X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, bardzo się cieszę że tak szybko chcą Was wypuścić :)

JS współczuję Ci tego leżenia w szpitalu. Wymęczą Cię, kochana, ale będziesz pod kontrolą, A każdy dzień działa na korzyść. Trzymaj się, czy masz zapewnione jakieś rozrywki po za tv i oczywiście nami? ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skonczony 36 to nie jest czasem 36+0?

• Feeva Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj biedra łupią... o.O

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów to trudno wyczuc. A co lubią Wasi mężowie? Ja kupowałam kiedyś spersonalizowane spinki do koszul i spotkały się z ogromnym uznaniem :) ewentualnie zawsze dla mojego sprawdzają się narzędzia i gadżety do samochodu/motoru/wedkarskie/żeglarskie. A i jeszcze "przezycia" czyli kupon na strzelnicę, albo rajd 4x4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:26

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, mam kolezanke ale ona jutro wychodzi, mam tv iii poza wami nic juz :D takze wiecznie siedze z nosem w telefonie, bo nie ma co tu robic. Czekam wlasnie az rodzice przyjada.

Kwiatkowa, no ja wlasnie sie w tym gubie, ale skonczone 36 to chyba 36+6. Nie mam pojecia.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S będziemy spokojniejsze, jeśli zostaniesz w szpitalu ;) Sama też mocno odetchniesz psychicznie, pod taką kontrolą łatwiej dotrwać i łatwiej o spokój wewnętrzny, o który tak nam trudno. Dasz radę, choć pobytu nie zazdroszczę. Moja wytrwałość w tym temacie kończy się zupełnie po 4 dobach XD

Skończone 36 tygodni to 35+6.

Katy z tą wagą to standardowe postępowanie, u każdego noworodka waga jest czynnikiem decydującym o wypisie (o ile jest zdrowy). Zerówki pieluchy ma np. pampers, chyba Wam się przydadzą ;) Oby do domu! To teraz wyobraź sobie, ze niektóre z nas muszą urodzić prawie 4 kg...

Asix masz malutki brzuszek, zazdro :D

Osobiście nie znam kobiety, która przespała odejście wód XD I większości jednak odchodzą w trakcie porodu już.

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skończone 36 to raczej 36+0
    wg twojego suwaczka teraz kończysz 35 tydzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:19

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tam u Was ze skurczami przepowiadającymi?

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurczy przepowiadających jak na razie brak :)

• Asix Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja albo ich nie mam albo nie umiem rozpoznać ;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ych, bo u mnie dość mocne się ostatnio pojawiły i boję się, że młoda będzie chciała wcześniej przyjść :| A szyjka tydzień temu miała tylko 18mm i rozwarcie z zewnątrz i wewnątrz ych... Możliwe, że jednak majową mamą nie będę, a kwietniową :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:37

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• amygdala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, No właśnie jak rozpoznać te skurcze? U mnie to jeszcze raczej za wcześnie ale już się zastanawiam. Czy one są odczuwalne w dole brzucha czy w górze? Coś w rodzaju bólu miesiączkowego czy zupełnie co innego?

Katy, napisz czy bardzo bolał ten cały poród bo ja załapałam już stresa... Fajnie, że masz to już za sobą i maleństwo jest zdrowe!!!

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest to na początku takie lekkie kłucie, a potem cały brzuch się spina, robi się twardy i boli jak na okres. Krzyże też przy tym bolą okresowo :|

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brak skurczy póki co..

też jestem zdania ze skonczony to 36+0, ja jutro będę kończyła 35 tc i zaczynała 36 tc :)
    Mój właśnie lubi gadżety, tylko ja mam wrażenie że on już wszystko ma :( wrrr

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja albo nie mam skurczy albo nie wiem, ze je mam.
    Od lat nie mam tez boli miesiaczkowych. Zastanawiam sie jak to wszystko wyglada

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie u mnie skurcze przepowiadajce to codzienność :-)

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, mój mąż też ma niedługo imieniny i myślę właśnie co tu wykombinować...
    A chłop ostatnio zapracowany, więc mu się należy.

J.S. Mi też się wydaje, że raczej 36+0 to skończony, więc jest nadzieja :) a póki co leż, czytaj i wypoczywaj.

Ja po ktg. Póki co wszystko ok :)
    Położna mówiła, że przepowiadajace mogą się pojawić nawet 4 tygodnie przed porodem więc wszystko ok Peggie, że już je masz ;)

Mi się tak spina od góry najpierw i potem przechodzi na cały brzuch, trzyma przez moment i puszcza i to chyba te przepowiadacze.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, przykro mi, że musicie zostać w szpitalu, ale to tam macie najlepszą opiekę. Moim zdaniem skończony 36 tydzień to 36+0, czyli za 8 dni powinni Cię wypuścić, mam nadzieję, że szybko zleci :)

Asix, masz bardzo ładny brzuszek, jak na ten etap to raczej z tych mniejszych ;)

Katy, wspaniałe informacje :D

Skurczy nie odczuwam, albo nie wiem, że to to ;). Miewam bóle przypominające miesiączkowe, ale bardzo delikatne. To taki ciągły ból, a właściwie bardziej dyskomfort, który trwa kilka minut, niezależnie od tego czy leżę czy chodzę, a potem mija. Kiedyś pojawiał się średnio raz w tygodniu, w kwietniu trochę częściej – powinnam się martwić? Do tej pory podchodziłam do tego na luzie, gdy rozmawiałam o tym z lekarzem sprawdził szyjkę i powiedział że wszystko pozamykane. Kolejną wizytę mam 25 kwietnia, myślicie że mogę spokojnie czekać do tego terminu? Zakładałam że tak, do tej pory bałam się przenoszenia ciąży, a nie przedwczesnego porodu, ale ostatnie wydarzenia działają mi na wyobraźnię ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 11:48

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka a szyjka ok? Nie skrócona, ani otwarta? :D I długo u Ciebie trwają? Bo kurczę chciałabym wytrwać jak najdłużej, żeby Tośka podrosła trochę, bo mało waży :| Ale pewnie jak będzie chciała wyjść to i tak wyjdzie :D Nic nie zrobię.

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35+6 to skończony 36 tydzień i wypis powinien nastąpić następnego dnia. O ile jako pierwszy dzień 36 tygodnia liczymy włącznie z 35+0. Od 35+0 do 36+0 jest 8 dni.

Ja przepowiadających nie mam i nigdy nie miałam. Może dlatego nie mam problemu z rozpoznaniem początku porodu (nawet gdyby wody najpierw nie odeszły). Przekichane mieć skurcze już miesiąc przed porodem.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ