X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopadł katar... Myślałam, że mam już spokój z przeziębieniami w tym sezonie :/

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w ten piękny, słoneczny poranek :D
    Czyżby wreszcie nastała noc, gdy wszyscy dobrze spali? :)
    Mam nadzieję, że od wczoraj nas nie przybyło ;)

J.S, co u Ciebie? W zasadzie Ty jesteś najbardziej podejrzana :P

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z duszą na ramieniu tu zaglądam, czy nikt nie zdecydował się rodzić :)
    Ale widzę, że nocka wyjątkowo spokojna.

Właśnie jadę do labu i na pierwsze ktg.

Miłego dnia :)

kattalinna, Mycha666, Fermina, Mała Matylda, ibishka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam - chyba 5 razy w nocy zrywałam się, bo mi się wydawało, że mi wody odchodzą XD
    Pisałam kiedyś, że to moja schiza bo tak zaczął się mój pierwszy, niezbyt ciekawy poród i gdzieś w głowie tkwi mi obawa przed powtórką a odkąd Katy o tych wodach napisała to ciągle mam wrażenie, że mi coś wypływa.

No i niestety u mnie pierwsza zarwana noc od dawna, katar tak dał mi się we znaki, że nie spałam pół nocy. Córka jeszcze śpi, mnie o 6:30 obudził mąż jak wychodził do pracy i nie mogłam znowu zasnąć. Siedzę przy kawie i wdycham olejki eteryczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:34

Fermina lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :D U mnie też włączył się w głowie tryb rodzenie :D
    Śniło mi się, że Hoope urodziła :D
    Po czym ciągle pobolewał mnie brzuch :D Ale to tylko wzdęcia :D

Fermina, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Tydzień i 1,5kg na plusie :-( zauważyłam, że coraz więcej wody zatrzymuję. Czy z tą wodą to tak jak wielbłądy na pustyni, organizm korzysta przy porodzie??

Wczoraj wieczorem zaliczyłam pierwszego schiza. Młoda ostro szalała cały wieczór, jak zwykle zresztą o tej porze tylko teraz bardziej widać. I nagle cisza. No to przypomniały mi się jakieś dziwne fora i porady dla ciężarnych, musiałam dziecko jeszcze pozaczepiac bo miałam wizję, że mi się udusiła i dlatego tak wierzgała... Poród się chyba jednak zbliża bo głowa siada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:59

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba zupełnie odbiło przez nadmiar wrażeń.. Najpierw śniło mi się, że rodziłam, kobiet do porodu było ok. 30tu, wszystkie siedziały w ogromnej sali gimnastycznej na krzesełkach szkolnych, w półokręgu, a pośrodku znajdował się materac do rodzenia. Jak jedna skończyła, to kolejna z najbliższego krzesełka kładła się na materac i heja, wypychaj dziecko.. :D Byłam pośrodku i bałam się, że nie zdążę i urodzę na krzesełku.

Potem wcale nie było lepiej, śniły mi się zimowe igrzyska olimpijskie, z tym że każda dyscyplina miała swoją odmianę "z porodem w trakcie", mężczyźni też uczestniczyli. Dla przykładu: bobsleista jedzie sobie, nagle skręca do specjalnego boksu, rodzi i jedzie dalej. Były dodatkowe punkty za SN. :D

Psychiatrę na cito proszę!!

Kattalinna, dobre jest to, że jeżeli to woda, to prędzej czy później sobie pójdzie w cholerę bez większego wysiłku. Dużo picia, herbatka z pokrzywy i dasz radę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 08:04

Nynka, Mała Matylda, Feeva, Hoope, Asix, Kropka88, kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja właśnie jem śniadanko i na randkę ,jak zwykle dylemat że nie ma się w co ubrać. Zobaczymy co ten mój gin wymyśli ze mną ,od wczoraj boli mnie szyjka ,cała noc ja czułam za każdym razem jak się przebudzalam. Mam nadzieję że nie nabawiłam się żadnej infekcji.

Katy śliczny ten twój skarb ale 49 cm to musi być maleńki . Dużo zdrówka dla was , hemoroidami się nie przejmuj aż tak przy odpowiednim traktowaniu z czasem się wchłoną .

Piękna pogoda się zapowiada u nas ,po randce idę nawiedzić "ścianę płaczu"
    ( czytaj - bankomat) jak kasa weszła to ruszam w miasto

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. I ja juz po sniadanku, malutka ma czkawke. Noc nawet zleciala ale juz zaczynam odczuwac te bole w nocy to plecow to bokow o ktorych pisalyscie wczesniej a mnie one jeszcze nie dotyczyly, takze tego wszystko ma swoj czas..
    U nas tez piekna pogoda sie zapowiada i chyba nastawie kolejne pranie a pozniej musze pojechac do pracy i oddac w koncu zwolnienie.
    Milego dnia i udanych wizyt!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina jak czytam takie shizy to mi lepiej od razu bo się nie czuje już do końca powalona mi się dziś śniła fasolka po bretońsku cała noc i jakbym miała w domu to już bym pewnie w środku nocy grzała i jadła a tak to muszę kupić dopiero . Swoją drogą do takich snów to trzeba mieć wyobraźnię

Fermina lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Powiem Wam, że ja o dziwo spałam wręcz idealnie, jak nigdy, tylko raz ok. 2 obudziłam się na dłuuugie siku (przetrzymałam chyba troche, bo aż pęcherz bolał) i później szybko zasnęłam ;-)
    Ile bym dała, żeby każda noc tak wyglądała ;-)

Miłego dnia ;-) i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka po bretońsku przez całą noc to rzeczywiście chyba podobny poziom szaleństwa. :D

J.S. melduj, jak noc, chyba że jeszcze nie otrzeźwiałaś po magicznym soku z gumijagód w kroplówce. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba cała wodę zebraną w pierwszej ciąży wypociłam na porodówce XD
    Po trochę ponad tygodniu od porodu ważyłam już tyle, co przed ciążą :)
    Tylko brzuch naciągnięty i galaretowaty, nie ten co kiedyś.

Wczoraj wieczorem naszło mnie na rozmyślania i stwierdziłam, że jeszcze nie chcę rodzić :P Nie jestem gotowa. Nie teraz. Za dwa tygodnie będzie ok. Ale nie teraz. Ogarnęła mnie jakaś panika, że to może być w każdej chwili, nawet już, zaraz. Że trzeba będzie podjąć decyzję - jedziemy. Że córkę będę musiała zostawić na kilka dni i chyba muszę ją na to przygotować - jakaś wałówka do zamrażarki i gotowe zestawy ubrań (jak mąż ją czasem ubierze to zaraz idę przebierać :P nie że coś źle robi, po prostu bierze z wierzchu kupki, a u mnie musi pasować bluzka do spodni i skarpetki też :P ).

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ze zlych wiadomosci to myslalam, ze to krocze mnie tak boli, a tu jednak bardziej nie wyleczony hemoroid daje o sobie znac..Zrobil sie ogromny :o

Na hemoroidy u mnie niezawodne są kapsułki cyclo3fort. Brałam po porodzie z polecenia znajomej chirurg i szybko się zmniejszył, a wyszedł mi naprawdę ogromny.
    Potem nawrócił od siedzącej pracy przy kompie - znów wzięłam jedno opakowanie i jak ręką odjął. Teraz mam już w apteczce i zastanawiam się nawet czy nie wziąć jeszcze przed porodem, bo dziad pojawia się i znika od połowy ciąży. Olej kokosowy doraźnie go czasem ujarzmi tylko.
    A z przeciwbólowych maść ProctoGlyvenol była dobra. Miałam też czopki hemorol, ale to ziołowe, bardziej tak na dodatkowe wspomaganie kuracji bo same w sobie słabe.
    No i jak Ci mocno doskwiera to do każdego wypróżnienia polecam przed schłodzony czopek glicerolowy, nawet jak wydaje Ci się, że gładko pójdzie to lepiej jak najmniej nadwyrężać te miejsca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 08:34

Katy lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja też dość dobrze spałam. Ale o 6 zerwałam się spanikowana że mi wody odeszły :) nawet nie tyle same porody dziewczyn mnie 'ruszyły' tylko batdziej to że Katy miała termin z OM taki sam jak ja, a Ladlyna prawie tydzień później. :)
    Ale Tanda masz rację! Za 2 tyg będzie ok. Teraz jeszcze za wcześnie :)ale od wypadku dziś akcja farbowanie łepetyny:) będzie z głowy.
    A jak nasze świeże mamusie! Jak się czujecie kochane?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ale jaja XD

Gadałam z siostrą, że majówki nam się zaczynają rozpakowywać i tak jakoś od słowa do słowa doszłyśmy, że zna Cię z forum włosowego XD

Katy lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Nic sie przez noc nie dzialo? :D
    My dzis mamy wizyte I gbs.

Kattalina,u mnie z dnia na dzien +1,5kg. Dlonie mam tak spuchniete ze bol nie daje mi spac w nocy I normalnie funkcjonowac w dzien... Nie wspominam o stopach.:D Dzisiaj sie pożale ginowi.

Piekna pogoda, milego dnia! :)
    Trzymajcie kciuki za wizyte. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 08:55

Mała Matylda lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Sny macie niesamowite

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zasne to śpię jak kamień, wczoraj mnie duszności jakieś odpadły ciężko zasnąć bylo.
    Ja to na forum wchodzę już z ciekawością czy któraś znowu rodzi. Przez Katy z którą miałam podobny termin co chwila myślę, że zaraz mogę urodzić,, ale jak widzę wszzstkie tak macie :D
    Ale mój klocuś raczej sie nie spieszy, dalej czuje go wysoko.

Ja sie zbieram i lece na rossmana, kolorówka dzisiaj -50%, a później lumpka dzieciowego zaliczyc, bo się dowiedzialam, ze likwiduja go :(

‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ