X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakrw dziewczyny jestem na fb na majowkach i przeraza mnie ile dziewczyn juz urodziło w 35tc... nie ogarniam...
    Niemal codziennie ktoras rodzi przed terminem.

Nie jestem w temacie co z Toba Katy, ale trzymam kciuki i lece nadrobic nowinki :)

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    Masakrw dziewczyny jestem na fb na majowkach i przeraza mnie ile dziewczyn juz urodziło w 35tc... nie ogarniam...
    Niemal codziennie ktoras rodzi przed terminem.

Nie jestem w temacie co z Toba Katy, ale trzymam kciuki i lece nadrobic nowinki :)

Rozpakowują się tak na tej grupie z noworodkiem w tle?
    U mnie na grupie z bombą w tle tylko kilka :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Rozpakowują się tak na tej grupie z noworodkiem w tle?
    U mnie na grupie z bombą w tle tylko kilka :)
    Kilka to wciaz duzo :P
    Jestem w obu grupach i szczerze laski erzucaja tak duzp zdjec i postow ze nie ogarniam w ktorej pisza :)
    Moze przegielam ze codziennie ale kurcze co rusz jakis bobasek to "wcześniak"...

2016&2018 <3
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna ptysie z bitą śmietaną, czy Ty serca nie masz... Ide po piwo. W lidlu jest warka jabłkowo-miętowa. Ha!

No ale te ptysie...

Mnie inne fora nie ruszają, nie znam, nie chcę znać. U nas jeszcze nikt oficjalnie nie urodził.

kattalinna lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej przepraszam za literowki :/
    Mam stosunkowo nowy telefon i coraz pulchniejsze palce...

2016&2018 <3
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope nie rusza mnie to. Wazne ze dzieci zdrowe, ale skad ta "plaga" przedwcześnie urodzonych???

2016&2018 <3
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, hahahaha, z dzialki smierdzaca grillem i piwren bezalko na porodowke XD

Tak jesli to spojenie, to jakos to tam mierza, ale ze ja mam miec cc to chyba sie nie przejmuja. Dali mi jakis lek w kroplowce i sie czuje... bombastycznie, bol mi ulzyl, elegancko, lekarz powiedzial ze musi mi dac zebym sie nie meczyla jak sie bede przekrecac, jak tak boli. Podali wlasnie i sie czuje dobrze.
    A maly sie rusza bardzo, to dobrze, tez mu chyba lepiej :D

Hoope, rzucaj mi warke, mam smaka :D

D_basiula, Fermina lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Niestety nie mam tu dostepu do polskich lekow, inhalator na recepte. Robilam sobie jedynie parowki, no i kupilam cebule. Nie moge sie za nia zabrac, koszmar dziecinstwa. Teraz kaszel mokry, wczesniej suchy. U mnie z kaszlem to zawsze byly męczarnie. Pewnie jeszcze troche mi potowarzyszy

Dziekuje za rady :)

Czekam niecierpliwie na wiesci od Katy

Cebulę proponuję stuningować jak taka klasyczna ci nie wchodzi :)
    Ja robię z cebuli, cytryny (plastry cytryny razem ze skórką), imbiru i daję miód zamiast cukru - taki syrop jest pyszny i ledwo czuć cebulę :)

EDIT:
    Acha - jak kaszel z suchego przeszedł w mokry to dobrze :) Znaczy, że jesteś krok bliżej ozdrowienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 20:47

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    Hoope nie rusza mnie to. Wazne ze dzieci zdrowe, ale skad ta "plaga" przedwcześnie urodzonych???

Na tej grupie chyba 3-4 urodziły dokładnie w 34+3 :0

• Feeva Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat grillem nie śmierdzę, bo miałam ludzi od przyrządzania go haha :D

Ja piję właśnie Carlsberga NON ALCOHOLIC i musze przyznać, że trochę smakuje jak piwo normalne :D
    Ostatnio też wcisnął mi facet w sklepie Lecha o smaku mohito. Nie polecam o.O

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Dziewczyny, czy Wy do torby dla dzidzia pakujecie jakieś kosmetyki, oprócz Linomagu/Bephantenu? Octenisept itd to chyba raczej w szpitalu dają, czy trzeba mieć swój?

We wszystkich okolicznych szpitalach jakie znam pępkiem zajmuje się personel aż do wypisu :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warka wypita. Jest dobra. O dziwo, bo nie lubię smakowych i bezalkoholowych. Jest chłodna, orzeźwiająca, słodka, delikatnie gazowana, miętowa. Coś jak cydr, coś jak somersby.

Feeva tak sobie właśnie myślałam,że ja bym jednak wolała wcześniej się przebrać i podmyć chociaż XD

J.S nie wiem co Ci dali ale też chcę :D

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj Katy póki możesz, a jak tylko będziesz mogła to zdawaj raport. Tutaj tyle ciotek czeka ;)

J.S. no właśnie, nachleja się teraz wszystkie piwska bezalko,a potem takie bekające piwem na porodówke :D

Feeva, można wziąć octenisept, żeby się nie prosic i mieć własny np. do krocza. Ja akurat nie spakowałam, bo mam ten duzy pojemnik,a specjalnie małego nie chciałam kupowac ;) dla dzidzi to krem mam, chusteczki, no i płyn do kąpieli babydream, ale sama też się nim ostatnio myje.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, a co to :P Trzeba być czysta i pachnąca na porodówce? XD Z dżampry bym jechała, to mogę śmierdzieć XD

Fatalita no właśnie mam dużą butelkę, która przyszła mi dzisiaj i małą. Spakuję tą małą :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, a ja się zastanawiałam po co na IP w szpitalu jest prysznic :D jak ktoś przyjedzie śmierdzący grillem to akurat może się jeszcze wykąpać przed badaniem :D

JS a co to za używki? Ja też chcę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 21:26

Tanda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam ręczniki i żel pod prysznic do torby na poród, więc jak mi powiedzą "Pani! Umyj się Pani, bo śmierdzisz" to może rozważę taką ewentualność XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2018, 21:29

Wowka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak widziałam to zdjęcie na fb. mówię do mojego M że dzieci się rodzą w takiej ciazy jak teraz nasza Zośka i oczywiście panika w oczach. a on mówi że na całe forum gdzie pisza kobiety z całej Polski ta liczba jest ok... więc... kazał mi się zbytnio nie szalec z ta panika bo przecież wcześniak są... a taki wcześniak 35tc to już wcześniak prawie dorosly:)

podoba mi się jego myślenie i zostaje przy jego wizji.

dziewczyny było to do przewidzenia że będziemy powoli rozdzielac te nasze dwupaki... jak patrzę na swoje stopy i słucham się w nocy przy zmianie pozycji to też był chciała.

odnośnie porodu.. moja mama do dziś częstuje mnie historia jak rodziła mojego brata lezala z nią kobieta która rodzić corke przyjechała prosto z pola gdzie zbierała ziemniaki - suchy piach. miała łóżko na przeciw mojej mamy. stopy I cała reszta czarne od piachu. no ale kobiecina tak się zestresowala że nie zdarzyła się ogarnąć... szał.

wracam do mojego dolka w kanapie.

Katka pewnie nie ma już co zatrzymywać więc życzę Ci bez bólu i szybkiego porodu. Czekamy na zdjęcie szkraba.

Trzymajcie się dziewczyny.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek ma być 25 stopni O.o zaczęłam być w ciąży w lato i skończę w lato, czyli jestem w ciąży rok i zaliczyłam wszystkie pory roku!?

Kropka88, Fatalita, Mała Matylda, D_basiula, MamaDi, Sela, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ale wcześniej na IP ginekolog ocenia na fotelu po co przyjechałaś.

Znaczy, waląc grillem, piwem i zasikaną kuciapą, to chyba kontynuować imprezę XD

Feeva lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatki XD

Wpadajcie do mnie, zalatwie wam ten towar, mam juz chody :D

Fatalita, Wowka, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ