WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedz dziecku, że poniedziałki nie są takie najgorsze, da się z nimi żyć ;-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci zmyłki robi dziecina :)
    Oby się rozkreciło jak najszybciej!

Moja koleżanka z sali poszła rodzić, i ja się chyba stresuje równie mocno jak ona.
    Liczę, że mi nikogo do sali nie wsadza, bo jak czytam jakie współlokatorki ma JS to się aż boje :D

Maj się zbliża, widziałam na pierwszej stronie, że nie których czas coraz bliżej a tu cisza, dzieciaczki biorą na przetrzymanie? :D

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, to mi bardziej pasuje po szpitalu, bo jedziemy na styk po pracy mojego męża :)

JS co za gowniara. Chyba nigdy tego nie zrozumiem... W szczególności, jak widzę ile osób ma problem z zajściem/donoszeniem ciąży.

Ibishka, no to nie puszczam kciuków ;) niech się dziecia zdecyduje na wyjście;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)

Ibishka mooocne kciuki za Was ;-)

J.S jak to rzeczytalam to, aż się we mnie zagotowało, jak można palić będąc w ciąży! Do jasnej cholery, gdzie to dziewcze ma rozum! Taka zajdzie w ciąże bez niczego, a niektórzy latami muszą się leczyć itp. No szlag mnie trafia. Biedne dzieciątko.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki! :D

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jest jeszcze dzieckiem, w dodatku głupim, w przeciwnym razie by tak nie postępowała. A zapewne nawet nie byłaby w ciąży... Możliwe, że bardziej potrzebuje pomocy niż potępienia. Mnie jej po prostu żal...

Wowka, to jesteśmy w kontakcie :-D

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka trzymam kciuki żeby szybko się rozkręciło. Powodzenia!

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewojki <3

Ibishka trzymam kciuki za szybki rozwój sytuacji! Ładnie nam się tydzień zaczął :D

Mała Matylda współczuję choróbska :( Zwalczaj dziada w zarodku, niech się nie rozwija :) Na gardło polecam Argentin-T ze srebrem - przeciwbakteryjny, u mnie szybko pomógł.

Fatalita Tobie też zdrówka :* Też zapomniałam kupić pojemniczka na mocz :/ Ale wyparzyłam mały słoik, nalałam i przeleję pod przychodnią :D

Wowka zazdroszczę domku. Też o nim marzę, może już niedługo... :) Póki co muszę wytrzymać w tym 38m3 mieszkanku. Ciasne, ale chociaż własne :) No i fajnie, że się rocznica udała.

J.S po tak długim pobycie w szpitalu całkowicie rozumiem, że takie zwykłe pójście na zakupy może sprawić ogromną przyjemność :D Też nie mam w czym chodzić, ale dobrze, że już bliżej niż dalej.
    A co do tej gówniary... No równy PATOLOG SQUAD normalnie. Takim ludziom powinni od razu po porodzie dzieci zabierać. Nie zasługują na bycie rodzicami, skoro już w brzuchu nie potrafią zadbać o dziecko. Aż mi gardło ściska jak pomyślę o tym Maluszku biednym. Nie mogę czytać ani myśleć o takich ludziach, bo mnie skręca. I pomyśleć, że normalni ludzie, którzy na prawdę pragną dziecka i mogą mu zapewnić dobry byt mają problem z zajściem w ciążę, starają się po kilka lat, a takie małolaty, patologia produkują dzieci jak fabryka. A potem lądują w domu dziecka. Smutne :(

Ale dzisiaj miałam sen. Śniło mi się, że zostawiłam samochód gdzieś na jakimś cmentarzu, gdzie roiło się od zombie. Musiałam udawać żywego trupa dla niepoznaki, żeby mnie nie zeżarli. I nie mogłam tego samochodu znaleźć. Przerażające o.O

Dzień znowu zaczęłam od bólu kręgosłupa lędźwiowego. Wczoraj wieczorem już mi się płakać z bólu chciało, bo ani leżeć, ani siedzieć, ani chodzić/stać. Godzinę się męczyłam z uśnięciem i noc też z wieloma pobudkami.

Lecę do labu oddać mocz, zrobić morfo i fibrynogen. Dzisiaj też powinny być po południu wyniki GBS, oby ujemny.

Miłego dzionka <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 09:20

Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki trzymamy :D

J.S az nie moge czytac o takich dziewuchach, siostra mojego faceta palila w ciazy i wogole z nia nie moglam gadac taka wsciekla bylam na nia, nic nikogo nie sluchala, a potem jezdzila po lekarzach z coreczka bo miala problemy z sercem.

Milego dnia dziewczynki, ciekawe kto nastepny, cos te dzieciaczki zmienily zdanie z wychodzeniem na ten swiat.

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki! Szybkiego rozpakowania i możliwie najmniej bolesnego!

J.S., chyba nie dałabym rady z taką dziewuchą w jednej sali. Wczoraj przechodziłam obok ludzi, którzy palili i myślałam, że się uduszę. Nie mówiąc o tym, że pewnie miałabym ochotę ją wytargać za kudły za to, co robi swojemu dziecku. Smutne bardzo..

Foodtrucki były pyszne, ale chyba mi coś zaszkodziło. Dopuszczam myśl, że obżarstwo, po prostu. Obudziłam się z mdłościami, już trzy razy była dwójka (wyrobiłam normę na tydzień ;) ) a za chwilę muszę się zbierać do Endo.. To ostatnia wizyta, więc mi zależy, trzymajcie kciuki, żebym dojechała nie musząc się co chwilę zatrzymywać w lesie. Odbieram też morfo, mocz, hiv i te inne konieczne do szpitala, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

kattalinna, Feeva, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka czekamy na rozwój wydarzen, oby Cię nie męczyli za długo :)

Dzisiaj u nas chłodniej więc mam nadzieje ze nie bede się tak meczyc..noc ciezka, siku co 2 godz, pobudka poranna przez kuriera..

A ja jeszcze dziewczyny nie miałam ktg robione hmmm

1usa3e5el69vdydq.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mogę zdzierżyć dziewczyn które pala w ciazy ja kiedyś taz paliłam dlugo i dość sporo ale po pierwszych dwóch kreskach na teście nawet nie pomyślałam ze mogłabym zapalić chociaż mnie ciągnęło j nawet mój mąż rzucil żeby mi łatwiej było i od tego czasu nie palimy moja bratowa palac w ciazy potrafiła się tłumaczyć tym ze jej lekarz powiedział ze lepiej ograniczyć trochę niż całkiem rzucić bo to szok dla organizmu i dla dziecka tez nie dobrze myślałam ze ja śmiechem zabije

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, ja też nie miałam, niektórzy lekarze zalecają dopiero w terminie porodu.

EDIT:
    Feeva, jakoś Twój sen mi zapadł w pamięć, rozmyślałam o tych zombie ;) i przypomniał mi się mój dzisiejszy, ukazujący jakiego świra mam na punkcie porodu przed terminem.. Śniło mi się, że byłam drugi raz w ciąży i drugi raz urodziłam zamiast dziecka trzy plastikowe zabawki, takie małe, jak do wanny do zabawy, jakiegoś hipopotama, coś jeszcze. Oba porody były przed terminem, juz po przyszło mi do głowy, że trzeba zacząć starania od początku, bo może za trzecim razem się uda normalne dziecko, ale się przeraziłam, że skoro zabawki rodzę przed terminem, to co będzie z pełnowymiarowym bobasem... Dajcie mi już ten 37 skończony..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 09:51

kattalinna, Feeva, Wowka, Mała Matylda, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam skojarzenie ze snem Feevy, ale filmowe :-P oglądałayście Wysyp żywych trupów genialna komedia :-D

Efwka, ktg przed terminem chyba tylko w przypadku jakiś chorób, w moim przypadku np. wskazaniem jest cukrzyca. Z tego co widzę, to raczej rzadko przy zdrowej ciąży robią wcześniej.

Feeva lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka ja też nie miałam KTG. Jak zapytałam o to lekarza, to powiedział, że dopiero po terminie porodu.

Fermina, Twój sen też wymiata XD Co ta ciąża robi z mózgiem :)
    Ja pierwszy raz miałam tak, że kontynuował mi się sen po przebudzeniu. Ze 3x w ciągu snu wstawałam siku, kładłam się, zasypiałam i sen trwał dalej. Dziwne.

Krew spuszczona, mocz oddany.
    Udało mi się kupić tą herbatkę z liści malin. Trochę nie w czas, bo to już 39 tydzień mi leci XD Ale czytałam, że po porodzie przyspiesza powrót macicy do pierwotnego stanu, więc się przyda :)
    Na opakowaniu napisane jest, żeby pić 1x dziennie 1,5g herbatki. Wy też tyle pijecie?

U mnie dzisiaj parówa się już robi. W sensie chodzi mi o pogodę, burze nadają. Przed 10 godziną jak byłam w labie, to na krótki rękawek, bo w bluzie za gorąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 10:17

Fermina lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to dobrze bo myslalam ze ktg się robi od jakiegos tygodnia.

Katy Hoope dziewczyny co już mają swoje malenstwa bierzecie nadal jakies witaminy?a jak z jedzeniem przy karmieniu piersią?

1usa3e5el69vdydq.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się szykujemy na randkę, ciekawe do lekarz tam wypatrzy, czy już jakiś poród się zbliża czy niekoniecznie.

Również nie miałam jeszcze KTG.

A to już 39 tydzień płynie. Stres miesza się z euforią, ja już tego nie ogarniam. :)

Co do palących ciężarnych to obojętnie ile ma lat, powinno być to prawnie zakazane chociażby na te 9 miesięcy i już. W końcu nie trują już tylko siebie...

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malwka08 wrote:
    A my się szykujemy na randkę, ciekawe do lekarz tam wypatrzy, czy już jakiś poród się zbliża czy niekoniecznie.

Również nie miałam jeszcze KTG.

A to już 39 tydzień płynie. Stres miesza się z euforią, ja już tego nie ogarniam. :)

Kciuki za wizytę :)
    U mnie stres, euforia i zniecierpliwienie :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ktg mam w czwartek
    bo tak u nas robią
    tzn ja i tak mam późno-bo jak wczesniej pisałam-gin zamiast wyznaczyć mi wizytę po 2 tyg, zrobił znowu 4 tyg
    ale to na nfz, ktg mam na 9:40, o 10 zaczynaja sie wizyty, czyli kończe ktg i czekam na lekarza
    w poerwszej ciązy w ogóle miałam czesto (od 30tc) bo na szkole rodzenia pierwsza dawałam się podłączyć :D tzn jedna leżała, reszta siedziła i tak sobie zajęcia prowadzilismy
    bardziej stawiam na usg tzn doppler - z racji cukrzycy, jak to ostatnio gin powiedział-ktg daje obraz na dana chwilę, przepływy daja na kilka dni do przodu
    nikogo nie proszę o usg więc robie prywatnie, w tej ciązy prowadzącemu nawet nie mówię o prywatnych badań :D lubię faceta, czasem jednak trzeba byc mądrzejszym od lekarza :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina jaki sen, mi sie od paru tygodni nic kompletnie nie sni.

Malwka udanej wizyty, daj znac po :D

Ja ktg mam za kazdym razem jak jestem w szpitalu, dziwnie ze w Polsce czekaja tak dlugo, no ale jak nie jest potrzebne to po co.

Ale mi sie dzisiaj nudzi, stwierdzialam ze poleniuchuje w koncu i odpoczne, ale chyba nie usiedze na tylku.

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ