X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, moja chrześnica jest z 6 maja, urodziny zazwyczaj organizowane w majówkę (zwłaszcza, że jej siostra bodajże z 1 czy 2) - no przechlapane! Człowiek nie ruszy się na łono natury w celach leniuchowo-alkoholowych, bo kinderparty trzeba zaliczyć :-P teraz mieszkam daleko, młoda już starsza więc tak nie boli, ale pierwsze lata był dylemat ;-)

Wowka, godziny 18-22, dobre :-D faktycznie budyń z mózgu ;-)

Fermina, powodzenia w kolejce, a najlepiej jej braku! Na okulistę za tydzień. W ogóle w przyszłym tygodniu znowu maraton lekarski...

Kciuki za wszystkie wizyty dziś :-)

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, od kiedy jest 9 miesiąc? Jak Was czytam, to wychodzi, że ja od jutra zaczynam??? Kategorycznie odmawiam!

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. każda by miała doła.. dlatego musisz się skupic na pozytywach, a te najważniejsze to to, że jesteście pod opieką. Mam nadzieję, że czas Ci będzie śmigał! Masz tam laptopa? Mi w szpitalu, jak leżałam dawno temu, dość długo, pomagał bardzo. ;)

Dobre przepływy to już super, Mały jest dobrze dotleniony, to mega ważne!

Ja dziś okulista, w czwartek badania krwi i moczu a za tydzień Gin i Endo, więc też mam trochę biegania. Gin pobiera GBS - nie mogę się doczekać, żeby to już mieć z głowy.

Wg belly - a ja liczę wszystkie tak samo - to już od jutra. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:22

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ej, od kiedy jest 9 miesiąc? Jak Was czytam, to wychodzi, że ja od jutra zaczynam??? Kategorycznie odmawiam!

Wg belly od 35+0 ;)
    Ale ogolnie licze od 21 kwietnia 9miesiac,bo termin na 21maja ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:29

kattalinna lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty. Ja mam dopiero za 3tygi, to bedzie juz 38tc... chyba dotrwam :D

J.S trzymajcie sie cieplo!

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS łączę się w bólu też zostaje tydzień i dopiero coś działać będą :(

Kciuki za wizyty

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, Asix, Feeva - powodzenia na wizytach, życzę samych dobrych, uspokajających informacji :)

J.S, przykro mi że zostajecie, z drugiej strony jesteście tam bezpieczni i macie dobrą opiekę. Rozumiem rozczarowanie, byłoby łatwiej dyby wcześniej nie obiecywali Ci wyjścia po skończonym 36 tygodniu. Razem z Tobą czekam na wieści odnośnie kolejnego usg oraz dalsze decyzje. Ważne, że z przepływami ostatnio było ok

Tanda, D_basiula, Fermina, Kira, – macie piękne, zgrabne brzuszki :D

Anna0o, odnośnie staników nie pomogę, sama mam z tym problem. Przed porodem chcę kupić jakieś niedrogie, w lepsze zainwestuję gdy rozmiar mi się ustabilizuje. Dla mnie głównym problemem jest obwód pod biustem – 65 lub 70 cm to rzadkość, jedyne na jakie trafiłam kosztowały ponad 100 zł, a nie chcę tyle inwestować w coś, co ponoszę kilka dni. Potem rozmiar może się zmienić, poza tym nie lubię miękkich, bawełnianych staników bez fiszbin.

Dzisiaj zamawiam materac – lateksowo-kokosowy, Havea, model Krzyś. Zaraz zdecyduję gdzie kupić - chcę porównać oferty z Ceneo i Allegro. Cena 259 zł, ale różny jest czas dostawy, rodzaj pokrowca i liczba opinii sprzedawcy.

Czy dziecko może złamać matce żebro? ;) Po ostatnim kopniaku coś mi chrupnęło XD

Fatalita lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, jak coś chrupnie, to się zastanawiam czy nie polamalam dziecku kończyn. :D

Już siedzę u okulisty, byłam sprytna i o przepuszczenie zapytałam Panią w rejestracji. Nie ma problemu, zawoła mnie przed wszystkimi. Brawo dla mnie. ;) Tylko chyba sobie strzelilam w stopę, bo nie wpadłam na to, że lekarz może chcieć mi zakropic oczy do zbadania dna.. A ja jest sama autem.. Po jakim czasie zaczyna się znowu widzieć?

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, ja mam ten materac, zamawialam z allegro :)

Fermina, a w ogole mozna prowadzic po tym? Mi okulista mowil, ze caly dzien mam za kolko nie wsiadac

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba nie można, ale jakoś nie ogarnelam, że mogę mieć to badanie <budynzmozgu>.. Już się umowilam z Mężem ze jakby coś po mnie przyjedzie. ,)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też na oku mam ten materac i powoli czas zamawiać :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat leżałam, więc nie stanowiłam zagrożenia dla Małej - ona dla mnie owszem XD

Z tego co pamiętam po dwóch godzinach widziałam już dobrze, ale to w pomieszczeniu o umiarkowanym nasłonecznieniu, wychodząc na zewnątrz nadal mrużyłam oczy, miałam światłowstręt. Dobrze, że mąż będzie czekał w pogotowiu ;)

Materacyk zamówiony - też wybrałam Allegro :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie a propo staników mam pytanie do Was. Właśnie chciałam kupić na allegro takie zwykłe bawełniane do szpitala po 2 dyszki. Tzn w sumie już ostatnio zamówiłam ale okazały się za małe. Nie ma tam żadnej tabeli którą można by się posilkowac.
    I teraz tak pod biustem na wydechu mam 89cm a w biuście 112cm. Jaki powinnam kupić? Bo wychodzi na to że chyba 90g. Staniki z Ava nie do karmienia kupiłam 2tyg temu 80f. I takie też wtedy zamówiłam. Strasznie mnie irytuje to zamawianie i odsylanie...
    Macie jakieś sprawdzone metody pomiaru?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 12:36

• J.S Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, ja zamawialam tez z allegro i mierzylam sie tam wg ich tabeli na aukcji byla, pomierzylam sie i przyszly mi dobre :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn którym sączyły się wody?

W nocy obudziły mnie strsznie opuchnięte nogi, aż do ud... Dużo chodziłam w weekend, ale żeby aż tak... Zimny prysznic, maść, leżenie z uniesionymi trochę pomogłlo, teraz widzę kostki.

Wstaję rano (tj. 10) :) zjadlam śniadanie i zmierzam na fotel i coś mi "poleciało" niby nie dużo, ale majtki zmoczyła bezbarwna wydzielina, może delikatnie biaława. Teraz siedzę przestraszona i w sumie nie wiem czy pojechać po aptekach szukając wkładek stwierdzających wyciek wód? Czy to może ten czop śluzowy lekko się obsuwa. Innych objawów brak.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka, mi nie sacza sie (chyba) wody,ale mam od kilku dni tyle wydzieliny szczegolnie rano, ze musze srednio 3 wkladki wymienic, potem w ciagu dnia jeszcze ze dwie. Podobno na tym etapie to normalne ze jest zwiekszona ilosc wydzieliny....

malwka08 lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka, mi coś wypłneło po nocy, przemoczylam majtki, na przescieradle plama. Byłam u gina, okazało się, że akurat mam taki śluz, bezbarwny, jak galaretka, wodnisty, mimo że normalnie mam kremowy biały. Rozumiem, że się boisz, ja byłam przerażona. Gin mówił, że jak to wody, to do kilku godzin pocieklyby znowu. Może się obserwuj dokładnie. Do aptek najpierw zadzwoń, u mnie nigdzie nie mieli tych wkładek.

Edit: Właśnie sobie wkrecilam, że to był czop wtedy. (Głupia baba) Gin mi pokazał na wzierniku taką galaretkę właśnie, no ale chyba by zauważył co to. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:00

malwka08 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi, trochę mnie uspokoiły, będę się obserwować i mam nadzieję, ze to taki rodzaj śluzu na tym etapie. :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina no gdyby to był czop to powinien był to zauważyć. A tak to na pewno taki rodzaj wydzieliny. :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staniki do szpitala zamówiłam na allegro takie coś jak sportowe, moja siostra je sobie chwaliła, ale też była teraz promocja na h&m 20% i zamówiłam 2-pack staników do karmmienia bawełniane, cienkie, bez usztywnienia, zobaczymy jak przyjdą, jak coś to jest darmowa dostawa.

Ja czopa też jeszcze nie miałam, chyba że go nie zauważyłam, ale chyba nie wszystkim on wylatuje.

1usa3e5el69vdydq.png
‹‹ 945 946 947 948 949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ