X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, kciuki! Twoje życzenie odnośnie daty ma szanse się spełnić, do północy już tylko kilka godzin, ale z tego co piszesz wnioskuję, że "w tym tygodniu" zostaniesz mamą :P

J.S, Paula - co u Was? Proszę mi tu nie brać złego przykładu z koleżanki ;)

Katy lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Katy stresuje się jakbym to ja tam była już za Ciebie albo z Tobą ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 19:01

Katy lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeee obkupiłam się z okazji pierwszego porodu wszystkim co niezdrowe a tu dzidzi nie ma. Katy może spróbuj się zdrzemnąć, kto wie, jaka noc Cię czeka.

To ja kontynuuję obżarstwo. Chipsy, piwo, pierniki w mlecznej czekoladzie i tak na zmianę. Nie wiem co mnie dziś opętało, ale w tyłek pójdzie jak nic.

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy nie przejmuj się że podbarwione wody to od szyjki ,może być od badania, niebezpieczne byłoby tylko intensywne krwawienie. Akcja ci się powoli zaczyna nie spiesz się, lepiej tak jak się szyjka spokojnie przygotuje niż gwałtowna i bolesna akcja zakończona milionem szwów. Cierpliwości ,trzymamy kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 19:07

Katy, Tanda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boooze Katy :O Ja sie stresuje z toba! Szok szok! :O

Mala Matylda, ja grzecznie czekam na swoja kolejke :D Na ktg skurcze byly takie delikatne, ale polozna przyszla sie pytac, czy czuje jak mi twardnieje brzuch, a wiec powiedzialam ze delikatnie, a ona ze ktg regularnie pokazuje.
    Cos tam niby z moczu wyszlo, lekarz robil mi usg nerek ale nigdzie zastoju nie ma, dali mi tabletki przeciwbakteryjne jakies i furagin. Lekarz macal brzuch, naciskal to spojenie no bol jest ogromny, mowi ze to nie sa skurcze bo jakby o takiej sile byly ze mi lzy staja, to by sie porod zaczal, stawia ze to spojenie i ta infekcja.
    Kazali mi lezec na lewym najpierw, bo jak sluchali serca to tetno maluszek mial niskie, ale podlaczyli ktg to zaczal wariowac, ze peloty w kazda strone lataly, wiec czekali az sie uspokoi i zasnie, zeby skontrolowac te skurcze.
    No to tyle z info szczegolowych
    Mam juz nowa kolezanke, wody jej troche pociekly, 30 tydzien

Katy, Mała Matylda, Wowka, pawojoszka, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, czekamy w takim razie na zdjęcie XD

Wróciłam właśnie do domu. Pojedzone grilla, popite piwkiem, jedno przywiozłam do domu. Jeszcze naszło mnie na owocki i z siostrą zrobiłyśmy sobie owocową ucztę z ananasa, kiwi, truskawek, borówek i jabłek :D Mniam.
    Dawno tyle nie przebywałam na świeżym powietrzu i na słońcu, czuję się wypluta jakbym przebiegła maraton, a praktycznie cały dzień siedziałam na doopie. Jednak powietrze nieźle wyciąga :)

W ogóle to apteka Gemini mnie zaskoczyła. Przyszła paczka dzisiaj o.O Myślałam, że w sobotę kurierzy paczek nie dostarczają, a tu niespodzianka. Dobrze, że mąż siostry był w domu to odebrał, ale jego przerażenie w głosie - bezcenne - "Ty, paczka przyszła... 540zł!" haha :D No i dostałam gratisa w postaci woreczków do przechowywania pokarmu :)
    Teraz już praktycznie mam wszystko. Oprócz staników do karmienia, ale w nie zaopatrzę się w poniedziałek.
    Tak mnie Katy nastraszyła, że na działkę wzięłam torbę do porodu XD Wolałam mieć w razie W, bo od domu na działkę ok. 30km, Mąż dzisiaj na robocie na weselu foty cyka ponad 50km od domu, nikt inny oprócz nas kluczy do domu nie ma, więc wolałam w razie co od razu z działki pojechać, niż dymać do domu i z domu dopiero do szpitala. Ale póki co cisza, moja dzidzia się tylko wierci, bo matka się nażarła dużo różnych rzeczy dzisiaj i ma dziecko sporą dawkę energii :D

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam tu dostepu do polskich lekow, inhalator na recepte. Robilam sobie jedynie parowki, no i kupilam cebule. Nie moge sie za nia zabrac, koszmar dziecinstwa. Teraz kaszel mokry, wczesniej suchy. U mnie z kaszlem to zawsze byly męczarnie. Pewnie jeszcze troche mi potowarzyszy

Dziekuje za rady :)

Czekam niecierpliwie na wiesci od Katy

• Katy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, ze troche szybciej sie cos zacznie dziac, ale pozostaje mi uzbroic sie w cierpliwosc ;)
    Po obchodzie faktycznie sie zdrzemne bo znowu moge zostac zaskoczona w nocy lub nad ranem wiec lepiej nabrać troche sily, zwlaszcza, ze poki co nie mam jej prawie w ogole :/ Nie wiem czy to przez ten antybiotyk czy co, ale sie czuje taka rozbita...
    Nie chcialabym zeby sie w nocy zaczelo bo boje sie, ze chlopaka nie dobudze...

Dziekuje za wszystkie kciuki i slowa otuchy bo naprawde mi to pomaga :*

Kawokado, Feeva, D_basiula, Hoope, Sela, Mała Matylda, Kwiatkowa24, J.S, Kropka88, Mycha666 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jak bede przezywac wszystkie porody przede mna tak jak porod Katy, to chyba z tego stresu sama zaczne rodzic! No masakra jakas!
    Od wczoraj czuje jak Ola wklada mi swoje nozki pod zebra, jakie to dziwne uczucie..

JS trzymaj sie jeszcze!
    Katy jestesmy myslami z Toba!

Katy, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszem i wobec ogłaszam, iż mam spakowane torby. Jeszcze tylko te staniki i mogę rodzić XD

Katy drzemka na pewno dobrze Ci zrobi. Musisz nabrać teraz sił, bo raczej później odpoczywać nie będziesz, a siły Ci się przydadzą :) Jestem z Tobą, trzymam kciuki, żeby wszystko przebiegło szybko, bezproblemowo i możliwie jak najmniej boleśnie :)

Teraz już ruszy lawinowo, mówię Wam XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 19:38

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva tak się uśmiałam z tej torby na grillu aż mnie brzuch boli XD XD

Jeśli urodzę dzisiaj to przez Ciebie XD

Katy kochana, kiedy to właśnie w nocy najczęściej zaczyna się poród. Także śpij ile możesz, szczególnie, że sił nie masz. Będą Ci potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 19:47

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy,odpoczywaj ile tylko mozesz I nabieraj sil :) jestesmy wszystkie myslami z Toba!

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS to walnij się na lewy bok i odpoczywaj :) rozchodzace się spojenie jest wskazaniem do cc, ale Ty i tak masz mieć, więc sprawa jasna :) coś Ci dają nowego na te skurcze?

Katy, twój chłopak pewnie sam z emocji nie zaśnie :D A na pewno w razie czego się obudzi :)

Nie byłam nigdzie poza domem i czuje się zduszona i gorąca jak parówka z wrzątku. Marzę o zimnym piwie albo lodach. I chłodnej kąpieli. Dobrze że nie puchne :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, jakby Ci to powiedzieć... Lody już były, zimne piwo czeka w lodówce... Jeszcze ptysie z bitą śmietaną zajmują całą półkę w lodówce. No można się weekendować :-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jadę do sklepu dać upust swoim żądzom. ;) Trzy i pół dnia zdrowego jedzenia wystarczy. Nie dałam rady czytać o Waszych rozpustach bez reakcji..

Katy, słodkich snów. Ponieważ rodzisz jako pierwsza, to musisz nam dodać otuchy przebiegiem porodu, tak więc proponuję taki plan: solidna drzemka, kichnięcie i Synek już w ramionach. :)

Mała Matylda, Katy, Feeva, kattalinna, Mycha666 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam sie bac tej nocy, ale co ma byc to bedzie :p

A apropo chlopaka to jak mi zaczely te wody odchodzic to biedny byl bardziej przerazony niz ja xd

Fermina jestem za! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 19:59

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa w UK też tylko paracetamol ale z córką w ciąży też miałam taki kaszel że w nocy spać nie mogłam i zakwasy na brzuchu od kaszlu ,powiedziałam lekarce że mi czop zaczął już z wysiłku odchodzić i że brzuch od kaszlu boli a byłam w 32 tyg ,chyba się wystraszyła że urodzę od tego i dała mi jakiś syrop który wyciszył kaszel taki na receptę ale nie pamiętam nazwy ,może spróbuj nastraszyć lekarza to coś przepisze ,albo niech ci ktoś coś z Polski podeske przewoźnikiem bedziesz mieć za parę dni ,ewentualnie apteka internetowa z polskimi lekami też dość szybko dostawa jest . Bynajmniej w UK tak się dało tam u was też chyba coś działa . Ja tam mało kiedy chodziłam do lekarza bo tak jak mówisz paracetamol na wszystko

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope przezorny zawsze ubezpieczony XD Wolę dmuchać na zimne, skoro Katy bez kolejki się wcisnęła :D

Kattalinna piwo i ptysie? Musisz mieć żelazny żołądek, ja po takiej mieszance bym srała dalej niż widziała XD Sorki za dosłowność.

Dziewczyny, czy Wy do torby dla dzidzia pakujecie jakieś kosmetyki, oprócz Linomagu/Bephantenu? Octenisept itd to chyba raczej w szpitalu dają, czy trzeba mieć swój?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 20:06

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Wowka, jakby Ci to powiedzieć... Lody już były, zimne piwo czeka w lodówce... Jeszcze ptysie z bitą śmietaną zajmują całą półkę w lodówce. No można się weekendować :-)

Jadę!!!

A nie, dupa, nie mam czym :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie spożywam ani jednego, ani drugiego na razie. Ale takie połączenie nic by mi nie zrobiło, a wierz mi, chętnie taką reakcję bym przyjęła ;-)

age.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ