X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym już mogła rodzić jakby to był maj :D. Z dwulatką i brzuchem co raz ciężej. Żebra po nocy skopane przez urwisa a spać na pół siedząco mi się nie uśmiecha :P.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja mam nogi podobne do Twoich, łącznie z paluchami serdalami, ale mi o dziwo pomaga spacer..dzisiaj się popłakałam jak spojrzałam w lustro, stopy dosłownie wepchnięte w buty..wyglądały jak takie słoniowe, bezkształtu, wielkie..nieopłaca mi się kupować teraz butow wiec bede sie meczyła w tym co mam..masakra jakaś..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola robiłam 2 tygodnie temu, teraz muszę na dniach zrobić żeby już do porodu było. Ale do tej pory wyniki książkowe, nic mi nie wyszło nigdy :)
    Czytałam o zatruciu ciążowym, ale wykluczam, bo ze wszystkich objawów mam tylko tą opuchlizne, która schodzi po nocy, a przy zatruciu nawet po nocy nie. Dopiero po jakimś czasie od wstania puchną :)
    Czytałam, że na końcówce ciąży to norma, więc nie panikuje. Trzeba to po prostu przeczekać :)

Efwka też tak miałam dzisiaj. Nogi jak kłody, w jednym kształcie XD takie słoniowe, proste :D

Siedzę teraz z nogami wyprostowanymi i wsparte złożonym kocem. Smarować nie mam czym, robie okłady z mrozonego ręcznika :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 20:55

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno pomaga ograniczenie soli w diecie ,picie dużo wody i coś moczopędnego jak pokrzywa . Ja o dziwo w tej ciąży nie pulchne jakoś widocznie ,trochę tak , zwłaszcza wieczorem jak się w dzień nachodze ale przez noc wracam do normy

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może rzeczywiście kupię sobie tą pokrzywe. Dziennie staram się wypić ta butelkę wody 1,5L, więcej nie daje rady w siebie wmusic :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva poproś męża niech ci wymasuje te nogi . Układ limfatyczny nie jest napędzany pompą jak krwionośny dlatego czasem nie radzi sobie z krążeniem i grawitacja ściąga wodę w kończyny , masaż może pomóc odprowadzić wodę

D_basiula lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na dziób.

Zachciało mi się przeprowadzki w 9 miesiącu ciąży. Ale dzisiaj pierwsza nocka w nowym domu, czekałam na to ponad 1.5 roku :)

Sorry, że się nie odniosę do tego co piszecie, ale po pierwsze to na prawdę padam na ryjek, a po drugie mam w pamięci po nadrobieniu wszystkiego tylko nogę Feevy :D współczuję :/

Zaglądając tu zastanawiałam się, czy któras nie urodziła. W końcu już weekend, a weekendy nas przyzwyczaiły do relacji porodowych.

A jutro rocznica ślubu u nas :)

kattalinna, Feeva, Mała Matylda, Sela, Fatalita, Nynka, D_basiula, malwka08, Hoope, Kropka88 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, to bardzo mało pijesz... Spróbuj wciskać więcej, chyba, że 1,5 wody i do tego z litr w herbatach itp.? Pokrzywa nie zaszkodzi, a może tylko pomóc. Również na włosy i paznokcie :-)

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka gratulacje rocznicy i nowego domu . Uważaj żeby po takim wysiłku na ciebie nie padło fajny byście mieli prezent na rocznicę

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, świetny prezent sobie zrobiliście :-) może w końcu nie będziesz siedziała tu na warcie tylko prześpisz noc. Pamiętaj sen na nowym miejscu ;-) no i ochrzcijcie solidnie tę chałupę :-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, mąż pojechał jeszcze po kilka rzeczy a ja odpływam i przypuszczam że taki będzie chrzest domu :D

Ale widzę potencjał przespania nocy :)

Pawojoszka, a wiesz, że tak samo pomyślałam. Przeprowadzka, rocznica, poród (?) :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Feeva, to bardzo mało pijesz... Spróbuj wciskać więcej, chyba, że 1,5 wody i do tego z litr w herbatach itp.? Pokrzywa nie zaszkodzi, a może tylko pomóc. Również na włosy i paznokcie :-)

Ja nie herbatowa. Pije tylko wodę. Butelkę wypije, czasem więcej. Ostatnio mam fazę na wodę z cytryną i lodem, wtedy nadprogramowo udaje mi się wypić :)
    Ile powinno się pić w takim razie? o.O
    Najwięcej wypijalam w zeszłym roku na początku jak się odchudzalam-tak że 3 litry dawałam radę. Ale teraz w ciąży nie jestem w stanie tyle przyjac płynów,nie wchodzi mi :)
    Herbatkę z pokrzywy kupię w poniedziałek, bo jutro sklepy pozamykane :) można ją pic na zimno? Cały dzbanek bym sobie zaparzyla od razu na cały dzień + dodatkowo woda :)

Wowka gratuluję przeprowadzki :) spokojnej nocy, żebyś już nie musiała trzymać warty :)
    No i gratuluję rocznicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 22:08

Wowka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie trzy literki byłyby super :-) na zimno pokrzywa ma pewnie takie same właściwości jak gorąca. Ja kupiłam ostatnio w biedronce, okazało się, że z jakimiś aromatami cytryną i nie wiem czym jest. Nie smakuje jak zioła nawet

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie rzeczy, typu herbatka z pokrzywy, jakaś mięta, melisa czy coś kupuje zazwyczaj z polskiego zielnika z herbapolu :) Czyste zioła :)

W biedrze to sama CHEMA XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 22:20

Agatik, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokrzywę kupuję w aptece, akurat doz i piję 1dziennie. To jednak zioło więc z umiarem . Zdarzalo się mac 2x
    I na zimno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva czytam forum popijając właśnie wodę z cytryną i lodem przez słomkę :) taka mi najlepiej smakuje :)

Co do pokrzywy to gdzieś czytałam że w ciązy nie można jej dużo pić ale nie wiem dlaczego, piłam 1-2 w tyg ale przestałam bo nie widziałam efektów..

EDIT: znalezione w necie
    Herbatę z pokrzywy można pić w czasie ciąży, czasami nawet jest ona zalecana przez lekarzy propagujących medycynę naturalną. Warto jednak pamiętać o zachowaniu zdrowego rozsądku. Nie przesadzaj zatem z jej wykorzystywaniem, ponieważ, jak głosi mądre powiedzenie: co za dużo, to niezdrowo. Zaleca się picie herbaty z pokrzywy na czczo, bez cukru, maksymalnie trzy razy tygodniowo. Zniechęcać może lekko cierpki smak napoju, jednak idzie się do niego przyzwyczaić. Większa ilość wypijanego naparu wpływa na organizm przeczyszczająco i wzmaga uczucie pragnienia. Wniosek jest jeden: możesz wspomagać się w ciąży zielem pokrzywy, ale z umiarem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 23:20

1usa3e5el69vdydq.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva (oraz wszystkie których to dotyczy) współczuję opuchlizn..

Wowka gratuluję nowego domku i rocznicy :)

Nam się dziś udało w końcu kilka ładnych fotek pstryknąć. Jupii.. :)
    Więc i ja się pochwalę brzuszkiem :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/953d8ee610c3.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7601a77d09e8.jpg

Padam z nóg.. Dobrej nocy dziewczęta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 02:42

kattalinna, Mała Matylda, Nynka, D_basiula, malwka08, Katy, jangwa_maua, Wowka, J.S, kamciaelcia, Hoope, Koralowa, Kropka88, pawojoszka, Feeva, Sela, Fermina, Mycha666 lubią tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, super! :-D ja czekam na naprawienie samochodu i też gdzieś ruszamy w celach uwiecznienia wielorybka :-) sesja totalnie amatorska ale za to brzuch 100% prawdziwy ;-) niedługo wrócę do jego wciągania do zdjęć ;-)

Feeva, wiem że z biedry to ściema ale na szybko potrzebowałam to wzięłam. Potem zobaczyłam co to... Trudno, wypiję i tak

Obudziłam się na pomiar cukru i z gorąca nie mogę usnąć. Zaraz będzie siku, no i już głodna jest jestem... Bez sensu ;-)

XKamaCX lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama pięknie wyglądasz, a jaki zgrabny brzuś :)

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!

Przed nami kolejna niedziela z zakazem handlu, w parkach tłumy, zajęć brak – na zabicie nudy zostaje wizyta na porodówce ;). Która dzisiaj się pisze? :P

Czytywałam Was wczoraj, ale nie odpisywałam i teraz pamiętam już tylko nogę Feevy – współczuję. Moje nogi nie puchną w widoczny sposób, ale na wadze miewałam znaczne wahania z dnia na dzień, więc zaczęłam pić pokrzywę. Pytałam lekarza – powiedział że mogę pić, ale tylko kilka razy w tygodniu, wspomniał o tym że pokrzywa rosnąc gromadzi zanieczyszczenia i nawet w przypadku herbaty z apteki nie ma pewności czy jest od nich wolna.

Gdy dłużej stoję na moich łydkach pojawiają się jasne plamy, lekarz ani położna nie powiedzieli mi nic konkretnego na temat przyczyn i sposobów przeciwdziałania. Może Wy macie jakąś wiedzę na ten temat? Czytałam trochę w internecie i na tej podstawie wdrożyłam masaże realizowane przez męża, odpoczynek z nogami w górze, stosuję też żel z kasztanowcem z Ziai i jest lepiej.

Kama, piękne zdjęcia :D

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ