X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoppe cyc jak mówią dziewczyny zacny :-D

My tu się cieszymy słoneczkiem a Ty na porodowke wyganiasz :) a tam będzie tak duszno! Zero litości dla nas! Zero :-)

Hoope lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę popatrzeć na te sportowe. Mam aż jeden ale pancerny i dawno za mały ;-)

Z tym sikaniem na prawo i lewo - może dzieć daje znaki do nhn (naturalna higiena niemowląt) ;-)

age.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope trzeba to robic szybko

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucielo posta...z tel nie moge wstawic emotki
    A tak na powaznie od razu zakrywalam wacikiem, na przewijaku podklad porodowy a i nie od razu po jedzeniu niech dosika w pieluche

Hoope lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope w tym tygodniu mnie rozpakuja jak się znowu nic nie wydarzy.

Mam dzisiaj kryzys szpitalny, taka pogoda a ja tu kwitne, niedziela, żadnych atrakcji. Od 6 nie śpię, teraz zdążyłam zasnąć to położna wpadła i dopiero 12...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    w takim tempie rozpakujesz się sama :) bez medycznej pomocy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej całe wieki mnie tu nie było, zbyt dużo sie dzieje, na szczęście same pozytywne rzeczy.
    Starałam się Was czytać na bieżącą, gratulacje przede wszystkim dla wszystkich nowonarodzonych szkrabów, widać że pogoda co niektórym sprzyja. Jednak my też jeszcze z niecierpliwością czekamy na nasza Vanesse. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział że zapowiada sie ze urodzę przed terminem ale nie powinnam wczesniej jak przed 38 tygodniem. Także zobaczymy kiedy mała nas zaskoczy :-)
    Z samopoczuciem różnie bywa, raz lepiej raz gorzej, najgorzej doskwiera ból pleców. A przed 2 dniami miałam noc zarwana przez mega bolesny skurcz łydki, w ciągu 5 min 4 razy tak mnie skurcz chwytal że aż wylam z bólu, coś okropnego, do wczoraj jeszcze kustykalam tak mnie noga bolała, że póki jej nie rozruszalam to naprawdę nie dało się normalnie iść.
    Z pozytywnych wydarzeń.... Sesje noworodkowa też mamy już za sobą
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac2506fb2938.jpg
    Pokoik dziecięcy już przygotowany, pozostaje tylko cierpliwie czekać :-)

kamciaelcia, Feeva, Nynka, Kropka88, malwka08, Katy, Mała Matylda, kattalinna, Hoope, Kira91, XKamaCX, efwka83, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    nynka
    w takim tempie rozpakujesz się sama :) bez medycznej pomocy :D

Tak myślę właśnie:/

Mama32 super fota :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 12:35

Mama32 lubi tę wiadomość

• kelegena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Katalina ja ciągle tutaj jestem :p
    Co do siusiaka siusiajacego wszędzie ja robiłam tak, ze odkrywalam pieluszke na jakies 5 sekund, a potem zakrywalam i młody siusiał wtedy od razu :) a potem można bylo juz na spokojnie :) takze polecam, mnie ten problem szybko przestał dotyczyć.
    Ja spuchlam tak samo :( nogi mam słoniowe, ręce tez a nawet twarz! O.o a mloda chyba przestala sie pchać na świat :) a juz jestesmy donoszone :) chociaż mam plany na przyszły tydzień i porod mi akurat przeszkodzi a jest to dla mnie ważne, bo mam problem z synkiem.
    Wyobraźcie sobie ze jakis rok temu zrobil mu się jakis guzek na plecach taki jakby pod spodem czarny czy siny. Poszłam z nim prywatnie do dermatologa, stwierdził, ze to samo sie wchlonie... W międzyczasie zapisalam go na nfz i mieliśmy ostatnio wizytę, Pani doktor stwierdziła ze trzeba zrobic wycinek ale to na spokojnie prosze przyjść za dwa lata!!! O.o nie chciała dać nawet skierowania do chirurga. Akurat tak sie zlozylo, ze ostatnio jestesmy na bieżąco z chirurgiem (przyklejony napletek), wizyta ogarnięta w tydzień. Zobaczyla zmianę, zlapala sie za głowę i nie uwierzyla mi, ze kazali przyjsc za dwa lata. Dala skierownie na cito na USG, ktore mamy w czwartek z podejrzeniem zmiany nowotworowej. No szok. Az sie poplakalam jak to usłyszałam. Ale lekarz jest po prostu boska i to na NFZ. Jakbyście szukali kiedys świetnego chirurga do dzieci to polecam z całego serca. Mila, ciepla, ale przede wszystkim wie co mówi.
    Dlatego chciałabym zrobic w czwartek to USG a w piatek mam wizytę u tej Pani chirurg. Przynajmniej bede wiedziała co się dzieje. Wierze głęboko, ze to nic takiego. Ale boje sie strasznie :( potem moge rodzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 13:11

Hoope lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena
    zatem kciuki za całą te sytuacje: za przeczekanie porodu, pozytywne usg i spokoj

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj cyc przy Hoope sie chowa, ale i tak urosl tak na oko ze dwa rozmiary :p

Dzisiaj jedziemy do mojej mamy na urodziny, jestem ciekawa jak jej pies zareaguje na Kamila bo to suczka i juz 9letnia prawie wiec jest madrzejsza od mojego psa :p

Niedziela, nikt nie rodzi? :p

Mnie synek nie osikal jeszcze, ale podklad, tate i babcie juz tak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 13:29

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama poprosila mnie dzis o zdjęcia z brzuchem. Chlopak mi zrobil. Wygladam jak wieloryb. Nie zdawalam sobie z tego sprawy. W lustrze bylam chudsza. Plakac mi sie chce :( Wiem, ze jestem w ciąży, ale zawsze mialam kompleksy na punkcie wagi

Kelegena, oby z synkiem wszystkie badania wyszly dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 13:50

• J.S Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, trzymam bardzo mocno kciuki za twojego synka i zeby wszystkie badania wyszly dobrze!! :*

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena oby z synkiem było wszystko dobrze, i maleństwo z brzucha przez ten tydzień się nie pchalo na świat :*

To straszne co ja tu czytam o tych lekarzach coraz gorsi...

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza polska służba zdrowia, niestety.
    Kelegena trzymam kciuki, żeby to nie było to o czym piszesz :*

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolega współczuję najgorsza jest niepewność zwłaszcza jak ktoś rzuci hasłem "nowotwór" dobrze że chociaż możecie liczyć na lekarkę i że ktoś podszedł poważnie i zareagował . W dzisiejszych czasach nawet prywatnie nie mamy pewności że mamy dobrą opiekę. Moja sąsiadka latami leczyła się prywatnie na nadciśnienie nikt nie wpadł na to że to może problem z nerkami jedno głupie USG rozwiązałoby problem ,teraz jest po operacji ,inna osoba zero problemu z ciśnieniem

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena polubiłam za rady :) Pamiętaj, że stres może spowodować odejście wód płodowych, choć w Twojej sytuacji spokojnie jest niemożliwy :/

Na razie to tylko podejrzenia ale dobrze, że masz wpisane akurat nowotwór bo nie wiem czy wiesz, że dzięki temu dziecko staje się pacjentem pilnym. Zamiast czekać tygodnie czy miesiące, wszelkie wizyty są na pniu. I raczej celowo macie tak wpisane a nie dlatego, że faktycznie coś tam jest. Trafił Wam się ludzki lekarz. Trzymam kciuki!

Dzięki dziewczyny za dobre rady i w ogóle za wszystkie te miłe słowa. Baby sobie słodzą, będzie padać :D Podoba mi się opcja z odkryciem na chwilę.

Odpadła dziś pępowina. Ale serio byłą cienka, jeszcze tak chudej nie widziałam. Chuda a jaka groźna.

Byliśmy na 1,5 godzinnym spacerze i co, łapy mam opuchnięte jak misiek. A nie jestem w ciąży.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, wow szybko ten kikutek odpadł :) Co stosowałas do pielęgnacji?
    Btw.tez chętnie poszłabym na taki spacer. Ale jeszcze nie pora, 100m nie przejdę bo się zasapie na śmierć XD

Ja dzisiaj, alleluja, mam mniej spuchniete nogi i nie bolą. Uf. Za to plecy w odcinku ledzwiowym od trzech dni non stop. Jak nie urok to sraczka.
    Moje dziecię dzisiaj jakieś takie leniwe, śpi pół dnia. Dopiero jak poglaszcze to coś tam się kręci i rozpycha, albo jak coś zjem. Leniuszek Mały :)

Obiad zjedzony, zaraz mnie Maz zabiera na lody i resztę dnia i wieczoru na kanapie, bo pół dnia siedziałam u rodziców :)

Miłej końcówki niedzieli, ja jestem w gotowości do aktualizacji listy, weekend się jeszcze nie skończył :D
    <3

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nikt nie rodzi przy niedzieli...

• Feeva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci się rozmyslily :D Lenia maja, nie chce im się wychodzić :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ