X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva nie żebym chciała cię straszyć czy pocieszać ale ja mam dwa porody za sobą i przed żadnym mój organizm się nie oczyszczał :) tak ze nigdy nie wiadomo :D

Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

oar8skjohmhvnzyg.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama gratulacje! Wszystkiego dobrego i niech dzieciątko rośnie zdrowo. :)

Wszystkim które chcą już rodzic życzę powodzenia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 10:13

Feeva lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva problemy z wypróżnieniem mogą być też przy braniu magnezu i leków rozkorczowych bo proces pracy jelit polega również na pracy mięśni a biorąc rozkorczowych ograniczamy pracę nie tylko macicy ale innych mięśni też

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka nie biorę magnezu i nospy już jakieś 2 tygodnie :)

Nawet po owsiance wczorajszej mnie nie ruszyło, a zazwyczaj po owsiance na drugi dzień rano gładko idzie. Mam czopki glicerynowe, może sobie zaaplikuje :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Kamcia chyba to mormalne odczucia, miałam całkiem podobne, mieszanka żalu, radości i obaw. A toczy się całkiem normalnie i swoim torem, w końcu coś musi się skończyć, żeby zaczęło się coś nowego. Jest inaczej niż wyobrażenia i obawy. Ale niekoniecznie gorzej ;)

Katy z maluchami są proste zasady. Jeśli płacze to
    - jest głodny
    - zrobił kupę
    - jest mu gorąco
    - jest mu zimno
    - coś go boli

Jak się nakarmi, przewinie, ubierze, rozbierze i dalej płacze, trzeba sprawdzić czy coś nie boli, pieluchę, ubranka, metki, pępowinę no i brzuszek. Jeśli nic nie ma, pozostaje tulenionynanie i cierpliwość. Na brzuszek pomaga położenie na brzuszku i masowanie plecków, albo u siebie na kolanach w podobnej pozycji, lub brzuchem do brzucha rodzica, w pionie i tak samo masowanie lub poklepywanie pupy.

Czasem też maluch i rodzice się zapętlą, siku kupa jedzenie płacz niewyspanie i już nie wiadomo o co chodzi, wtedy najlepiej pomyśleć, że jutro jest dzień i zacznie się go od nowa z nowym rytmem ;)

Jak u Was z pępowiną poszło?

Feeva doskonale Cię rozumiem XD

No to wlasnie my sie chyba zapetlilismy bo bylo wszystko i nic nie dzialalo...Mi sie okropnie chcialo juz spac i bylam zdenerwowana wiec pewnie to tez nie pomagalo :/ No i oczywiscie w koncu jak zasnal to go nie odlozylam do lozeczka bo sie balam kolejnych histerii..Takie małe dziecko moze sie przyzwyczaic do naszego lozka? Nie chce zeby spal z nami caly czas...

Wczoraj pepek odpadl, ale jeszcze polozna kazala mi go przemywac i na wszelki wypadek nie moczyc za bardzo ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bez czopków nie do kibelka, po tamtym "porodzie" 1,5 h nawet nie dopuszczam do siebie mysli, ze nie pójdzie gładko
    a gliceryna to nawet nie do du...2 na raz nie pomogły
    wybawieniem sa eva qu
    ale dzis bez czopa, wczoaj zjadłam caaaałą sałate lodowa na raz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tych czopkow nie próbowałam, więc nawet nie wiem jak na mnie zadziałają :P

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa fajne :) nie przeczyszczaja absolutnie
    teraz zamawiam je online do apteki doz bo duzo taniej niz w tej aoptece
    gliceryna naprawde sie chowa :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana gratulacje, dużo zdrówka dla Was :)

Katy i czym pępuszek robiłaś że tak szybko odpadł??

A ja mam focha...! Nie odzywałam się kilka dni i zero reakcji, nikt nawet nie zauważył mojej nieobecności.

1usa3e5el69vdydq.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazał mi leżeć żeby nie prowokować skurczy a jest jeszcze gorzej brzuch wciąż twardnieje cmi w podbrzuszu bolą krzyże :( J.S. a jak tam twoje leżenie ?

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia znaczy ja nie używałam jeszcze żadnych, więc nawet nie wiem jak gliceryna na mnie zadziała :D nigdy nie wkladalam sobie niczego w doope i trochę mam opory XD

Efwka nie fochaj, tutaj się tyle dzieje, że ciężko ogarnąć XD

Ja mam dziś znowu stopy jak słoń. Nawet chyba jeszcze gorzej niż w poprzednie dni. A odkąd wstałam to nigdzie się nie ruszam póki co, tylko WC i kuchnia... Powiedzcie, że to zwiastun, bo inaczej sobie je odgryze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 11:15

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakochana mama2 wrote:
    Kochane ja melduję ze wczoraj o 11:50 urodził sie cudowny Jaś:) 3660 i 59 cm na 10 pkt i juz mnie w sobie rozkochal:)
    Wielkie GRATULACJE!!! <3 naprawdę spory chłopiec :) dużo zdrówka dla was! :)

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny myslalam ze was nie nadrobie po prawie tygodniowej przerwie.

Hope synek cudo, zakochana mama gratulacje !!

Ja caly tydzien w szpitalu prawie, najpierw skurcze ale male rozwarcie, potem rozwarcie a zero skurczy wiec nadal w dwupaku. skonczylam 37 tydzien wiec jak teraz sie zacznie maja mi jakos pomoc niby zebym sie juz nie meczyla. Zobaczymy narazie kazali duzo chodzic, cwiczyc na pilce robic cokolwiek zeby ruszylo, i robie i dupa.

Teraz znow spacer, przez ostatnie pare dni chodzilam wiecej niz przez cala ciaze. Wy tez juz macie tak dosc?

Hoope, kamciaelcia lubią tę wiadomość

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Paula95 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva mi tez tak stopy puchna, chyba przez te goraca pogode

gann6vgctutmv8py.png
    oar86vgch5atzmsu.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    oj dziewczyny myslalam ze was nie nadrobie po prawie tygodniowej przerwie.

Hope synek cudo, zakochana mama gratulacje !!

Ja caly tydzien w szpitalu prawie, najpierw skurcze ale male rozwarcie, potem rozwarcie a zero skurczy wiec nadal w dwupaku. skonczylam 37 tydzien wiec jak teraz sie zacznie maja mi jakos pomoc niby zebym sie juz nie meczyla. Zobaczymy narazie kazali duzo chodzic, cwiczyc na pilce robic cokolwiek zeby ruszylo, i robie i dupa.

Teraz znow spacer, przez ostatnie pare dni chodzilam wiecej niz przez cala ciaze. Wy tez juz macie tak dosc?

Taaaaaaaaaaak, mam dość.
    Trzymam kciuki w takim razie za to, żebyś nie musiała się już męczyć i jak się coś zacznie dziać to Ci pomogą :)

Paula95 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 - męczący zwrot akcji, ale może dzidziolek jednak stwierdził że mu w brzuszku dobrze i jednak jeszcze nie chce wyjść :) trzymam kciuki żeby zmienił zdanie i abyś nie musiała się już długo męczyć :)

Paula95 lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Zakochana gratulacje, dużo zdrówka dla Was :)

Katy i czym pępuszek robiłaś że tak szybko odpadł??

A ja mam focha...! Nie odzywałam się kilka dni i zero reakcji, nikt nawet nie zauważył mojej nieobecności.

Octeniseptem dwa razy dziennie psikalam i przecieralam delikatnie ;) Zdziwilam sie, ze tak szybko odpadl :p

Nynka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka bez fochow, my tu po prostu wypatrujemy nowych maluszków :D

Katy, Hoope i pozostałe zresztą też podajecie dzieciaczkom jakieś probiotyki dicoflor, acidolac?

Katy jak pielegnowałaś pępuszek?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka, nie kłam, wydaje mi się, że jeszcze ostatnio coś do Ciebie pisałam i byłaś.. Może tak już ciążowo-budyniowo nie ogarniamy czasoprzestrzeni po prostu. ;)

A'propos rzeczywiście nieobecnych, coś LadyInna się nie odzywa jak życie z dzieciaczkiem jej płynie..

J.S. Ty też byś coś napisała..

Paula - niech się toczy tak, żeby było dla Was obojga najlepiej. Może dzieć jeszcze potrzebuje troche posiedzieć w brzuchu i się porozwijać.

Mnie dziś coś podbrzusze ćmi. Nie lubię. Ale to pewnie z nerwów, wczoraj w nocy podjechał nam pod dom jakiś samochód, zaczął trąbić, psy oszalały, Mąż wyszedł, a ze środka jakieś kobiece wrzaski, męskie bluzgi. Potem odjechał trochę, ale Mój oczywiście już siekiera w ręku i chciał biec sprawdzić co się dzieje. Ledwo go zatrzymałam a przeraziłam się tak, że cały wieczór brzuch twardy. Chyba nic dziwnego, że dziś też boli.. Nie mam pojęcia co to było, ale tą drogą, jak się robi ciepło, różni ludzie jeżdżą na plażę, może ktoś pijany/naćpany, cholera ich wie..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj jakieś mega załamanie nerwowe...
    Wszystko mnie drażni, nic mi się nie chce (a wczoraj mega dużo energii). Jestem zła, bo chciałabym już nie czuć się jak słoń i żeby wszystko nie bolało...
    Juz mi na łeb siada...

Fermina taki okres się zaczął, że młodzież się bawi. Chlaja, cpaja. Wiatrówki nie macie? Wyjść do nich uzbrojonym, pogonic, moment się zabiorą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 12:04

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ