Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatalita, moja chrześnica jest z 6 maja, urodziny zazwyczaj organizowane w majówkę (zwłaszcza, że jej siostra bodajże z 1 czy 2) - no przechlapane! Człowiek nie ruszy się na łono natury w celach leniuchowo-alkoholowych, bo kinderparty trzeba zaliczyć
teraz mieszkam daleko, młoda już starsza więc tak nie boli, ale pierwsze lata był dylemat
Wowka, godziny 18-22, dobrefaktycznie budyń z mózgu
Fermina, powodzenia w kolejce, a najlepiej jej braku! Na okulistę za tydzień. W ogóle w przyszłym tygodniu znowu maraton lekarski...
Kciuki za wszystkie wizyty dziśFermina lubi tę wiadomość
-
J.S. każda by miała doła.. dlatego musisz się skupic na pozytywach, a te najważniejsze to to, że jesteście pod opieką. Mam nadzieję, że czas Ci będzie śmigał! Masz tam laptopa? Mi w szpitalu, jak leżałam dawno temu, dość długo, pomagał bardzo.
Dobre przepływy to już super, Mały jest dobrze dotleniony, to mega ważne!
Ja dziś okulista, w czwartek badania krwi i moczu a za tydzień Gin i Endo, więc też mam trochę biegania. Gin pobiera GBS - nie mogę się doczekać, żeby to już mieć z głowy.
Wg belly - a ja liczę wszystkie tak samo - to już od jutra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:22
-
kattalinna wrote:Ej, od kiedy jest 9 miesiąc? Jak Was czytam, to wychodzi, że ja od jutra zaczynam??? Kategorycznie odmawiam!
Wg belly od 35+0
Ale ogolnie licze od 21 kwietnia 9miesiac,bo termin na 21majaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:29
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fatalita, Asix, Feeva - powodzenia na wizytach, życzę samych dobrych, uspokajających informacji
J.S, przykro mi że zostajecie, z drugiej strony jesteście tam bezpieczni i macie dobrą opiekę. Rozumiem rozczarowanie, byłoby łatwiej dyby wcześniej nie obiecywali Ci wyjścia po skończonym 36 tygodniu. Razem z Tobą czekam na wieści odnośnie kolejnego usg oraz dalsze decyzje. Ważne, że z przepływami ostatnio było ok
Tanda, D_basiula, Fermina, Kira, – macie piękne, zgrabne brzuszki
Anna0o, odnośnie staników nie pomogę, sama mam z tym problem. Przed porodem chcę kupić jakieś niedrogie, w lepsze zainwestuję gdy rozmiar mi się ustabilizuje. Dla mnie głównym problemem jest obwód pod biustem – 65 lub 70 cm to rzadkość, jedyne na jakie trafiłam kosztowały ponad 100 zł, a nie chcę tyle inwestować w coś, co ponoszę kilka dni. Potem rozmiar może się zmienić, poza tym nie lubię miękkich, bawełnianych staników bez fiszbin.
Dzisiaj zamawiam materac – lateksowo-kokosowy, Havea, model Krzyś. Zaraz zdecyduję gdzie kupić - chcę porównać oferty z Ceneo i Allegro. Cena 259 zł, ale różny jest czas dostawy, rodzaj pokrowca i liczba opinii sprzedawcy.
Czy dziecko może złamać matce żebro?Po ostatnim kopniaku coś mi chrupnęło
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Mi, jak coś chrupnie, to się zastanawiam czy nie polamalam dziecku kończyn.
Już siedzę u okulisty, byłam sprytna i o przepuszczenie zapytałam Panią w rejestracji. Nie ma problemu, zawoła mnie przed wszystkimi. Brawo dla mnie.Tylko chyba sobie strzelilam w stopę, bo nie wpadłam na to, że lekarz może chcieć mi zakropic oczy do zbadania dna.. A ja jest sama autem.. Po jakim czasie zaczyna się znowu widzieć?
Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Ja akurat leżałam, więc nie stanowiłam zagrożenia dla Małej - ona dla mnie owszem
Z tego co pamiętam po dwóch godzinach widziałam już dobrze, ale to w pomieszczeniu o umiarkowanym nasłonecznieniu, wychodząc na zewnątrz nadal mrużyłam oczy, miałam światłowstręt. Dobrze, że mąż będzie czekał w pogotowiu
Materacyk zamówiony - też wybrałam Allegro
-
Właśnie a propo staników mam pytanie do Was. Właśnie chciałam kupić na allegro takie zwykłe bawełniane do szpitala po 2 dyszki. Tzn w sumie już ostatnio zamówiłam ale okazały się za małe. Nie ma tam żadnej tabeli którą można by się posilkowac.
I teraz tak pod biustem na wydechu mam 89cm a w biuście 112cm. Jaki powinnam kupić? Bo wychodzi na to że chyba 90g. Staniki z Ava nie do karmienia kupiłam 2tyg temu 80f. I takie też wtedy zamówiłam. Strasznie mnie irytuje to zamawianie i odsylanie...
Macie jakieś sprawdzone metody pomiaru?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 12:36
-
Pytanie do dziewczyn którym sączyły się wody?
W nocy obudziły mnie strsznie opuchnięte nogi, aż do ud... Dużo chodziłam w weekend, ale żeby aż tak... Zimny prysznic, maść, leżenie z uniesionymi trochę pomogłlo, teraz widzę kostki.
Wstaję rano (tj. 10)zjadlam śniadanie i zmierzam na fotel i coś mi "poleciało" niby nie dużo, ale majtki zmoczyła bezbarwna wydzielina, może delikatnie biaława. Teraz siedzę przestraszona i w sumie nie wiem czy pojechać po aptekach szukając wkładek stwierdzających wyciek wód? Czy to może ten czop śluzowy lekko się obsuwa. Innych objawów brak.
-
Malwka, mi nie sacza sie (chyba) wody,ale mam od kilku dni tyle wydzieliny szczegolnie rano, ze musze srednio 3 wkladki wymienic, potem w ciagu dnia jeszcze ze dwie. Podobno na tym etapie to normalne ze jest zwiekszona ilosc wydzieliny....
malwka08 lubi tę wiadomość
-
Malwka, mi coś wypłneło po nocy, przemoczylam majtki, na przescieradle plama. Byłam u gina, okazało się, że akurat mam taki śluz, bezbarwny, jak galaretka, wodnisty, mimo że normalnie mam kremowy biały. Rozumiem, że się boisz, ja byłam przerażona. Gin mówił, że jak to wody, to do kilku godzin pocieklyby znowu. Może się obserwuj dokładnie. Do aptek najpierw zadzwoń, u mnie nigdzie nie mieli tych wkładek.
Edit: Właśnie sobie wkrecilam, że to był czop wtedy. (Głupia baba) Gin mi pokazał na wzierniku taką galaretkę właśnie, no ale chyba by zauważył co to.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 13:00
malwka08 lubi tę wiadomość
-
Ja staniki do szpitala zamówiłam na allegro takie coś jak sportowe, moja siostra je sobie chwaliła, ale też była teraz promocja na h&m 20% i zamówiłam 2-pack staników do karmmienia bawełniane, cienkie, bez usztywnienia, zobaczymy jak przyjdą, jak coś to jest darmowa dostawa.
Ja czopa też jeszcze nie miałam, chyba że go nie zauważyłam, ale chyba nie wszystkim on wylatuje.