X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja siedmiolatke i dwulatka z mamą na sofie w pokoju 10m kw

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z tej strony łóżeczko i jestem zadowolona póki co. :) stoi i czeka. Hehe

https://www.klups.pl

A zamawiane bezpośrednio do sklepu stacjonarnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 15:24

amygdala lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda doświadczenia nie mam, ale obilo mi się coś o uszy, że taki malec to nie przyzywyczajenie, bo on tego nie rozumie, to potrzeba bycia przy mamie. Że nie można takiego malucha "przyzwyczaić" do spania z mamą, noszenia, spania na mamie, on po prostu potrzebuje tej bliskości która nagle jest zerwana po 9 miesiącach bez żadnej rozłąki.
    I tak do 6 miesiąca podobno dziecko wcale nie terroryzuje.
    Nie wiem jak to się ma w rzeczywistości.
    Też mam w planach uczyć spać w łóżeczku a nawet zasypiac, właśnie po to żeby nie spać kiedyś z 5-latekiem, ale takiemu malcowi w pierwszych tygodniach nie będę odmawiać jeśli na prawdę będzie potrzebował tego.

kattalinna, Hoope, Tanda lubią tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znałam mamę, która karmiła piersią sześciolatka.

Pamiętam jak byłam dzieckiem, ojciec na dyżurze a mama pozwalała nam spać ze sobą. Pamiętam, że w łóżku rodziców czułam się bezpiecznie i dobrze, spałam też lepiej. Pewnie w przeciwieństwie do mamy XD

My już mamy wprawę w spaniu z dzieckiem. O ile pierwsza była nadpobudliwa i spanie z nią wymagało anielskiej cierpliwości (stąd też pozbyłam się jej z łóżka gdy miała 2,5 roku), o tyle druga jak aniołek, więc spała ze mną długo (5 lat) i czasem śpi z nami do teraz (na jej prośbę). Jak będzie z synkiem, zobaczymy. Śpi wtulony w moje piersi. Zawsze tak wymanewruje ciałkiem i główka, że się we mnie wtula (to jest mega cudowne).

Spanie w takich relacjach raczej zacieśniło nasze więzy rodzinne niż je poluzowało, związek na tym w ogóle nie ucierpiał a dzieci zmusiły do większej kreatywności w swerze erotycznej (tym samym dodając pikanterii). Ponadto śpiąć z dzieckiem nie byłam zmęczona. Po prostu. Nie było możliwości, żebym padła jak kamień i nic nie słyszała czy czuła. Owszem, było tak przy pierwszym dziecku, gdy usilnie próbowałam układać ją w jej łóżeczku i jej pokoju, oraz przy drugiej, gdy ambitnie odkładałam do łóżeczka w naszym pokoju. Pierwsza wykończyła mnie po miesiącu, druga po czterech. W momencie, gdy wzięłam je do łóżka, zaczęłam się wysypiać, mieć siłę na wszystko i cieszyć macierzyństwem.

Czego i Wam życzę :D

Być może dużo zależy od dzieci. Moje były wymagające. Zawsze inni mają łatwiej niż ja XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszy syn na początku spal w gondoli obok naszego łóżka a z nami czasem jak nie miałam siły go odłożyć i tez często przy odkładaniu się budził i była zabawa ale jakoś daliśmy radę po trzech mies dostał swoje łóżeczko a po sześciu z łóżeczkiem do osobnego pokoiku a młodszy wogole z nami nie spał bo jak zdażyło się czasem ze zasnęłyśmy przy karmieniu to tak nas potrafił skopać ze szybko go odkładaliśmy do łóżeczka i każdy był zadowolony :) każdy przypadek inny :D

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć pierwsze miesiące po porodzie są uznawane jako 4 trymestr, że dziecko potrzebuje stałej bliskości z mamą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 16:21

Tanda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy z Mężem że spaceru, o ile mozna to tak nazwać. Pogoda piękna, wszystko rozkwitło <3 Lody zaliczone, ale jak zwykle mało. 5 kulek za mało. Zawsze.
    A teraz przywitajcie się z Panią Serdelą XD mega sexy

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5246ea1d7018.jpg

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka 6,syn 5miesięcy mieli jak spali sami w swoich pokojach. U syna ewidentnie było widać że wzajemne spanie go męczy...i wzięłam do łóżka-jak po trzydniowce spadała mu bardzo temperatura-to była nasza najgorsza noc od 20 miesięcy
    Ale w nocy kołyska stała przy samym łóżku wzdłuż mamy...

Każde dziecko inne więc tylko modlę się aby Patryk był conajmniej złoty :)
    A już jest inaczej-ułożony główka. Nie ma w dupce całego świata

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva .o matko to ja nawet nie wyobrażałam sobie tego jak piszecie że nogi wam puchna ja nic wydaje mi się że mam normalnie podobno po twarzy też nie widać
    współczuję :*A boli to jakoś?

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Feva, a myślałam, że to ja puchne. Współczuję. Dawaj nogi do góry

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie serdele znam z pierwszej ciąży

A potem wszystko splynelo w kostki z góry i zsinialo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 16:42

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wyobraź sobie lub przypomnij (o ile taka miałaś) najdłuższa podróż swojego życia z buta. Ale taka, po której nie byłaś w stanie później wstać z łóżka, bo tak ze zmęczenia bolały Cie nogi.
    Tak boli :D

Dzisiaj wyciągnęłam już szmaciane wiązane tenisowki, bo w żadne buty się nie mieszcze :(

Niech to się już skończy XD

Łydy też mam spuchniete. W ogóle od kolan w dół nie poznaje swoich nóg. To nie moje XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 16:44

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lał feeva jaka nóżka ;D ale to raczej mało komfortowe uczucie :/

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli do najprzyjemniejszych nie należy XD

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są dwie szkoły jedna mówi że matka od tego jest żeby być dla dziecka o każdej porze dnia i nocy i jak dziecko chce być noszone to ma je nosić .druga mówi że dziecko rodzi się czyste jak kartka i wszystkiego uczy a im młodsze tym szybciej i że tak jak uczymy je jeść z talerza nie z podłogi i używać toalety tak uczymy też spać w swoim łóżku . Nie uważam że dzieci się nie uczą moja córka miała pięć dni jak zauważyłam że nauczyła się wykorzystywać ojca . Jak tylko usłyszała jego głos jak wracał z pracy od razu zaczynała płakać żeby ją brał na ręce . Ja dzieci staram się nie nosić ale mój jak tylko wracał od razu brał ja na ręce więc ona jak go tylko usłyszała od razu domagała się noszenia . Uważam też że każdy człowiek już od urodzenia powinien mieć swój kawałek świata a od momentu porodu dystans pomiędzy matka i dzieckiem powinien się zwiększać ,bardzo powoli ale jednak dziecko musi być coraz bardziej samodzielne . Myślę że wygonienie pięciolatki z łóżka rodziców jest większym szokiem niż przyzwyczajenie od noworodka do samodzielnego spania . Uczy to też dziecko szanowania cudzej przestrzeni i tego że ono też ma prawo do szanowania jego prywatności . Wiem że noworodek jeszcze nie wie co to cudzą przestrzeń ale dzieci szybko rosną i coś co jest wpajane od początku przychodzi naturalnie a przekonanie trzy latka o wyprowadzce z łóżka gdzie mu dobrze może nie być proste i te nieprzespane noce i tak będą jak nie dziś to za rok ,dwa lub trzy . Ale każdy ma inaczej i najpierw trzeba przemyśleć czego się chce a potem tylko realizować i trzymać się planu

Mała Matylda, Ola_Ola, Fatalita lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może wymocz trochę w chłodnej wodzie a potem na kanapę z nogami do góry trochę powinno pomoc albo może jakiś żel chłodzący chociaż nie wiem co w ciąży można

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doopa tam.
    Zimna woda już była, leżenie z nogami do góry było, żadnych szpecyfikow nie mam :( no trzeba jakoś to orzetrwac:D
    Dobrze ze zaczęło się na koniec a nie kilka miesięcy wcześniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 17:00

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva współczuję pocieszające jest tylko że po porodzie wszystko przejdzie. Ten poród to już prawie jak obietnica życia po życiu gdzie już nic nie boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 17:03

Feeva lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Feeva. Twoje nogi sa ogromne! Ja w ogole nie spuchlam, ale u mnie troche chlodniej niz u Was. Pewnie gdyby bylo cieplej to tez bym troche spuchla

• Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie trochę przeklamuje, w rzeczywistości nie jest aż taka bańka :) ale spuchnieta jest. Zaraz jeszcze właduje w zimną wodę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 17:22

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 981 982 983 984 985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ