X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, bardzo się cieszę że tak szybko chcą Was wypuścić :)

JS współczuję Ci tego leżenia w szpitalu. Wymęczą Cię, kochana, ale będziesz pod kontrolą, A każdy dzień działa na korzyść. Trzymaj się, czy masz zapewnione jakieś rozrywki po za tv i oczywiście nami? ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skonczony 36 to nie jest czasem 36+0?

• Feeva Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj biedra łupią... o.O

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów to trudno wyczuc. A co lubią Wasi mężowie? Ja kupowałam kiedyś spersonalizowane spinki do koszul i spotkały się z ogromnym uznaniem :) ewentualnie zawsze dla mojego sprawdzają się narzędzia i gadżety do samochodu/motoru/wedkarskie/żeglarskie. A i jeszcze "przezycia" czyli kupon na strzelnicę, albo rajd 4x4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:26

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, mam kolezanke ale ona jutro wychodzi, mam tv iii poza wami nic juz :D takze wiecznie siedze z nosem w telefonie, bo nie ma co tu robic. Czekam wlasnie az rodzice przyjada.

Kwiatkowa, no ja wlasnie sie w tym gubie, ale skonczone 36 to chyba 36+6. Nie mam pojecia.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S będziemy spokojniejsze, jeśli zostaniesz w szpitalu ;) Sama też mocno odetchniesz psychicznie, pod taką kontrolą łatwiej dotrwać i łatwiej o spokój wewnętrzny, o który tak nam trudno. Dasz radę, choć pobytu nie zazdroszczę. Moja wytrwałość w tym temacie kończy się zupełnie po 4 dobach XD

Skończone 36 tygodni to 35+6.

Katy z tą wagą to standardowe postępowanie, u każdego noworodka waga jest czynnikiem decydującym o wypisie (o ile jest zdrowy). Zerówki pieluchy ma np. pampers, chyba Wam się przydadzą ;) Oby do domu! To teraz wyobraź sobie, ze niektóre z nas muszą urodzić prawie 4 kg...

Asix masz malutki brzuszek, zazdro :D

Osobiście nie znam kobiety, która przespała odejście wód XD I większości jednak odchodzą w trakcie porodu już.

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skończone 36 to raczej 36+0
    wg twojego suwaczka teraz kończysz 35 tydzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:19

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tam u Was ze skurczami przepowiadającymi?

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurczy przepowiadających jak na razie brak :)

• Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja albo ich nie mam albo nie umiem rozpoznać ;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ych, bo u mnie dość mocne się ostatnio pojawiły i boję się, że młoda będzie chciała wcześniej przyjść :| A szyjka tydzień temu miała tylko 18mm i rozwarcie z zewnątrz i wewnątrz ych... Możliwe, że jednak majową mamą nie będę, a kwietniową :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:37

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• amygdala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, No właśnie jak rozpoznać te skurcze? U mnie to jeszcze raczej za wcześnie ale już się zastanawiam. Czy one są odczuwalne w dole brzucha czy w górze? Coś w rodzaju bólu miesiączkowego czy zupełnie co innego?

Katy, napisz czy bardzo bolał ten cały poród bo ja załapałam już stresa... Fajnie, że masz to już za sobą i maleństwo jest zdrowe!!!

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest to na początku takie lekkie kłucie, a potem cały brzuch się spina, robi się twardy i boli jak na okres. Krzyże też przy tym bolą okresowo :|

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brak skurczy póki co..

też jestem zdania ze skonczony to 36+0, ja jutro będę kończyła 35 tc i zaczynała 36 tc :)
    Mój właśnie lubi gadżety, tylko ja mam wrażenie że on już wszystko ma :( wrrr

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja albo nie mam skurczy albo nie wiem, ze je mam.
    Od lat nie mam tez boli miesiaczkowych. Zastanawiam sie jak to wszystko wyglada

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie u mnie skurcze przepowiadajce to codzienność :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, mój mąż też ma niedługo imieniny i myślę właśnie co tu wykombinować...
    A chłop ostatnio zapracowany, więc mu się należy.

J.S. Mi też się wydaje, że raczej 36+0 to skończony, więc jest nadzieja :) a póki co leż, czytaj i wypoczywaj.

Ja po ktg. Póki co wszystko ok :)
    Położna mówiła, że przepowiadajace mogą się pojawić nawet 4 tygodnie przed porodem więc wszystko ok Peggie, że już je masz ;)

Mi się tak spina od góry najpierw i potem przechodzi na cały brzuch, trzyma przez moment i puszcza i to chyba te przepowiadacze.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, przykro mi, że musicie zostać w szpitalu, ale to tam macie najlepszą opiekę. Moim zdaniem skończony 36 tydzień to 36+0, czyli za 8 dni powinni Cię wypuścić, mam nadzieję, że szybko zleci :)

Asix, masz bardzo ładny brzuszek, jak na ten etap to raczej z tych mniejszych ;)

Katy, wspaniałe informacje :D

Skurczy nie odczuwam, albo nie wiem, że to to ;). Miewam bóle przypominające miesiączkowe, ale bardzo delikatne. To taki ciągły ból, a właściwie bardziej dyskomfort, który trwa kilka minut, niezależnie od tego czy leżę czy chodzę, a potem mija. Kiedyś pojawiał się średnio raz w tygodniu, w kwietniu trochę częściej – powinnam się martwić? Do tej pory podchodziłam do tego na luzie, gdy rozmawiałam o tym z lekarzem sprawdził szyjkę i powiedział że wszystko pozamykane. Kolejną wizytę mam 25 kwietnia, myślicie że mogę spokojnie czekać do tego terminu? Zakładałam że tak, do tej pory bałam się przenoszenia ciąży, a nie przedwczesnego porodu, ale ostatnie wydarzenia działają mi na wyobraźnię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:48

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka a szyjka ok? Nie skrócona, ani otwarta? :D I długo u Ciebie trwają? Bo kurczę chciałabym wytrwać jak najdłużej, żeby Tośka podrosła trochę, bo mało waży :| Ale pewnie jak będzie chciała wyjść to i tak wyjdzie :D Nic nie zrobię.

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35+6 to skończony 36 tydzień i wypis powinien nastąpić następnego dnia. O ile jako pierwszy dzień 36 tygodnia liczymy włącznie z 35+0. Od 35+0 do 36+0 jest 8 dni.

Ja przepowiadających nie mam i nigdy nie miałam. Może dlatego nie mam problemu z rozpoznaniem początku porodu (nawet gdyby wody najpierw nie odeszły). Przekichane mieć skurcze już miesiąc przed porodem.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ