X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry jak to już fajnie ze się zaczęło :) chociaż mam wrarzenie ze do mojego porodu jeszcze bardzo daleko. Gratuluje Hoope i duzo zdrowia życzę :)

Hoope lubi tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Dziewczyny nie nastawiajcie się na poród negatywnie. Ja która ma mega niski próg bólu przy 6cm rozwarcia radośnie rozmawiałam z położną o głupotach. Ale już tak bolało że chciałam znieczulenie. Patrzyła na mnie jak na kosmitkę, gdzie inne potrafiły krzyczeć.

To chyba jest loteria, ja mam wysoki próg bólu a do tego z reguły się nie skarżę.
    A przy 3cm zaczęłam z bólu tracić przytomność i majaczyłam. Tylko to po oksytocynie, a to całkiem inna skala bólu niż naturalne skurcze, przynajmniej dla mnie.
    Na szczęście jest zzo :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzinka jeszcze śpi, ale ja od jakiegoś czasu budzę się koło 7:00 i oka już nie zmrużę. Korzystając zabrałam się za obgotowywanie kapusty na gołąbki XD
    Mąż dziś na 13:00 pracuje więc mam wolne przedpołudnie, jak znalazł na stanie przy garach haha obym tego nie odżałowała srogim bólem pleców jak ostatnią pizzę...

D_basiula lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Słońce zapomniało u mnie wyjść. Normalnie szaro. Ale ciepło, pierwsza noc z otwartym oknem.

Mam nadzieję, że następny poród za tydzień? ;-)

Edit: akurat temat do śniadania... Fermina, kupa o 4 rano? Powiedz, że coś zjadłaś! Mnie ostatnio niepokoi fakt, że tak jakby zaparcia odpuściły... Takie epizody już bywały, staram się nie wiązać tego z wiecie czym :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 07:59

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł!
    Co to za pogoda? Leje strasznie, akurat jak sama musiałam dotrzeć na ktg. Cała przemokłam :(

Dzisiaj wizytuję o 18. Od trzech tygodni nie zmieniłam wagi...myślicie, że to może coś zwiastować? ;) bo jakby co ja się piszę na przyszła niedzielę ;)

Efwka, oczywiście że się nie przyznawaj ;) niech myśli, że mu ustąpiłaś ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bondziorno :)
    W końcu usnęłam i dospałam.

Fatalita, kciuki za ktg i wizytę, daj znać co Twój lekarz powiedział.

Skoro dzieciaczki rodzą się w weekendy to co będzie w długi weekend majowy? Kumulacja wolnych dni= kumulacja dzieci? :D

Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ja dziś też koło 4 musiałam iść na dwójkę xD. Brzuch boli,ale to jeszcze nie to. Ma być na maj i kropka :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope! Gratulacje :))

To forum to jak poligon, siedzą tu same tykajace bomby, tylko sapera nie ma :)) nigdy nie wiadomo kiedy się rozpakujemy, a ja co godzinę się budziłam i wchodziłam na forum zobaczyć czy, któraś nie zaczela, a czytając was zaczęłam mieć już wszytskie objawy, bóle okresowe, bóle w krzyżu - jestem za bardzo podatna :p

Miłego dnia !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:31

Mycha666, kasiia_p, Hoope lubią tę wiadomość

Oliv

• J.S Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok mnie tez rano obudzil bol brzucha i okazalo sie, ze chce mi sie do toalety, troche twardnial i w strachu bylam, ale na ktg nic sie nie pisze na szczescie, jakies pojedyncze.

Fatalita, ja tydzien temu schudlam 0,5 kilograma a malenstwo pieknie przybralo, teraz minelo juz 11 dni a ja przybralam 200 gram, takze nie martw sie, bo to nie zwiastuje raczej nic zlego, choc tez w strachu szlam na USG, ale lekarz mnie uspokoil ze czasami waga sie zmniejsza albo stoi w miejscu, a dziecko normalnie przybiera.

Meczyly mnie bole krzyzowe, ja juz cala w strachu, ale cisza, po nospie sie uspokoilo. Osiwieje po prostu. Do tego nocki mam straszne, ta dziewczyna z boku tak chrapie ze stoperki nie dzialaja nawet polaczone z poduszka na glowie, istny dramat, marze o wlasnym domku i snie, w koncu sie wyspie, jak padne to chyba bede spac kilkadziesiat godzin XD

U nas leje, jest szaro i wieje, biometr niekorzystny, nie pije dzisiaj kawki, ide spac po wizytach.
    Trzymajcie za nas kciuki, czekamy na obchod.

Hoope, jak pierwsza noc z Fiflaczkiem?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna - zjadłam wszystko, jak codziennie. Jak widać, nie tylko mi się wczoraj zdarzyło, może jakieś zawirowania pogodowe były, czy coś. Nie panikujmy. Nie każda jest Hoope, a raczej - Hoope jest tylko jedna i nie u każdej poród musi się zaczynać od nocnej wizyty na tronie. (Mam nadzieję.)

Jangwa, zazdroszczę że z taką pewnością możesz napisać: "to jeszcze nie to", ja nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać.

W ogóle, jak wstałam wtedy w w nocy, to brzuch mega twardy, no ale to przed koopą pewnie, a przy podcieraniu na papierze kropki żywoczerwonej krwi. Ja oczywiście trzęsawka, już mi się słabo robiło, okazało się, że musiałam się trochę zaciąć wczoraj przy goleniu.. Dziecie może wytrzyma do maja, ale czy moje serce? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 08:37

Hoope lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze na to że wytrzymamy do 8.05 ewentualnie kilka dni w przód lub w tył.

Dziś wizyta na 15. Zobaczymy co tam słychać.

Ja też ostatnio nie mam problemów z zatwardzeniem.

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKTUALIZACJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! :D

an-Rozpakowane-000000ffffffxxxxxx26002-1-0-4-DCglit83.gif

08.04
    LadyInna - godz. 6:32, córeczka Pola, 2845g, 49cm, 10/10pkt, 35+3tc (SN)
    Katy - godz. 13:40, synek Kamil, 2580g, 49cm, 10/10pkt, 36+5tc (SN)

16.04
    Hoope - godz. 18:10, synek FIFLAK XD, 3200g, 54cm, ???pkt, (SN)

Poród naturalny - 3
    Cesarskie cięcie - 0

HOOPE, PODAJ JESZCZE PUNKTY I IMIĘ SYNA!!! :) No i urodziłaś 38+1 tak?

Tak w ogóle to dzień dobry :)
    Fatalita, wizytujemy dziś razem, ja o 16:00 :)

Też miałam w nocy sny porodowe XD Za dużo emocji wczorajszych :D
    W ogóle budzilam się co godzinę, bo mój Mąż chrapal po piwskach. Myślałam, że go ubije. A tak poza tym to niewygodnie się śpi na podkładzie. Pocilam się jak świnia.

Pogoda u mnie też słaba. Znaczy coś tam słońce przebija, ale ogólnie jest pochmurno i tak ma ponoć zostać i dodatkowo maja przyjść burze. Hm.

Co do materaca ja mam te gryke-pianke-kokos i położyłam kokosem do góry.
    W ogóle mam pytanie co do tego materaca. Słyszałam od znajomej, że jej siostra miała taki przypadek, że dziecko po pewnym czasie zaczęło mieć dziwne kropki na ciele. Chodziła z nim po lekarzach, nie wiedzieli co to. Przeciela materac a tam się w tym kokosie roilo od robactwa i to one dziecko gryzly. No przerazilam się!! Jak to jest mozliwe w ogóle że one się tam znalazły? Jak dbać o ten materac, żeby nie wyhodować żadnego paskudztwa? o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 15:14

Fermina, J.S, Fatalita, kattalinna, Kira91, Mała Matylda, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina po prostu boli jak na okres. Żadnych innych na razie objawów porodu nie ma . Nawet jak mocniej zaboli to jest to nieregularnie. Ciekawe jak moja szyjka. A pewności nie mam,bo jednak miałam poród wywolywany i byłam w szpitalu więc jak coś się działo to szłam i pytałam :P . A tu się boję porodu z zaskoczenia :P. Nie wiem co to odejście wód :P. Muszę pozytywnie myśleć,że to nie to bo do maja jeszcze trochę czasu haha :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja brzucha:

38tc.jpg

Feeva, Sela, Saperek, Nynka, Wowka, D_basiula, pawojoszka, kamciaelcia, Jagoda14, Kira91, Fatalita, Kropka88, efwka83, kattalinna, Mycha666, malwka08, Mała Matylda, kasiia_p, XKamaCX lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga chyba jest najlepszym dowodem ze matka nie rosnie a dziecko tak, i to nawet niezly bydlaczek. Na sobotnich przeplywach Patryczek wyszedl na 2800g
    W terminie miałby pewnie 3600-4000g
    A moja waga nadal stoi, ostatecznie minus 12 kg od wagi wyjściowej :)

Kropka88, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva też mam ten materac i też slyszalam o robakach, ale że one w gryce mogą się pojawić.
    Ogólnie higiena jest taka, że nie może wilgoci złapać, głównie wietrzenie. Ale to jest surowiec maturalny i te robaki moga trafic już wcześniej, albo pojawiać się w trakcie przecgowywania np na magazynach.

Ja go kupiłam, bo po opiniach wyszło, że są to dobre materace, a z myślą że w razie W to od razu go wywalam.

Ja dzisiaj jestem wypruta, miałam ktg do 3 w nocy, skurcze które już bolały ale jakieś pojedyńcze i noe regularne. Nic nie wiem o co chodzi, drażni mnie to wszystko już.

Dzień dobry tak w ogóle :)

Wydaje mi się, że ktoś jeszcze pisał jakiś czas temu, że ma jakieś porodowe objawy czy mi się wyobrazilo? :D

• Sela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja właśnie czekam na pobranie krwi. Powiem Wam, że dziś w snach co troche rodziłam heh. Jak wstałam w nocy na siku to mój fiflaczek tak się dziwnie obrócił, że z bólu nie mogłam zejść z łóżka, normalnie brzuch był tak zniekształcony, że aż się przestraszyłam... och wykończy mnie to dziecie do porodu.
    Miłego dnia

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wychodze. Powiedzieli, ze mam skonczyc 36, dzis zrobia usg i mowi „konczymy 36, jeszcze 37 i bedziemy planowac” nie wiem czy oni chca mnie przytrzymac i zrobic ciecie w 37 czy co. Zdolowalam sie tym, ze zostaje :(

Kiki1916 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się fantastycznie czuje. Dawno się tak elegancko nie wyspałam i mam nawet chęć i energię do porządkowania szafy ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/867261c02541.jpg
    Maz mi zrobil zdj jak bylismy na malym spacerku :-)

JS nie martw się tym że zostajesz jeszcze tydzień, to dla Waszego dobra, jesteś pod stałą opieką i kontrolą a w razie "W" lekarze szybko zareagują. Bedzie dobrze!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 09:53

Feeva, kamciaelcia, Kropka88, kattalinna, Wowka, Mycha666, J.S, Fatalita, malwka08, Kira91, Mała Matylda, pawojoszka, Katy, Sela, XKamaCX, Hoope lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ