Majowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Byłam dziś z synem w kinie (100lat nie byłam 😅) aż mnie tyłek bolał 🤭 i ledwo z siusiu wytrzymałam !
Najważniejsze że dziecko zadowolone 🥰
Do gondoli prześcieradło jak najbardziej i jak pisały dziewczyny pieluszka w okolicy głowy, na chłodniejsze dni cieplejszy kocyk, w lato pieluszka muslinowe super !
Nie polecę firm, bo ja albo mam dostać w prezencie taki szydełkowany, a resztę sama szyję, taka mini kołderkę cieniutką do kołyski/gondoli też szyte więc patrzę by materiał był bawełna i oddychające (nie minky itp)Izulek21, KiNiAW, legusta, Agatekk lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
Ja mam pytanie do Was z innej beczki. Jak to jest z rozstępami - chodzi mi kiedy się u Was pojawiły (np przy wcześniejszych ciążach ), np jakoś w ostatnich tygodniach czy już np w połowie ciąży? Pytam bo mam skłonność do rozstępów, brzuch smaruje cały czas, czuje ze już skóra jest napięta na brzuchu i tak się zastanawiam kiedy najczęściej wychodzą. A może dopiero po porodzie ? Obecnie u mnie prawie 7kg na plus, z wyglądu nic się nie zmieniłam, brzuch mam widoczny , taka mała piłka , nie odczuwam jakoś tych kg. Tylko się zastanawiam nad rozstępami, chyba chce się do nich psychicznie przygotować⏸️ 03.09.2023r
Będzie syn. -
Niestety co do rozstępów to nie pomogę,bo w pierwszej ciąży nic się nie pojawiło. Mimo, że mam takie stare z okresu dojrzewania.
Tak pisałyście o tych wczasach, że się zebrałam i też kupiłam loty, dla naszej trójki na luty. Lecimy zwiedzać Cypr któraś z Was była zimową porą?legusta, KiNiAW, Sara10 lubią tę wiadomość
Basia - wrzesień 2018
Gosia - maj 2024 -
Cukierkowa wrote:Niestety co do rozstępów to nie pomogę,bo w pierwszej ciąży nic się nie pojawiło. Mimo, że mam takie stare z okresu dojrzewania.
Tak pisałyście o tych wczasach, że się zebrałam i też kupiłam loty, dla naszej trójki na luty. Lecimy zwiedzać Cypr któraś z Was była zimową porą?Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Cukierkowa wrote:Niestety co do rozstępów to nie pomogę,bo w pierwszej ciąży nic się nie pojawiło. Mimo, że mam takie stare z okresu dojrzewania.
Tak pisałyście o tych wczasach, że się zebrałam i też kupiłam loty, dla naszej trójki na luty. Lecimy zwiedzać Cypr któraś z Was była zimową porą?
Ja zabukowalam od 5 luty do 13 luty na fuerteventura oby tylko dowody były😅. Ja jak pytałam w Itace to właśnie wyspy kanaryjskie Cypr że podobne temperatury. Niestety chcieliśmy na wyspy zielonego przyladka tam ciepłej ale tylko paszporty więc siw nie wyrobimy. Dla mnie ważne że we 4 no w sumie w 5😂 i byle by odpocząć trochę przed majem -
Izulek21 wrote:Hej dziewczyny. Mam pytanie czy warto kupić prześcieradło do gondoli i jakieś rzeczy do wózka? Typu nie wiem kocyk czy coś. A drugie pytanie to na jaką firmę stawiacie jeśli chodzi o produktu do pielęgnacji maluszka?
A! Miałam napisać jeżeli chodzi o kosmetyki dla maluszka, że warto przejrzec ,,srokoo,, lub podobny gdzie jest podział kosmetyków pod kątem składu. Ja się tym posiłkuje do tej pory 😉 może się komuś przydaKiNiAW, Agatekk, Izulek21, legusta lubią tę wiadomość
-
Nadzieja2 wrote:Czesc dziewczyny,
Ja mam pytanie do Was z innej beczki. Jak to jest z rozstępami - chodzi mi kiedy się u Was pojawiły (np przy wcześniejszych ciążach ), np jakoś w ostatnich tygodniach czy już np w połowie ciąży? Pytam bo mam skłonność do rozstępów, brzuch smaruje cały czas, czuje ze już skóra jest napięta na brzuchu i tak się zastanawiam kiedy najczęściej wychodzą. A może dopiero po porodzie ? Obecnie u mnie prawie 7kg na plus, z wyglądu nic się nie zmieniłam, brzuch mam widoczny , taka mała piłka , nie odczuwam jakoś tych kg. Tylko się zastanawiam nad rozstępami, chyba chce się do nich psychicznie przygotować
Ja przy pierwszej ciazy miałam na piersiach pupie trochę wszystko przez to że byłam młoda i szczupla a przytyłam 20kg przy synku w drugiej doszedł jeden na brzuchu mały a teraz narazie nowych nie mam. I też się zastanawiam czy samo balsamowanie wystarczy bo z 2 poprzednimi też smarowałam i tak wyszły ale gdzieś dopiero 7 miesiącNadzieja2 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Zgadzam się z Patrycja_Pata - polecam przejrzenie kosmetyków pod kątem składu dla maluszków i te blogi są super. U mnie przy dwójce wystarczył olejek migdałowy, masło shea i mąka ziemniaczana. Wszystko od czasu do czasu-wg. potrzeb.
Co do rozstępów- moja mama mnie nieco nastraszyła,bo u niej i u babci się pojawiły mimo smarowideł, ale jakoś moja siostra i ja tego uniknęłyśmy- także to kwestia bardzo indywidualna.
Miałam dziś spotkanie z położną, z którą bardzo chciałabym rodzić Jestem nią zachwycona, jej podejściem etc.,czuję że już się dobrze rozumiemy.
Zapomniałam jej tylko jednej rzeczy zapytać- mam lekko spuchnięty wzgórek łonowy-tylko po jednej stronie. Czuję to przy dotyku,jakby woda mi się tam zbierała czy co? Miałyście coś podobnego kiedyś? Tuż przy pachwinie.
Patrycja_Pata lubi tę wiadomość
-
Agatekk wrote:Hej dziewczyny,
Zgadzam się z Patrycja_Pata - polecam przejrzenie kosmetyków pod kątem składu dla maluszków i te blogi są super. U mnie przy dwójce wystarczył olejek migdałowy, masło shea i mąka ziemniaczana. Wszystko od czasu do czasu-wg. potrzeb.
Co do rozstępów- moja mama mnie nieco nastraszyła,bo u niej i u babci się pojawiły mimo smarowideł, ale jakoś moja siostra i ja tego uniknęłyśmy- także to kwestia bardzo indywidualna.
Miałam dziś spotkanie z położną, z którą bardzo chciałabym rodzić Jestem nią zachwycona, jej podejściem etc.,czuję że już się dobrze rozumiemy.
Zapomniałam jej tylko jednej rzeczy zapytać- mam lekko spuchnięty wzgórek łonowy-tylko po jednej stronie. Czuję to przy dotyku,jakby woda mi się tam zbierała czy co? Miałyście coś podobnego kiedyś? Tuż przy pachwinie.
O kurcze nie pomogę nie miałam tak jak masz do niej namiar to zadzwoń lub napisz ewentualnie do ginaAgatekk lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie u gina. Wyniki wszystkie elegancko, zero anemii, ciśnienie super, waga git, szyjka trzyma.
Mam się oszczędzać, odpoczywać i nie robić dużych porządków jak to lekarz stwierdził aby nie mieć niespodzianki jakiejś. 😅
Koło 36 tygodnia dostanę skierowanie do szpitala na cięcie i będę się umawiać. Także wszystko jest super 🥰legusta, Gośka29, KiNiAW, Bożena, Patrycja_Pata, Sara10, Kadża lubią tę wiadomość
-
O tak, blog srokao jest swietny, ja sie mocno posilkowalam przy pierwszej ciazy przy wyborze kosmetykow
Co do rozstepow to moja mama ma okropny brzuch a mi zaden w pierwszej ciazy nie wyszedl, mam nadzieje ze tym razem bedzie podobnie chociaz ja o tym smarowaniu totalnie zapominam... jak zrobie to raz na tydz to sukces 🤦♀️😂KiNiAW, Izulek21, Patrycja_Pata, Nadzieja2 lubią tę wiadomość
Synek ❤️ 05.2024
Synek ❤️ 06.2022 -
Hej, ja też prześcieradło będę kupowala.
Kocyk mam, bo na początku maja na pewno się przyda, latem wieczorem też.
Przyszła mi dziś koszula do szpitala/karmienia i szlafroczek 😂
Skupuję tez jakieś ładne pieluszki tetrowe. Włączyło mi się na maxa wicie gniazda i chce porządki w szafach w sypialni robić, ale kurde nie mam kiedy, bo w ciągu dnia pracuje, a wieczorami już mi się nie chce muszę wymienić komodę, uporządkować ubrania męża i szpargaly, żeby zmieścić bobasowe ubranka.
Czy jeszcze któraś z Was pracuje? Ja już mam szczerze dość a teraz mam wdrażać jakąś dziewczynę w moje tematy i aż mi slabo, że tyle czasy będę musiała na to poświęcić
Ja przytyłam dużo, ok 7kg i niestety czuję i widzę te kg cycki mi wychodzą z biustonosza, a brzuch mam jakbym się spasła, a nie była w ciazy pierwszy raz tak brzydko tyję w ciąży, ale ja generalnie nie lubię tego ciążowego czasu. Na Zumbie szybko się męczę i czasem mam wrażenie, że ducha wyzionę 🙈 ciekawe jak długo dam radę tańczyć
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;10053;96/st/20240518/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/8f60/preg.png -
Nadzieja2 wrote:Czesc dziewczyny,
Ja mam pytanie do Was z innej beczki. Jak to jest z rozstępami - chodzi mi kiedy się u Was pojawiły (np przy wcześniejszych ciążach ), np jakoś w ostatnich tygodniach czy już np w połowie ciąży? Pytam bo mam skłonność do rozstępów, brzuch smaruje cały czas, czuje ze już skóra jest napięta na brzuchu i tak się zastanawiam kiedy najczęściej wychodzą. A może dopiero po porodzie ? Obecnie u mnie prawie 7kg na plus, z wyglądu nic się nie zmieniłam, brzuch mam widoczny , taka mała piłka , nie odczuwam jakoś tych kg. Tylko się zastanawiam nad rozstępami, chyba chce się do nich psychicznie przygotowaćNadzieja2 lubi tę wiadomość
-
Olix ja jeszcze pracuję, ale godziny mam mocno obcięte, więc wychodzi z tego bardziej dorywcza praca raz na jakiś czas 😅 na pełen etat sobie nie wyobrażam, przynajmniej nie w tej ciąży, która jest dla mnie dużo bardziej wymagająca fizycznie niż pierwsza.
Btw dziewczyny mega zazdroszczę wakacji! Też bym chętnie poleciała do słoneczka 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2024, 21:08
KiNiAW lubi tę wiadomość
🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
JJJ wrote:Ja miałam najtańsze bawełniane z allegro. Pod głowę dawałam tetrę i w przypadku ulania czy coś do wymiany szła tylko tetra, a samo prześcieradło się jakoś mocno nie brudziło, bo za bardzo nie miało od czego 😅 no chyba że szła kupka na plecy 🤣
Co do kosmetyków to na początku kąpaliśmy tylko w wodzie i olejku migdałowym. Do przebierania duże waciki z wodą (na wyjścia mokre chusteczki) i linomag, ten zestaw został nam do dziś.
Ja też planuje sam olejek migdałowy. Teraz smaruje nim brzuch. Znajoma, która zajmuje się aromaterapia mówi, że sama swoich chłopaków smarowała tylko olejkiem migdałowym z kropla dobrej jakości olejkiem lawendowym i nie mieli żadnych problemów ze skórą...Agatekk lubi tę wiadomość
-
KiNiAW wrote:O kurcze nie pomogę nie miałam tak jak masz do niej namiar to zadzwoń lub napisz ewentualnie do gina
Właśnie jutro z rana mam wizytę u lekarza w Luxmedzie to dopytam.Jak konkretów nie da to odezwę się jeszcze do położnej.
Lenayna wrote:Ja też planuje sam olejek migdałowy. Teraz smaruje nim brzuch. Znajoma, która zajmuje się aromaterapia mówi, że sama swoich chłopaków smarowała tylko olejkiem migdałowym z kropla dobrej jakości olejkiem lawendowym i nie mieli żadnych problemów ze skórą...
Teraz też smaruje się tylko migdałowym głównie, ale…jakoś co jakiś czasu czuję,że mnie swędzi jednak. Jak po wchłonięciu się migdałowego posmaruje balsamem to jest całkiem inaczej. W poprzednich ciążach tak nie miałam,a też olejkiem migdałowym smarowałam brzuch. Może za suchą skórę mam tym razem? Też tak masz? Zawsze zostawiam skórę lekko wilgotną, nigdy nie smaruje żadnym olejem na suchą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2024, 22:13
KiNiAW lubi tę wiadomość
-
Czesc, wczoraj wieczorem zaliczylam wizyte u kardiologa. Nadal tabletki na cisnienie, z koniecznoscia mierzenia 3x dziennie i jak cos to zwiekszymy dawke 🙄 no i pod koniec lutego kontrola u niego....
A dziś dla rozrywki...nasza ukochana glukoza 😅🤣 bleeee, ja jestem z tych co uważ, że ze slodyczy to najlepszy schabowy wiec to bedzie meczarnia 😅
A wtorek widze sie z ta wiercipietą. Dzidzia ma czasem takie dni, że aż brzuchem niezle rusza 😊😊😊KiNiAW, Bożena, Monika.a, legusta, Izulek21, Kadża lubią tę wiadomość
19.09 wizyta 143 ♥️ 0,87
17.10 wizyta 164 ❤ 4.59 cm
30.10 prenatalne ✊✊✊
wszystko OK 6.95 cm- zmiana terminu na początek maja😁
14.11 wizyta OK
20.12 połówkowe
💗dziewczynka 386g zdrowego uparciucha 😊
28.02 prenatalne 1854 g kluseczki
18.03 konsultacja 33tydzien 2669g 😱♥️
18.04 wizyta 37tydzien 3657g 🙈♥️
20.04 JUZ JEST ! 3450g 52 cm ♥️
.......100% SZCZĘŚCIA 😍.......