X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za pechowy dzień! Jedno zamówienie z Allegro dotarło niekompletne, brakowało jednej z 3 zamówionych rzeczy, wartość zamówienia ponad 100 zł, sprzedawca nie odbierał telefonu. Na szczęście udało się już wyjaśnić tą sprawę. Inne zamówienie – szyte literki na ścianę – pani napisała, że nie ma jednego z wybranych przeze mnie materiałów. Termin realizacji był określony na 10 dni, akceptowałam to, ale uważam że informację o braku towaru powinnam dostać do razu, a nie po 9 dniach. Najbardziej złościła mnie postawa tej pani, która upierała się, że wszystko jest w porządku, nie miała nawet poczucia że powinna przeprosić, zarejestrowała paczkę do nadania przed kontaktem ze mną i była bardzo zaskoczona że nie godzę się na zamianę i żądam zwrotu pieniędzy. Na deser żelazko zamiast pary wydobyło z siebie wodę i osad z kamienia wymuszając ponowne pranie rzeczy którą aktualnie prasowałam. Aby nie kusić losu resztę dnia spędzę w łóżku ;). Będę leżeć i objadać się truskawkami. Nie pachną słońcem, pewnie dostały masę chemii, ale to jednak truskawki :P

Katy, masz słodkiego synka, niesamowite jakie bujne włoski mu urosły :D
    Patrzę na niego i też chcę już tulić moją kruszynkę <3

Katy lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te łapki niedrapki prawie takie jak jego głowa :D

Też już coraz bardziej chce swoją Małą przy sobie. Ale mogę ją co najwyżej na razie przez ruch pogłaskać :D

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spodziewalam sie, ze sie urodzi z wlosami,a tu takie geste ma :) Wierzac w zabobony to moja zgaga o tym swiadczyla, ale ja w to nie wierze akurat xd

Haha, przez to, ze on ma taka mala glowke, glowa mojego chlopaka wydaje mi sie ogromna xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 18:09

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jakie włosy ❤❤

Katy lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda rzeczywiście, jak pech to pech XD też bym się wkurzyła i to nieziemsko. Ja mam też literki na ścianę, ale z materiału styropiano-podobnego :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, slodziak :)

Tez mam literki jak Feeva, takie jakby styropiano podobne, zamawialam na Fabryka Basalyka, calkiem fajne :)

Bolalo mnie krocze, wszystko nad spojeniem, ja pierdziu jak to moje dziecko wciska ta glowe tam, to jest az przerazajace. Mam wrazenie ze zaraz wyjdzie XD

Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy cudny jest :)
    A może Ty pamiętasz o co pytaja na porodówce? Słyszałam że jest jakaś mega ankieta

Mała Matylda koniecznie już się połóż nie ten dzień

Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Mała Matylda rzeczywiście, jak pech to pech XD też bym się wkurzyła i to nieziemsko. Ja mam też literki na ścianę, ale z materiału styropiano-podobnego :)

Wahałam się czy zamówić z materiału czy takiego tworzywa jak Ty, nawet męża wezwałam na naradę, on jednoznacznie wolał te z materiału, więc na takich stanęło ;)

Jednak na leżąco też może mnie dopaść pech - właśnie rozlałam jogurt, który konsumowałam z truskawkami. Przed przeznaczeniem nie ucieknę... niech ten dzień się skończy XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo matko Matylda

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Kontrolują i wody na razie bez zmian.
    Też mnie troche to parcie na siłę do naturalnego denerwowało, bo oni sami z siebie tych cesarek tu unikają wręcz. Ale w końcu sama chciałam przecież naturalnie, i zaczęły mnie te ktg niepokoić, wiec po dzisiejszej rozmowie stwierdziłam, że lepsze to, niż cesarka.
    Ale zglupialam, wiem że dla dziecka każdy dzień jest na wagę ...
    Ja myślałam, że im bliżej porodu tym mniej zmartwień, a tu nic z tego.

To, że najpierw wolą spróbować naturalnie to chyba akurat dobrze. Cesarka to jednak operacja. Tylko pytanie czy konieczne jest takie pospieszanie na siłę? Wywoływanie kiedy organizm niegotowy (nie wiem jak u ciebie z szyjką i rozwarciem) może skończyć się ciężkim i długim porodem albo właśnie cesarką z braku postępu (po przebiciu wód np.).

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    Katy cudny jest :)
    A może Ty pamiętasz o co pytaja na porodówce? Słyszałam że jest jakaś mega ankieta

Mała Matylda koniecznie już się połóż nie ten dzień

Troche pytan bylo, raczej nie wszystkie pamietam, ale na pewno pytali o pierwsza miesiaczke, regularnosc, czy obfite czy nie, choroby i leki przyjmowane w ciazy i normalnie, uczulenie na leki i tyle pamietam xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Wahałam się czy zamówić z materiału czy takiego tworzywa jak Ty, nawet męża wezwałam na naradę, on jednoznacznie wolał te z materiału, więc na takich stanęło ;)

Jednak na leżąco też może mnie dopaść pech - właśnie rozlałam jogurt, który konsumowałam z truskawkami. Przed przeznaczeniem nie ucieknę... niech ten dzień się skończy XD

Ja mam od tego sprzedawcy
    http://allegro.pl/literki-3d-20cm-imie-dziecka-neju-7szt-gratis-i7201754075.html :) Polecam.

Hahhahahaha dzisiejszy dzień Cie nie lubi :D

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Ja mam od tego sprzedawcy
    http://allegro.pl/literki-3d-20cm-imie-dziecka-neju-7szt-gratis-i7201754075.html :) Polecam.

Hahhahahaha dzisiejszy dzień Cie nie lubi :D

Dziękuję za link :)
    Dzisiaj już nic nie zamawiam, bo nic dobrego z tego nie wyniknie - skończy się wybrana przeze mnie farba, albo twórca złamie rękę... :P
    Poczekam na jutrzejszy dzień, może okaże się bardziej łaskawy ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, ale masz dzienia :D mam nadzieję, że nic nad Tobą nie wisi jak leżysz :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zburzyłaś mój spokój - tuż nad łóżkiem wisi wielki obraz XD

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ale cudna Kruszynka tzn. Kruszynek!!!! :-) Cudo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 19:04

Katy lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wszystkie opinie :) zdalam sie na Meza,.On widzi mnie codziennie. Mowi ze bardzo wyraznie mi opadl. Ale tak jak mowicie- to jeszcze nic nie znaczy wiec na spokojnie ;)

Katy, slooodziak!!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 19:31

Katy lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, ależ on maleńki! I pomyśleć, że kiedyś też taka byłam ;-) przesłodziak!

Mała Matylda, naliczyłam parzystą liczbę, to chyba dobrze, wszak nieszczęścia chodzą parami. Obyś nie zaczęła nowego.

Jak Was poczytać, to wszystkie zdecydowane jak baby w ciąży :-P raz kwiczą, że nie chcą jeszcze rodzić, że może niech ktoś inny, a pokazać cudnego noworodka to prawie kolejka na porodówkę ;-)

Moja wyprawka coraz bardziej kompletna. Nie mam materaca, wanienki, koszul do karmienia i śrub do łóżeczka ;-) jakoś przy okazji jeszcze nabędę kolorowe pieluchy do buzi, wycierania, podkładania itp, żeby się odróżniały od tych właściwych, okrycie kąpielowe, bo myślałam, że zamówiłam 2, a jednak jedno. Ale to przy okazji i się nie pali. Ogólnie mogę się pakować. Ale czekam do maja :-)

A propos koszul. Nie wiem która wspomniała o txm, ale przed chwilą byłam u nich na stronie i normalnie mają kilka modeli nadających się do bufetu :-) trzeba będzie się przeturlać i zobaczyć na żywo. Raz nie wydam na przesyłkę ;-) przy okazji sprawdzę w pepco koszulę na imprezę :-D

Mała Matylda, Katy, Hoope lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna pomyśleć, że takie cuda nosimy w brzuchach :D

kattalinna, Mała Matylda, Nynka, Katy, malwka08 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt :-D

age.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ