X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

No to te co muszą, proszę o zaciskanie nóg a ja robię plan wypędzania. Dużo już Wam nie zostało :D

Wypędzanie zaczynamy od seksu. Okna i schody nie są tak kuszące.

Słońce jest u mnie, gdyby któż szukał XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. kciuki za Was! :-)

mi w nocy pieronsko dal sie we znaki kregoslup, ale z plusów, to kolejny dzień w dwupaczku ;-)

jak mi gin zmieniła w środe już oficjalnie termin na 28.04 że już nie bierzemy pod uwage terminu z OM, i jak sobie policzyłam ze to w takim razie już tak 36t6d i że zostało 22 dni do tp, to po pierwsze ogarneła mnie panika.. a po drugie przypływ wiary że jednak wytrzymam ;-)
    asekuracyjnie potrzymam magnez jeszcze z tydzien, moze potem sobie nie bede pluc w brode :D, a jak sie czują dziewczyny z terminami zaraz po 20.04? gotowe psychicznie?? :-)

do mnie nadal nie do końca dochodzi to że to już. jak usłyszałam od gin że w każdej chwili może się zacząc wiec mam w pon na pewno odebrac sobie wynik GBS zeby miec przy sobie to takie since fiction mi się w głowie wydało!

a słyszałyscie cos moze na temat picia herbaty z lisci malin na pobudzenie skurczy??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:57

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja w drodze na ktg i wizyte wiec prosze o kciuki :)

Mam nadzieje dziewczyny, ze jednak dotrwacie do terminow :)

ibishka, Nynka, kattalinna, Feeva, Mała Matylda, Fermina, Paula95 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam kciuki żeby dzieciaczki jeszcze troszkę pomieszkały w brzuszkach..

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie póki co zwiastunów rychlego porodu brak. Szyjka długa zamknięta. Ktg ładne bezskurczowe. Mam najwcześniejsze termin A okazać się może że mała jednak zdecyduje się np na połowę maja. Zabieram się za sprzątanie bo pogoda przepiękna.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja bo ja nie w temacie, dlaczego suwaczek pokazuje Ci 35t5 jak masz termin na 20.04??

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy kciuki za wizytę.

Ja prasuje i prasuje i stwierdzam, że nie ma co słuchać, że to szykowanie za wcześnie, tylko robić jak się jest w takiej euforii wyprawkowej. Ja już mam dość i mam wrażenie, że mi nie ubywa z tej kupki.
    Poza tym tak sie bronilam przed rozmiarem 56 bo duży dzieć, a teraz wszyscy mówią, że nawet duże w 56 giną i kombinuje co do szpitala brać :/
    U mnie słoneczko piękne ale jakoś energii nie dodaje.

Katy lubi tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też broniłam się prze rozmiarem 56 i mam jednego pajacyka aż heh.

Ostatnio tak mi puchną nogi i bolą okropnie. Kostek mi nie widać ;(

A mały nie dał mi w nocy spać tak się rozkopywał

Dziewczyny trzymam kciuki abyście dotrwały do swoich terminów;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kiedyś kobiety szły w pole, rodziły i wracały do pracy. Już to widzę. Szkoda, że zapominają dodać, jak potworna kiedyś była śmiertelność noworodków i kobiet.

Jest progres, wrzuciłam bobaskowe ciuchy do prania XD TZ się przejął i zatankował samochód. A objawów porodu brak... nie licząc nieustającego bólu wszystkiego.

Tak czy siak dziewczynki, jakkolwiek nieprawdopodobnie to brzmi, jutro zaczynamy 38 tydzień ciąży. A jeśli ja się wysypię, pociagnę Was za sobą lawinowo :P

Jestem teraz jak osioł ze Shreka. Zamiast: niebieski kwiat i kolce, powtarzam w kółko: nie myśleć o porodzie.

Myślicie, że to pora dopakować torbę? Mam w niej tylko szlafrok i ręczniki.

Jakby mało było problemów, TZ dostał wczoraj mobilizację do wojska. Czujecie?! Akurat teraz! Odwoła się i pewnie go nie wezmą ale od razu zdenerwowałam się tak, że mnie brzuch rozbolał. Identyczna sytuacja miała miejsce 7 lat temu, gdy miałam rodzić drugą córkę. No ręce opadają, co za fatum.

ibishka lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy sie z sali!
    Naczekalismy sie, ze hej, bo miejsca nie bylo. Ktg srednie, skurcze jakies tam sa, cisnienie wysokie tzn takie jak wczoraj, szyjka bez zmian. W sumie to leze z magnezem w tej samej sali co wtedy i nawet na tym samym lozku :D

Hoope, a jak sie odwola to po prostu odwleka to w czasie, czy w ogole nie bedzie musial?

Ciche towarzystwo na sali mam, zaraz chyba wlacze tv bo oszaleje.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Melduję się po USG. Kubuś waży 2542 g i już przyjął odpowiednią pozycję czyli głową w dół. Jupi :) Pan doktor zaczął od tego, że za mało piję i młodemu jest niewygodnie w brzuchu. Przyznaję się bez bicia i obiecuję poprawę. A tak to wszystko ok.

Dziewczyny pierwsze rozpakowania w kwietniówkach zaczęły się 8 marca. Nie bierzmy z nich przykładu. Proszę ładnie czekać na swój termin.

Feeva ja też ostatnio jak dziad chodzę. Mam tylko jedne spodnie ciążowe i jedne getry. Szkoda mi wydawać kasę teraz na końcówce, a mało co na mnie pasuje z dotychczasowych rzeczy. Byłam dziś w Carrefourze i przy okazji obejrzałam ciuchy. Nawet mają jakąś serię ciążową o dziwo. Chciałam jakąś dłuższą tunikę albo sukienkę, żeby wyjść ze spodni. Nie da rady. We wszystkim się czuję jak szafa trzydrzwiowa. Spodnie zostają ze mną na następne 4 tygodnie.

Hoope, Saperek, Kropka88, Paula95, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s dobrze że w końcu dotarłaś a towarzystwo można rozkręcić dobrze że sama nie leżysz bo jak nie ma z kim słowa zamienić to człowiek leży i myśli a przyszłe mamuśki zawsze mają miliony tematów do obgadania .
    Powodzenia wszystkim i tym wizytującym i zaciskających poślady i tym co zaczynają procedurę wypędzania . U nas wiosna olewam bajzel w domu idę robić ogrodek

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie maila że pieluszki do odbioru. I na bank ma to związek z terminem porodu. Mamo !
    Już niedługo zostaniesz rodzicem

No i czego straszą??

Wczoraj robiłam przegląd moich letnich ciuchów. Dam radę ;-) i przy okazji otworzyłam sezon na gołe nogi bez rajstop, bo długa kiecka okazała się dobrą :-D przy okazji potwierdziło się to co było i tak widać - dupa mi urosła, jakby dotychczas była mała :-(

Dziś u nas słońce ale balkon zamknięty bo zimno, tylko jakieś 10 stopni ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope 38 tydzień, przerazasz :0

JS dawaj znać co dalej z Tobą robią, a jakie masz ciśnienie? Bo ja mam nakazane mierzyć i chyba mam za wysokie.

Mycha cieszę się, że wszystko dobrze. Ja też mam dwie pary spodni, i kilka bluzek. Jak było zimno to chodziłam nawet w takich co mi brzuch wystawal, a teraz sie robi problem :D

Moje rozstępy za moment zajmą cały brzuch :(

Mycha666 lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, moze sie rozkreci, na razie chyba spia XD
    Zazdroszcze ze w ogrodku porobisz, ja jutro mialam jesc kielbase z grilla, a tu coz.

Kattalina, tak to chyba zalezy od terminu porodu, bo ja dostalam jakos kilka dni przed toba tylko

Nynka, ja mam to drugie niezbyt, bo norma jest do 89 a ja mam np 120/100 no i takis juz nie moze byc, ale jeden pomiar czy dwa nie stwierdzaja nadcisnienia. Jakie ty masz?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S poczekaj do nocy, może zaczną chrapać, to zrobi się weselej XD To wysokie ciśnienie jest niepokojące. Trzymaj się tam dzielnie i niedzielnie ;)

Co do wku, odroczą ale nie odpuszczą. Nie wiadomo na jak długo. Teraz przypomnieli sobie po 7 latach.

Ja też chodzę już w jednych nachach, nie zamierzam kupować nic nowego. Marzę o tym, żeby się tych namiotów pozbyć jak najszybciej. Tylko nie wiem co ubiorę po porodzie, moje ciuchy jakiejś dziwnie małe są. Zaczynam wątpić, czy są moje. Jaka dupcia chuda i niedorozwinięta XD

Mycha666 lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ciagle chodze w tym samym. Ograniczylam ciuchy ciazowe do minimum - spodnie i dwie pary jegginsow, rajstopy. Kurtke zimowa kupilam w pazdzierniku albo listopadzie z troczkiem w ptasie, a ze to Kurtka z reserved i wypada wieksza to do dzis mieszcze sie (ledwo) w ten sam rozmiar. Poza tym nosze to co oversize albo sie ciagnie i mi nie szkoda.
    U mnie dopiero nadchodzi pora na wiosenna kurtke. Ta dostalam w spadku po wychudzonej siostrze, tez z troczkiem i sie ciagnie. Troche wyplowiala, ale szkoda mi kupowac nowa na dwa miesiace.

Lacze sie w bolu z dziewczynami z za wysokim cisnieniem

A Tobie Hoope zazdroszcze, ze jutro zaczynasz 38!

Hoope lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Wam powiem tak. Wczoraj zarejestrowałam się w rossmanie, dzisiaj dostałam email o odebraniu pieluch. Zaznaczam, że przyszedł do spamu i mam 4 tygodnie na odebranie.

Dziewczyny jak skanuję ten kod z telefonu przy kasie, muszę mieć internet w telefonie włączony? Jak to działa?

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS nie umiem zdjęcia Wam wstawić ja mam cały czas 142/87, 133/94, 131/90, to z wczoraj ale ogolnie caly czas tak oscyluje, rzadko niższe niż 130 i 85

Ja to się obawiam przymierzyć spodnie z prEd ciąży widzę, że uda tak łatwo w nie nie wejdą :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mi aplikacje skanowala

Hoope lubi tę wiadomość

‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ