X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspalamowalam forum bo coś mi się belly przywiesilo :/

• Feeva Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dopiero wstałam :D
    Moja Mała mnie kopała od 8:00. Cała noc bolały mnie biodra, ani na jednym boku, ani na drugim, musiałam znaleźć sobie pozycje ukośną (ani na wznak ani na boku) i jakoś poszło :D

Żadna nie urodziła, listy aktualizować nie muszę XD

Piękna pogoda, lecę niedługo na zakupy i spotkać się z kumpela zanim mi w środę znowu do Londynu ucieknie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:12

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio czujemakego bardzo nisko. Nich się lepiej podciągnie bo nie jest to przyjemne. Ja też mam ciągle jakieś porąbane sny.

Nogi i dłonie mam też straszni spuchnięte. Aż musiałam zdjąć obrączkę i pierścionek bo palce wyglądają jak serdelki

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:

Piękna pogoda, lecę niedługo na zakupy i spotkać się z kumpela zanim mi w środę znowu do Londynu ucieknie :)

Czyżby zbieg okoliczności moja znajoma też w środę do Londynu leci;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 09:16

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka88 wrote:
    Dzień dobry :D U mnie też włączył się w głowie tryb rodzenie :D
    Śniło mi się, że Hoope urodziła :D
    Po czym ciągle pobolewał mnie brzuch :D Ale to tylko wzdęcia :D

Kropka nie obraziłabym się XD
    Niestety, nic nie wskazuje na taki rozwój wypadków w najbliższym czasie :/

Jakoś mam wrażenie, że dziecko poza brzuchem mam bardziej pod kontrolą niż teraz. Mam schizy jak Kattalinna, choć młodzież się nie rzuca. Za to reaguje na każdą moją zmianę pozycji i jak dziś w nocy nie zarejestrowałam ruchów po zmianie z lewego boku na prawy, to się ocknęłam nagle przerażona.

I dlatego chciałabym już. Ale przecież jeszcze żadna z nas nie jest w terminie. A poród w terminie zwykle oznacza, że wszystko jest tak jak być powinno. I powinno nas cieszyć, że do terminu dotrwamy.

Kropka88, malwka08 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Zostaje do skonczonego 36 tygodnia, czyli do 36+6 dobrze mowie?
    Dziecko wcisniete, bardzo duze ryzyko zagrozenia porodem przedwczesnym, mowia ze w kazdej chwili moze sie zaczac :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej JS współczuję tyle czasu w szpitalu, ale może to lepiej i dla Twojego spokoju, i dla malucha ;) niech tam posiedzi jeszcze

• Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S bardzo mi przykro, że tak dużo czasu musisz spędzić w szpitalu, ale ważne żebyś czuła się spokojna i zaopiekowana. Uszy do góry :)

Niechaj stanie się tak jak mówi Hoope - oby do terminu i niech się dzieje :)

Hoope lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Katy, ale jaja XD

Gadałam z siostrą, że majówki nam się zaczynają rozpakowywać i tak jakoś od słowa do słowa doszłyśmy, że zna Cię z forum włosowego XD

Oo, tego to bym sie nie spodziewala :p Hmm, czyzbys byla siostra Madzi? Bo chyba ona cos wspominala, ze ma siostre w ciazy :p

Jak dobrze pojdzie to moze wyjdziemy jutro, ale to zalezy tylko od wagi Kamilka bo poki co je tylko 10ml wiec malutko :/ Oprocz tego jest zdrowy jak ryba na szczescie :)
    Wystraszyl mnie wczesniej bo mu sie porzadnie zaczelo ulewac, a ja nie wiedzialam jak mu pomoc :(
    A wgl te pieluchy pampersa z Rossamanna sa na niego troche za duze nawet :p

Kropka88, Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S faktycznie długo trochę ale już lepiej być pod stałą kontrolą niż w domu co chwilę się denerwować. ;) A maluch niech jeszcze posiedzi.

Myślałam że nie tyje. A jednak heh
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/742c67147092.jpg

Feeva, efwka83, kamciaelcia, Hoope, D_basiula, Mała Matylda, Sela, Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Czyżby zbieg okoliczności moja znajoma też w środę do Londynu leci;)

A może, może :D

Hoope, moja mnie obkopuje po każdej zmianie pozycji. Każdej. A wyjątkowo, jak robię siusiu :D

J.S bidoto... Ale lepiej być pod kontrolą specjalistów, niż sama sobie w domu. Trzymaj się Kochana :*

Katy super :) Cieszę się, że wszystko w porządku i niedługo wyjdziecie do domciu.
    Dziwisz się, że za duże, jak takie Maleństwo urodziłaś :P
    Zazdroooooszczę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 10:30

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chciałam pisać, ale chodziło po głowie-wiekszość się zastanawiała czy pampki r.1 na długo, a przecież prosucent wymyślił rozmiar zero :D i niektóre taki kupią :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    świetne wieści, czyli planują wypuścić, jak po urodzeniue donoszonego dzieciątka
    niech malutki je i przybiera, my tu przecież wszystkie kciuki trzymamy

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Oo, tego to bym sie nie spodziewala :p Hmm, czyzbys byla siostra Madzi? Bo chyba ona cos wspominala, ze ma siostre w ciazy :p

Dokładnie :)
    Wspomniałam, że pierwsze dzieci nam się wczoraj urodziły a ona mi mówi, że jej koleżanka z forum z terminem na maj też wczoraj urodziła :D

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asix
    ja tak wygladałam w 15tc?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    Dokładnie :)
    Wspomniałam, że pierwsze dzieci nam się wczoraj urodziły a ona mi mówi, że jej koleżanka z forum z terminem na maj też wczoraj urodziła :D

Ahh ta magia internetow :D

Kamcia, wlasnie sie balam troche, ze nas beda dluzej chciec trzymac, ale skoro jest wszystko ok to nie ma takiej potrzeby :) Tylko, ze dzisiaj juz spadla waga do 2300, ale jak mi sie uda rozkrecic laktacje to moze zacznie przybierac :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    to wypuszczenie do domku to tylko dowód, ze jest bardzo dobrze
    fizjologicznie dziecko moze stracic do 10% swojej masy urodzeniowej, spadek jest naturalny, niech po prostu ta waga trzyma sie bo co w domu, to w domu-tylko lepiej
    moje dzieci gubiły dwie doby ale na trzecia juz tylko w góre(tyle u nas trzymaja po cc)

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira daj znać co Ci lekarz zalecił na opuchliznę.

Asix jesteś w ciąży więc nie kombinuj :) ja też robiłam sobie wczoraj porownawcze zdjecie bo mówią mi że brzuch mi się obniżył ale ja nie widzę różnicy..

Ja śpię niepokojnie w nocy bo po 1. sprawdzam co jakiś czas czy mi nie lecą wody :) a po 2.mam tak zapchany nos ze nie pozwala mi normalnie oddychać, sucho w nosie, a jak juz uda mi się wysmarkać to z krwią..

dziewczyny z innej beczki, mąż ma za 12 dni imieniny, zamówiłam mu koszulkę taką jaką sobie wybrał ale chciałabym mu jeszcze coś dokupić, jakąś niespodziankę żeby miał, macie jakieś pomysły???

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka ja problemy z krwawieniem z nosa mam od samego początku ciąży :) Jak miałam zapalenie zatok miesiąc temu, to więcej krwi wylatywało, niż glutów :D

W kwestii prezentów na imininy/urodziny nie pomogę, bo ja też mam z tym zawsze problem :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam non stop w nocy zapchany nos, a jak wydmuchuje to często leci krew

Do to prezentu też mam zawsze ten problem, ale dzięki że przypomniałaś bo muszę cos dla męża wymyslić na 30 urodziny teraz bo ma urodziny akurat na termin porodu więc chce mieć juz ogarnięte ;) Ale nie mam pomysłów

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ