X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, haha, ladne mi odwiedziny u cioci XD Tak w piatek minie 2 tygodnie jak tu jestem :O

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS z tą wagą to chyba chodzi o to, że jak przekroczy 4 kilo to cesarka z racji że pierwsze dziecko a chyba chca żebym naturalnie rodziła. Masakra zwariuje. Pomiary na pewno będą jeszcze.

JS Ty chyba jak na razie najdłużej koczujesz w tym szpitalu?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka - mi wody też przebijali,ale już na porodowce. Dobrze,bo miałam już zielone.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty tez chcesz naturalnie, tak? W sensie leksrz rozmawial w ogole z toba na ten temat? Kurcze wiadomo jak to jest z tymi pomiarami, to jest obarczone duzym bledem, zalezy kto mierzy, jaki sprzet. Dziwna sprawa :/ Masz lekarza prowadzacego w szpitalu, rozmawialas z nim?

Taaak, juz pozegnalam i przywitalam tyle osob ze nie zlicze :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dzisiaj faktycznie ciężko nadrobić czytanie :D A byłam tylko zamówić firankę :D

Feeva może od pogody, choć u mnie dzisiaj nawet chłodnawo w porównaniu do poprzednich dni :D

Katy śliczny synuś :)

Nynka powodzenia, kciuki zaciśnięte :)

Zjadłam lody. Jaaaaaakie dobre. To to czego mi trzeba było :D Jadłabym jeszcze!

Katy lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, śliczny Synek! Słodkości. :) Chciałabym już te pięć tygodni do przodu..

Brzucho zaprezentowałam dziś Mężowi - potwierdza, że opadł. :)

J.S., może Ci zrobią niespodziankę i poślą do domu skoro są tacy tajemniczy..

Nynka, nie zazdroszczę.. Mam nadzieję, że po ponownym pomiarze coś się rozjaśni i nie będziesz tak skołowana. Niby 38 tydzień to już donoszona i w ogóle, ale skoro dzieć nie daje sam sygnałów, że chce wyjść to raczej oznacza, że z chęcią by się jeszcze porozwijał w brzuchu.

Fatalita, melduj..

Nie piszcie już o jedzeniu. Mam ogromną ochotę na subwaya, a on tak daleko od tej mojej pipidówy. :/ Na kebaba też i burgera. I czekoladę. Chyba jestem głodna, idę do lodówki.

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam fazę na lody Kaktus. Mogłabym zjadać po 4 dziennie,plus herbata z cytryną. Chyba brak mi witaminy C

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS moja się przeniosła z tego szpitala, ale wszystko z nią konsultuje, i mi w miare wyjaśnia. Ale jak to lekarze, mają swoją wizje. Tego co był dzisiaj znam bo robiłam u niego usg te genetyczne, polowkowe itd i ufam, ale i tak jak się posłucha od drugiej strony to wiadomo, że są różne historie. No i ja bardzo chciałam naturalnie, jedynie zwatpilam przez mase dziecia że albo ja nie dam rady albo odpukac jeszcze jemu coś zrobie.

Jak mi sie chce lodów, a tu żadnego sklepu blisko :/
    Lukrecja frugo zielone są kwaśne i pyszne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 21:57

Lukrecja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh...zeszlabym na dół do lodówki po kolejnego Kaktusa, ale mąż uważa że 4 lody dziennie to przesada i nadmiar cukru nam zaszkodzi ;(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja
    Czy on aby na pewno zna się na ciąży??

Wowka, Nynka, Lukrecja, Feeva lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Tanda a przebicie wód to ból czy coś dodatkowo, bo o tym to oni mówią od początku :/
    Kamciaelcia pomiary będą jutro albo w czwartek, tak samo ilość tych wód znowu.

Czuje się głupia w tym szpitalu już, coś czuję, że zrobią ze mną wszystko a ja będę mądra dopiero jak Hoope przy trzecim i sie nie dam :D

Liczę, że jestem w dobrych rękach :/

A propo gdzie ta nasza Hoope ze swoim Fiflakiem?:)

Chodzi o to, że jak już będziesz bez wód to muszą rozwiązać ciążę w określonym czasie. Jak nie będzie szybkiego postępu to muszą włączyć antybiotyk, bo bez wód jest ryzyko infekcji wewnątrzmacicznej.
    Nie wiem czy każdy szpital ma te same procedury, czy to sobie indywidualnie ustalają ale mi mówili, że jak w ciągu doby nie będzie postępu to cesarka. Urodziłam po 23,5h. Antybiotyk dostałam po 4h od odejścia i ponawiali dawki co 6h.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Lukrecja
    Czy on aby na pewno zna się na ciąży??
    Wątpię:) Mąż uważa, że po cukrze jestem nadaktywna :) gdzie jestem takim Flegmatykiem że masakra :)

• Wowka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się chciało lodów, ale zjadłam kotleta schabowego :D ze skrajnosci w skrajność :D

Dobranoc, mam nadzieję że bez nocnych wart dzisiaj się odbędzie :)

Kira91 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpijcie, śpijcie. Ja popilnuję

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmuje warte, od 1,5 godziny sie krece ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ta noc sie kiedys skonczy??? ;D
    Milego dnia Wam zycze :) ja pewnie bede odsypiac ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, noc się skonczyła :) poranna zmiana ;)

Kattalinna, jak Ty popilnujesz to ja śpię spokojnie :)

Dzien dobry, tak wogóle.

Miłego dnia dla wszystkich i dobrych informacji od szpitalnych dziewczyn :) Fatalita, nadal czekam na info...

Tak pięknie mi się śniło. Czuję się oszukana pobudką w swoim łóżku. Buuuu...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, a w czyim łóżku bawiłaś we śnie? :D

Na szczęście nadal nie mam problemów ze spaniem, bardzo Wam współczuję co rano, jak czytam, że siedzicie bezsennie w nocy.. Mi o tyle tylko zmniejszyło się zapotrzebowanie w ostatnich tygodniach, że jak idę spać po śniadaniu, to budzę się o dziesiątej a nie trzynastej, jak wcześniej.

Rozważam czy 6 maja się wybrać w podróż na komunię siostrzeńca i urodziny Taty w jednym.. Niby blisko, dwie godziny w jedną stronę ale mam jakieś opory i wiem że wszyscy zrozumieją, że mnie nie ma. Jechałybyscie? To będzie początek 39 tygodnia.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wam też towarzyszy ból brzucha jak na okres? U mnie dzień bez bólu to chyba dzień stracony. Chyba musze się pobyczyc ile się da, bo do maja muszę wytrwać nie ma bata :P.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeesc ;)

Ja dzisiaj spalam, chrapaczka nie mogla bo bylo jej za goraco, wiec w pokoju zapanowala cisza, mam juz na nia sposob, nie bede otwierac okna. Wole sie gotowac niz nie spac XD

Tutaj zapowiada sie przepiekny dzien, tak swieci cudnie sloneczko, a niech bedzie piekna pogoda - ja sobie zycze deszcz, ale dla was ta lepsza wersje, takze korzytajcie. Przejmuje warte w ciagu dnia :D

Wowka, jak sie czujesz po powrocie do aktywnosci? Oszczedzasz sie jeszcze troche, czy juz wcale?

Fermina, ja bym nie jechala, tym bardziej ze masz dolegliwosci bolowe czyli w krzyzu, jak na miesiaczke, no nie, bo jednak siedzenie 2h w jednej pozycji, potem stanie w kosciele, cala ta ceremonia, generalnie mozesz sie kiepsko czuc no ale wiadomo nie musisz, ja osobiscie bym nie pojechala bo znam siebie i wiem, ze bym sie meczyla z brzuchem, a po co ci nerwy, ze naglecos zaczelo bolec. Rozwaz lepiej pozostanie w domu, takie jest moje zdanie oczywiscie :)

Fatalita, jak tam u was? Odezwij sie, bo sie wszystkie martwimy.

Hoope, jak tam z Fiflakiem? Chyba dzisiaj juz powinni wyjsc do domu...

Ja sie witam w skonczonym 36, a zaczynam 37. Dziewczyny, moj cel to jeszcze tydzien lezenia, mam nadzieje ze synus posiedzi a ja psychicznie dam rade! Co z tego ze szpital, dzisiaj zrobilam sobie lekki make up bo czulam sie juz fatalnie, jak typowa Zocha, zle mi juz bylo ze soba i czulam sie zle, a teraz od razu mi lepiej. Mam w nosie co sobie pomysla XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 06:43

D_basiula, Fermina, Mała Matylda, kattalinna, Nynka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ