stwierdzam, że nie ma co słuchać, że to szykowanie za wcześnie, tylko robić jak się jest w takiej euforii wyprawkowej. Ja już mam dość i mam wrażenie, że mi nie ubywa z tej kupki.
Poza tym tak sie bronilam przed rozmiarem 56 bo duży dzieć, a teraz wszyscy mówią, że nawet duże w 56 giną i kombinuje co do szpitala brać
U mnie słoneczko piękne ale jakoś energii nie dodaje.Katy lubi tę wiadomość
-
Ja też broniłam się prze rozmiarem 56 i mam jednego pajacyka aż heh.
Ostatnio tak mi puchną nogi i bolą okropnie. Kostek mi nie widać ;(
A mały nie dał mi w nocy spać tak się rozkopywał
Dziewczyny trzymam kciuki abyście dotrwały do swoich terminów;) -
Podobno kiedyś kobiety szły w pole, rodziły i wracały do pracy. Już to widzę. Szkoda, że zapominają dodać, jak potworna kiedyś była śmiertelność noworodków i kobiet.
Jest progres, wrzuciłam bobaskowe ciuchy do praniaTZ się przejął i zatankował samochód. A objawów porodu brak... nie licząc nieustającego bólu wszystkiego.
Tak czy siak dziewczynki, jakkolwiek nieprawdopodobnie to brzmi, jutro zaczynamy 38 tydzień ciąży. A jeśli ja się wysypię, pociagnę Was za sobą lawinowo
Jestem teraz jak osioł ze Shreka. Zamiast: niebieski kwiat i kolce, powtarzam w kółko: nie myśleć o porodzie.
Myślicie, że to pora dopakować torbę? Mam w niej tylko szlafrok i ręczniki.
Jakby mało było problemów, TZ dostał wczoraj mobilizację do wojska. Czujecie?! Akurat teraz! Odwoła się i pewnie go nie wezmą ale od razu zdenerwowałam się tak, że mnie brzuch rozbolał. Identyczna sytuacja miała miejsce 7 lat temu, gdy miałam rodzić drugą córkę. No ręce opadają, co za fatum.ibishka lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
Meldujemy sie z sali!
Naczekalismy sie, ze hej, bo miejsca nie bylo. Ktg srednie, skurcze jakies tam sa, cisnienie wysokie tzn takie jak wczoraj, szyjka bez zmian. W sumie to leze z magnezem w tej samej sali co wtedy i nawet na tym samym lozku
Hoope, a jak sie odwola to po prostu odwleka to w czasie, czy w ogole nie bedzie musial?
Ciche towarzystwo na sali mam, zaraz chyba wlacze tv bo oszaleje. -
Cześć dziewczyny. Melduję się po USG. Kubuś waży 2542 g i już przyjął odpowiednią pozycję czyli głową w dół. Jupi
Pan doktor zaczął od tego, że za mało piję i młodemu jest niewygodnie w brzuchu. Przyznaję się bez bicia i obiecuję poprawę. A tak to wszystko ok.
Dziewczyny pierwsze rozpakowania w kwietniówkach zaczęły się 8 marca. Nie bierzmy z nich przykładu. Proszę ładnie czekać na swój termin.
Feeva ja też ostatnio jak dziad chodzę. Mam tylko jedne spodnie ciążowe i jedne getry. Szkoda mi wydawać kasę teraz na końcówce, a mało co na mnie pasuje z dotychczasowych rzeczy. Byłam dziś w Carrefourze i przy okazji obejrzałam ciuchy. Nawet mają jakąś serię ciążową o dziwo. Chciałam jakąś dłuższą tunikę albo sukienkę, żeby wyjść ze spodni. Nie da rady. We wszystkim się czuję jak szafa trzydrzwiowa. Spodnie zostają ze mną na następne 4 tygodnie.Hoope, Saperek, Kropka88, Paula95, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
J.s dobrze że w końcu dotarłaś a towarzystwo można rozkręcić dobrze że sama nie leżysz bo jak nie ma z kim słowa zamienić to człowiek leży i myśli a przyszłe mamuśki zawsze mają miliony tematów do obgadania .
Powodzenia wszystkim i tym wizytującym i zaciskających poślady i tym co zaczynają procedurę wypędzania . U nas wiosna olewam bajzel w domu idę robić ogrodek -
Dostałam właśnie maila że pieluszki do odbioru. I na bank ma to związek z terminem porodu. Mamo !
Już niedługo zostaniesz rodzicem
No i czego straszą??
Wczoraj robiłam przegląd moich letnich ciuchów. Dam radęi przy okazji otworzyłam sezon na gołe nogi bez rajstop, bo długa kiecka okazała się dobrą
przy okazji potwierdziło się to co było i tak widać - dupa mi urosła, jakby dotychczas była mała
Dziś u nas słońce ale balkon zamknięty bo zimno, tylko jakieś 10 stopni -
nick nieaktualnyHoope 38 tydzień, przerazasz :0
JS dawaj znać co dalej z Tobą robią, a jakie masz ciśnienie? Bo ja mam nakazane mierzyć i chyba mam za wysokie.
Mycha cieszę się, że wszystko dobrze. Ja też mam dwie pary spodni, i kilka bluzek. Jak było zimno to chodziłam nawet w takich co mi brzuch wystawal, a teraz sie robi problem
Moje rozstępy za moment zajmą cały brzuchMycha666 lubi tę wiadomość
-
Pawojoszka, moze sie rozkreci, na razie chyba spia
Zazdroszcze ze w ogrodku porobisz, ja jutro mialam jesc kielbase z grilla, a tu coz.
Kattalina, tak to chyba zalezy od terminu porodu, bo ja dostalam jakos kilka dni przed toba tylko
Nynka, ja mam to drugie niezbyt, bo norma jest do 89 a ja mam np 120/100 no i takis juz nie moze byc, ale jeden pomiar czy dwa nie stwierdzaja nadcisnienia. Jakie ty masz? -
J.S poczekaj do nocy, może zaczną chrapać, to zrobi się weselej
To wysokie ciśnienie jest niepokojące. Trzymaj się tam dzielnie i niedzielnie
Co do wku, odroczą ale nie odpuszczą. Nie wiadomo na jak długo. Teraz przypomnieli sobie po 7 latach.
Ja też chodzę już w jednych nachach, nie zamierzam kupować nic nowego. Marzę o tym, żeby się tych namiotów pozbyć jak najszybciej. Tylko nie wiem co ubiorę po porodzie, moje ciuchy jakiejś dziwnie małe są. Zaczynam wątpić, czy są moje. Jaka dupcia chuda i niedorozwiniętaMycha666 lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
nick nieaktualnyJa tez ciagle chodze w tym samym. Ograniczylam ciuchy ciazowe do minimum - spodnie i dwie pary jegginsow, rajstopy. Kurtke zimowa kupilam w pazdzierniku albo listopadzie z troczkiem w ptasie, a ze to Kurtka z reserved i wypada wieksza to do dzis mieszcze sie (ledwo) w ten sam rozmiar. Poza tym nosze to co oversize albo sie ciagnie i mi nie szkoda.
U mnie dopiero nadchodzi pora na wiosenna kurtke. Ta dostalam w spadku po wychudzonej siostrze, tez z troczkiem i sie ciagnie. Troche wyplowiala, ale szkoda mi kupowac nowa na dwa miesiace.
Lacze sie w bolu z dziewczynami z za wysokim cisnieniem
A Tobie Hoope zazdroszcze, ze jutro zaczynasz 38!Hoope lubi tę wiadomość
-
No to ja Wam powiem tak. Wczoraj zarejestrowałam się w rossmanie, dzisiaj dostałam email o odebraniu pieluch. Zaznaczam, że przyszedł do spamu i mam 4 tygodnie na odebranie.
Dziewczyny jak skanuję ten kod z telefonu przy kasie, muszę mieć internet w telefonie włączony? Jak to działa?❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny