Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za pocieszenie :*
Pani doktor byla bardzo ludzka i tlumaczyla mi z 5 minut dlaczego tak wpisala, właśnie żeby wszystko bylo od reki itp. Bo najbliższe USG bylo na grudzień. A tak to w tydzień ogarnięte. Jednak widziałam jak się przejęła i bardziej tym się zestresowalam. Bo widzę ze cos jest na rzeczy. I jeszcze na siebie jestem zla, ze w sumie przez rok nic nie zrobilam. Tzn próbowałam ale Ci lekarze są straszni. A gdybym posluchala Pani doktor to ogólnie powinnam poczekać jeszcze ze 2 lata, swietna terapia. Wrrrr...
Pociesza mnie fakt, ze synkowi nic oprócz tego nie dolega, a jednak nowotwór przez rok mógłby dać jakies inne objawy. Niestety u mnie w rodzinie polowa umiera na raka i jestem przewrazliwiona na tym punkcie. Mam nadzieje, ze niepotrzebnie. Nawet sobie nie wyobrażam tego, ze to mogloby być cos strasznego. ;(
Staram sie o tym nie myśleć i cieszyć sie piekna pogoda i czasem spędzonym z mężem i synkiemw czwartek sie wszystkiego dowiem. A Pani doktor dala mi nawet do siebie numer i powiedziała, ze w razie gdyby nie zapisali mi dziecka w ciagu 2 tyg na USG mam do niej dzwonić i ze ona to zalatwi. No aniol!
Zuzanka już z nami
-
Trzymaj się tej lekarki bo warto
Będzie dobrze.
Na pępek nie stosowałam nic. Suszenie, wietrzenie, brak moczenia w wodzie, ze dwa razy oscenicept patyczkiem, bez psikania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 18:35
kelegena lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Rzeczywiście konkretna lekarka. Tak jak pisze Hoope-trzymaj się jej rękami i nogami. Widać, że kobitka ma powołanie i na prawdę chce pomagać
Hoope, na prawdę szybciutko odpadł, kiedyś czytałam gdzieś że niektórym to i po miesiącu nie odpada, a u Ciebie po tygodniu
Coś cichutko tutaj dzisiajKorzystaja wszystkie ze słońca przed załamaniem pogody
Ja jakas niedowalona jestem, spać mi się chce jak nie wiem, chyba ciśnienie dziś hulaI ten okrutny ból kręgosłupa, już nie wiem jak siedzieć, czy chodzić, czy stać
i zimno mi. Bylebym się tylko jeszcze nie rozlozyla na sam koniec...
Lece jutro z rana do labu zrobić morfo, mocz i fibrynogen. Pewnie też do odbioru będzie GBS, już będę mogła uzupełnić wszystkie wyniki badań, które potrzebne są do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 19:14
-
Kelegena na pewno wszystko bedzie dobrze!
Hope faktycznie strasznie szybko odpadl, fajnie.
My dzis znow na grilu bylismy z racji urodzin bratanicy ale wysiedziec juz nie moglam i leze juz w lozku. Ja wizytuje we wtorek.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
No bardzo cichutko tutaj dzisiaj. Myślę czy zaraz ktoś nie wleci tu oznajmić, że urodził
Ciekawe co u Wowki, aż tak świętuje rocznice, że nawet nie wpadła powiedzieć dzień dobry
Hoope, właśnie chciałam drugi raz polubić Twój biust. Nie dało rady
Kelegena, dużo siły dla Ciebie. Wierzę w to, że cała ta nieprzyjemna sytuacja pozytywnie się zakończy, chociaż wściekłość zalewa na kompetencje lekarzy. Może jak sytuacja się uspokoi i już zejdzie z Ciebie stres to warto byłoby gdzieś to zgłosić, może lekarce przemowiłoby to do rozumu i na przyszłość bedzie bardziej ... ludzka.
Ja wciąż nie wiem jak z tym pepkiem. Moja położna mówila o octenisepcie /ja chciałam przemywac plasterkami ze spirytusem i osuszac/ i mówiła, że do 5 tygodni spokojnie może być i się nie denerwować. Serio aż 5 tygodni ??Hoope, Wowka lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Kelegena trzymam kciuki żeby wszystko dobrze bylo
ja dzisiaj zamiast leżeć plackiem pozwoliłam sobie się poruszać rano do kościoła potem obiad na swierzym powietrzu i popołudnie na leżaczku i o dziwo czuje się lepiej niż po całym dniu na kanapie nawet skurcze mi przeszły wiec już nie wiem lezec czy nie leżeć
-
Fatalita biust to miałam, teraz mam mleczarnię
Nasza pępowina była serio cienka. Dlatego tak szybko odpadła. Poprzednio była gruba i krótka, na granicy możliwości naturalnego porodu. Dziwne jaka potrafi być różna.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
A właśnie doczytałam, że zwykle odpada między 7 a 10 dniem życia. Nic mnie tak nie cieszy jak idealna średnia własnego dziecka, to takie bezpieczne
Kamcia znam z forum przypadek, gdy jednej dziewczynie dziecko miało zespół patau. Miało się nie powtórzyć i faktycznie, drugie dziecko zdrowe. Ale trzecie z bezmózgowiem. Oboje rodzice genetycznie zdrowi, po prostu tragiczny pech.
Także medycy sobie, życie sobie.
Kamcia jak dobrze, dobrze, dobrze, że żyjemy w obecnych czasach. Fart nad fartami.kamciaelcia lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
-
Czy Wasze dzieci wykazują aktywność przez kilka godzin ciurkiem? U mnie to jest standard popołudniami, a w sumie wieczorami zwłaszcza. Potrafi tak ze 3-5 godzin się rozpychać, że brzuch cały ciągle w innym kształcie. Codziennie to samo, tylko coraz mocniej.
-
Kattalinna moja ma fazy aktywności odkąd ja wstanę i dopóki nie położę się spać. Tak to cały dzień się wierci
a w nocy śpi. Fajnie by było, jakby jej już tak zostało i po porodzie
kattalinna lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Czy Wasze dzieci wykazują aktywność przez kilka godzin ciurkiem? U mnie to jest standard popołudniami, a w sumie wieczorami zwłaszcza. Potrafi tak ze 3-5 godzin się rozpychać, że brzuch cały ciągle w innym kształcie. Codziennie to samo, tylko coraz mocniej.
moja mała ma mniej więcej stałe pory 7 rano 10 później 14 i 18 i właśnie zaczyna teraz czyli 22 nie wiem jak ona to robi ale średnio 15minut różnicy jest i tak z 30-40 minut trwa taka zabawa moim pęcherzem żebrami
w nocy też jest aktywna ale tylko raz koło 2 i dość krótko albo ja zasypiam -
Kattallina, mam wrażenie, że moje dziecię w ogóle nie śpi, w dzień ciągle manewruje jakas częścią ciała a w nocy urządza mi w brzuchu karnawał. Nawet, jeśli go nie czuję chwilkę, to jak przyłożę rękę do brzucha to wyraźnie się wierci non stop. Nie wiem co z niego wyrośnie. Rodzina mojego Męża to są tacy ludzie, co nie usiedzą, nawet 88-letnia babcia jest ciągle w ruchu, może po nich to ma.
Kelegena, najważniejsze ze ktoś zareagował. I to prawidłowo. Niedługo będziecie mieli pełny obraz sytuacji, wierzę mocno, że to nic groźnego. Dużo siły dla Ciebie, bo rozumiem, że to bardzo trudny czas. :*
Wróciłam z obzarstwa i od kilku godzin leżę już w łóżku. Brzucho boli, ale to chyba będzie już norma..
Ciekawa jestem czy się ktoś nie rozpakował cichaczem. -
Kattallina mój mały też potrafi się długo wiercić. Przeważnie ma ustalone pory ale trwa to długo (wyciąganie, przeciąganie, różnego rodzaju przeprosty, a ja w tym czasie to bym z łazienki nie wychodziła, bo mam wrażenie, że chce mi sie siku)
Kelegena będzie doborze. Dużo sił dla Was i spokoju.W końcu się udało...
-
Dzięki za pamięć Fatalita i Fermina
Nie urodziłam po cichu i nie rodze, po prostu nie przeprowadzilismy ładowarek do telefonówtzn przeprowadzilismy je, ale dopiero dziś.
Obchody rocznicy ślubu też były. Obiad i torcikW ramach prezentu- przeprowadzka, a teraz pierwsze palenie w kominku
Kelegena, jak dobrze trafić na zaangażowanego lekarza. Daj znać
Kattalinna, mój syn ma zmienne dni. Czasem się wierci cały dzień, a czasem śpi i tylko wypycha jakaś część ciała. Dzisiaj tak ma-nie kopie ale wciska cos w żebra
Hoope, bufet zacnyA sikanie po wszystkim pamiętam z dzieciństwa mojego brata, ale wtedy myślałam że on to specjalnie robi
Fatalita, współczuję i zazdroszczę początku budowy. Współczuję, bo nie jest łatwo, a zazdroszczę, bo to piękny etap, jak co dnia widać efekt. Później widac tylko znikającą kasęA jak Twoja choroba, obraziła się i poszła?
Fermina, czytam że foodtracki udane, szkoda że spowodowały ból brzucha...
JS jak nastroje, odliczasz godziny do środy?
Edit. Jeszcze 8 minut niedzieli, a my nie mamy żadnego bobasa? Czy któras trzyma w tajemnicy?jestem zawiedziona. Idę spać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 23:54
-
Wowka, Ciebie najbardziej obstawiałyśmy z porodem
Kolagena, trzymam kciuki, głowa do góry, jesteście w dobrych rękach. Smutne, że istnienie sensownego lekarza wzbudza takie zaskoczenie, a zupełnie normalnie przyjmuje wieści o partaczach i konowałach. To nie tak miało być, Hipokrates się w grobie przewracaWowka lubi tę wiadomość