Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Feeva ja mam nogi podobne do Twoich, łącznie z paluchami serdalami, ale mi o dziwo pomaga spacer..dzisiaj się popłakałam jak spojrzałam w lustro, stopy dosłownie wepchnięte w buty..wyglądały jak takie słoniowe, bezkształtu, wielkie..nieopłaca mi się kupować teraz butow wiec bede sie meczyła w tym co mam..masakra jakaś..
-
Ola robiłam 2 tygodnie temu, teraz muszę na dniach zrobić żeby już do porodu było. Ale do tej pory wyniki książkowe, nic mi nie wyszło nigdy
Czytałam o zatruciu ciążowym, ale wykluczam, bo ze wszystkich objawów mam tylko tą opuchlizne, która schodzi po nocy, a przy zatruciu nawet po nocy nie. Dopiero po jakimś czasie od wstania puchną
Czytałam, że na końcówce ciąży to norma, więc nie panikuje. Trzeba to po prostu przeczekać
Efwka też tak miałam dzisiaj. Nogi jak kłody, w jednym kształcietakie słoniowe, proste
Siedzę teraz z nogami wyprostowanymi i wsparte złożonym kocem. Smarować nie mam czym, robie okłady z mrozonego ręcznikaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 20:55
-
Feeva poproś męża niech ci wymasuje te nogi . Układ limfatyczny nie jest napędzany pompą jak krwionośny dlatego czasem nie radzi sobie z krążeniem i grawitacja ściąga wodę w kończyny , masaż może pomóc odprowadzić wodę
D_basiula lubi tę wiadomość
-
Padam na dziób.
Zachciało mi się przeprowadzki w 9 miesiącu ciąży. Ale dzisiaj pierwsza nocka w nowym domu, czekałam na to ponad 1.5 roku
Sorry, że się nie odniosę do tego co piszecie, ale po pierwsze to na prawdę padam na ryjek, a po drugie mam w pamięci po nadrobieniu wszystkiego tylko nogę Feevywspółczuję
Zaglądając tu zastanawiałam się, czy któras nie urodziła. W końcu już weekend, a weekendy nas przyzwyczaiły do relacji porodowych.
A jutro rocznica ślubu u naskattalinna, Feeva, Mała Matylda, Sela, Fatalita, Nynka, D_basiula, malwka08, Hoope, Kropka88 lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Feeva, to bardzo mało pijesz... Spróbuj wciskać więcej, chyba, że 1,5 wody i do tego z litr w herbatach itp.? Pokrzywa nie zaszkodzi, a może tylko pomóc. Również na włosy i paznokcie
Ja nie herbatowa. Pije tylko wodę. Butelkę wypije, czasem więcej. Ostatnio mam fazę na wodę z cytryną i lodem, wtedy nadprogramowo udaje mi się wypić
Ile powinno się pić w takim razie?
Najwięcej wypijalam w zeszłym roku na początku jak się odchudzalam-tak że 3 litry dawałam radę. Ale teraz w ciąży nie jestem w stanie tyle przyjac płynów,nie wchodzi mi
Herbatkę z pokrzywy kupię w poniedziałek, bo jutro sklepy pozamykanemożna ją pic na zimno? Cały dzbanek bym sobie zaparzyla od razu na cały dzień + dodatkowo woda
Wowka gratuluję przeprowadzkispokojnej nocy, żebyś już nie musiała trzymać warty
No i gratuluję rocznicyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 22:08
Wowka lubi tę wiadomość
-
Takie rzeczy, typu herbatka z pokrzywy, jakaś mięta, melisa czy coś kupuje zazwyczaj z polskiego zielnika z herbapolu
Czyste zioła
W biedrze to sama CHEMAWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 22:20
Agatik, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Feeva czytam forum popijając właśnie wodę z cytryną i lodem przez słomkę
taka mi najlepiej smakuje
Co do pokrzywy to gdzieś czytałam że w ciązy nie można jej dużo pić ale nie wiem dlaczego, piłam 1-2 w tyg ale przestałam bo nie widziałam efektów..
EDIT: znalezione w necie
Herbatę z pokrzywy można pić w czasie ciąży, czasami nawet jest ona zalecana przez lekarzy propagujących medycynę naturalną. Warto jednak pamiętać o zachowaniu zdrowego rozsądku. Nie przesadzaj zatem z jej wykorzystywaniem, ponieważ, jak głosi mądre powiedzenie: co za dużo, to niezdrowo. Zaleca się picie herbaty z pokrzywy na czczo, bez cukru, maksymalnie trzy razy tygodniowo. Zniechęcać może lekko cierpki smak napoju, jednak idzie się do niego przyzwyczaić. Większa ilość wypijanego naparu wpływa na organizm przeczyszczająco i wzmaga uczucie pragnienia. Wniosek jest jeden: możesz wspomagać się w ciąży zielem pokrzywy, ale z umiarem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 23:20
-
Feeva (oraz wszystkie których to dotyczy) współczuję opuchlizn..
Wowka gratuluję nowego domku i rocznicy
Nam się dziś udało w końcu kilka ładnych fotek pstryknąć. Jupii..
Więc i ja się pochwalę brzuszkiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/953d8ee610c3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7601a77d09e8.jpg
Padam z nóg.. Dobrej nocy dziewczętaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 02:42
kattalinna, Mała Matylda, Nynka, D_basiula, malwka08, Katy, jangwa_maua, Wowka, J.S, kamciaelcia, Hoope, Koralowa, Kropka88, pawojoszka, Feeva, Sela, Fermina, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Kama, super!
ja czekam na naprawienie samochodu i też gdzieś ruszamy w celach uwiecznienia wielorybka
sesja totalnie amatorska ale za to brzuch 100% prawdziwy
niedługo wrócę do jego wciągania do zdjęć
Feeva, wiem że z biedry to ściema ale na szybko potrzebowałam to wzięłam. Potem zobaczyłam co to... Trudno, wypiję i tak
Obudziłam się na pomiar cukru i z gorąca nie mogę usnąć. Zaraz będzie siku, no i już głodna jest jestem... Bez sensuXKamaCX lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Dziewczyny!
Przed nami kolejna niedziela z zakazem handlu, w parkach tłumy, zajęć brak – na zabicie nudy zostaje wizyta na porodówce. Która dzisiaj się pisze?
Czytywałam Was wczoraj, ale nie odpisywałam i teraz pamiętam już tylko nogę Feevy – współczuję. Moje nogi nie puchną w widoczny sposób, ale na wadze miewałam znaczne wahania z dnia na dzień, więc zaczęłam pić pokrzywę. Pytałam lekarza – powiedział że mogę pić, ale tylko kilka razy w tygodniu, wspomniał o tym że pokrzywa rosnąc gromadzi zanieczyszczenia i nawet w przypadku herbaty z apteki nie ma pewności czy jest od nich wolna.
Gdy dłużej stoję na moich łydkach pojawiają się jasne plamy, lekarz ani położna nie powiedzieli mi nic konkretnego na temat przyczyn i sposobów przeciwdziałania. Może Wy macie jakąś wiedzę na ten temat? Czytałam trochę w internecie i na tej podstawie wdrożyłam masaże realizowane przez męża, odpoczynek z nogami w górze, stosuję też żel z kasztanowcem z Ziai i jest lepiej.
Kama, piękne zdjęcia
XKamaCX lubi tę wiadomość