X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie :*
    Pani doktor byla bardzo ludzka i tlumaczyla mi z 5 minut dlaczego tak wpisala, właśnie żeby wszystko bylo od reki itp. Bo najbliższe USG bylo na grudzień. A tak to w tydzień ogarnięte. Jednak widziałam jak się przejęła i bardziej tym się zestresowalam. Bo widzę ze cos jest na rzeczy. I jeszcze na siebie jestem zla, ze w sumie przez rok nic nie zrobilam. Tzn próbowałam ale Ci lekarze są straszni. A gdybym posluchala Pani doktor to ogólnie powinnam poczekać jeszcze ze 2 lata, swietna terapia. Wrrrr...

Pociesza mnie fakt, ze synkowi nic oprócz tego nie dolega, a jednak nowotwór przez rok mógłby dać jakies inne objawy. Niestety u mnie w rodzinie polowa umiera na raka i jestem przewrazliwiona na tym punkcie. Mam nadzieje, ze niepotrzebnie. Nawet sobie nie wyobrażam tego, ze to mogloby być cos strasznego. ;(

Staram sie o tym nie myśleć i cieszyć sie piekna pogoda i czasem spędzonym z mężem i synkiem :) w czwartek sie wszystkiego dowiem. A Pani doktor dala mi nawet do siebie numer i powiedziała, ze w razie gdyby nie zapisali mi dziecka w ciagu 2 tyg na USG mam do niej dzwonić i ze ona to zalatwi. No aniol! <3

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się tej lekarki bo warto :) Będzie dobrze.

Na pępek nie stosowałam nic. Suszenie, wietrzenie, brak moczenia w wodzie, ze dwa razy oscenicept patyczkiem, bez psikania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 18:35

kelegena lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście konkretna lekarka. Tak jak pisze Hoope-trzymaj się jej rękami i nogami. Widać, że kobitka ma powołanie i na prawdę chce pomagać :)

Hoope, na prawdę szybciutko odpadł, kiedyś czytałam gdzieś że niektórym to i po miesiącu nie odpada, a u Ciebie po tygodniu :)

Coś cichutko tutaj dzisiaj :P Korzystaja wszystkie ze słońca przed załamaniem pogody :P
    Ja jakas niedowalona jestem, spać mi się chce jak nie wiem, chyba ciśnienie dziś hula :D I ten okrutny ból kręgosłupa, już nie wiem jak siedzieć, czy chodzić, czy stać :/ i zimno mi. Bylebym się tylko jeszcze nie rozlozyla na sam koniec...

Lece jutro z rana do labu zrobić morfo, mocz i fibrynogen. Pewnie też do odbioru będzie GBS, już będę mogła uzupełnić wszystkie wyniki badań, które potrzebne są do szpitala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 19:14

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena na pewno wszystko bedzie dobrze!

Hope faktycznie strasznie szybko odpadl, fajnie.

My dzis znow na grilu bylismy z racji urodzin bratanicy ale wysiedziec juz nie moglam i leze juz w lozku. Ja wizytuje we wtorek.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bardzo cichutko tutaj dzisiaj. Myślę czy zaraz ktoś nie wleci tu oznajmić, że urodził ;)
    Ciekawe co u Wowki, aż tak świętuje rocznice, że nawet nie wpadła powiedzieć dzień dobry ;)

Hoope, właśnie chciałam drugi raz polubić Twój biust. Nie dało rady :(

Kelegena, dużo siły dla Ciebie. Wierzę w to, że cała ta nieprzyjemna sytuacja pozytywnie się zakończy, chociaż wściekłość zalewa na kompetencje lekarzy. Może jak sytuacja się uspokoi i już zejdzie z Ciebie stres to warto byłoby gdzieś to zgłosić, może lekarce przemowiłoby to do rozumu i na przyszłość bedzie bardziej ... ludzka.

Ja wciąż nie wiem jak z tym pepkiem. Moja położna mówila o octenisepcie /ja chciałam przemywac plasterkami ze spirytusem i osuszac/ i mówiła, że do 5 tygodni spokojnie może być i się nie denerwować. Serio aż 5 tygodni ??

Hoope, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas były pepuszki po 5-6 tyg ale od poczatku pisze-krótka i bardzo gruba pepowina była przyczyna ułozenia miednicowego moich dzieci
    Patryk główkowo :) pepek czasami i w szpitalu dzieciom odpadał

Patk lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i syn miał alergie na octenisept

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena trzymam kciuki żeby wszystko dobrze bylo :) ja dzisiaj zamiast leżeć plackiem pozwoliłam sobie się poruszać rano do kościoła potem obiad na swierzym powietrzu i popołudnie na leżaczku i o dziwo czuje się lepiej niż po całym dniu na kanapie nawet skurcze mi przeszły wiec już nie wiem lezec czy nie leżeć :/

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita biust to miałam, teraz mam mleczarnię ;) XD

Nasza pępowina była serio cienka. Dlatego tak szybko odpadła. Poprzednio była gruba i krótka, na granicy możliwości naturalnego porodu. Dziwne jaka potrafi być różna.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    dziwne ze moze taka patologiczna powtórzyć :)
    lekarze nwet medycznie nazywali te krótkie -grube
    i mówili, ze sie nie powtórzy :) a była jeszcze krótsza i grubsza, pierwszy komentarz przy cc :D
    i nie byłoby mozliwosci urodzić...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie doczytałam, że zwykle odpada między 7 a 10 dniem życia. Nic mnie tak nie cieszy jak idealna średnia własnego dziecka, to takie bezpieczne XD

Kamcia znam z forum przypadek, gdy jednej dziewczynie dziecko miało zespół patau. Miało się nie powtórzyć i faktycznie, drugie dziecko zdrowe. Ale trzecie z bezmózgowiem. Oboje rodzice genetycznie zdrowi, po prostu tragiczny pech.

Także medycy sobie, życie sobie.

Kamcia jak dobrze, dobrze, dobrze, że żyjemy w obecnych czasach. Fart nad fartami.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja zmora jest powtarzalność wady serca...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci wykazują aktywność przez kilka godzin ciurkiem? U mnie to jest standard popołudniami, a w sumie wieczorami zwłaszcza. Potrafi tak ze 3-5 godzin się rozpychać, że brzuch cały ciągle w innym kształcie. Codziennie to samo, tylko coraz mocniej.

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna moja ma fazy aktywności odkąd ja wstanę i dopóki nie położę się spać. Tak to cały dzień się wierci :) a w nocy śpi. Fajnie by było, jakby jej już tak zostało i po porodzie XD

kattalinna lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Czy Wasze dzieci wykazują aktywność przez kilka godzin ciurkiem? U mnie to jest standard popołudniami, a w sumie wieczorami zwłaszcza. Potrafi tak ze 3-5 godzin się rozpychać, że brzuch cały ciągle w innym kształcie. Codziennie to samo, tylko coraz mocniej.

moja mała ma mniej więcej stałe pory 7 rano 10 później 14 i 18 i właśnie zaczyna teraz czyli 22 nie wiem jak ona to robi ale średnio 15minut różnicy jest i tak z 30-40 minut trwa taka zabawa moim pęcherzem żebrami
    w nocy też jest aktywna ale tylko raz koło 2 i dość krótko albo ja zasypiam

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina, mam wrażenie, że moje dziecię w ogóle nie śpi, w dzień ciągle manewruje jakas częścią ciała a w nocy urządza mi w brzuchu karnawał. Nawet, jeśli go nie czuję chwilkę, to jak przyłożę rękę do brzucha to wyraźnie się wierci non stop. Nie wiem co z niego wyrośnie. Rodzina mojego Męża to są tacy ludzie, co nie usiedzą, nawet 88-letnia babcia jest ciągle w ruchu, może po nich to ma. ;)

Kelegena, najważniejsze ze ktoś zareagował. I to prawidłowo. Niedługo będziecie mieli pełny obraz sytuacji, wierzę mocno, że to nic groźnego. Dużo siły dla Ciebie, bo rozumiem, że to bardzo trudny czas. :*

Wróciłam z obzarstwa i od kilku godzin leżę już w łóżku. Brzucho boli, ale to chyba będzie już norma..

Ciekawa jestem czy się ktoś nie rozpakował cichaczem. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina mój mały też potrafi się długo wiercić. Przeważnie ma ustalone pory ale trwa to długo (wyciąganie, przeciąganie, różnego rodzaju przeprosty, a ja w tym czasie to bym z łazienki nie wychodziła, bo mam wrażenie, że chce mi sie siku)

Kelegena będzie doborze. Dużo sił dla Was i spokoju.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pamięć Fatalita i Fermina :)

Nie urodziłam po cichu i nie rodze, po prostu nie przeprowadzilismy ładowarek do telefonów :D tzn przeprowadzilismy je, ale dopiero dziś.

Obchody rocznicy ślubu też były. Obiad i torcik :) W ramach prezentu- przeprowadzka, a teraz pierwsze palenie w kominku <3

Kelegena, jak dobrze trafić na zaangażowanego lekarza. Daj znać :)

Kattalinna, mój syn ma zmienne dni. Czasem się wierci cały dzień, a czasem śpi i tylko wypycha jakaś część ciała. Dzisiaj tak ma-nie kopie ale wciska cos w żebra :)

Hoope, bufet zacny :) A sikanie po wszystkim pamiętam z dzieciństwa mojego brata, ale wtedy myślałam że on to specjalnie robi :D

Fatalita, współczuję i zazdroszczę początku budowy. Współczuję, bo nie jest łatwo, a zazdroszczę, bo to piękny etap, jak co dnia widać efekt. Później widac tylko znikającą kasę :D A jak Twoja choroba, obraziła się i poszła?

Fermina, czytam że foodtracki udane, szkoda że spowodowały ból brzucha...

JS jak nastroje, odliczasz godziny do środy?

Edit. Jeszcze 8 minut niedzieli, a my nie mamy żadnego bobasa? Czy któras trzyma w tajemnicy? :D jestem zawiedziona. Idę spać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 23:54

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, Ciebie najbardziej obstawiałyśmy z porodem ;-)

Kolagena, trzymam kciuki, głowa do góry, jesteście w dobrych rękach. Smutne, że istnienie sensownego lekarza wzbudza takie zaskoczenie, a zupełnie normalnie przyjmuje wieści o partaczach i konowałach. To nie tak miało być, Hipokrates się w grobie przewraca :-(

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, nie rodzę, bo mamy się spotkać na kawę :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ