Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika.a wrote:Nie wiem jak dziś przeżyje dzień. Wczoraj mimo wszystko stres, bo wizyta u prywatnego. Trochę ta tarczyca mu się nie podoba i mam iść do Endo. Tak wsio ok i dołączam do grona mam czekających na synka najgorzej, że męczyła cały dzień migrena, a w nocy miałam awaryjny tel z pracy dwa razy, a mój mąż postanowił Nas dobić całonocnym chrapaniem, a nie mamy drzwi jeszcze w całym domu- nie miałam gdzie uciec.... Ale już rozmawiałam z gin. I po Nowym Roku L4.
No już czas trochę odpocząć wszystko się ułoży do mnie po woli dociera że zaraz będzie połowa ciąży....Monika.a lubi tę wiadomość
-
Bożena wrote:No już czas trochę odpocząć wszystko się ułoży do mnie po woli dociera że zaraz będzie połowa ciąży....
Ja chyba na poniedzialkowej wizycie juz wezme l4, potrzebuje chwili wytchnienia przed swietami, bo juz czuje ze jestem mega przemeczona, a te zapalenia zatok mnie tylko dobiły :pSynek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Oj z tym spaniem to chyba tak teraz większość z nas ma. Ja też obudzę się na siku przed 5 a budzik na 6 i nie ma opcji żeby zasnąć. Albo najgorsza opcja jak się oko zamknie jeszcze 5 min przed budzikiem... wrrr...
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !!
U kogo był Mikołaj ? Bo ja w butach cukierki znalazłam ( ale to moje dzieci chyba bawiły się w MikołajaKiNiAW, legusta, Izulek21, PorannaPanna lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio się budzę w nocy po kilka razy. Także też mam przeboje ze spaniem.Starania od 2022.
Kwiecień 2023 - pierwsza wizyta w klinice. Wykryte PCOS, badania hormonalne.
Maj 23 - HyFoSy - jajowody drożne
Nasienie w normie.
I cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
II cykl Aromek: owulacja podwójna z obu jajników.
III cykl Aromek: owulacja była.
IV cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
V cykl Aromek: owulacja z lewego jajnika.
Zły wynik cytologii: ASC, LSIL. Podejrzenie CIN 1. Badanie HPV DNA i białek - wykryte HPV typ 56, CinTec niestety dodatni.
10.10.23r. - ⏸️
11.10.23r. - beta 1527
16.10.23r. - beta 8418
17.10.23r. Kolposkopia i wycinki.
30.10. 23r. CRL 1,55cm, ❤️ 155/min, wynik kolposkopii nienajgorszy, biopsja dobra.
20.11.23r. CRL 4,44cm, ❤️ 164/min.
8.12.23r. CRL 7cm, ❤️ 158/min.
18.12.23r. Synek ❤️
15.01. 24r. 311 gram bobasa
19.02.24r. 700 gram chłopca ❤️
19.03.24r. 1300gram ❤️
15.04.24r. 2 kg ❤️
6.05.24r. 2,5kg ❤️ -
No ja po wizycie na fundusz. Dostałam skierowanie i wyznaczylam sobie połowkowe (serio to już??)
Dostałam antybiotyk na drogi moczowe... bo znów liczne bakterie...
Plus dr mi powiedział, że nie stosuje się leków przeciwwirusowych w ciąży... Można posmarować czymś ale nie za często... I bądź tu mądra.
Waga ta sama. Uf. Czuje się już grubo więc lekkie pocieszenie jestKiNiAW, Gośka29, Bożena, Izulek21, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
Aguśka wrote:No ja po wizycie na fundusz. Dostałam skierowanie i wyznaczylam sobie połowkowe (serio to już??)
Plus dr mi powiedział, że nie stosuje się leków przeciwwirusowych w ciąży... Można posmarować czymś ale nie za często... I bądź tu mądra.
Waga ta sama. Uf. Czuje się już grubo więc lekkie pocieszenie jest
Super ze wszystko wpozadku 😊 widzę że co lekarz to inne podejście co do środków przeciwwirusowych -
Aguśka wrote:No ja po wizycie na fundusz. Dostałam skierowanie i wyznaczylam sobie połowkowe (serio to już??)
Waga ta sama. Uf. Czuje się już grubo więc lekkie pocieszenie jest
Ooo widzisz, a moja mi powiedziała że w ciąży trzeba zabezpieczyć dziecko przed wirusem dlatego dała Przeciwwirusowy lek 🙈 chociaż w ulotce jest napisane, że kobiety w ciąży mogą stosować po konsultacji z lekarzem.... Co jeden to lepszy.... -
Bożena wrote:Ooo widzisz, a moja mi powiedziała że w ciąży trzeba zabezpieczyć dziecko przed wirusem dlatego dała Przeciwwirusowy lek 🙈 chociaż w ulotce jest napisane, że kobiety w ciąży mogą stosować po konsultacji z lekarzem.... Co jeden to lepszy....Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Dzień dobry mikołajkowo!
Dołączam do teamu osób budzących się o różnych dziwnych porach. Dzisiaj to już totalnie przegięłam i nie śpię od pierwszej. Nie pomogło ani ciepłe mleko z miodem i masłem, ani moczenie stóp w gorącej wodzie z dodatkiem olejku z lawendy, ani medytacja na sen ani słuchanie muzyki, która zawsze mnie fajnie usypia. Jak już wyczerpałam repertuar pomysłów, to zaczęłam czytać książkę i tak zleciało do rana 😀.
To pewnie był stres przed wizytą, na szczęście już po. Dzieć wypiął się dzisiaj na nas dupką, dumnie prezentując między nogami potwierdzenie, że będzie chłopcem 😀. Wychodzi kilka dni większy niż z terminu miesiączki. Doktor zmierzył długość szyjki (na moją prośbę, bo tak to robi usg przez brzuch) i wyszło okej. Kolejna wizyta przed świętami, a ja zaraz kładę się spać.
Liczę, że wieczorem przeczytam same dobre wiadomości po Waszych wizytach, kciuki i dawajcie koniecznie znać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2023, 13:23
Gośka29, legusta, KiNiAW, Sara10, Izulek21 lubią tę wiadomość
Synek 05.2024 ❤️ -
Monika.a wrote:Nie wiem jak dziś przeżyje dzień. Wczoraj mimo wszystko stres, bo wizyta u prywatnego. Trochę ta tarczyca mu się nie podoba i mam iść do Endo. Tak wsio ok i dołączam do grona mam czekających na synka najgorzej, że męczyła cały dzień migrena, a w nocy miałam awaryjny tel z pracy dwa razy, a mój mąż postanowił Nas dobić całonocnym chrapaniem, a nie mamy drzwi jeszcze w całym domu- nie miałam gdzie uciec.... Ale już rozmawiałam z gin. I po Nowym Roku L4.
Gratulacje, ja mam nadzieje ze za 2 tygodnie sie dowiem kto tam siedzi 😊
Tez jestesmy w trakcie remontu i tez nie mamy drzwi 😅🤣 straszna sprawa 🙈
Z L4 mamy identycznie...mialam isc juz w listopadzie, ale od 2 stycznia juz ostatecznie.
Dzis szef mnie wezwal, zeby zapytac czy bym nie zostala dłużej...ale mimo ze lubie prace to bylam twarda ze NIE.Monika.a, Izulek21, Bożena lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍....... -
Hej dziewczyny,
Kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja mam jutro na 11 i już przebieram nogami. Dziś z rana spuszczona krew do badań.
Wczoraj byłam na imprezie świątecznej w firmie, w zwykłej lejącej się nieco sukience i już ładnie brzuszek mi podkreślała Też kiedy nie czułam ruchów dzidzi zaczynałam się denerwować, ale jak przełożyłam dłoń nieco wyżej pępka okazało się, że córa już w innym miejscu buszuje. Co całkiem logiczne.
Co do snu- niestety ja też się budzę i ciężko mi zasnąć potem, a z rana totalnie trudno dzieci do szkoły wygospodarować i zacząć etacik…Ale w poprzednich ciążach też tak miałam.
KiNiAW, Bożena lubią tę wiadomość
-
Cieszę się, że wizyty przebiegają potwierdzają u was, że jest wszystko dobrze:) Ps. I cieszę się że nie tylko ja mam problemy ze snem w nocy 🙈 dla mnie to nowość.. w ciąży z pierwszym synek to spałam jak zabita 🙈 teraz to nie wiem co ze sobą robic 😒
-
Witajcie, dzięki, że dodałyście otuchy z tym antybiotykiem, poszłam dziś do lekarza i dostałam amotaks, bo gardło masakra,zatoki jeszcze gorzej, z resztą u synka to samo i kiblujemy razem w domu ehhh ale biorę sumiennie, bo marzę by czuć się lepiej...wczoraj umieralnia, maluch tez męczliwy i noce nieprzespane, a też jak mnie coś rozbudzi to koniec- nie mogę zasnąć...
Pocieszenie ostatnich dni choroby że maluszek coraz częściej się rusza☺️ jeden dzień ruszy się może raz a wczoraj to z 5razy czułam już tak, że mogłam wskazać gdzie jest 🥰
Udanych wizyt i zdrowia ❤️KiNiAW, Agatekk, Izulek21, Bożena lubią tę wiadomość
-
My po wizycie. Szyjka długa, macica wysoko więc jest w porządku. Ciśnienie, które mierzyłam tak jak lekarz nakazał książkowe. Jedynie co to wyszła mi grzybica w badaniu cytologicznyn i dostałam globulki a narzeczony maść. Lekarz spytał czy czuje już ruchy płodu to mówię, że ostatnio takie jakby smyrnięcie czułam i stwierdził, że to to było 😁
Teraz czekamy na prenatalne na 20 grudnia aby poznać płeć 🥰Sara10, Gośka29, KiNiAW, Agatekk, hypatia92, Kadża, Cukierkowa, Bożena, Patrycja_Pata, legusta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja po wizycie chłopak potwierdzony na 100% o długości 13cm i 150g wiercipietek malutki już był powyżej pępka raz na dole raz u góry kolejna wizyta 3 stycznia prenatalne 🥰
Gośka29, Izulek21, Agatekk, hypatia92, Sara10, Kadża, Cukierkowa, Bożena, Patrycja_Pata, legusta lubią tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:Dziewczyny ja po wizycie chłopak potwierdzony na 100% o długości 13cm i 150g wiercipietek malutki już był powyżej pępka raz na dole raz u góry kolejna wizyta 3 stycznia prenatalne 🥰
Ale super
PięknieKiNiAW lubi tę wiadomość
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).