Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry

No to te co muszą, proszę o zaciskanie nóg a ja robię plan wypędzania. Dużo już Wam nie zostało
Wypędzanie zaczynamy od seksu. Okna i schody nie są tak kuszące.
Słońce jest u mnie, gdyby któż szukał
❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

-
J.S. kciuki za Was!

mi w nocy pieronsko dal sie we znaki kregoslup, ale z plusów, to kolejny dzień w dwupaczku
jak mi gin zmieniła w środe już oficjalnie termin na 28.04 że już nie bierzemy pod uwage terminu z OM, i jak sobie policzyłam ze to w takim razie już tak 36t6d i że zostało 22 dni do tp, to po pierwsze ogarneła mnie panika.. a po drugie przypływ wiary że jednak wytrzymam
asekuracyjnie potrzymam magnez jeszcze z tydzien, moze potem sobie nie bede pluc w brode
, a jak sie czują dziewczyny z terminami zaraz po 20.04? gotowe psychicznie?? 
do mnie nadal nie do końca dochodzi to że to już. jak usłyszałam od gin że w każdej chwili może się zacząc wiec mam w pon na pewno odebrac sobie wynik GBS zeby miec przy sobie to takie since fiction mi się w głowie wydało!
a słyszałyscie cos moze na temat picia herbaty z lisci malin na pobudzenie skurczy??Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 09:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKaty kciuki za wizytę.
Ja prasuje i prasuje i stwierdzam, że nie ma co słuchać, że to szykowanie za wcześnie, tylko robić jak się jest w takiej euforii wyprawkowej. Ja już mam dość i mam wrażenie, że mi nie ubywa z tej kupki.
Poza tym tak sie bronilam przed rozmiarem 56 bo duży dzieć, a teraz wszyscy mówią, że nawet duże w 56 giną i kombinuje co do szpitala brać
U mnie słoneczko piękne ale jakoś energii nie dodaje.
Katy lubi tę wiadomość
-
Ja też broniłam się prze rozmiarem 56 i mam jednego pajacyka aż heh.
Ostatnio tak mi puchną nogi i bolą okropnie. Kostek mi nie widać ;(
A mały nie dał mi w nocy spać tak się rozkopywał
Dziewczyny trzymam kciuki abyście dotrwały do swoich terminów;) -
Podobno kiedyś kobiety szły w pole, rodziły i wracały do pracy. Już to widzę. Szkoda, że zapominają dodać, jak potworna kiedyś była śmiertelność noworodków i kobiet.
Jest progres, wrzuciłam bobaskowe ciuchy do prania
TZ się przejął i zatankował samochód. A objawów porodu brak... nie licząc nieustającego bólu wszystkiego.
Tak czy siak dziewczynki, jakkolwiek nieprawdopodobnie to brzmi, jutro zaczynamy 38 tydzień ciąży. A jeśli ja się wysypię, pociagnę Was za sobą lawinowo
Jestem teraz jak osioł ze Shreka. Zamiast: niebieski kwiat i kolce, powtarzam w kółko: nie myśleć o porodzie.
Myślicie, że to pora dopakować torbę? Mam w niej tylko szlafrok i ręczniki.
Jakby mało było problemów, TZ dostał wczoraj mobilizację do wojska. Czujecie?! Akurat teraz! Odwoła się i pewnie go nie wezmą ale od razu zdenerwowałam się tak, że mnie brzuch rozbolał. Identyczna sytuacja miała miejsce 7 lat temu, gdy miałam rodzić drugą córkę. No ręce opadają, co za fatum.
ibishka lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤

-
Meldujemy sie z sali!
Naczekalismy sie, ze hej, bo miejsca nie bylo. Ktg srednie, skurcze jakies tam sa, cisnienie wysokie tzn takie jak wczoraj, szyjka bez zmian. W sumie to leze z magnezem w tej samej sali co wtedy i nawet na tym samym lozku
Hoope, a jak sie odwola to po prostu odwleka to w czasie, czy w ogole nie bedzie musial?
Ciche towarzystwo na sali mam, zaraz chyba wlacze tv bo oszaleje. -
Cześć dziewczyny. Melduję się po USG. Kubuś waży 2542 g i już przyjął odpowiednią pozycję czyli głową w dół. Jupi
Pan doktor zaczął od tego, że za mało piję i młodemu jest niewygodnie w brzuchu. Przyznaję się bez bicia i obiecuję poprawę. A tak to wszystko ok.
Dziewczyny pierwsze rozpakowania w kwietniówkach zaczęły się 8 marca. Nie bierzmy z nich przykładu. Proszę ładnie czekać na swój termin.
Feeva ja też ostatnio jak dziad chodzę. Mam tylko jedne spodnie ciążowe i jedne getry. Szkoda mi wydawać kasę teraz na końcówce, a mało co na mnie pasuje z dotychczasowych rzeczy. Byłam dziś w Carrefourze i przy okazji obejrzałam ciuchy. Nawet mają jakąś serię ciążową o dziwo. Chciałam jakąś dłuższą tunikę albo sukienkę, żeby wyjść ze spodni. Nie da rady. We wszystkim się czuję jak szafa trzydrzwiowa. Spodnie zostają ze mną na następne 4 tygodnie.
Hoope, Saperek, Kropka88, Paula95, D_basiula, Sela lubią tę wiadomość
-
J.s dobrze że w końcu dotarłaś a towarzystwo można rozkręcić dobrze że sama nie leżysz bo jak nie ma z kim słowa zamienić to człowiek leży i myśli a przyszłe mamuśki zawsze mają miliony tematów do obgadania .
Powodzenia wszystkim i tym wizytującym i zaciskających poślady i tym co zaczynają procedurę wypędzania . U nas wiosna olewam bajzel w domu idę robić ogrodek -
Dostałam właśnie maila że pieluszki do odbioru. I na bank ma to związek z terminem porodu. Mamo !
Już niedługo zostaniesz rodzicem
No i czego straszą??
Wczoraj robiłam przegląd moich letnich ciuchów. Dam radę
i przy okazji otworzyłam sezon na gołe nogi bez rajstop, bo długa kiecka okazała się dobrą
przy okazji potwierdziło się to co było i tak widać - dupa mi urosła, jakby dotychczas była mała 
Dziś u nas słońce ale balkon zamknięty bo zimno, tylko jakieś 10 stopni
-
nick nieaktualnyHoope 38 tydzień, przerazasz :0
JS dawaj znać co dalej z Tobą robią, a jakie masz ciśnienie? Bo ja mam nakazane mierzyć i chyba mam za wysokie.
Mycha cieszę się, że wszystko dobrze. Ja też mam dwie pary spodni, i kilka bluzek. Jak było zimno to chodziłam nawet w takich co mi brzuch wystawal, a teraz sie robi problem
Moje rozstępy za moment zajmą cały brzuch
Mycha666 lubi tę wiadomość
-
Pawojoszka, moze sie rozkreci, na razie chyba spia

Zazdroszcze ze w ogrodku porobisz, ja jutro mialam jesc kielbase z grilla, a tu coz.
Kattalina, tak to chyba zalezy od terminu porodu, bo ja dostalam jakos kilka dni przed toba tylko
Nynka, ja mam to drugie niezbyt, bo norma jest do 89 a ja mam np 120/100 no i takis juz nie moze byc, ale jeden pomiar czy dwa nie stwierdzaja nadcisnienia. Jakie ty masz? -
J.S poczekaj do nocy, może zaczną chrapać, to zrobi się weselej
To wysokie ciśnienie jest niepokojące. Trzymaj się tam dzielnie i niedzielnie 
Co do wku, odroczą ale nie odpuszczą. Nie wiadomo na jak długo. Teraz przypomnieli sobie po 7 latach.
Ja też chodzę już w jednych nachach, nie zamierzam kupować nic nowego. Marzę o tym, żeby się tych namiotów pozbyć jak najszybciej. Tylko nie wiem co ubiorę po porodzie, moje ciuchy jakiejś dziwnie małe są. Zaczynam wątpić, czy są moje. Jaka dupcia chuda i niedorozwinięta
Mycha666 lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤

-
nick nieaktualnyJa tez ciagle chodze w tym samym. Ograniczylam ciuchy ciazowe do minimum - spodnie i dwie pary jegginsow, rajstopy. Kurtke zimowa kupilam w pazdzierniku albo listopadzie z troczkiem w ptasie, a ze to Kurtka z reserved i wypada wieksza to do dzis mieszcze sie (ledwo) w ten sam rozmiar. Poza tym nosze to co oversize albo sie ciagnie i mi nie szkoda.
U mnie dopiero nadchodzi pora na wiosenna kurtke. Ta dostalam w spadku po wychudzonej siostrze, tez z troczkiem i sie ciagnie. Troche wyplowiala, ale szkoda mi kupowac nowa na dwa miesiace.
Lacze sie w bolu z dziewczynami z za wysokim cisnieniem
A Tobie Hoope zazdroszcze, ze jutro zaczynasz 38!
Hoope lubi tę wiadomość
-
No to ja Wam powiem tak. Wczoraj zarejestrowałam się w rossmanie, dzisiaj dostałam email o odebraniu pieluch. Zaznaczam, że przyszedł do spamu i mam 4 tygodnie na odebranie.
Dziewczyny jak skanuję ten kod z telefonu przy kasie, muszę mieć internet w telefonie włączony? Jak to działa?❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny