Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
J.S. przykro mi że nie wychodzicie, najgorzej jak się na coś czeka i przychodzi rozczarowanie..dopytaj może jakie mają plany..
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja w srode dopiero, ktoś ze mną??
Basiula i Tanda brzuszki przyzwoite jak na 9 mc
Hoope jak się czujesz?pokaż nam maleństwoD_basiula lubi tę wiadomość
-
Brzuszki bardzo zgrabne
Idę jutro do fryzjera, więc jak będę ładna to dam się sfotografować. A zmianę planuję radykalną-przynajmniej dla siebie. Najwyzej bedzie płacz
W czwartek za to ktg w szpitalu. Kattalinna, a co zdecydowałaś ze swoim ktg? Bo ja w czwartek jadę do naszego szpitalaD_basiula lubi tę wiadomość
-
Feeva, ja już dawno właśnie słyszałam o tych robakach w gryce, choć na żywo nie spotkałam się z tym. Ale skutecznie mnie to z tej gryki wyleczyło. Chyba postawię na pianka kokos.
Kupowała któraś z Was materac na allegro? Różnice w cenie są kolosalne pomiędzy tymi "firmowymi" a od producentów z allegro. A wychodzi na to, że skład tak sam mają...
Zaczynam tęsknić za zaparciamibo ta regularność stresuje mnie za bardzo...
JS, szukaj pozytywów! A może jeszcze Twój pan ordynator zmieni decyzję? Bo rozumiem, że dziś inna lekarka badała? Domyślam się, że to siedzenie w szpitalu może powodować nerwicę... Mnie by tylko ratował Netflix i myśl o tym, że ubezpieczenie mi płaci każdy dzień pobytu w szpitalu...
Co do porodów w weekend, mój termin się łapiemam przedział czasowy 18-22
-
Feeva, ja też taki mam, bo tylko taki jeden jedyny pasował do mojego niestandarowych wymiarów łóżeczka. Czytałam o tych robakach u jednej blogerki, ale ona nie wymieniała tego materaca 3 lata i od potu i moczu dziecka utrzymywała się w nim wilgoć.
Będziemy po prostu mieć to na uwadze, że istnieje taka możliwość. A Wiki za poltora roku i tak dostanie swój pokój, łóżko i nowy materac.
Na ktg skurczy brak jakichkolwiek,a jak tylko wyszłam to brzuch zaczął mi się stawiać i boleć.
J.S. Ale ten skończony 36... to niby do kiedy chcą Cię trzymać, jeszcze dwa dni czy do rozwiązania? ;/ współczuję Ci bardzo.
A z tym rodzeniem w weekend majowy to uważam, że to będzie super sprawa. Idealnie te nasze dzieci będą miały urodzinyzawsze kilka dni wolnego, początki pięknej pogody. Supcio
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Materac na pewno będę wietrzyć
Ja bym wolała przed majówka, żeby w majówkę nie leżeć w szpitaluNo i wszystkim plany majowkowe bym zepsuła
hahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 10:52
-
kattalinna wrote:Kupowała któraś z Was materac na allegro? Różnice w cenie są kolosalne pomiędzy tymi "firmowymi" a od producentów z allegro. A wychodzi na to, że skład tak sam mają...
Jestem zadowolona z jakości, nie widzę żeby jakkolwiek odbiegał od tych ze sklepów stacjonarnych po 200-300 złMamy zamiar małej wymienić materac za kilka miesięcy jak będziemy kupować sobie.
Nie wiem czy już poruszałyście temat biustonoszów do karmienia, ale mam problem. Cycki od początku ciąży za bardzo do wzrostu się nie biorą, a karmniki trzeba kupić do szpitala. I teraz jak się za to zabrać? Pomożecie?Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJ.S wrote:Maly sie zatrzymal wagowo, nie ruszylo nic. 3 pomiary i ciagle ta sama waga sprzed 12 dni.
A przepływy ok?
Może to lepiej że zostajesz oko na Was mają.
AnnaO karminikirozwalilas mnie
Ja nie pomoge, bo mimo ze sie mierzylam to wzielam w obwodzie za duże, a w cyckach za małeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:03
-
JS, kiszkowo, że jeszcze Was nie puszczają... nie ma to jak w domu i w swoim łóżku, bez współlokatorek.
A co do usg, to mierzy jeden lekarz czy kilku? Sprawdzają przepływy?
Kattalinna, zrozumiałam, że możesz rodzić w weekendy w godzinach 18-22Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:05
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Hoope gratulacje.
Ja ciagle myslalam ze masz Filipa, gdy pisalas fiflak
Piekny porod. Az sobie przypomnialam moj pierwszy
Wszystkiego dobrego.
Kto nastepny???
U mnie w rodzinie kazdy mowi ze ze urodze przed czasem :o
Hoope lubi tę wiadomość
Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
Oj, J.S. przykro mi.. z drugiej strony nie będziesz przeżywała tego, co ja wczorej np. bo możesz się od razu poskarżyć, gdyby działo się cokolwiek, lekarze będą obok. Myśl o tym, że to dla bezpieczeństwa Małego. Dasz radę, jeszcze troszkę tylko! Trzymam za Was kciuki!
EDIT: Doczytałam o wadze Igorka,lekarze coś mówią na ten temat?
Super brzuchy, Dziewczyny! Ja zaczęłam 9. miesiąc wg belly i z tej okazji po dłuższym czasie wstawię swój:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/600acf436675.jpg
Jadę zaraz do okulisty, na NFZ, w przychodni jest codziennie kolejka na cały korytarz, jestem bardzo zdesperowana, żeby się wepchnąć, będę grozić porodem,trzymajcie kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:14
Wowka, Fatalita, J.S, malwka08, Feeva, Kira91, Kropka88, D_basiula, kamciaelcia, Mała Matylda, pawojoszka, Sela, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Anna0o wrote:My mamy z allegro, dokładnie ten https://goo.gl/v66X3f
Jestem zadowolona z jakości, nie widzę żeby jakkolwiek odbiegał od tych ze sklepów stacjonarnych po 200-300 złMamy zamiar małej wymienić materac za kilka miesięcy jak będziemy kupować sobie.
Nie wiem czy już poruszałyście temat biustonoszów do karmienia, ale mam problem. Cycki od początku ciąży za bardzo do wzrostu się nie biorą, a karmniki trzeba kupić do szpitala. I teraz jak się za to zabrać? Pomożecie?
Teraz do szpitala zabieram kupione po poprzednim porodzie, więc problem z głowy
A wtedy krótko przed terminem kupiłam w h&m, stacjonarnie. Ja mam mały biust i mały obwód, muszę mierzyć.Matylda
-
J.S, niefajnie to brzmi
no właśnie, co z przepływami? Jak mały prawie dwa tygodnie nie rośnie to chyba należałoby zacząć działać jakoś, co Ci lekarze na to wszystko?
AnnaO, chyba najkorzystniej canpol wychodzi i lepiej kupić niby trochę większy, bo piersi podobno po porodzie wystrzela. Mi też póki co nic nie utosło..
Pierwszy karmik powinien być workowato-bawełniany. Żadnych usztywnien, fiszbin, koronek itd.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
A u mnie sprawa w pierwszym dniu 9 miesiaca (wg belly) wyglada tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52c3e2f8db29.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:30
J.S, D_basiula, Kropka88, kamciaelcia, Wowka, Mała Matylda, Saperek, pawojoszka, malwka08, Sela, XKamaCX, Hoope lubią tę wiadomość
-
Wowka, teraz mierzyla mi inna lekarka, ale widzialam ze dokladnie sprawdzala bo 3 razy to robila dla pewnosci i waga wyszla taka, jaka wymierzyl mi moj lekarz prowadzacy, ktory tez robil mi usg w szpitalu.
Przeplywy sprawdzili we wtorek i mowili, ze sa dobre.
Mam miec powtorne USG ale nie wiem kiedy, moze na obchodzie sie dowiem.
Jeszcze chrapaczka placze az sie zanosi, bo jest w 28 tygodniu, rozwarcie i szyjka zgladzona, az mi sie samej ryczec chce ale nie moge, bo to skurcze tylko wzmaga, musze byc dzielna. Ja i chrapaczka zostajemy na polu bitwy, musze chyba sie zakolegowac z jej chrapaniem.
Fermina, wykorzystaj, nie bedziesz stala, chociaz bez wzburzenia sie pewnie nie obejdzie
Dzieki dziewczyny, wiem ze jestem pod opieka ale juz mam doka strasznego