X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina co za sen ;D

Feeva a można przy kp te liście malin? Też bym się zaopatrzyla.

Malwka kciuki za wizytę.

Ja wcześniej ktg nie miałam zaleconego, a teraz robią tyle, że dostałam podrażnienia od tego żelu :/ nie dość że rozstępy to plamy czerwone na brzuchu.

Też się dowiem coś o tych witaminach, słyszałam, że te ciążowe się kontynuuje, ale ja chyba wolałabym brać takie nie w zestawie, w sensie oddzielnie D, oddzielnie DHA, i nie wiem co tam jeszcze trzeba.

Fermina lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ibishka grzeczna dziewczynka, trzymam kciuki żeby ruszyło porządnie bo jeszcze gotowi męczyć Cię jak mnie. Szybko to już i tak nie będzie, bo noc zleciała. Powodzenia!

Nie chorujcie dziewczyny, ładna pogoda, szkoda na gluty tracić, lepiej rodzić, póki ładnie XD

Co do palaczki, z jakiego jest domu, że w wieku 18 lat już jest uzależniona?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope a jak synek?Jak spi noce?

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Feeva a można przy kp te liście malin? Też bym się zaopatrzyla.

Można, czytałam, że też pobudza laktację po porodzie :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki. Czekamy na szybkie i dobre wiadomości.

Właśnie wróciłam z labu. Tym razem HIV, hbs, hcv i vdrl. Nie pomyślałam, że tych badań nie muszę robić na czczo. Mogłam je spokojnie zrobić po porannej wizycie piątkowej u gina. Ale jak ktoś nie ma w głowie, to ma w nogach. Chociaż się przeszłam.

Zachciało mi się jakiejś bułki słodkiej więc wracając weszłam do spożywczego. Niestety wszystko wykupione. Ale wypatrzyłam rogalika. Właśnie go wciągnęłam z masełkiem i domowymi powidłami. O ja głupia. Dlaczego nie kupiłam dwóch??? ;(

J.S. współczuję współlokatorki. Ja bym się bardzo denerwowała na Twoim miejscu, bo my mieliśmy problem z zejściem w ciążę, a tu niektórzy nie mają i nawet o nią nie dbają.

Uli faktycznie palenie ogranicza się stopniowo, ale w przypadku nowotworu. Ale o ciąży takich rewelacji nie słyszałam;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 11:27

kattalinna lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, niestety chyba z patologicznej rodziny jest. Moj jak wychodzil ode mnie, to mowil ze wraz z matka palila papierosy na dole, a okazalo sie, ze matka urodzila 11 dni temu dziecko siodme, a palaczka jest najstarsza.
    Ciagle chodzi, marudzi, ze musi duzo jesc bo dziecko tak malo wazy, a to w ogole nie ma znaczenia, jak ona wstaje o 7 i leci na dol palic, bo widze jak chowa w szlafrok papierosy do kieszeni, no dramat po prostu.

Dzisiaj mamy miec usg, oby moja kruszyna przybrala. Na badaniu od kilku dni bez zmian, takze zadowolona jestem bardzo, ze nic sie nie zmienia w druga strone.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za życzenie zdrowia :). Feeva, nie słyszałam o tym leku, a teraz czytam że jest całkowicie bezpieczny w ciąży, chyba porzucę plan całodziennego leżenia w łóżku i wybiorę się do apteki. Mąż niestety wraca dzisiaj bardzo późno, więc jestem zdana na samą siebie.

Wowka, gratuluję przeprowadzki, a Tobie Fatalita rozpoczęcia budowy. My w marcu zdecydowaliśmy się na zakup mieszkania, blok jest jeszcze w budowie, klucze dostaniemy jesienią. Zajmowanie się wykończeniem i wystrojem może być trudne przy kilkumiesięcznym dziecku, więc już teraz próbujemy jak najwięcej zaplanować. Traktuję to jako przyjemną odskocznię od myśli na temat ciążowej niedołężności :P

J.S, nie masz szczęścia do współlokatorek. Postępowanie tej dziewczyny mnie oburza, żal mi dzieciątka, z drugiej strony ta dziewczyna sama jest dzieckiem, wychowanym w określonym środowisku i nie przygotowanym na zachodzące w jej życiu zmiany.
    Trzymam kciuki za usg, mam nadzieję że przepływy nadal w porządku, a Igorek ładnie przybrał :)

Fermina, wszystkie na forum znamy przypadki, że po częstszych wizytach toalecie następował poród, więc strzeż się ;)

Fatalita lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.

https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/

Pozdrawiam :)

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kciuki :)

Dziewczyny u nas ktg robi się od 38 tygodnia ciazy, dwa razy w tygodniu ciążowym, po terminie co dwa dni :) co lekarz i szpital to inna praktyka, a wszytsko jest z NFZ, dziwne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 11:55

kasiia_p lubi tę wiadomość

Oliv

• Hoope Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina się zasrywa? Przeoczyłam :P

Dalsze postępowanie jest zawarte w wypisie ze szpitala, osobnym dla dziecka i osobnym dla mamy. Ja mam kontynuować swoje witaminy z ciąży (nie biorę zestawu więc nic, tylko witaminę D ale to już zawsze i nakaz od endo, w szpitalu pochwalili, że postawiłam na zdrowe jedzenie zamiast sztuczne witaminy), przeciwbólowo polopirynę (silniejszy lek jest na receptę) a dziecko witaminę D3. I tyle z witamin.

J.S przykro mi, że musisz na to patrzeć. Nie pozostaje nic innego, jak przejść nad tym do porządku dziennego, im raczej nic nie pomoże. Trzymam kciuki za wzrost wagi syneczka!

Pomyślcie dziewczyny, że dzieci z takich domów pójdą do szkoły i przedszkola razem z Waszymi...

Na pobudzenie laktacji potrzebne jest dziecko i dużo picia. Nic więcej. Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej oraz nie ma czegoś takiego, jak złe mleko. Słyszałam to na oddziale do znudzenia.

Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzieje..
    Ibishka mocne kciuki,mam nadzieje ze juz tulisz Malenstwo w ramionach :)

J.S jak sie czyta o takich przypadkach to uwazam, ze kazda para przed rozpoczeciem wspolzycia powinna miec testy psychologiczne :/ brak slow...

MalaMatylda- zdrowka! Oby szybko minelo.

U nas remont. Mam dosc,Mama przyjechala pomoc sprzatac, pieknie mialam w pokojach, dywany,firanki,okna pomyte ale co z tego jak spowrotem mam bialo :( wczoraj nie moglam wysiedziec na 4literach,a dzisiaj kompletnie nic mi sie nie chce ;D
    pogoda sie zmienia.

Ja tez nie mialam jeszcze I nie jestem zapisana na ktg. I tez mam wizyty co 4tyg. W 38tc mam wizyte,tzn we wtorek za dwa tyg. ;) nastepnych czterech tygodni juz nie przewiduje ;D w ciagu 5dni brzuch jeszcze bardziej opadl.
    Teraz jakos zleci tydzien do majowki I cala majowka,Maz ma zaplanowany urlop to bedziemy ogarniac pokoik (DOPIERO!)... I to mnie przytlacza, ale nic nie poradze... ehh no to pomarudzilam.

Kciuki za wizyty,wyniki,pobyty w szpitalu (J.S. niech Was w koncu wypuszcza,idz sobie spokojnie na zakupy ;) ) spokojnych nocy I szybkich porodow ;D

Mała Matylda lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, wykazujesz subtelność czołgu w stosunku do koleżanki mającej problem z nadaktywnością układu pokarmowego ;)

Kira, rozumiem że brak przygotowanego pokoiku dla maluszka przytłacza, też czułam się niepewnie gdy tygodnie mijały, dziewczyny chwaliły się gotowymi pokoikami, a ja dopiero kompletowałam zamówienia w sklepach internetowych. Na szczęście majówka już blisko, za kilka dni będziesz zmęczona ale zadowolona :). Super, że masz mamę do pomocy w ogarnięciu obecnego bałaganu.

Przyjrzałam się uważnie zdjęciu opakowania leku polecanego przez Feevę i przyszło mi do głowy, że już gdzieś, kiedyś widziałam coś takiego… Poszperałam w szafce z lekami i oto jest! Dzięki temu uniknę wychodzenia z domu, chyba los chce mi wynagrodzić ubiegłotygodniowego pecha :P

Feeva, Hoope, Wowka, Fermina lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam zimowe kurtki i swetry w torby te co się powietrze odsysa odkurzaczem. Ale to fajne :-) kupiłam dwie na próbę i chcę więcej, zostały kołdry i pościel :-D ale namęczyłam się jak głupia, bo trochę krzywo wkręcałam korek. Jeju, jak się zasapałam! Po tym wszystkim nastąpił drugi epizod bólu miesiączkowego. Nie sądzę, żebym wytrzymała jeszcze miesiąc ;-)

PS. Nie chce mi się prasować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 12:20

age.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jak napisała Oliv, ktg każdej z nas przysługuje na NFZ od 38 tc :-)

w4sqs65g69pjktvh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, wiem co masz w domu po remoncie :P Parę grubych tygodni temu miałam to samo :D

Matylda, los zaczął się do Ciebie uśmiechać :D Psikaj 5x dziennie po 3x :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, powodzenia! :)

Kobieta palaca i pijaca w ciazy. Masakra. Na dodatek zdaje sobie sprawe, ze to jest przyczyna malej wagi malucha i zero poprawy. Patologia.

Ja dzis chyba spakuje torbe ;)

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Kira, wiem co masz w domu po remoncie :P Parę grubych tygodni temu miałam to samo :D

Matylda, los zaczął się do Ciebie uśmiechać :D Psikaj 5x dziennie po 3x :)

Tak jest dr Feeva ;)
    Jeszcze raz dziękuję za polecenie tego leku - byłam przekonana, że w ciąży wszystko jest zakazane i nawet nie zaglądałam do szafki z lekami :)
    Gardło zapsikane, a thermomix właśnie pracuje nad "antygrypiną", śmieszy mnie ta nazwa, ale mikstura podobno działa, a akurat miałam składniki :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda bo ja tu Was rozpakowuję po kryjomu :P Porodowe voodoo robię XD

Mała Matylda, Wowka, Kira91, Feeva, Fermina, Sela, Fatalita, Mycha666 lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Matylda bo ja tu Was rozpakowuję po kryjomu :P Porodowe voodoo robię XD

Tylko poproszę zgodnie z listą i bez opóźnień w moim przypadku - jeśli mnie przsuniesz na czerwiec to ja Ci zrobię voodoo XD
    (jeszcze pomyślę, pod jakim kątem :P)

Kira91, Hoope, Mycha666 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety remont jeszcze trwa w najlepsze, e tym tyg Maz bedzie szlifowac sciany,wiecwiec wyobrazcie sobie ile bedzie kurzu. Folie na drzwi,kotary niewiele daja bo I tak ciagle sie lazi I nosi :( Mama juz pojechala takze zostalam sama ;) Maz remontuje a ja sprzatam,no ale przez ostatnie miesiace sciany na gorze powstaly takze zarys pokojow jest. Zaraz poprzenosimy meble z dolu I moge wstawiac lozeczko. Ale fakt, czuje taka presje na sobie ze tu juz 36tydzien, a my jeszcze jestesmy w czarnej dooopie ;) ale najgorsze jest to (albo najlepsze) ze przed ostatnie miesiace weekend w weekend ktos u nas byl I pomagal. Kazdy weekend pelna chata I pelno balaganu. I juz tego mam najbardziej dosc. Wczoraj oznajmilam ze to byl ostatni weekend gosci do pomocy I remontu. Juz mnie nie interesuje ile sie uda zrobic do porodu, juz potrzebuje odpoczynku od tego syfu I halasu.Tesciu deklaruje ze jeszcze na ten weekend wpadnie. Zloci ludzie ze tak nam pomagaja,ale ja juz nie pamietam spokojnego weekendh spedzonego sam na sam z Mezem. Nie pamietam kiedy na spacerze bylismy razem :/ Maz sie zepnie w tym tygodniu po pracy no I w majowke wielkie sprzatanie I ogarnianie pokoiku.
    Powinnam jeszcze z pol roku byc w ciazy zeby na spokojnie to wszystko ogarnac ;D ktos zna jakies metody wydluzenia czasu ciazy? ;D Powiem Wam ze ja zyjac w takim tempie jak ostatnio to chyba predzej urodze ;D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ