X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam u koleżanki takie dwa staniki po dyszku, ale kupię jeszcze 2 większe, bo koleżanka mnie nastraszyla, że jak mi laktacja ruszy, to mogą mi urosnac o 2 rozmiary. A za 10zl jeden to nie fortuna a wolałabym być przygotowana w razie W. :)

Też mam dużo takiej bialo-wodnistej wydzieliny. Szczególnie po nocy jak wstaje z łóżka to mam taki wyplyw, że cała wkładka mokra.

Hoope jak tam?

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Mi, jak coś chrupnie, to się zastanawiam czy nie polamalam dziecku kończyn. :D

Już siedzę u okulisty, byłam sprytna i o przepuszczenie zapytałam Panią w rejestracji. Nie ma problemu, zawoła mnie przed wszystkimi. Brawo dla mnie. ;) Tylko chyba sobie strzelilam w stopę, bo nie wpadłam na to, że lekarz może chcieć mi zakropic oczy do zbadania dna.. A ja jest sama autem.. Po jakim czasie zaczyna się znowu widzieć?

Ja pół dnia miałam problem z widzeniem. Lekarz pytał czy mam jak wrócić do domu.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wydzieliny to jakiś czas temu pisałam, że mi też się śluz rozrzedził strasznie, że miałam wrażenie, że to wody.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, pochwal sie Fiflakiem ;)

Potwierdzam, ze jak juz laktacja ruszy porzadnie to cycki rosna jak szalone..Ja swoich w lustrze juz nie poznaje, sa ogromne :p A w ciazy urosly moze o jeden rozmiar xd

Tak patrzę na Wasze brzuszki i ja to mialam jeszcze maly, ciekawe czy by sporo urosl do terminu xd

Zolza_ lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, to jak teraz mam D, to boję się pomyśleć co będzie jak zacznę karmić XD Myślisz, że jak kupie F to będzie git?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka, mialam dzis podobna sytuacje. Poczulam, ze mi cos lekko pocieklo. Stwierdzilam, ze to taki rzadki sluz. Wody to chyba sa bardziej jak woda. Tez sie przez chwile zastanawialam czy wszystko gra.

Feeva, tez mam teraz D. Jak urodzisz przede mną to daj znac czy F Ci starczylo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:46

• Fermina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niczego mi nie zakraplali, na szczęście, tylko badanie ciśnienia i dna oka na wąskiej zrenicy. Wszystko ok, nawet wada mi się cofnęła, chyba od tego że nie nosiłam okularów. ;)

Malwka, ja wiem, że by zauwazyl, że to czop, ale logika swoje a mózg ciążowy swoje. ;)

Ale miałam teraz śmieszne zdarzenie.:D Przed chwilą w aptece chlopaczek chciał mi się wbić w kolejkę, ogólnie stał taki przerażony, rozedrgany, jak zobaczył mój brzuch to az odskoczył, potem mnie przeprosił i mowi, że on właśnie po test ciążowy i go przestraszylam. :D Życzyłam biedakowi powodzenia. Oficjalnie dotarłam do etapu, w którym moimi rozmiarami starszę ludzi. :D

Mi piersi urosły chyba o trzy rozmiary, liczę ze już nie będą.

Wowka, kattalinna, Katy, Fatalita, Mała Matylda, Feeva, Kropka88, Sela, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu mi się skasował post... Nie odtworze, pierdzielę :-|

Dostałam gemini, zero jakiegokolwiek gratisa. Skandal. Karteczka w środku z info kto pakował paczkę. W środku karteczki jakaś gra czy kolorowanka dla dziecka, chyba labirynt czy coś. No brawo, moja nienarodzona córka na pewno skorzysta...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Katy, to jak teraz mam D, to boję się pomyśleć co będzie jak zacznę karmić XD Myślisz, że jak kupie F to będzie git?

Mysle, ze powinno byc ok ;) ja po domu smigam poki co w koszulkach do karmienia z Lidla :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahaha...Fermina, szkoda mi tego chłopaka :D

Ja rozmiarówkę wyliczałam tutaj: http://www.alles.pl/rozmiarowka/ (wymiary przesuwać trzeba wskażnikiem, a nie wpisywać, bo wtedy się przycina)

Ale staników jeszcze nie zamówiłam...nie wiem na co czekam w sumie, bo do szpitala każą mieć, a ja zwykłe wpakowałam o.0

Kattalinna, z tej perspektywy to rozumiem Twój ból. Ale teraz to my będziemy tymi zapraszającymi ;) Poza tym moja rodzinka to raczej wyluzowana, młoda, zabawowa i niekoniecznie kinderparty = bezalkoholowo...("halo, opieka społeczna...")
    Ja już się cieszę na myśl o wyprawianiu urodzinowego grilla na działce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 14:31

Fermina lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy w ogóle jak Ty sobie ogarniasz "temat"? Bo ja jestem przerażona że nie będę wiedziała czego dusza pragnie :D

W ogóle była u mnie polozna...bez zapowiedzi. I jeszcze skomentowała ze 3l wody to za mało i mam pić więcej... dwie butelki to i tak szczyt moich możliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 14:33

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, chyba ją pogięło ;-) choć rację kobieta ma, ja to wieki temu przed ciążą 3 litry miałam zalecane. Ale nie mam pojęcia ile piję bo piję na szklanki ;-) mimo wszystko jednak wydaje mi się, że 3 to całkiem spoko ilość. No, chyba, że ktoś ma mało wód i wyraźne zalecenia większej ilości.

Wam też chce się spać przez tę pogodę? Mam nadzieję, że lunie niebawem...

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Katy w ogóle jak Ty sobie ogarniasz "temat"? Bo ja jestem przerażona że nie będę wiedziała czego dusza pragnie :D

W ogóle była u mnie polozna...bez zapowiedzi. I jeszcze skomentowała ze 3l wody to za mało i mam pić więcej... dwie butelki to i tak szczyt moich możliwości.

Tzn. o co dokladnie pytasz? :p

Wlasnie wyszla od nas polozna, maly wazy 2500 wiec na szczescie prawidlowo czyli cyc moj daje rade :D Pierwsza kapiel za nami, Kamilkowi sie spodobalo ;) Mi szwy sie zaczynaja rozpuszczac, wiec wszystko ok :D

Wowka, Fermina, pawojoszka, D_basiula, kattalinna, Nynka, Kropka88, Fatalita, Hoope lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa dam znać :D
    Ale kupię jednak te F.

Ja nie wiem czy butelkę wody dziennie wypije :P Na siłę jakoś nie mogę wmusic, pije jak mi się zachce.

Kattalinna u mnie to samo. W ogóle jakoś tak duszno, znowu miały być burze.

Zaraz wyruszamy do gina.
    Pierwszy raz od niepamietamkiedy się wystroilam :D Nawet szpachle rzuciłam, a co! Niech ma na końcówce XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziwnie się czuję w tą pogodę :/

Od rana motywuję się do ogarnięcia w domu, ale nie mam mocy. Niby chce mi się spać, ale nie usnę. Na dwójce już byłam 3 razy, a teraz leżę na kanapie i dyszę...

Mogłoby lunąć, no mogłoby. Ewentualnie pojdę do wanny z chłodną wodą... ale wtedy bede musiala zobaczyć ten bałagan, co mi się go nie chce sprzątać, a teraz udaję że go nie ma :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ja się zbieram do ogarnięcia chałupy od soboty. Ale jakoś mi nie po drodze XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk zdrowy rozsądek ponad wszystko jeśli nie ma wskazań od lekarza że musisz dużo pić to pij ile potrzebujesz .

Katy fajnie że u was wszystko w jak najlepszym porządku

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie mały waży 3090 więc rośnie szkrab mały. Gbs pobrany
    Dostałam zwolnienie do dnia porodu. Aaa!
    Za 2 tygodnie wizyta

kattalinna, Wowka, Mała Matylda, Fatalita, Kropka88, Sela, malwka08, pawojoszka, Fermina, Nynka, XKamaCX, Hoope lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na liście do szpitala mam pozycję przekąski na czas porodu.
    Macie też coś takiego? Co zabieracie?

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Wiem, że nic nie wiem.
    Mam się zapisać już do siebie do szpitala na ten tydzień na usg+przepływy+ktg, ale pracują do 16 w rejestracji, więc mogę zadzwonić dopiero jutro o 8.
    Pobrał mi GBS, jutro muszę zanieść do labu.
    No i ogólnie gin powiedział, że widzimy się już teraz w szpitalu XD A i zostałam pochwalona, że pięknie wyglądam w ciąży :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 16:57

Wowka, kattalinna, Mała Matylda, Fatalita, D_basiula, Kropka88, Sela, malwka08, pawojoszka, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ