X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy cudny, idealny do schrupania.
    Co do zgagi i wlosow, czyzby nasza Olenka miaby byc łysolkiem? Nie poznalam do tej pory co to zgaga...
    Kira jakby opadl troszke, mi tez sie wydaje ze i moj tez juz troche nizej.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula w takim razie wychodzi na to, że moje dziecko też będzie lyse XD Bo zgagi doświadczyłam może 2x przez całą ciąże.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda wrote:
    To, że najpierw wolą spróbować naturalnie to chyba akurat dobrze. Cesarka to jednak operacja. Tylko pytanie czy konieczne jest takie pospieszanie na siłę? Wywoływanie kiedy organizm niegotowy (nie wiem jak u ciebie z szyjką i rozwarciem) może skończyć się ciężkim i długim porodem albo właśnie cesarką z braku postępu (po przebiciu wód np.).

No i pewnie będę się męczyć, bo szyja długa i zamknięta. Ale powiedzieli, że żeby się z nią coś działo to musi napierać główką na szyjke, a on przez ilość wód jest wysoko.
    Przyspieszają na siłę ze względu na jego gabaryty.
    Ale tak czuję, że na mecze się ze skurczami a nic z tego nie wyjdzie.
    A cesarki się boję przyznam, dlatego tak się godze na to, tylko martwie się o tego mojego klocka.

Dzięki dziewczyny :)

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy maluszek jak tralala, a róż w ogóle nie odejmuje mu męskości :)

Dziewczyny tyle stron w jeden dzień??nasuwa mi się jedno pytanie..Czy Wy nic innego nie robiecie?????????????????? :)

Katy, Hoope lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka akurat dzisiaj dzień opierdalanda XD

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka
    Te gabaryty to tylko z usg
    Córkę przepowiedzieli mi na 3kg. Urodzila się 3560. Błąd pomiaru bywa w obie strony. Mozna przeciez probowac urodzic wieksze dziecko. Nie jest tak że male latwiej latwoej a duze źle...jak ma się warunki i sa warunki to idzie sprawnie. Na ile dzidzius im wychodzi że tak panikuja? Jak duży?
    Bo mi Ciebie troszkę szkoda. Ze , tak jak tanda pisala, z wywolywaniem bywa różnie.

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy
    Przeslodki Kamilek. Ale kruszynek maleńki z niego jest :)

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Nynka
    Te gabaryty to tylko z usg
    Córkę przepowiedzieli mi na 3kg. Urodzila się 3560. Błąd pomiaru bywa w obie strony. Mozna przeciez probowac urodzic wieksze dziecko. Nie jest tak że male latwiej latwoej a duze źle...jak ma się warunki i sa warunki to idzie sprawnie. Na ile dzidzius im wychodzi że tak panikuja? Jak duży?
    Bo mi Ciebie troszkę szkoda. Ze , tak jak tanda pisala, z wywolywaniem bywa różnie.

3600-3800 w zeszły czwartek. Nie wiem może jak go znowu zmierzą zmienią zdanie.

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na spacer i na lody, wracam i tyle czytania ;)

Katy prawdziwy przystojniak <3

Muszę zadzwonić w końcu do szpitala i dowiedzieć sie, jak u nich jest w przypadku ciąży przenoszonej. Kiedy powinnam się pojawić, bo nie wiem co robić że zwolnieniem dalej, które mam do terminu porodu tylko. Mam nadzieję, że akcja zacznie się wcześniej, może być niedziela przed majowką ;) ale wolę wiedzieć co i jak.

Katy lubi tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    No i pewnie będę się męczyć, bo szyja długa i zamknięta. Ale powiedzieli, że żeby się z nią coś działo to musi napierać główką na szyjke, a on przez ilość wód jest wysoko.
    Przyspieszają na siłę ze względu na jego gabaryty.
    Ale tak czuję, że na mecze się ze skurczami a nic z tego nie wyjdzie.
    A cesarki się boję przyznam, dlatego tak się godze na to, tylko martwie się o tego mojego klocka.

Dzięki dziewczyny :)

Cewnik wydaje się dość sensownym rozwiązaniem, bo on ma za zadanie "otworzyć" szyjkę. Ale nad przebiciem wód bym się zastanowiła. No chyba, że cewnik tak dobrze zadziała i zrobi spore rozwarcie.
    Zapytaj jeszcze o żel z prostaglandynami. Ciężko dostępny w szpitalach bo drogi, ale może choć receptę Ci wypiszą i sobie kupisz na własną rękę.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka
    Myślę że warto zasugerowac ponowną biometrie...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    D_basiula w takim razie wychodzi na to, że moje dziecko też będzie lyse XD Bo zgagi doświadczyłam może 2x przez całą ciąże.
    Moja na bank będzie łysa, w życiu zgagi nie miałam :-) no i plus dziedziczenie ;-)

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza jak i druga powinny mieć włosy do pasa.
    Pierwsza łysa nie była, ale włochatą też ją nazwać nie można było, zobaczymy jak druga.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka była bardzo kudlata, syn miał wlosy, zgagi zero :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda a przebicie wód to ból czy coś dodatkowo, bo o tym to oni mówią od początku :/
    Kamciaelcia pomiary będą jutro albo w czwartek, tak samo ilość tych wód znowu.

Czuje się głupia w tym szpitalu już, coś czuję, że zrobią ze mną wszystko a ja będę mądra dopiero jak Hoope przy trzecim i sie nie dam :D

Liczę, że jestem w dobrych rękach :/

A propo gdzie ta nasza Hoope ze swoim Fiflakiem?:)

Hoope lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka
    Na pewno trzeba być spokojnym i pozytywnie nastawionym
    A tyle kciukow ma mało która ;)

Nynka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, trzymam kciuki, ale to serio taka duza waga dziecka ze az trzeba wywolywac? W ogole tak mozna jak akcja sama sie nie zacznie? Rozumiem ze ta ilosc wod ale widze jak tutaj przychodza z tymi wodami, robia biometrie i wychodzi wszystko ok. Poprosilabym rowniez ponowne pomiary... kurcze wyobrazam sobie jak sie stresujesz, ja tak samo mowie bede madra dopiero przy kolejnym razie, bo teraz czlowiek przerazony i sie daje :/
    Ja nadal wiem tyle co nic, czekamy do 36 skonczonego no to jutro, tak kazali mi na ten dzien czekac ze az polozne sie ekscytuja kiedy ja juz koncze ten tydzien XD Moze jutro juz sie cos dowiem, bo w zawieszeniu zyje tutaj troche.
    Prowadzacy ma dzisiaj dyzur caly dzien i cala noc, na obchodzie smial sie ze jeszcze troche i beda sie zwracac sie do mnie personel i bede chciala jakas premie, bo juz wszystko tu wiem XD
    12 dni jutro bedzie jak tu kwitne, korby dostaje...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, jakieś nowe wieści? Myślę o Tobie :)

JS już prawie 2 tygodnie? O.o jak ten czas zapindala... ale widzisz, tyle czasu już dałaś radę, oby Cię szybko puścili i na prawde malutko zostanie do donoszonej. Na poród przyjedziesz jak w odwiedziny do cioci, taka znajoma wszystkim lekarzom i pielęgniarkom :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 21:09

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, nie było wieści szpitalnych od Fatality! Czekamy zatem

A Hoope to już w domu powinna być? Albo jutro jakoś, nie?

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze hoope jutro wychodzi jeśli zoltaczka planów nie psuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ