Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy, bardzo się cieszę że tak szybko chcą Was wypuścić
JS współczuję Ci tego leżenia w szpitalu. Wymęczą Cię, kochana, ale będziesz pod kontrolą, A każdy dzień działa na korzyść. Trzymaj się, czy masz zapewnione jakieś rozrywki po za tv i oczywiście nami? -
nick nieaktualny
-
Co do prezentów to trudno wyczuc. A co lubią Wasi mężowie? Ja kupowałam kiedyś spersonalizowane spinki do koszul i spotkały się z ogromnym uznaniem
ewentualnie zawsze dla mojego sprawdzają się narzędzia i gadżety do samochodu/motoru/wedkarskie/żeglarskie. A i jeszcze "przezycia" czyli kupon na strzelnicę, albo rajd 4x4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:26
-
Wowka, mam kolezanke ale ona jutro wychodzi, mam tv iii poza wami nic juz
takze wiecznie siedze z nosem w telefonie, bo nie ma co tu robic. Czekam wlasnie az rodzice przyjada.
Kwiatkowa, no ja wlasnie sie w tym gubie, ale skonczone 36 to chyba 36+6. Nie mam pojecia. -
J.S będziemy spokojniejsze, jeśli zostaniesz w szpitalu
Sama też mocno odetchniesz psychicznie, pod taką kontrolą łatwiej dotrwać i łatwiej o spokój wewnętrzny, o który tak nam trudno. Dasz radę, choć pobytu nie zazdroszczę. Moja wytrwałość w tym temacie kończy się zupełnie po 4 dobach
Skończone 36 tygodni to 35+6.
Katy z tą wagą to standardowe postępowanie, u każdego noworodka waga jest czynnikiem decydującym o wypisie (o ile jest zdrowy). Zerówki pieluchy ma np. pampers, chyba Wam się przydadząOby do domu! To teraz wyobraź sobie, ze niektóre z nas muszą urodzić prawie 4 kg...
Asix masz malutki brzuszek, zazdro
Osobiście nie znam kobiety, która przespała odejście wódI większości jednak odchodzą w trakcie porodu już.
Katy lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Ych, bo u mnie dość mocne się ostatnio pojawiły i boję się, że młoda będzie chciała wcześniej przyjść
A szyjka tydzień temu miała tylko 18mm i rozwarcie z zewnątrz i wewnątrz ych... Możliwe, że jednak majową mamą nie będę, a kwietniową
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:37
-
Dziewczyny, No właśnie jak rozpoznać te skurcze? U mnie to jeszcze raczej za wcześnie ale już się zastanawiam. Czy one są odczuwalne w dole brzucha czy w górze? Coś w rodzaju bólu miesiączkowego czy zupełnie co innego?
Katy, napisz czy bardzo bolał ten cały poród bo ja załapałam już stresa... Fajnie, że masz to już za sobą i maleństwo jest zdrowe!!! -
nick nieaktualny
-
Efwka, mój mąż też ma niedługo imieniny i myślę właśnie co tu wykombinować...
A chłop ostatnio zapracowany, więc mu się należy.
J.S. Mi też się wydaje, że raczej 36+0 to skończony, więc jest nadziejaa póki co leż, czytaj i wypoczywaj.
Ja po ktg. Póki co wszystko ok
Położna mówiła, że przepowiadajace mogą się pojawić nawet 4 tygodnie przed porodem więc wszystko ok Peggie, że już je masz
Mi się tak spina od góry najpierw i potem przechodzi na cały brzuch, trzyma przez moment i puszcza i to chyba te przepowiadacze.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
J.S, przykro mi, że musicie zostać w szpitalu, ale to tam macie najlepszą opiekę. Moim zdaniem skończony 36 tydzień to 36+0, czyli za 8 dni powinni Cię wypuścić, mam nadzieję, że szybko zleci
Asix, masz bardzo ładny brzuszek, jak na ten etap to raczej z tych mniejszych
Katy, wspaniałe informacje
Skurczy nie odczuwam, albo nie wiem, że to to. Miewam bóle przypominające miesiączkowe, ale bardzo delikatne. To taki ciągły ból, a właściwie bardziej dyskomfort, który trwa kilka minut, niezależnie od tego czy leżę czy chodzę, a potem mija. Kiedyś pojawiał się średnio raz w tygodniu, w kwietniu trochę częściej – powinnam się martwić? Do tej pory podchodziłam do tego na luzie, gdy rozmawiałam o tym z lekarzem sprawdził szyjkę i powiedział że wszystko pozamykane. Kolejną wizytę mam 25 kwietnia, myślicie że mogę spokojnie czekać do tego terminu? Zakładałam że tak, do tej pory bałam się przenoszenia ciąży, a nie przedwczesnego porodu, ale ostatnie wydarzenia działają mi na wyobraźnię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:48
-
35+6 to skończony 36 tydzień i wypis powinien nastąpić następnego dnia. O ile jako pierwszy dzień 36 tygodnia liczymy włącznie z 35+0. Od 35+0 do 36+0 jest 8 dni.
Ja przepowiadających nie mam i nigdy nie miałam. Może dlatego nie mam problemu z rozpoznaniem początku porodu (nawet gdyby wody najpierw nie odeszły). Przekichane mieć skurcze już miesiąc przed porodem.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka