X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie :*
    Pani doktor byla bardzo ludzka i tlumaczyla mi z 5 minut dlaczego tak wpisala, właśnie żeby wszystko bylo od reki itp. Bo najbliższe USG bylo na grudzień. A tak to w tydzień ogarnięte. Jednak widziałam jak się przejęła i bardziej tym się zestresowalam. Bo widzę ze cos jest na rzeczy. I jeszcze na siebie jestem zla, ze w sumie przez rok nic nie zrobilam. Tzn próbowałam ale Ci lekarze są straszni. A gdybym posluchala Pani doktor to ogólnie powinnam poczekać jeszcze ze 2 lata, swietna terapia. Wrrrr...

Pociesza mnie fakt, ze synkowi nic oprócz tego nie dolega, a jednak nowotwór przez rok mógłby dać jakies inne objawy. Niestety u mnie w rodzinie polowa umiera na raka i jestem przewrazliwiona na tym punkcie. Mam nadzieje, ze niepotrzebnie. Nawet sobie nie wyobrażam tego, ze to mogloby być cos strasznego. ;(

Staram sie o tym nie myśleć i cieszyć sie piekna pogoda i czasem spędzonym z mężem i synkiem :) w czwartek sie wszystkiego dowiem. A Pani doktor dala mi nawet do siebie numer i powiedziała, ze w razie gdyby nie zapisali mi dziecka w ciagu 2 tyg na USG mam do niej dzwonić i ze ona to zalatwi. No aniol! <3

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się tej lekarki bo warto :) Będzie dobrze.

Na pępek nie stosowałam nic. Suszenie, wietrzenie, brak moczenia w wodzie, ze dwa razy oscenicept patyczkiem, bez psikania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 18:35

kelegena lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście konkretna lekarka. Tak jak pisze Hoope-trzymaj się jej rękami i nogami. Widać, że kobitka ma powołanie i na prawdę chce pomagać :)

Hoope, na prawdę szybciutko odpadł, kiedyś czytałam gdzieś że niektórym to i po miesiącu nie odpada, a u Ciebie po tygodniu :)

Coś cichutko tutaj dzisiaj :P Korzystaja wszystkie ze słońca przed załamaniem pogody :P
    Ja jakas niedowalona jestem, spać mi się chce jak nie wiem, chyba ciśnienie dziś hula :D I ten okrutny ból kręgosłupa, już nie wiem jak siedzieć, czy chodzić, czy stać :/ i zimno mi. Bylebym się tylko jeszcze nie rozlozyla na sam koniec...

Lece jutro z rana do labu zrobić morfo, mocz i fibrynogen. Pewnie też do odbioru będzie GBS, już będę mogła uzupełnić wszystkie wyniki badań, które potrzebne są do szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 19:14

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena na pewno wszystko bedzie dobrze!

Hope faktycznie strasznie szybko odpadl, fajnie.

My dzis znow na grilu bylismy z racji urodzin bratanicy ale wysiedziec juz nie moglam i leze juz w lozku. Ja wizytuje we wtorek.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo cichutko tutaj dzisiaj. Myślę czy zaraz ktoś nie wleci tu oznajmić, że urodził ;)
    Ciekawe co u Wowki, aż tak świętuje rocznice, że nawet nie wpadła powiedzieć dzień dobry ;)

Hoope, właśnie chciałam drugi raz polubić Twój biust. Nie dało rady :(

Kelegena, dużo siły dla Ciebie. Wierzę w to, że cała ta nieprzyjemna sytuacja pozytywnie się zakończy, chociaż wściekłość zalewa na kompetencje lekarzy. Może jak sytuacja się uspokoi i już zejdzie z Ciebie stres to warto byłoby gdzieś to zgłosić, może lekarce przemowiłoby to do rozumu i na przyszłość bedzie bardziej ... ludzka.

Ja wciąż nie wiem jak z tym pepkiem. Moja położna mówila o octenisepcie /ja chciałam przemywac plasterkami ze spirytusem i osuszac/ i mówiła, że do 5 tygodni spokojnie może być i się nie denerwować. Serio aż 5 tygodni ??

Hoope, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas były pepuszki po 5-6 tyg ale od poczatku pisze-krótka i bardzo gruba pepowina była przyczyna ułozenia miednicowego moich dzieci
    Patryk główkowo :) pepek czasami i w szpitalu dzieciom odpadał

Patk lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i syn miał alergie na octenisept

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena trzymam kciuki żeby wszystko dobrze bylo :) ja dzisiaj zamiast leżeć plackiem pozwoliłam sobie się poruszać rano do kościoła potem obiad na swierzym powietrzu i popołudnie na leżaczku i o dziwo czuje się lepiej niż po całym dniu na kanapie nawet skurcze mi przeszły wiec już nie wiem lezec czy nie leżeć :/

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita biust to miałam, teraz mam mleczarnię ;) XD

Nasza pępowina była serio cienka. Dlatego tak szybko odpadła. Poprzednio była gruba i krótka, na granicy możliwości naturalnego porodu. Dziwne jaka potrafi być różna.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    dziwne ze moze taka patologiczna powtórzyć :)
    lekarze nwet medycznie nazywali te krótkie -grube
    i mówili, ze sie nie powtórzy :) a była jeszcze krótsza i grubsza, pierwszy komentarz przy cc :D
    i nie byłoby mozliwosci urodzić...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie doczytałam, że zwykle odpada między 7 a 10 dniem życia. Nic mnie tak nie cieszy jak idealna średnia własnego dziecka, to takie bezpieczne XD

Kamcia znam z forum przypadek, gdy jednej dziewczynie dziecko miało zespół patau. Miało się nie powtórzyć i faktycznie, drugie dziecko zdrowe. Ale trzecie z bezmózgowiem. Oboje rodzice genetycznie zdrowi, po prostu tragiczny pech.

Także medycy sobie, życie sobie.

Kamcia jak dobrze, dobrze, dobrze, że żyjemy w obecnych czasach. Fart nad fartami.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja zmora jest powtarzalność wady serca...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci wykazują aktywność przez kilka godzin ciurkiem? U mnie to jest standard popołudniami, a w sumie wieczorami zwłaszcza. Potrafi tak ze 3-5 godzin się rozpychać, że brzuch cały ciągle w innym kształcie. Codziennie to samo, tylko coraz mocniej.

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna moja ma fazy aktywności odkąd ja wstanę i dopóki nie położę się spać. Tak to cały dzień się wierci :) a w nocy śpi. Fajnie by było, jakby jej już tak zostało i po porodzie XD

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Czy Wasze dzieci wykazują aktywność przez kilka godzin ciurkiem? U mnie to jest standard popołudniami, a w sumie wieczorami zwłaszcza. Potrafi tak ze 3-5 godzin się rozpychać, że brzuch cały ciągle w innym kształcie. Codziennie to samo, tylko coraz mocniej.

moja mała ma mniej więcej stałe pory 7 rano 10 później 14 i 18 i właśnie zaczyna teraz czyli 22 nie wiem jak ona to robi ale średnio 15minut różnicy jest i tak z 30-40 minut trwa taka zabawa moim pęcherzem żebrami
    w nocy też jest aktywna ale tylko raz koło 2 i dość krótko albo ja zasypiam

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina, mam wrażenie, że moje dziecię w ogóle nie śpi, w dzień ciągle manewruje jakas częścią ciała a w nocy urządza mi w brzuchu karnawał. Nawet, jeśli go nie czuję chwilkę, to jak przyłożę rękę do brzucha to wyraźnie się wierci non stop. Nie wiem co z niego wyrośnie. Rodzina mojego Męża to są tacy ludzie, co nie usiedzą, nawet 88-letnia babcia jest ciągle w ruchu, może po nich to ma. ;)

Kelegena, najważniejsze ze ktoś zareagował. I to prawidłowo. Niedługo będziecie mieli pełny obraz sytuacji, wierzę mocno, że to nic groźnego. Dużo siły dla Ciebie, bo rozumiem, że to bardzo trudny czas. :*

Wróciłam z obzarstwa i od kilku godzin leżę już w łóżku. Brzucho boli, ale to chyba będzie już norma..

Ciekawa jestem czy się ktoś nie rozpakował cichaczem. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina mój mały też potrafi się długo wiercić. Przeważnie ma ustalone pory ale trwa to długo (wyciąganie, przeciąganie, różnego rodzaju przeprosty, a ja w tym czasie to bym z łazienki nie wychodziła, bo mam wrażenie, że chce mi sie siku)

Kelegena będzie doborze. Dużo sił dla Was i spokoju.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pamięć Fatalita i Fermina :)

Nie urodziłam po cichu i nie rodze, po prostu nie przeprowadzilismy ładowarek do telefonów :D tzn przeprowadzilismy je, ale dopiero dziś.

Obchody rocznicy ślubu też były. Obiad i torcik :) W ramach prezentu- przeprowadzka, a teraz pierwsze palenie w kominku <3

Kelegena, jak dobrze trafić na zaangażowanego lekarza. Daj znać :)

Kattalinna, mój syn ma zmienne dni. Czasem się wierci cały dzień, a czasem śpi i tylko wypycha jakaś część ciała. Dzisiaj tak ma-nie kopie ale wciska cos w żebra :)

Hoope, bufet zacny :) A sikanie po wszystkim pamiętam z dzieciństwa mojego brata, ale wtedy myślałam że on to specjalnie robi :D

Fatalita, współczuję i zazdroszczę początku budowy. Współczuję, bo nie jest łatwo, a zazdroszczę, bo to piękny etap, jak co dnia widać efekt. Później widac tylko znikającą kasę :D A jak Twoja choroba, obraziła się i poszła?

Fermina, czytam że foodtracki udane, szkoda że spowodowały ból brzucha...

JS jak nastroje, odliczasz godziny do środy?

Edit. Jeszcze 8 minut niedzieli, a my nie mamy żadnego bobasa? Czy któras trzyma w tajemnicy? :D jestem zawiedziona. Idę spać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 23:54

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, Ciebie najbardziej obstawiałyśmy z porodem ;-)

Kolagena, trzymam kciuki, głowa do góry, jesteście w dobrych rękach. Smutne, że istnienie sensownego lekarza wzbudza takie zaskoczenie, a zupełnie normalnie przyjmuje wieści o partaczach i konowałach. To nie tak miało być, Hipokrates się w grobie przewraca :-(

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, nie rodzę, bo mamy się spotkać na kawę :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ