X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina oj tak. Pazerna jestem na te pieluszki, jak Reksio na szynke XD moje marzenie się spełniło.

Ja na stres reaguje... Sraczką XD Ale mam nadzieję, że podczas porodu nie będę strzelala z doopy jak z procy :D
    Przed maturą i prawkiem myślałam, że z kibla nie zejdę. Prawie całe wnętrzności wydaliłam.

Fermina, Kira91, kattalinna, Katy lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva. :D Ja jeszcze mam w chwilach stresu nadsenność, ale byłoby zbyt pięknie, gdybym przespała poród naturalny.. ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva chyba każda tak reaguje na stres, bynajmniej ja też ;-)
    ja właśnie najbardziej się tego obawiam podczas porodu, bo to trochę wstyd. Niby ok, położne/persolnej jest do tego przyzwyczajony i dla nich to normalka ale mimo wszystko stresuje mnie to strasznie. Mam nadzieję, że podczas porodu będzie mi wszystko jedno czym i co leci hehe

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela dobrze ze to nie cholestoza, nastresowałaś się.

Ja jakoś ocieżała się czuję, zero enrgii..ciężko mi jest jakos..

Walizki nie prałam, zresztą ja i tak nie muszę brac zadnych ubran dla maluszka, a co do przekaski to mam wodę i herbatniki.

Sela lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, byleby personelowi twarzy nie obryzgać, jak wystrzeli XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 18:18

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie jestem.
    Mała śliczna, ale skierowanie do szpitala dostałyśmy, żeby nas poobserwowali w związku z serduchem i zdecydowali co dalej z ciąża.
    Więc wracam się dopakowywać i jutro z rana szpital :/

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk dziecko potrzebuje ciebie przedewszystkim , najlepiej uspokoi je jak będzie cię czuć ,zapach ,rytm serca ,ciepło . Instynkt zrobi za ciebie większość roboty nie martw się na zapas zawsze w razie pytań możesz liczyć na pomoc choćby położnej ,najtrudniejsze są początki zwłaszcza że hormony mieszają w głowie ale potem pewne rzeczy są poprostu oczywiste

kattalinna, Katy, Patk, Hoope lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, witamy w gronie szpitalnych :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wiem że to nie przekonuje ale szpital to najlepsze teraz miejsce dla was ,będziecie pod opieką cokolwiek by się działo a mała może potrzebować dodatkowej opieki . Powodzenia i dużo cierpliwosci

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, kiszka :(
    Przykro mi, że Ty też musisz do szpitala... trzymaj się. Rozumiem, że jedziesz do specjalistycznego szpitala, żeby decydowali co z wami dalej?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, będzie dobrze, trzymamy kcuki za Was. Tak jak pisała Pawojoszka, lepiej być pod stałą opieką ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita współczuję musu pójścia do szpitala :(
    Ale przynajmniej będziecie w dobrych rękach :*

Tak było duszno... I gdzie ta burza, ja się pytam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 19:47

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita ja tez jestem zdania ze w szpitalu bedziecie w dobrych rekach, a lekarz ma glownie na mysli wasze zdrowie!
    Martwie sie o Hoope, oby byla tak zajeta maluszkiem!

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita trzymajcie się tam, kciuki żeby wszystko się ułożyło po Waszej myśli :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    No ja mam Afi jakoś w granicach 9cm. Ale czy picie wody wpływa na ilość to nie wiem. Lekarka mówiła żebym wypijała tak ok 2l. A ta przyszła rabanu narobiła, że 3l to za mało. E tam, olewam babę (mam czym po tych 3l wody XD )

Katy pytam czy wiesz jakie procedury rozpocząć jak synek płacze, bo mi się wydaje że dla mnie to będzie jak wróżenie z fusów. Że się nie ogarnę w tej nowej roli.

Spokojnie, na pewno bedziesz ogarniac :) Zazwyczaj placze jak jest glodny po prostu i cycek od razu go uspokaja, a jak sobie pojadl i dalej marudzi ti chwila noszenia na rekach i jest spokojny :p Poki co dziala :p

Patk, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać tego mojego małego Bąbla. Chciałabym już ją przytulić <3

Zamowilam jeszcze parę ciuszków w rozmiarze 50. Wolę być przygotowana na każdą okoliczność :) Tatuś płaci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 20:16

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalia nie za ciekawie, też bym tego nie cchiała, ale jak bedzie taka decyzja lekarza to co zrobic...

1usa3e5el69vdydq.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poce sie niemilosiernie :(
    Dzis zrobilam sobie drzemke z synkiem obudzil mnie moj pot. Myslalam ze wody odeszły... slabe uczucie :(
    Tez tak macie?

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, przykro mi, że czeka Cię pobyt w szpitalu, ale to tam będziecie miały najlepszą opiekę. Czas szybko minie i wkrótce będziesz tuliła swoją nagrodę <3

Feeva, dostałaś jakieś skierowanie na usg, przepływy i ktg wykonywane w szpitalu? Czy to sam fakt ukończenia pewnego tygodnia ciąży kwalifikuje do takich badań? Masz zgłaszać się na te badania do swojego najbliższego szpitala, czy na Żelazną?

Koralowa, ja od dawna obserwuję wzmożoną potliwość i to w do tej pory mało typowych miejscach typu pachwiny - po spacerze miewam mokre majtki XD
    Z temperaturą ma to niewiele wspólnego bo apogeum było jakiś miesiąc temu, teraz jest nieco lepiej.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita współczuję samego pobytu w szpitalu, ale myślę że dobrze, że tam ladujecie, zbadaja, powiedzą wreszcie coś konkretnie, bedziesz spokojniejsza :) trzymam kciuki zeby tak było :)

Lezalam dzisiaj na trakcie porodowym, i chwile przed tym jak przyszlam urodzila sie mała Basia, jak ją słuchałam za sciany i rodziców to juz zazdroscilam ❤

‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ