X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Asix Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuj od wieczora męczy mnie zgaga.
    nie mogę!

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. przykro mi że nie wychodzicie, najgorzej jak się na coś czeka i przychodzi rozczarowanie..dopytaj może jakie mają plany..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja w srode dopiero, ktoś ze mną??

Basiula i Tanda brzuszki przyzwoite jak na 9 mc :)

Hoope jak się czujesz?pokaż nam maleństwo :)

D_basiula lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć w środę ale mi ze zmianą męża nie pasowało i mam dopiero w poniedziałek.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne brzuszki dziewczynki :)

Hoope poka :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszki bardzo zgrabne :)

Idę jutro do fryzjera, więc jak będę ładna to dam się sfotografować. A zmianę planuję radykalną-przynajmniej dla siebie. Najwyzej bedzie płacz :D

W czwartek za to ktg w szpitalu. Kattalinna, a co zdecydowałaś ze swoim ktg? Bo ja w czwartek jadę do naszego szpitala ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja już dawno właśnie słyszałam o tych robakach w gryce, choć na żywo nie spotkałam się z tym. Ale skutecznie mnie to z tej gryki wyleczyło. Chyba postawię na pianka kokos.

Kupowała któraś z Was materac na allegro? Różnice w cenie są kolosalne pomiędzy tymi "firmowymi" a od producentów z allegro. A wychodzi na to, że skład tak sam mają...

Zaczynam tęsknić za zaparciami :-P bo ta regularność stresuje mnie za bardzo...

JS, szukaj pozytywów! A może jeszcze Twój pan ordynator zmieni decyzję? Bo rozumiem, że dziś inna lekarka badała? Domyślam się, że to siedzenie w szpitalu może powodować nerwicę... Mnie by tylko ratował Netflix i myśl o tym, że ubezpieczenie mi płaci każdy dzień pobytu w szpitalu...

Co do porodów w weekend, mój termin się łapie ;-) mam przedział czasowy 18-22 :-D

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, na razie nic nie zdecydowałam ;-) skierowanie mam do medicovera więc tam w przyszłym tygodniu się udam. A na wizycie wydebię jak coś takie prawdziwe skierowanie, żeby mnie ze szpitala nie pogonili.

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja też taki mam, bo tylko taki jeden jedyny pasował do mojego niestandarowych wymiarów łóżeczka. Czytałam o tych robakach u jednej blogerki, ale ona nie wymieniała tego materaca 3 lata i od potu i moczu dziecka utrzymywała się w nim wilgoć.
    Będziemy po prostu mieć to na uwadze, że istnieje taka możliwość. A Wiki za poltora roku i tak dostanie swój pokój, łóżko i nowy materac.

Na ktg skurczy brak jakichkolwiek,a jak tylko wyszłam to brzuch zaczął mi się stawiać i boleć.

J.S. Ale ten skończony 36... to niby do kiedy chcą Cię trzymać, jeszcze dwa dni czy do rozwiązania? ;/ współczuję Ci bardzo.

A z tym rodzeniem w weekend majowy to uważam, że to będzie super sprawa. Idealnie te nasze dzieci będą miały urodziny :) zawsze kilka dni wolnego, początki pięknej pogody. Supcio :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac na pewno będę wietrzyć :)

Ja bym wolała przed majówka, żeby w majówkę nie leżeć w szpitalu :D No i wszystkim plany majowkowe bym zepsuła XD hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 10:52

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly sie zatrzymal wagowo, nie ruszylo nic. 3 pomiary i ciagle ta sama waga sprzed 12 dni. :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Anna0o Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Kupowała któraś z Was materac na allegro? Różnice w cenie są kolosalne pomiędzy tymi "firmowymi" a od producentów z allegro. A wychodzi na to, że skład tak sam mają...
    My mamy z allegro, dokładnie ten https://goo.gl/v66X3f
    Jestem zadowolona z jakości, nie widzę żeby jakkolwiek odbiegał od tych ze sklepów stacjonarnych po 200-300 zł :) Mamy zamiar małej wymienić materac za kilka miesięcy jak będziemy kupować sobie.

Nie wiem czy już poruszałyście temat biustonoszów do karmienia, ale mam problem. Cycki od początku ciąży za bardzo do wzrostu się nie biorą, a karmniki trzeba kupić do szpitala. I teraz jak się za to zabrać? Pomożecie? :D

Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

dev130ps___.png
    20150808560120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Maly sie zatrzymal wagowo, nie ruszylo nic. 3 pomiary i ciagle ta sama waga sprzed 12 dni. :(

A przepływy ok?
    Może to lepiej że zostajesz oko na Was mają.

AnnaO karminiki ;) rozwalilas mnie :)
    Ja nie pomoge, bo mimo ze sie mierzylam to wzielam w obwodzie za duże, a w cyckach za małe :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:03

• Wowka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, kiszkowo, że jeszcze Was nie puszczają... nie ma to jak w domu i w swoim łóżku, bez współlokatorek.

A co do usg, to mierzy jeden lekarz czy kilku? Sprawdzają przepływy?

Kattalinna, zrozumiałam, że możesz rodzić w weekendy w godzinach 18-22 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:05

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope gratulacje.
    Ja ciagle myslalam ze masz Filipa, gdy pisalas fiflak :D
    Piekny porod. Az sobie przypomnialam moj pierwszy :D
    Wszystkiego dobrego.
    Kto nastepny???:)

U mnie w rodzinie kazdy mowi ze ze urodze przed czasem :o

Hoope lubi tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja w srode dopiero, ktoś ze mną??

Podpisuję się. Trzymam kciuki za wizyty, sama wizytuję też w środę :D
    Hoope też miała w środę :D

Śliczne brzusie :)

D_basiula, efwka83, Hoope lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, J.S. przykro mi.. z drugiej strony nie będziesz przeżywała tego, co ja wczorej np. bo możesz się od razu poskarżyć, gdyby działo się cokolwiek, lekarze będą obok. Myśl o tym, że to dla bezpieczeństwa Małego. Dasz radę, jeszcze troszkę tylko! Trzymam za Was kciuki!

EDIT: Doczytałam o wadze Igorka, :/ lekarze coś mówią na ten temat?

Super brzuchy, Dziewczyny! Ja zaczęłam 9. miesiąc wg belly i z tej okazji po dłuższym czasie wstawię swój:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/600acf436675.jpg

Jadę zaraz do okulisty, na NFZ, w przychodni jest codziennie kolejka na cały korytarz, jestem bardzo zdesperowana, żeby się wepchnąć, będę grozić porodem ;),trzymajcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:14

Wowka, Fatalita, J.S, malwka08, Feeva, Kira91, Kropka88, D_basiula, kamciaelcia, Mała Matylda, pawojoszka, Sela, XKamaCX lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna0o wrote:
    My mamy z allegro, dokładnie ten https://goo.gl/v66X3f
    Jestem zadowolona z jakości, nie widzę żeby jakkolwiek odbiegał od tych ze sklepów stacjonarnych po 200-300 zł :) Mamy zamiar małej wymienić materac za kilka miesięcy jak będziemy kupować sobie.

Nie wiem czy już poruszałyście temat biustonoszów do karmienia, ale mam problem. Cycki od początku ciąży za bardzo do wzrostu się nie biorą, a karmniki trzeba kupić do szpitala. I teraz jak się za to zabrać? Pomożecie? :D

Teraz do szpitala zabieram kupione po poprzednim porodzie, więc problem z głowy :)
    A wtedy krótko przed terminem kupiłam w h&m, stacjonarnie. Ja mam mały biust i mały obwód, muszę mierzyć.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, niefajnie to brzmi :( no właśnie, co z przepływami? Jak mały prawie dwa tygodnie nie rośnie to chyba należałoby zacząć działać jakoś, co Ci lekarze na to wszystko? :(

AnnaO, chyba najkorzystniej canpol wychodzi i lepiej kupić niby trochę większy, bo piersi podobno po porodzie wystrzela. Mi też póki co nic nie utosło..
    Pierwszy karmik powinien być workowato-bawełniany. Żadnych usztywnien, fiszbin, koronek itd.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sprawa w pierwszym dniu 9 miesiaca (wg belly) wyglada tak: ;) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52c3e2f8db29.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:30

J.S, D_basiula, Kropka88, kamciaelcia, Wowka, Mała Matylda, Saperek, pawojoszka, malwka08, Sela, XKamaCX, Hoope lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, teraz mierzyla mi inna lekarka, ale widzialam ze dokladnie sprawdzala bo 3 razy to robila dla pewnosci i waga wyszla taka, jaka wymierzyl mi moj lekarz prowadzacy, ktory tez robil mi usg w szpitalu.
    Przeplywy sprawdzili we wtorek i mowili, ze sa dobre.
    Mam miec powtorne USG ale nie wiem kiedy, moze na obchodzie sie dowiem.

Jeszcze chrapaczka placze az sie zanosi, bo jest w 28 tygodniu, rozwarcie i szyjka zgladzona, az mi sie samej ryczec chce ale nie moge, bo to skurcze tylko wzmaga, musze byc dzielna. Ja i chrapaczka zostajemy na polu bitwy, musze chyba sie zakolegowac z jej chrapaniem.

Fermina, wykorzystaj, nie bedziesz stala, chociaz bez wzburzenia sie pewnie nie obejdzie

Dzieki dziewczyny, wiem ze jestem pod opieka ale juz mam doka strasznego :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ